• 9.373.063 stemmen

Babylon A.D. (2008)

Sciencefiction / Thriller | 90 minuten / 101 minuten (extended version)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 25 september 2008

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Babylon A.D.

"Kill or be Killed."

Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.

avatar van luuk1988

luuk1988

jeeej een vindiesel film!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh in een film van Mathieu Kassovitz, niet de meest voordehandliggende combinatie, maar zeker ook niet oninteressant! Ik ben erg benieuwd.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Aparte combinatie inderdaad, zou hem wel erg graag willen zien, lijkt me interresant.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik krijg een beetje 'Children of Men' gevoelens als ik het script zo een beetje zie. Alleen zal er in deze film waarschijnlijk veel meer actie zijn.

avatar van Wouter

Heel erg benieuwd.

avatar van Respekked

Respekked

Hugo Cornelius Toorop, wat een Nederlandse inbreng..

avatar van 606

standaard verhaal maar wel 2 goede acteurs

avatar van DeniiSe..(K)

DeniiSe..(K)

lijkt me een mooiie film met vin diesel ben benieuwd

avatar van Joeri_000

Joeri_000

So glad for the madness !!

avatar van snip

snip

ah supers weer is een vin diesel film....

avatar van actiefan

actiefan

dit lijkt me echt een goeie film verheug me er al op

avatar van nicoot

nicoot

Ja net een kruising van Mission Impossible ? I of III ? (als ik me niet vergis, of was het II ?) en Children of Men idd...

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1914 stemmen

Pff weer dienen VIN?? Ik hoop voor hem dat hij een natuurlijke kas heeft, want als da van een kuur is, traint die volgens mij maar als nen sisi ze!

ARNIE 4-EVER!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Ik hoopte dat Kassovitz tijdelijk een uitstapje naar Hollywood maakte met Gothika, maar helaas is dit niet het geval. Ik heb hier niet veel vertrouwen in..

avatar van kinjutsu

kinjutsu

ja wel jammer, maar ik wil hem wel graag zien. Vin Diesel is de arnold/sylvester/seagal van deze generatie. Staat al een tijdje in mn list

avatar van cinema.

cinema.

Lol dat poster! Moet zogenaamd coolness uitstralen

Zonde waar Kassovitz de laatste tijd mee bezig is ..

avatar van Macmanus

Macmanus

Teaser

Best owkee. Las op twitch alleen dat de film ongeveer een uur korter is dan de versie die Kassovitz eigenlijk maakte. Dat is niet weinig.

Edit: Lees net dat op twitch ook staat dat het uiteindelijk minder erg is. 15 minuten verschil tussen de europese versie en de US. Lees hier En aangezien ik toch in Europa woon no worry.

avatar van Duo Maxwell

Duo Maxwell

Kijk er wel naar uit doet me een beetje denken aan kruising tussen Blade Runner en Children of Men.

avatar van silverspawn

silverspawn

Haha...met een rol voor Jérôme Le Banner (K1). Zal wel een sterk staaltje typecasting worden.

avatar van Prudh

Prudh

Trailer ziet er gelikt uit, maar doet toch best 'B' aan. Afwachten geblazen. Originele muziek trouwens...

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Prudh schreef:

Ik hoop dat je dit sarcastisch bedoeld, want deze heerlijke muziek

komt van Requiem for a dream.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Lijkt me echt een fantastische film. Deze ga ik zeker zien (liefst in bioscoop)

Vind die poster anders al allemachtig mooi

avatar van tottenham89

tottenham89

die poster lijkt een beetje op die van the happening

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

tottenham89 schreef:

die poster lijkt een beetje op die van the happening

Eerder Dark City zou ik zeggen.

avatar van gotti

Geen onaardige trailer. Ben benieuwd...

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Hugo Cornelius Toorop, hahahaha. Vind het altijd zeer grappig dat er veel Nederlandse namen in Amerikaanse films worden gebruikt.

(Jan Toorop was een belangrijke Nederlandse schilder).

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Aan het eind van de trailer zag je Vin Diesel zoenen met dat meisje die hij moet bezorgen. Wordt dus weer een held-red-vrouw-en-samen-leven-gelukkig.

Gadverdamme.

Vin Diesel mag weer zijn grot in. Ongelooflijk dat er steengoede acteurs thuis voor de buis en zonder werk zitten (Keanu Reeves, Willem Dafoe, Antonio Banderas, River Phoenix, John Malkovich, David Arquette) terwijl over de balk getilde MTV-symbolen (Vin Diesel, 50 Cent, Will Smith, Ben Affleck, Orlando Bloom, Ben Stiller) de ene rol na de andere krijgen.

avatar van Respekked

Respekked

Als Vin Diesel zijn Riddick trucje (en dan met name in Pitch Black) weer doet, laat deze film dan maar komen.

avatar van viewtiful

viewtiful

@De Krokodil

Ik vind Will smith anders geen MTV-symbool, met pursuit of happyness heeft hij anders een mooie rol neergezet.

Trailer vind ik beetje te standaard, wel tof is die kogel op het einde in die trailer!