Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack
Releasedatum: 30 augustus 2007
Bekijk via Videoland
Plot 1408
"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."
Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.
Mike Enslin
Clay
Mr. Innkeeper
Mrs. Innkeeper
JanWillem1991
grappige film hoor, leuk slot
tipje...eerst de film kijken, dan het boek lezen
boek is veel spannender en angstiger qua gevoel
DaveV
Hoe heet het boek waaruit deze film is afgeleid? Toch niet de shining omdat danny op een gegeven moment ook in een kamer gaat waar die niet mag komen..?[/quote]
Het is een verhaal uit 'alles is eventueel' .
egbert-Bos
Dat Stephen King een meester verteller is blijkt uit zijn vele verhalen en boeken. Deze film is gebasseerd op een van de meest beklemmende korte verhalen van King. 1408 is Als verhaal opgenomen in de verhalenbundel Alles is Eventueel, maar zal in september 2007 ook als los boek tekoop zijn.
De film heeft mij net als het verhaal tot de laatste seconde weten te boeien. Op bepaalde momenten had ik gewoon kippenvel tijdens het kijken John Cusack zet een geweldige rol neer. Hoewel ik de spookverschijningen niet altijd even sterk vondt kwa effect waren ze op de een of andere manier toch angstaanjagend.
1408 heeft alles wat je van een goede horror / thriller kan verwachten een claustrofodische angstdie je op het puntje van je stoel houdt. Ik zou voorlopig niet in een hotel op kamer 1408 willen doorbrengen.
egbert-Bos
Kun je deze film met the Shining vergelijken?
Nee, The Shining is angstaanjagender en draait om een hotel dat zijn zinnen heeft gezet op het kind van de beheerder die een parenormale gave heeft. the shining is kwa verhaal heel psychis.
1408 is heel claustrofobisch om dat het zich in een kamer afspeeld met een hotelgast die tegen beter weten in de kamer boekt om de paranormaleverschijningen waar te nemen.
Bone*Thugs
Het begint goed maar naderhand vind ik de film steeds meer een rommeltje!!
Maar wel een typische King film....het is een leuke zaterdag avond film maar meer ook niet!
NERD
Tsja, ik heb hem uitgekeken. Heb verder niet veel bijzonders gezien, maar het feit dat ik het niet veel bijzonders vond en het toch uitgekeken heb zal ook wel wat waard zijn. 2,5 sterren.
markel66
Het is toch bijna in alle king films zo dat de effecten niet echt sterk zijn maar dat maakt het verhaal altijd goed, zo ook in deze film.
Met een sterke rol van Cusack trouwens
De film komt langzaam op gang maar eenmaal op gang laat de film je ook niet meer los.
PS
had het boek al gelezen maar dat maakte voor mij de film niet minder goed, 4*
PKlijnstra
Film lijkt mij geweldig, ik ga hem donderdag a.s. gelijk in de bios zien.
Trailers zijn veelbelovend!
Kevin13
weer een nieuwe film met Samuel l jackson, ik verlang er al naar om hem te gaan bekijken.
Nyazzin
ook gezien, begon best goed een paar spannende momenten. vond alleen het einde een beetje simpel maarja.
vale46
Beklemmend,claustrofobisch,het is allemaal al gezegd,maar geeft de sfeer zuiver weer.
John Cusack is niet een van mijn favo acteurs,geeft hier wel een goede rol weer.
Het einde gaf me wel degelijk kippenvel,dus een goed gemaakte film.
sambal
ga er zeker heen lijkt me een zeer goeie film
en met samuel l jackson moet het goedkomen
HtoJ
zeer goede film ik zat vaak vol spanning te kijken en cusack doet het erg goed in deze film. spannend en boeiend tot de laatste minuut. 3,5 ster voor de film
Markies de Sade
Hele gestoorde trailer, ik moest bijna in m'n broek piesen. Dit is echt een Argento-achtige horror met inspiratie uit de jaren '80. Eindelijk beginnen die Horror-filmmakers het te snappen.
j0zman
Het viel mij ten eerste op dat veel dingen die in de trailer te zien zijn, niet in/anders in de film voorkwamen. Daarnaast, was de spanning wel aanwezig in de trailer, maar de film zelf was niet spannend, hoogstens op 1 scene na. Ik vond het een tegenvallende film, met de daarentegen wel aardige trailer.
Inland Rabbit
Creepy film. Veel suspense en een heeeeeeeeel beklemmend gevoel. Ook ik heb het verhaal gelezen en ik moet toegeven dat ze er echt wat moois van gemaakt hebben. Constant beklemmende sfeer, waardoor de kleinste dingen al beangstigend over komen. Dit word nog eens extra versterkt door het gestoorde/gejaagde acteren van Cusack. Een van Kings beste verhalen, maar zelfs dat kun je verkloten. Dat is gelukkig niet gebeurd. Klasse. 4*
dutchtuga
Jammer. Film begon erg sfeervol en mysterieus maar eenmaal in de tweede helft wordt alles teveel. Een rommeltje en een typische more is less.
king16
- 1904 stemmen
Ik zag op TV bij Moviefacts op TMF een stuk hierover en het deed me verdacht veel lijken op het computer spel Silent Hill 4: The Room.. Was dat toevallig een bron van inspiratie dat iemand weet?
Max en Joep
wow, ik las vanmorgen pas in de krant waar deze film over gaat.
Het bewuste King-verhaal vond ik al juis tzo heel erg goed en bijzonder.
Ineens staat deze film heel hoog hoog opp mijn te-zien-lijst!
Hans Vons
Ik heb een aantal boeken gelezen van Stephen King en ik proef de sfeer in deze film. Het is een film die je makkelijk uit kan zitten. Wat ik ook kan waarderen is de dosis humor die erin gebakken zit. Aan het einde wordt het wel een beetje over the top, wat betreft de specials effects, maar het is niet hinderlijk. Als ik in eventueel een hotel boekt, dan zal ik zeker in de gaten houden dat ik niet kamernummer 1408 krijg. Maar de film is een echte aanrader.
-P-
Het begin is goed, maar daarna gaat het bergafwaarts. Daarmee is alles wel gezegd denk ik. Ik snap de hoge waardering ook niet echt. (2*)
kantoorpikkie
Een geweldige film, de spanning wordt langzaam opgebouwd. Met een verrassend eind.
Geweldig goed
movie champ
vermakelijke film,en prima geacteerd alleen sommige effects te digitaal..
SayD
Even een vraagje.. ik weet niet of jullie willen antwoorden maar ik probeer het maar. Is deze film met geesten???
simonman
Geweldige film! Leuke opbouw, goed eind en nette aftiteling!
4,5 sterren
DaantjeE
Best aardige film om te kijken, vooral het begin en het einde vond ik heel sterk.
Alleen vond 't k sommige stukjes een beetje te para en gewoon raar/irreëel dat het wat mij betreft te veel van het goede was.
Wel was het mooi hoe de kamer op zijn persoonlijke leven inspeelt om hem als het ware een les te leren en toch tegelijkertijd gek te maken
Sterk verhaal maar te veel effecten 3*
metaledje
Avondje bios en dit was de enige film die me aantrok, wist er helemaal niks over, maar was enorm verrast hoe goed en origineel die was. Al is nuchter kijken een beter idee
aantal dingen waren moeilijk te vatten. John cusack zet hier een ijzersterke prestatie neer!! Zeker het kopen waard op dvd!!! 4*
Fikret8
Deze Zweedse regisseur heeft zich overduidelijk laten inspireren door de grootste regisseurs.. de trukendoos van o.a. Alfred Hitchcock, Brian DaPalma en Sergio Leone zijn opvallend genoeg op exact dezelfde manier gekopieerd.
Desalnietemin is dit een geniale mindfuck film (met erg veel plotwendingen van een David Lynch gehalte) die ik graag de hemel in prees.
4,5 *

Mysterieuze horrorfilm '1408' met John Cusack zie je alleen op Videoland: 'Zoveel onverwachts'

Mysterieuze horrorfilm '1408' met Samuel L. Jackson verdwijnt binnenkort van Netflix

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Saw
Thriller / Horror, 2004