This Is England (2006)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Shane Meadows
Met onder meer: Thomas Turgoose, Stephen Graham en Jo Hartley
Plot This Is England
"Run with the crowd, stand alone, you decide."
Shaun is een 11-jarige jongen uit Noord-Engeland die opgroeit zonder vader. Tijdens de zomer van 1983 verandert er iets in de vaak zo trieste Shaun. Hij scheert zijn hoofd, zet zich tegen alles en iedereen af, en sluit zich aan bij een groep skinheads en later zelfs bij het National Front. Met alleen een labiele moeder die hem probeert op het rechte pad te houden, lijkt Shaun af te stevenen op de zekere ondergang.
Shaun
Gadget
Pukey Nicholls
Smell
Boothead
Skinhead film die ook de niet racistische kant van de skinhead scene laat zien, ik ben benieuwd.
This Is England (2006) - imdb.com
Shane Meadows fan site (waar Shane zelf ook op het forum zit) hier zijn al foto's op te zien en er word regelmatig informatie op de website gezet.
Boothead
Geniaal. Simpelweg geniaal. Stephen Graham is eng overtuigend als geflipte neo-nazi. Eindelijk een keer geen Romper Stomper, Pariah of Second coming of hate, maar een GOEDE skinhead film (al is 'skinhead' eigenlijk niet waar de film over gaat). Ik ga niet in op de inhoud van de film, die moeten jullie maar gewoon bekijken. Hij is beter dan de andere film van Meadows die ik gezien heb, Dead man's shoes (en dat moet veel mensen toch wel wat zeggen). Ten slotte is de soundtrack ook nog eens prachtig.
Kippenvel, 4,5*
Furious
Ik vind de film persoonlijk tegenvallen. Je ziet enkel hoe dat d e mob's overgaan naar skinhead en dat het niet van een leie dakje liep.
Wat je gewend bent van andere skinhead films zoals Romper Stomper zal je in deze niet terug vinden.
Als je de film niet gezien hebt, heb je ook niets gemist.
Dus niet echt de moeite
Boothead
Als je de film niet gezien hebt, heb je ook niets gemist.
Dus niet echt de moeite
Als je gaat kijken voor actie/vechtende nazis/veel geweld dan is dit idd niet wat je wil. Wil je echter kwaliteit, dan zit je hier goed.
Alwin_
Mwah, toch wel een kleine teleurstelling.
Het kleine ventje speelde geweldig, de muziek was goed, en de jaren 80 setting was ook wel leuk.
Het verhaal van 'This is England' was alleen weer zo clichématig dat ik het op een 2,5/kleine drie sterren moet houden.
Halrod
Ik vond hem leuk. Zeer leuk eigenlijk. Mooie film, enz. I liked it.
Alleen... welke in godsnaam meisje van 18ofzo valt er op een jongetje van 10jaar? xD
ralfsjam
van begin tot einde aan de buis gekluisterd gezeten! wat een goeie film. okay die relatie was raar, maar dat was nog geen 1 procent van de film. ik geef geen 5-en, maar een dikke 4.5 zeker. voor mensen die van blockbusters houden.... doe maar niet! mensen die van goeie films houden... ga hem zien....! (en wat een goeie acteurs.)
Macmanus
WarpFilms
Hun tweede feature film geloof ik. En weer van Meadows. En nog steeds is het niet erg baanbrekend wat je toch een klein beetje hoopt van Warp. Het is jammer, wanneer je in het begin het warpfilm logo ziet dat bereid je je toch een klein beetje voor op een visueel spektakel. Maar ik wist wel een beetje wat te verwachten dus zo onverwachts was het nou ook weer niet. Ik moet ook eerlijk bekennen dat het me ook wat opviel om het logo aan het begin van de film te zien
Anywho, zeker geen slechte film, echt zo een engelse film a la Dead Man's Shoes of Great Ecstasy. Rauwe Engelse karakters, dode engelse buurten je kent het wel.
Het verhaaltje is niet bijster nieuw maar best leuk gebracht, vond het wel leuk dat het grootste gedeelte van de groep geen behoefte heeft aan de neo-nazi. Wat vooral erg opviel was het ijzersterke optreden van Thomas Turgoose. Een van de beste rollen misschien wel ooit van zo een jonge jongen. Rest van de cast is ook voortreffelijk overigens.
Ja lastig, zeker geen verkeerde film. Leunt sterk tegen de 4 sterren aan, maar ik heb het toch allemaal al eens eerder gezien waardoor het effect wat minder is. Maar toch zeker een welverdiende en stevige 3.5 sterren.
IS'mH
Echt één van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien. Vooral de acteurs en de omgevingen waren ultiem.
Ben best benieuwd naar dit. Warp's vorige film (tevens Meadow's vorige) was geweldig. Is dit in Engeland al op dvd?
Jefferson019
goed geacteerd in de film, snapte alleen het verhaal niet.
2.5
dope
- 20062 stemmen
Engelse films zijn vaak veel realistischer en beter gefilmd dan Amerikaanse films, daar is deze weer eens een voorbeeld van!
zozo1000
Een film uit Groot Brittannië is inderdaad iets heel anders dan een film uit Amerika. Geef mij maar Amerika.
Aan de subs downloads te zien is hij erg gewild, in een paar dagen tijd 800 keer. Maar goed mijn mening, niet slecht. 3***
Je valt in ieder geval niet in slaap.
Ik vind de poster inderdaad ook erg mooi. Een van de mooiere van de laatste tijd.
Chr.s
En niet alleen de poster is sterk.
De personages worden prachtig neergezet (met als uitblinker Graham) en de film bevat enkele erg ontroerende scénes.
Net als Dead mans shoes ziet ook deze film van Meadows er prachtig uit en is de muziek sterk.
Carlos Olivera
Vrij goede film, soms wat langdradig, maar door een aantal ontroerende en explosieve momenten goed vol te houden van begin tot eind. Prima acteerprestaties, goede setting en de sfeer word verdomd goed weergegeven.
christophel
voor mij ook een van de betere films van de laatste weken...
het ventje speelt zeker zijn rol goed!
****4
Raffael77
Het verhaal is mooi maar veel te traag gefilmd waardoor de film saai is en kan begrijpen dat mensen deze film niets vinden.
Hij is niet slecht maar ook niet goed. 3
Ché Cliché
Een prima film die in mijn ogen de problemen aan de kaak stelt. En dan doel ik op het probleem van de beïnvloedbaarheid van jonge jongens die altijd overal buiten vallen en ineens door een groep worden opgepikt. Die kan je alles wijsmaken. Het is geen American History X of Romper Stomper. Daar is de film te rustig en kalm voor. En de kwaliteit van American History X is ook moeilijk te behalen, maar qua inhoud vind ik (al zijn de films moeilijk te vergelijken) This Is England véél sterker dan Romper Stomper.
Thomas Turgoose is trouwens sensationeel. Wat een talent heeft dat mannetje. Heel overtuigend.
lanlan
Zeer goede film die het bekijken waard is. Verwacht geen Hollywood explosies en actie want daar gaat de film niet over.
Typische Engelse film met dito setting.
Spil
Hij is niet slecht maar ook niet goed. 3
Tjah, ik kan begrijpen dat je een film als deze iets "sneller" zou willen zien, maar dan ontaardt het in een standaard actiefilm en dat is nou net NIET wat deze film is.. Ik vond hem erg sterk, met een minstens even zo goede soundtrack!
_AeoN_
Hele mooie film.
Had wel iets meer verwacht van die diehard skinhead en zijn legertje. Dan alleen graffiti spuiten kinderen pesten en een winkel beroven enigste minpunt. Maar verder een heel mooi verhaal goed geacteerd. Had het te doen met die kleine zo,n leuk ventje haha. *4,5

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

La Haine