Babylon A.D. (2008)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)
Frankrijk
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot Babylon A.D.
"Kill or be Killed."
Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.
Toorop
Killa
Dr. Newton
Jamal
spacebox
Leuke actie film naar het gaat alleen nergens over. Verder heb ik me wel vermaakt met de actie en Mélanie Thierryen. En idd wat een flut einde
nachtgekko
Alsjeblieft maak me dood!!
Wat een oerslechte film was dit zeg. De hele tijd maar dat kind jammeren van "oh nee, ze gaan dood" dan een BOEM!!!. En vervolgens ff een stukkie sprinten. Herhaal dit 4 of 5 keer, en je hebt het script van deze film. Van mij had deze op de plank mogen blijven
dikkop
Dit is één van de slechtste eindes die ik ooit heb gezien....begin en midden van het geheel was wel erg vermakelijk.....
Ze hebben er flink in geknipt...
lagaiske
Dit is een serieus tegenvallertje.
Na deze ben ik nog steeds geen Diesel fan.
Het verhaal is ook kaas met gaten.
En dat einde!!!Man man man.
Op naar de volgende zou ik zeggen.
lighthammer
Het is actie en het is Vin Diesel voor de rest niet te veel van verwachten want het verhaal rommelt aan alle kanten
Rik^
Kut, veel meer hoef ik er niet over te zeggen. Alleen maar actie en geen verhaal. Het zit echt te weird in elkaar... :-s
macdanger
grootste baggerfilm sinds jaren, dr zit geen enkel verhaal in en het einde slaat totaal nergens op, gaat ze opeens dood ???
EJV
Film waar ik VEEL meer van verwacht had. Hij begint best goed en is opzicht best aardig. Maar gaandeweg wordt ie zwakker en als de film voorbij is hou je er een leeg gevoel aan over. Absoluut geen topper en geen film die ik 2x hoef te zien.
rempsycho
Ik keek erg uit naar deze film, maar viel erg tegen.
Beetje het sfeertje van Children of men, maar daar is ook alles mee gezegd, ongeloofwaardige en slechte actie scenes en afgeraffeld einde, hoop gemiste kansen wat mij betreft. Het begint erop te lijken dat "La Haine" van deze regisseur een toevals treffer was, een eendagsvlieg.
Dumbledore
De eerste helft vond ik vrij goed, daarna zakt de film een beetje in elkaar en wordt hij wat langdradig.... jammer... toch voor de eerste helft 3*
xzaz
Begint leuk eindigt slecht. Jammer van het thema kon leuk uitgewerkt worden.
maus9
''Zo’n 15 minuten werden, zonder medewerking van de regisseur, uit de film gehaald waardoor het eindresultaat volgens Kassovitz verwarrend en slecht is geworden.''
De eerste helft vond ik goed, maar daarna zakt de film weg. Jammer genoeg is door dat geknip de film een stuk minder geworden dan die waarschijnlijk was... zonde.. erg zonde. Toch nog een *3
qwatje
Regisseur trapt eigen film de grond in
Gepubliceerd op 27 augustus 2008, 15:12 uur
Regisseur Mathieu Kassovitz noemt het maken van de film Babylon A.D “een vreselijke ervaring."
Het gebeurt niet vaak dat een regisseur zijn eigen film vóór de première de grond intrapt. Regisseur Mathieu Kassovitz (la Haine) is echter niet op zijn Franse mondje gevallen en is erg ontevreden met het resultaat van Babylon A.D, de nieuwe actie thriller met Vin Diesel in de hoofdrol. Hij noemt het maken van de film zelfs “een vreselijke ervaring.“
In een reactie laat Kassovitz weten: “ Ik ben erg ontevreden over de film. Ik heb nooit de kans gehad om een scene te filmen hoe het bedoeld was. Het script werd niet gerespecteerd. Slechte producenten en slechte partners zorgden uiteindelijk voor een vreselijke ervaring.”
Kassovitz heeft geen goed woord over voor de filmstudio FOX. “Ze stuurden zelfs advocaten naar de set en mierenneukten overal over. Ze maakten alles moeilijk, van A tot Z.” De laatste druppel voor de Franse regisseur was toen FOX niet tevreden was met de eindmontage van de zestig miljoen kostende film. Zo’n 15 minuten werden, zonder medewerking van de regisseur, uit de film gehaald waardoor het eindresultaat volgens Kassovitz verwarrend en slecht is geworden.
FOX studio is ondertussen als de dood voor slechte publiciteit en heeft alle persvoorstellingen afgeblazen. Babylon A.D gaat Vrijdag in première in de Verenigde Staten. De film gaat op 25 september in première in Nederland. Of ook hier de persvoorstellingen worden afgeblazen is niet bekend.
Zojuist de film gezien en het moet gezegd, de regiseur heeft volledig gelijk! Ik vond het uiteindelijk ook maar een magere film. Heel jammer met zo'n beschikbaar budget. er zaten best aardige scenens in en ook het verhaal bood genoeg mogelijkheden. Maar dat is er allemaal niet uitgekomen. 2* voor de moeite
damianodebeste
Oh wat een slechte film De acteerprestaties van Vin Diesel waren weer matig zoals altijd toen hij begon vond ik het al niks en het einde werd alleen maar slechter ze hadden er veel meer van kunnen maken.
RodneyS
Wel vermakelijke actie, maar een te ingewikkeld verhaal. Ik snapte er geen hol van. Jammer.
NoSleep
Leuke actie/scifi zonder een al te sterk verhaal(waar ik me overigens totaal niet aan ergerde.) Voor de rest was het acteren erg matig maar de special effects daarentegen erg goed.
Weet gewoon dat je aan een actiefilm begint, en geen hersenkraker.
Killerbert
zeer mooie film
goed verhaal mooi uitgewerkt en goede special effects
deTuinman
Weet gewoon dat je aan een actiefilm begint, en geen hersenkraker.
Terwijl het juist een sterk verhaal moest zijn. Het is gewoon zo slecht uitgewerkt, dat het op een ordinaire c-film begint te lijken.
Waku
Het blijft allemaal een beetje oppervlakkig.
Hier en daar leuke effecten en wat actie.
Overigens zien deze actie scenes er prima uit.
Maar ik kon nergens in het verhaal komen.
Het einde is behoorlijk abrupt en afgeraffeld.
Film die je na het kijken snel weer vergeten bent
Ant
Verhaal is heel vaag, maar het doel is simpel. Verhaal is dus matig tot slecht. Beeld is wel goed, mooie effecten. Acteerwerk is old skool Vin, als je maar stoer praat ben je de man. Ben er niet van onder de indruk meer. De Vin factor is al lang uitgewerkt in mijn ogen.
Steve Scandal
Aaneengeknoopt zooitje!
Jammer dat het verhaal zo slecht is uitgewerkt!
Het had zeker wel de potentie voor een leuke film maar helaas...
toxauron
Zoals meerdere mensen hier, begrijp ook ik geen flikker van de film. Bevatte deze film eigenlijk wel een verhaal?
Ik heb nog nooit een 2.5 * gegeven maar nu kan ik wel niet anders.
Hectometerpaal
Heel slecht stukje film. Deze film laat zien waarom Vin thuis hoort in het rijtje Chuck Norris en Bud Spencer. Altijd hetzelfde typetje spelen...... Stoer, met een grote bek en iemand die aan het eind altijd wint. Ook die 2 troela's die de hele tijd een beetje dom meehuppelde werkte erg goed op mijn zenuwen. Echt met heel veel moeite uitgekeken. Alleen omdat ik dan een slecht cijfer kon geven op deze site.....
Waardeloze futuristische aktiefilm. Onbegrijpelijk vaag verhaal, slecht geregisseerd door Kassovitz. De montage is ook zeer belabberd, met rommelige aktiescenes en een hak-op-de-tak tijdsverloop. Hier is zo te zien flink in geknipt, al vond ik 'm eerlijk gezegd nog veel te lang. Eén van de slechtste films van Diesel tot nu toe. Zijn akteerwerk is ook nog eens lachwekkend beroerd.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Felon