• 9.378.170 stemmen

1408 (2007)

Horror / Mystery | 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 104 minuten / 112 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: John Cusack, Samuel L. Jackson en Mary McCormack

Releasedatum: 30 augustus 2007

Plot 1408

"The Dolphin Hotel invites you to stay in any of its stunning rooms. Except one."

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

avatar van onohrl

onohrl

Net gezien...goede film. Gezien de reactie's van sommige...tja meningen verschillen gelukkig maar.

Van mij een 4

avatar van buffeltje1

buffeltje1

Goede film met veel suspense. De scene's waarin eigenlijk niets gebeurt zijn het spannendst.

avatar van buffeltje1

buffeltje1

chansadres schreef:
Er is in Amerika nu al een Director's Cut gereleased met een ander einde. Blijkbaar was het oorspronkelijke einde veranderd om happy endings redenen.

Ik las dit pas later. Ik had inderdaad aan het slot de indruk dat er nog iets onverwachts zou gebeuren.

avatar van smettipie

smettipie

net gezien; goede film, wie al films heeft gezien van stephen king's

verfilmingen en er ven houdt, gaat hier ook zeker van smullen!!!!

een meer dan verdiende3.5:)

avatar van Skrean

Skrean

Mooi spannend,

Spannende film gecombineerd met goede special effects.

Samuel l Jackson is weer heerlijk bezig: alleen hij kan Motherfucker op gepaste wijze overbrengen. Naast bruce willis natuurlijk, Maar die zegt alleen maar yippy ka yee...

Deze film is een aanrader.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Ik ga de film morgen kijken, 1408 is trouwens het enige verhaal van Stephen King dat mij ooit kippenvel heeft bezorgt......

avatar van girlygirl

girlygirl

hoi

heb deze film pas nog gezien en eerlijk gezegd vond ik hem nogal langdradig......

aan het eind had ik echt zoiets van jezus was dit nou de film......

avatar van moos33

moos33

Vaag filmpje, een 2,5

avatar van Raffael77

Raffael77

Het boek is veel beter dan de film. De film is gemaakt door iemand anders en dat is te merken.

John en Samuel zitten goed in hun rol maar de film is te langdradig.

Wat mij het meest stoorde is dat het niet echt overkwam. Ga maar kijken naar Ghosthunters (Geen film maar reality shit) Daar wordt je pas bang van. Het slechte dat in de kamer moest zijn was er niet. Ik kijk dan liever naar Exorcist of Rose Red en Exorcism of Emily Rose. Deze films komen veel echter over. Het gaat er niet om hoe het kwaad eruit ziet als je het maar voelt dat het er is.

avatar van The Oceanic Six

Wouter schreef:

Laat ik die nu net een van zijn minste rollen ooit vinden spelen.

Zijn rol was niet de hoofdrol, maar het was wel overtuigend geacteerd.

avatar van Beatboy

Beatboy

Een zeer goede film lekker spooky 4,5 ***

avatar van brymj

brymj

laatst met m'n vriend heengeweest, en ik vond het toch wel een leuke film.

Samuel Jackson blijft een geniaal acteur

verder vond ik het jammer dat er zoveel grappen werden gemaakt in toch wel benauwde scenes, deed toch wel wat af aan de geloofwaardigheid.

Grafisch gezien erg mooi gemaakt, alleen ik had liever gehad dat het wat serieuzer was, dan had het echt een topfilm kunnen worden denk ik.

het boek ken ik trouwens niet hoor

***1/2 ster

avatar van Wouter

Ajax&Litmanen1 schreef:

Zijn rol was niet de hoofdrol, maar het was wel overtuigend geacteerd.

Vond ik dus niet.

chansadres schreef:

Zie hieronder..
Bekijk beide eindes maar is en dan die van de DC heel goed als mr Jackson in zijn achteruit kijk spiegel kijkt. Meesterlijk

Verder vond ik het wel een leuke film.

avatar van Nohands

Nohands

Geen slechte film, ook geen toppertje....leuk voor op DVD te kijken....kopen in de uitverkoop ooit..

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Spannende film, ik heb hem van het weekend gekeken in de bioscoop en de film heeft mij 94 minuten (PS: dat is de hele film) vermaakt.

- Het verhaal is goed en verrassend

- Goed geacteerd, zelfs het kindje

- Geluid camera werk allemaal top

avatar van Phasmid

Phasmid

Gisteravond naar gekeken. Had er hoge verwachtingen van maar is behoorlijk tegengevallen.

Samuel L. Jackson, een van mijn favoriete acteurs speelt in mijn ogen maar een gastrol van ca 10 min in deze film.

Jammer dat de zo nuchtere schrijver, gespeeld door John Cusack, in de hotelkamer wel erg snel zijn nuchterheid verliest. Dit zal wel de opzet geweest zijn.

Ik vind de film zelf wat verwarrend en had een toch wel sterker eind verwacht.

Er zijn wel een aantal mooie special effects, maar echte schrikeffecten blijven achterwege. Ook de spanning wordt niet echt opgebouwd.

2,5 *

avatar van e8212

e8212

Tjah, redelijke film. Vanaf het moment dat hij de kamer betreed vond ik het wel leuk. Na de pauze (in de bios) werd het ff teveel van het goede vond ik. Ik heb de DC ook ff bekeken, ik weet niet welke einde ik beter vond. Ik denk toch de 'eerste'.

avatar van Betamax

Betamax

Net gekeken en ik vind dat deze film iets te veel sterren krijgt.

Meer dan 2,5 kan ik er niet voor geven.

verhaal is matig en erg voorspelbaar.

Leuk voor één keertje kijken maar meer ook niet.

De nuchtere schrijver verloor inderdaad binnen enkele minuten zijn zelfbeheersing terwijl er nog niets echt bizars gebeurt was.

Verder een aaneenschakeling van "enge scenes"die niet echt eng waren.

Einde ook erg flauw.

Kijk ik liever naar b.v Prince of Darkness.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

ik vind de film nogal voorspelbaar en het verhaal nogal afgezaagd.

verder wel een erg leuke film heb er nog wel van kunnen genieten.

avatar van DragQueen

DragQueen

Goede film vond ik dit. met een lekkere suspense-sfeer, en een prima bedacht verhaal. het acteerwerk van cusack is goed, en ook de kleine rol van jackson is prima gebracht. de special effects waren verder dik in orde. meer dan leuke film om te kijken. ik vond hem bij vlagen spannend, en er zaten best wat schrikmomentjes in. al zag ik er een paar wel aankomen. in het geheel gezien prima kijkvoer. daarbij was het einde ook niet echt slecht gebracht, best goed hoor. 3,5 sterren.

avatar van baklap007

baklap007

De film gaat niet naar een climax toe en het acteerwerk is niet echt denderend (op Samuel na dan). Gezapig filmpje 2*

avatar van Vinco

Vinco

Redelijke film,ik vond de film wel goed beginnen maar vond dat hij verder in het verhaal te ver door schoot en tevens te saai werd!

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Erg vreemde film, die nergens echt duidelijk wordt. Wel mooie sfeerelementen. Lijkt alleen ergens een beetje 'The Shining' willen te worden. Niet slecht, geen uitschieter. 3 sterren.

avatar van djanniej

djanniej

Hoi. Ik vind deze film echt goed hoor! Alleen had hij op het einde niet dood moeten gaan Erg jammer. En je moet hem ook volgen want hij is erg ingewikkeld

avatar van arie mes

arie mes

beetje te veel van het goede

verhaal viel tegen, moeilijk te volgen

te veel geprobeerde schrik momenten.

jammer meer van verwacht

avatar van Mr Anderson

Mr Anderson

Gisteren gezien en het bleek dus dat ik de Director's Cut heb gezien en dus de film met een ander einde (wel het beste einde als je het mij vraagt; vooral met Samuel L Jackson in de auto, ik schrok me kapot ) ..
Ik vond 1408 een goede film met een paar meesterlijke schrikmomenten (vooral als hij terug door het raam wil ). De rol van John Cusack vond ik goed, ondanks het feit dat hij niet mijn favoriete acteur is. Ook Samuel L Jackson speelt een goede rol zoals hij alleen die kan spelen ..
Het verhaal draafde wel een beetje door in het midden, maar voor de rest vond ik het een heerlijke film om naar te kijken ..

4**** sterren

avatar van WB

WB

Vanavond eens kijken wat deze film in petto heeft en of het een echte Stephen King is. Trailer is in ieder geval geweldig.

avatar van uberjason

uberjason

ik heb deze film vorige week in de bios gezien, en wist dat het over een spokende hotelkamer zou gaan, maar alsnog ben ik me een paar keer kapot geschrokken. als ik in een zaal roep dat ik het een rot-film vind, dan is dat een compliment, want dan ben ik echt helemaal in de film. ik ben blij dat ik 1408 in de bios heb gezien, want op dvd, krijg je de geluiden die op je afkomen nooit zo heftig over je heen. topfilm, en niet meer niet minder.

avatar van decsss

decsss

Leuk maar meer ook niet verwachte er veel meer van.....ook vond ik Jackson zijn rol niet echt helemaal dat. mocht wel meer in voorkomen van mij......3,5 sterren