• 9.381.092 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van missl

missl

verschrikkelijk eng, ik hou er helemaal niet van maar als een film dan eng moet zijn dan moet ie ook maar echt eng zijn. ofzoiets.

avatar van noa1

noa1

dit is zo'n beetje de eerste horror die ik keek. ik vond hem toen heeel eng, maar nu ik hem nog een keer heb gekeken blijft hij nog wel een beetje spannend. het is echt mooi dat er zo'n zoektoch is naar 'je weet wel'. ik vond het wel grappig dat ik helemaal opging in het verhaal. het was pauze en ik zeg tegen mijn vriendin, waarmee ik het aan het kijken was, wij hebben nu ook de videoband gezien, dus nu moet ook onze telefoon gaan. en nog geen twee seconden later ging daadwerkelijk de telefoon. we schrokken ons rot.

er is ook heel goed in geacteerd. en de special effects zijn ook mooi. ik geef het 4,5 sterren

• 1960 berichten

Wat maakt volgens velen deze film zo eng of zo spannend. Ik keek deze film met iemand die elke horrorfilm eng vindt, maar viel bij deze bijna in slaap. Het gegeven is goed, maar de uitwerking verschrikkelijk. Er blijft niks overreind van het mysterie van de band. Het wordt tot in den treuren uitgekauwd en de sfeer doet kil en afstandelijk aan, waardoor ik niet meegezogen werd. Als ik horror ga kijken, wil ik ook horror zien en niet een net-niet-horror of een belachelijke avonturenfilm. Lachwekkend en triest dieptepunt is, als het meisje uit de tv komt.

avatar van cambal

cambal

Lachwekkend ?

avatar van Mlis

Mlis

Hele spannende mystrieuze film! De sfeer van de film is eng als je hier bang voor bent. Heb niet van de film kunnen slapen vanwege de televisie op mijn kamer.....

Toch had ik op begeven moment wel medelijden met het meisje met de lange haren.

avatar van Crawler

Crawler

vond deze echt vet, deel 2 minder en wachten of deel 3 ook goed gaat worden: deel 3 is een prequel

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Ik snap het niet : ik snap het echt niet!

Vele mensen vinden deze film eng en leuk,maar ik niet!

Bekeken toen ik 14 was en vond er niets aan : saai , géén schrikmomenten,....

Volgens mij veel te overgewaardeerd op deze site

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Even goed als de 2de, veel spanning en horror...!

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Wel een spannende film

film_kaza

Creatief verhaal vol mysterie. The Ring is meerdere malen vergeleken met The Grudge, in verband met dat dat rond 2004 de meest besproken horrorfilms waren in mijn leefomgving. Tja The Grudge heeft meer schrikmomenten en is wat enger, maar The Ring heeft een beter verhaal.
De stapen die de hoofdrolspeelster zet zijn goed, begrijpelijk en worden rustig op tempo gezet. Hoe het meisje uitkwam om iedereen met een videoband te moorden blijft een raadsel. En waarom ze precies moorden wat ook niet geheel duidelijk. Extreem emotionele woede lijkt me + "She Never Sleeps". Gewoon een duistere bad-guy, je moet je fantasie er maar voor gebruiken.

De spanning was nou weer niet zo groot dat je tegen het scherm werd gedrukt als een oude magneet. (zelfs niet toen de telefoon 5 minuten na het einde afging ). Nee het heeft spanning en mysterie maar voor de rest niets specials. Overigens eindigt het einde middenin het verhaal. Dus moet deel 2 maar eens zien.

avatar van RomkeB

RomkeB

De geruchten gingen dat deze film bloedstollend eng zou zijn, niets is minder waar, slappe horror waarin weinig gebeurde!

Vandaar mijn stem 0,5

film_kaza

Het is zeker niet bloedstollend of doodseng. Het gaat meer om het verhaal.

film_kaza schreef:

Het is zeker niet bloedstollend of doodseng. Het gaat meer om het verhaal.

En dat is ook werkelijkwaar ruk! Echt een zeer belabberde film met dito verhaal.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

best schande als deze met The Grudge word vergeleken.

Ik heb deze in een huisje in de bossen gezien met wat vriendinnen

En deze film is stukken enger kwa verhaal en er hangt steets een dreigende sfeer die tot het einde erin blijft.

Nee deze film zal ik niet snel vergeten 4 ***

avatar van maarten_d

maarten_d

toffe film alleen niet kijken onder deze voorwaarden

-niet alleen kijken

-niet s'avonds als het donker is

-telefoon uittrekken hehe

goed verhaal eigenlijk

film_kaza

Echte mannen moeten juist onder deze voorwaarden de film kijken

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

avatar van tommykonijn

tommykonijn

is deze voor 16 jaar en ouder?

Ik denk het wel, lijkt me overigens wel een goede film.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

schitterende film, origineel en met krachtige cast.

avatar van denniskas

denniskas

Goed verhaal en een goede verfilming van het origineel. Toen ik 'm voor het eerst zag vond ik hem echt eng. Nu is hij alleen nog spannend. Maar een goed verhaal en een iéts minder vervolg...

4,0

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Een echte top-horror van het hoogste niveau.

Ik ben over het algemeen zeer kritisch als het om films gaat en vooral met horror films.

Maar het verhaal wordt perfect opgebouwt en blijft constand inbeuken op je gedachtes.

De sfeer die in deze film wordt gecreerd is simpelweg subliem te noemen, en de spanning blijft praktisch de hele film voelbaar.

Heerlijk dat ze ook eens een horror kunnen maken zonder alle bloed rotzooi maar gewoon van hoog niveau met een hoop realisme en goede acteurs.

Een welverdiende 4,5* voor deze super mooie Thriller/Horror.

Een hoop realisme?

avatar van Wonderbra

Wonderbra

1 ster, voor de aftiteling...

is deze voor 16 jaar en ouder?

Zeker, maar geen zorgen. Op wat schrikmomenten na is er weinigs 16+ te vinden.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Spreek voor jezelf..

avatar van sabsabsab

sabsabsab

toen ik nog een jochie was durfde ik deze film niet verder te zien dan het eerste stukje. omdat ik veel enge verhalen over hoorde later keek ik hem weer en zo eng was die niet. maar dat is altijd ze van te voren zeggen een van de engste films verwacht je er altijd meer van. moeten ze eigelijk niet doen bederft de verassing

Turkeyloverz schreef:

mij lijkt deze toch best vet

avatar van klute89

klute89

mij lijkt deze toch best vet

Ik zou zeggen kijk hem eens

avatar van Anouk.

Anouk.

Mooie film. Niet zo bloedstollend eng als iedereen zei dat het was, maar mooie effecten.

Gezellig dat het meisje uiteindelijk ook nog even daadwerkelijk de tv uitgewandeld komt, dat maakte het wel af.

Ik ben wel tevreden over deze film. 3.5 sterren