Babylon A.D. (2008)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)
Frankrijk
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot Babylon A.D.
"Kill or be Killed."
Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.
Toorop
Dr. Newton
Jamal
Smi
gief Riddick 2!
Er is dus erg veel tegenstrijdig commentaar op deze film. Ik vond Riddick geweldig maar dit is dus niet door VD zelf geregisseerd dus veel zal ik er van hem niet in zien (dus qua regie).
Ik zie er van af om deze te kijken, tenzij iemand me nog weet om te praten
gief Riddick 2!
Ik zie er van af om deze te kijken, tenzij iemand me nog weet om te praten
Beide Riddick-films zijn anders ook niet door Diesel geregisseerd, maar door David Twohy.
T_G60
Heb deze film net ff gekeken via i-net, maar vind m zeer afgeraffelt/verwarrent doordat FOX zich ermee ging bemoeien.
Ik vind Vin diesel echt een goede acteur, en ik weet zeker dat als hij dit eerder wist dat hij er nooit aan zou beginnen.
Ik gooi het op een 3,5
loreen
Draaid deze film nou 28 augustus of 25 september
deze film draait 28 september
ArcovandenBroek
Niet slecht, maar ook geen topper. Verhaal is af en toe wat warrig, daarentegen is de actie zeer goed. Pluspunt is ook de soundtrack, klonk soms erg lekker. Ik hou het nog even op 3,5*
deTuinman
Ik moet aan het volgende denken
- Unbreakable
- Children of men
- Pitch Black
- Slechte CGI
- Nietszeggende scenes
- modernisatie niet optimaal
jammer, dit had een stuk uitgewerkter moeten zijn
Vin Diesel heeft niet echt veelzijdige rollen, dat maakt hem enorm beperkt
julo
gister sneak preview .. was blij dat het het babylon was voor het eerste uur en daarna dacht ik is hij nou nog niet afgelopen het ging op een gegeven moment nergens meer over. beetje jammer
homerjay
Niet boeiend, vaak warrig (wat probeert de film te vertellen) en slecht uitgewerkt. Geen hele slechte film, maar hij voegt ook helemaal niets toe.
Ik kreeg continu het idee dat er uit allerlei goede films elementen gestolen waren en samen in een film gepropt met dit niemendal tot gevolg.
Rubenkl
gisteravond in de bioscoop gezien in de sneak preview.
wel lekkere film aangezien je niet weet wat je moet verwachten, tot de laatste 20 minuten is de film lekker warrig en spannend. Helaas weet je in de laatste 20 minuten niet meer waar het over gaat of wat ze willen zeggen. Kortom vermakelijke film welke tenonder gaat als men de actie gaat verklaren, een krappe voldoende, 3 sterren.
The Godjoshi
Hmmmmmm babylon a.d. hoppa in de sneak en het eertse wat ik dacht was....... jammer ik had een andere film verwacht. maar ik wist niet echt waar de film over ging dus was ik toch wel benieuwd en ben dus niet meteen de bios uit gerend...........vin diesel die toch altijd wel voor de nodige actie zorgt in zijn films deed daar deze keer ook niet voor onder........het was lekker ruig, lekker onmogelijk en lekker vet.......met soms hele mooie beelden.......maar ondanks het goeie actie aspect had je de hele film eigenlijk geen idee waar het precies over ging. dat was eigenlijk ook niet zo'n groot punt want een film kan ook zonder een heel goed verhaal best leuk en goed zijn om te kijken.........maar dan het eind.......dat was gewoon verschrikkelijk omdat ze van een geen story film ineens een heel erg moeilijk story film willen maken met allerlei extra overbodige personages en verklaringen..........waar je aan het eind dan ook echt helemaal geen zak van begrijpt.
de actie was oke maar het eind haalt de film zo ver omlaag dat het een 2,5 wordt
Smi
Oei, dacht dat het Diesel zelf was, of dat hij tenminste een dikke vinger in de pap had. Bedankt voor de correctie.
deTuinman
Pitch Black heeft hij totaal geen inbreng in gehad, Riddick daarentegen wel. Maar dat mag ook wel als hij het zelf produceert.
sinterklaas
Het begin van deze film is geweldig. De middenstukken ook. Alles is echt heel mooi gemaakt, decors zijn echt erg mooi en kleurrijk en de cyberpunk sfeer zit er hier en daar echt goed in. Van het grauwe Oostblok met post acopalypische armoedige omgeving tot de schitterend mooie weergegeven futuristische New York die kwa sfeer ook erg aan Blade Runner, Minority Report of Childeren of the Man enz doet denken. Met mooie neon verlichte straten en reclame. Verder vond ik Vin Diesel ook goed spelen met die twee dames op sleeptouw. Ook de bijrol van Gerard Depardieu was fantastisch. Maar helaas is het inderdaad zoals hierboven gezegt hier en daar een rommeltje. Het verhaal is natuurlijk niks maar dat maakt verder ook niet uit. Het einde vond ik helaas wel tenenkrommend en het lijkt ook net alsof de film zo is afgelopen. Voor de rest is het nog wel eens een warrige prikprak dat alle kanten op ketst.
Maar ondanks die minpunten heb ik me toch wel zeer vermaakt met deze film. De beelden waren iig om van te smullen en het acteerwerk vond ik ook goed. Verder zaten er ook voldoende mooie actiescenes in.
Toch een uitstekend tussendoortje.
MFEO
slechte film waaraan je merk dat er veel uit geknipt is. Film had 180 min moeten duren en duurt maar 90 minuten. Zonde van al dat geknip.
Pastichio Rocker
Volgens regisseur Kassovitz zou de film 115 minuten duren, maar FOX besloot om er eigenhandig de schaar erin te zetten. Dat de film 3 uur zou duren is lulkoek.
sinterklaas
Het is toch ook allemaal een zooitje. Eerst is Kassovitz niet blij met Babylon AD en beschouwt het als een mislukking en dan loopt Fox er nog mee te pielen.
Pastichio Rocker
Kassovitz is niet blij met de film vanwege de vele bemoeienissen van FOX, waardoor hij zijn ding niet naar behoren kon doen. Zo heeft FOX ook al eens Alien 3 verneukt.
NERD
Ik houd over het algemeen toch wel van lekker ingewikkelde films, maar ik schaam me toch niet om te zeggen dat ik hier toch de ballen niet van snap... wel lekkere actie overigens, een hele stoere opening en een paar mooie shots.
Maar geen idee wat nou eigenlijk het hele idee van de film is...
sinterklaas
Oh, ik dacht eerst dat hij spijt had vanwege het regiseren van deze film. Maarja, kan ik me voorstellen als je werk helemaal word beknipt. Als ie idd 115 Min geduurt had had ik hem zeker een 4,0* of mogelijk een 4,5* gegeven.
valerio2003
Volgens mij duurde de film wel wat langer als 90 minuten.
Want ik ging hem in de bios kijken om 20:30 en ik was er pas om 22:30 uit.
maar echt een topper is deze film absoluut niet.
ik vond het eerste uur echt wel cool omdat er veel actie en mooie locaties waren.
Het einde daarentegen vond ik nergens opslaan.
Justice4All
Wel een heel groot verschil tussen 90-161 minuten
sinterklaas
Hopelijk komt die uitgave van 161 minuten dan ook in Nederland op dvd.
Pastichio Rocker
IMDb heeft het fout dan.
Ik denk dat de regisseur wel weet hoe lang de film origineel duurde.
mroffbeat
Djelle, ik heb hard gelachen, niet om de film maar nadat ik jouw review heb gelezen. De film is om te huilen,..
Hier kan je denk ik een leuke "Babylon in 15seconds" parodie op maken. De enige coole acteur is de gast uit de matrix die de french-man speelt.
Helaas wordt hij na 1 zin uit zijn leiden verlost
"Wish i would be that lucky" moeten meerdere acteurs gedacht hebben.
PrinceVegeta
had veel meer verwacht van dit film :S
jammer dat 1 van me favoriete acteurs in dit zwakke film speelt
hopen dat zijn volgende film veel beter word
SpooXxX
Ja het waren drukke daagjes voor mij. In de bios heb ik gezien: Babylon A.D., Death Race, Eagle Eye en Tropic Thunder.
Babylon A.D. is voor mij, op het vlak van beleving, een lekkere ouderwetse actie knaller. Na de vele teleurstellingen die de bios in 2008 rijker is, heb ik me heerlijk vermaakt bij deze film. Ik had er geen hoge verwachtingen van. Toch wist de film me te boeien. Het toekomst perspectief wat er geschetst wordt komt akelig realistisch over. Vin Diesel speelt een actie kanjer. Lekkere zware stem, aardig wat kaas uit zijn vuistjes en zeer gevatte opmerkingen. Zijn personage past gewoon geweldig in het ( wat magere en veelal onduidelijk ) verhaal. Het ‘pakketje’ speelt geweldig de rol als wereldvreemd. Zo paniekerig en hysterisch zoals zij zich gedraagt. Ik wenste continu dat iemand haar gewoon zou afschieten, zodat ze eindelijk stil zou zijn.
Ze zijn in Hollywood er achter gekomen dat de fysieke actie sequences uit de A-Team en Knight Rider niet meer voldoen. Ben dus verheugd om te zien dat ze op dit gebied ( al dan niet met behulp van computer effecten ) de grenzen steeds verleggen. Alleen vond ik bij deze film veel actiescenes heel chaotisch en onduidelijk gefilmd. Dit vond ik een heel groot minpunt. Voor de kenners: er is ook een kleine rol van Jerome Le Banner in de film. En JA hij doet dat waar jullie hem van kennen.
Vin Diesel, zijn naam kun je meestal koppelen aan en bepaald type film. Ook dit keer is dat zo. Wees dus niet verrast als je geen ingewikkelde plotwendingen, verstrengelende rode draden of wereldschokkende theorieen in de film tegenkomt. Als toetje krijg je wel een Vin Diesel op zijn beste slechtst: een poging tot een verdrietige/ huil scene. Dit oogt onwijs ongeloofwaardig en zeer humorsitisch.
New
Deze film lijkt wel een vervolg op Triple X.. alweer wordt Vin Diesel opgepikt als outcast om recht te doen. Met deze keer als beloning niet de vrijheid, zoals in Triple X, maar een nieuwe identiteit.
Vet begin met goede muziek, maar dan verslapt de film volledig. Slechte CGI, slechte cameraposities, zodat de actie niet te volgen is. Wel inderdaad een goede donkere cybersfeer in deze film.
Ik had gehoopt om Michelle Yeoh wat meer in actie te zien, maar helaas.
Het einde van de film is ronduit waardeloos. Geloofwaardige tranen persen uit een acteur als Vin Diesel is onmogelijk. Hierdoor wordt op de allerlaatste minuut de film nog net wat slechter gemaakt. Jammer.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Felon
Misdaad / Drama, 2008