• 9.419.097 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van timburton

timburton

lollig, gore verbinski. dat is ook de regiesseur van pirates 1, 2 en 3, toch? knap als je als regiesseur zo'n verschillende films kan maken.

timburton schreef:

knap als je als regiesseur zo'n verschillende films kan maken.

Alleen jammer dat dit dan weer zo'n schijtfilm is.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

ik vind (en zal dat altijd vinden) dit een zeer goede horrorfilm. echt eng, goed, vrij goed geacteerd, goed verhaal eens iets anders. de meeste horrorfilms zijn eerder sexfilms waarin er zo geacteerd word dat mn broertje van 6 het nog veel beter kan! en dan schrikken ze dat de horrorfilms helemaal onderaan staan bij de filmwereld. nee dit is echt een goede film! 3,5*

avatar van bloempotje

bloempotje

Deze film is echt goed, 1 van de beste die ik tot nu toe gezien heb!! 5*

avatar van _wednesday13_

_wednesday13_

echt super gaaf! xD ik heb laatst 1 gezien. en donderdag ga ik 2 kijken , ik ben benieuwd!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

_wednesday13_ schreef:

Stel je er niet te veel van voor...

• 1960 berichten

Mensen, dit is wel zo'n prutfilm. Deze film heb ik in de bioscoop gezien en toen maakte ie al niet eens indruk. Er wordt veel te veel uitgelegd en spanning is ver te zoeken. Dit vind ik geen horror, maar gewoon een verhaaltje wat niks om het lijf heeft.

avatar van Depplovertje

Redelijke horror

***

avatar van jordidj1

jordidj1

Spannend en vooral leuk als je wakker wil worden..

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Ík geloof niet dat ik Naomi Watts ooit zo slecht heb zien acteren. Voorlopig toch maar geen horrorfilms meer, meid.

avatar van Guus__xD

Guus__xD

Geweldige film !! mijn nummer 1!!

;; *****!

Guus__xD schreef:

Geweldige film !! mijn nummer 1!!

;; *****!

Dan heb je zeker niet veel films gezien.

avatar van Guus__xD

Guus__xD

Zeer goede film, spannend en mooi gemaakt mijn nummer 2!

;; 4,5!

avatar van Saffie

Saffie

Wel een goede film! 3,5 sterren!

Ik vind hem alleen helemaal niet zo eng als iedereen zegt.

Maar het is alsnog wel een spannend verhaal dus zeker het kijken wel waard!

avatar van Koerok

Koerok

Huuhhhhh, bij het bekijken van deze film op MovieMeter krijg ik alweer de kriebels. Ik hoop films als deze nooit meer te zien. Ik kan er gewoon niet tegen, watje als ik ben.

Op zich natuurlijk een compliment aan de makers.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg sterke horror film, die zich niet zozeer richt op de schrikmomenten, maar meer op het uitstekende verhaal.

Verder blijf je in deze film een soort onderhuidse spanning voelen, en een erg donker sfeertje.

Watts weet de film met haar goede hoofdrol te dragen.

4****

avatar van ekoc

ekoc

Die film vind ik echt heel eng!!! Ik moest in mijn bed duiken en naar film kijken... Echt erg goede griezeligsfilm. Voor *4* !

• 1960 berichten

Vermakelijk? Misschien. Eng? NEE, DIT IS NIET ENG!!!!!!!!!!!!

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Ok, deze film is nog wel te pruimen,

niet geweldig, ook niet geweldig eng..

maar 't vervolg is echt he-le-maal niks meer.

avatar van bimbel

bimbel

Ik ga hem zometeen kijken ben benieuwd!!

Hij lijkt me wel OK!

avatar van Shinobi

Shinobi

Dit is een spannende film om te zien, de spanning zit er goed in. Er zitten wel een paar goede schrik momenten in, van die Samara gaan je haren echt omhoog staan. Dit is zeker een goed onderhouden horror film die je geboeid houdt en zeker niet gaat vervelen.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van bootylicious

bootylicious

Ik vond de sfeer in deze film zeer eng,

het meisje met de zwarte haren.

Ja, dit is 1 van de beste horrorfilms I have seen.

Ik heb het niet zo met monster-horrorfilms, dus deze was echt iets voor mij!

Spannend

Eng

avatar van Bombong

Bombong

Ik houd eigenlijk niet zo van horror, maar er zijn een paar uitzonderingen. The ring is er daar een van (The shining en The Blair witch project zijn de belangrijkste anderen). Ik vond hem zelfs beter dan de originele Japanse Ringu, vooral omdat je als kijker meer betrokken bent bij de karakters. Ook de wijzigingen in het verhaal ten opzichte van het origineel pakken meestal goed uit. Naomi Watts is hier erg goed op haar plek. Helaas is het vervolg, Ring 2, erg zwak.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

volgends mij zijn alle mensen die hier de film zo erg afkraken gewoon aan het blaaskaken.

deze film zit gewoon erg goed in elkaar, daar kun je simpelweg niet omheen.

ik zeg verder niet dat het acteer werk nou geniaal was of dat alles perfect klopte.

maar dit was ZEKER een erg goede film zonder enige twijvel.

ik vond het heerlijk hoe steeds die beelden uit die tape terugkwamen en die mystieke sfeer die overal hing.

echt prachtig gedaan en daarom ook hulde voor het japanse genie dat deze film in elkaar heeft gezet en hulde voor de amerikaanse regiseur die deze film nog eens in een nieuw jasje heeft gestoken.

• 1960 berichten

Goed ,dan maar een blaaskaak. Maar ik vond de film níet goed in elkaar zitten. Het hele mysterie van de ring wordt uit de doeken gedaan en dan is de film veel te overdreven, om eng te zijn. Er zaten ook een paar echt slaapverwekkende scenes in en ik werd er voor geen ene millimeter in meegesleurd, wat volgens mij wel de bedoeling was. Wat mij betreft behoort deze film tot de categorie Jeepers Creepers, I know what you did last summer, Death Tunnel en meer van die waardeloze horror. Horror hoort eng te zijn en spanning op te leveren, of op z'n minst vermakelijk te zijn. Deze film faalt op al deze vlakken.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Mysterieus? Zeker. Eng ? hmm.. misschien dat stukje aan het eind, wanneer dat freaky kind uit de tv komt kruipen, maar verder joeg deze film me niet bepaald de stuipen op het lijf.
3 ** voor de sfeer

avatar van merijn82

merijn82

• 1933 berichten

psycholamp schreef:

Helemaal mee eens, mooi gesproken!

Van mij toch nog 1,5 voor de moeite

4***

avatar van Spyn

Spyn

psycholamp schreef:

Goed ,dan ....... Blablablablabla..........op te leveren, of op z'n minst vermakelijk te zijn. Deze film faalt op al deze vlakken.

Je hoeft je mening niet perse 5 keer te posten op 1 pagina.. ik snap dat je hem bagger vind.. maar 1 of 2 keer je mening verkondigen is volgens mij voldoende...