• 9.373.642 stemmen

Babylon A.D. (2008)

Sciencefiction / Thriller | 90 minuten / 101 minuten (extended version)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz

Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 25 september 2008

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Babylon A.D.

"Kill or be Killed."

Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.

avatar van Kricky

Kricky

Vet eindelijk weer eens ee film met Vin Diesel erin. Die ga ik denk ik in de bios kijken. De trailer ziet er veelbelovend uit

Waarom is die gozer zo weinig in films te zien???

avatar van guylopez93

guylopez93

Kricky schreef:

Waarom is die gozer zo weinig in films te zien???

hij is niet echt geschikt voor elke film je kan hem het beste in actie films plaatsen

avatar van guylopez93

guylopez93

ben benieuwd naar deze film want Jerome Le Banner speelt er ook in, een K-1 fighter die ik wel graag zie knokken

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Lijkt me een standaart filmpje, maar wil hem wel zien.

avatar van Quentin

Quentin

Lijkt me interessant, deze week eens in de bios proberen te zien.

avatar van gotti

Draait ie in België al dan?

avatar van Quentin

Quentin

Ja vanaf morgen.

avatar van Neller

Neller

guylopez93 schreef:

pitch black en in the chronicles of riddick zijn toch ook fantasy (actie) thrillers... Kan niet zeggen dat hij daarin slecht was...

avatar van christian

christian

Draaid deze film nou 28 augustus of 25 september

avatar van joelieherp

joelieherp

waarom gaan alle films van tegenwoordig over het uisterven van het menselijk bestaan??? daarmaa bedoel ik de sci fi films

avatar van Sunrise

Sunrise

joelieherp schreef:

Ik zie dat je 5 sterren geeft voor deze film.

En was het een goede film ?

avatar van Prudh

Prudh

christian schreef:

Draaid deze film nou 28 augustus of 25 september

25 september. Het staat hier fout aangegeven.

avatar van grovonion

grovonion

In Maasmechelen speelt hij nu al, 25 september is dus wat laat.

avatar van as

as

Regisseur trapt eigen film de grond in

Gepubliceerd op 27 augustus 2008, 15:12 uur

Regisseur Mathieu Kassovitz noemt het maken van de film Babylon A.D “een vreselijke ervaring."

Het gebeurt niet vaak dat een regisseur zijn eigen film vóór de première de grond intrapt. Regisseur Mathieu Kassovitz (la Haine) is echter niet op zijn Franse mondje gevallen en is erg ontevreden met het resultaat van Babylon A.D, de nieuwe actie thriller met Vin Diesel in de hoofdrol. Hij noemt het maken van de film zelfs “een vreselijke ervaring.“

In een reactie laat Kassovitz weten: “ Ik ben erg ontevreden over de film. Ik heb nooit de kans gehad om een scene te filmen hoe het bedoeld was. Het script werd niet gerespecteerd. Slechte producenten en slechte partners zorgden uiteindelijk voor een vreselijke ervaring.”

Kassovitz heeft geen goed woord over voor de filmstudio FOX. “Ze stuurden zelfs advocaten naar de set en mierenneukten overal over. Ze maakten alles moeilijk, van A tot Z.” De laatste druppel voor de Franse regisseur was toen FOX niet tevreden was met de eindmontage van de zestig miljoen kostende film. Zo’n 15 minuten werden, zonder medewerking van de regisseur, uit de film gehaald waardoor het eindresultaat volgens Kassovitz verwarrend en slecht is geworden.

FOX studio is ondertussen als de dood voor slechte publiciteit en heeft alle persvoorstellingen afgeblazen. Babylon A.D gaat Vrijdag in première in de Verenigde Staten. De film gaat op 25 september in première in Nederland. Of ook hier de persvoorstellingen worden afgeblazen is niet bekend.

avatar van Prudh

Prudh

Ha! Prachtig zeg, die Kassovitz heeft wel ballen om zijn film zo de rug toe te keren. Hij zal wel een punt hebben als Fox de film uit de persvoorstellingen haalt. Laffe beslissing. Ik hoop dat ze hier wel doorgaan, ben alsnog benieuwd naar de film.

Geweldig idd, het zal hem wellicht zelf duur komen te staan, maar mooi dat hij zijn mond niet houdt.

avatar van djelle

djelle

Na een kindergarten cop -achtige tussenstop met The Pacifier en een prestigieus -achtige met Find my Guilty, pikt spierbundel Vin Diesel weer zijn getrouwe actiedraad op in deze Babylon A.D. De plot en sfeer doen een beetje denken aan Blade Runner, maar dan wel met brakke CGI decors in plaats van vele prachtige plaatjes.

Vin Diesel's personage heet Toorop -waarschijnlijk omdat Scooby Doo al bestond- en is niet de meest vriendelijke mens op aarde. Dat is natuurlijk ook nodig in de wrede toekomstwereld, en voor een getraumatiseerde huurling als hemzelf is dat uiteraard geen probleem. Het liefst eet hij zelf opengereten konijntjes in zijn half kapotgeschoten appartement, terwijl hij al kniezend naar het nieuws kijkt.

Nog meer knieswerk volgt wanneer hij plots de opdracht krijgt om een bijwijlen hysterisch heilig maagdje te escorteren, die gans haar leven niets anders gezien heeft dan de binnenmuren van een afgelegen klooster ergens in het hol van Pluto (bij wijze van spreken). Gelukkig krijgt hij hulp van Zuster Rebeka, een soort martial arts non die helemaal uit haar dak kan gaan wanneer het nodig is. Het lijkt wel het script voor een komedie als je niet beter weet.

Helaas kon ik allesbehalve lachen met de rommelige montage en weinig imponerende noch interessante beeldenstroom dat Babylon verder te bieden heeft: Veel herkauwde kost, erg pover camerawerk en een zeer matig tot lelijk uitziend futuristisch New York. Er zit ook veel minder actie in dan je zou verwachten (nochtans broodnodig met de loze inhoud), en als er is zie je nauwelijks wat er gebeurt of is het amper de moeite waard. Vin Diesel doet zijn snowmobile scene uit XXX nog eens dunnetjes over, schiet ook eens ergens in het rond maar dat is allemaal gedaan alvorens ik toorop kan zeggen.

Waarschijnlijk is het inderdaad de schuld van filmmaatschappij Fox die met haar bemoeizucht alles naar de vaantjes hielp, zoals de regisseur zelf openlijk uitkraamt. Alhoewel ik me sowieso afvraag wat iemand als Mathieu Kassovitz uberhaupt doet in een project als dit. Dit soort genrefilms lijken me niks voor een arty farty regisseur met films als Assassin(s) of het bekendere La Haine op zijn CV. Het lijkt trouwens wel een beetje op La Haine wanneer de rapmuziek begint te spelen aan het begin en Vin Diesel met zijn kapje door de straten walst (wellicht het enige aan heel de film dat aan Kassovitz doet denken).

Schaarse plus is ondermeer Gerard Depardieu -al heeft ie nu niet bepaald een glansrol- een schrikaanjagende tijger die zijn effect niet mist en enkele geslaagde momenten tussen de chaos door, zoals een cool stukje met een doelopsporende raket. Zo eentje waarvan Kassovitz graag richting Fox zou sturen vermoed ik.

avatar van MrSmiley

MrSmiley

De film is verwarrend, actieloos en gewoonweg dom. Het verhaal heeft enorm veel potentieel waarvan nog geen fractie wordt gebruikt. Haal deze dvd nu uit de rekken, stof verzamelen mag geen hobby worden.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

vin diesel is back.

4.0

avatar van bruno_w

bruno_w

Tja , Vin Diesel + actiefilm is voor mij al genoeg voor minimaal 3 steren , maar helaas kom ik ook niet verder dan deze score. Niet vergelijkbaar met bv. a man apart of triple x , maar toch amusant genoeg om te kijken. Hopenlijk is deze film weer het begin van een serie goeie actiefilms van Diesel .....

avatar van MuteMath

MuteMath

wow wat een verschil in cijfers. Ziet er naar uit dat ik hem geweldig ga vinden of absolute crap

slechtste film ooit

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

En ik vond hem toch ubervet hoor....

Maja,meningen.

avatar van dje-em

dje-em

de mening van de regisseur maakt het voor mij duidelijk dat ik het niet wil zien. wacht wel tot hij een keer op de tv is of zo.

avatar van robinb

robinb

net gedownload deze film, echt compleet waardeloos, maar ja ik vind vin diesel dan ook een waardeloze acteur.

Hij wil altijd te stoer overkomen en maakt altijd van die over de top films die nergens over gaan..

2 sterren van mij

avatar van snip

snip

hoezo speelt vin weer in zo'n film...

laat hem in een goede aktie film spelen zoals A man apart....

deze gaat ik dus niet kijken.

avatar van LiamC

LiamC

Ik ben geen Vin Diesel fan, maar ik moet toch bekennen dat dit geen onaardige film was. Ik heb me goed vermaakt. Redelijk (maar vaag) verhaal. Afgeraffeld eind. Maar voor de rest zit er best een goede sfeer in de film.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het verhaal wat Kassovitz vertelt doet me erg denken aan het Alien 3 David Fincher debacle.

avatar van M.J.SS

M.J.SS

Deze kan er nog mee door, het is omdat Vin Diesel de boel nog een btje red en de film over het algemeen wel een goed verhaal heeft...

Jammer dat het niet helemaal tot zn recht komt, dus we wachten weer op een betere remake

avatar van Arwien

Arwien

robinb schreef:

2 sterren van mij

Ik denk dat je 'finding me guilty' dan nog nooit gezien hebt... Heb dezae film nog niet gezien. Ben eigenlijk wle benieuwd.