Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
boozebelly
- 1908 stemmen
...dit vooral door de schitterende bad-guy!
Javier Bardem zet in mijn ogen de ultieme huurmoordenaar neer. Beter heb ik ze nog niet gezien in een film. De 'Coolness' druipt ervan af
Robi
Mooie spannende kat en muis film al zaten er ook wel een paar onwaarschijnlijkheden in het verhaal in. Maar hij loopt wel erg goed en het thema van de sarcastische sheriff die niet meer zo gelooft in de toekomst is wel heel passend gebracht.
Premie16
goede film ben fan van de coens.de dialogen van Javier zijn ijskoud en je weet niet wat er gaat gebeuren,dus altijd spannend.
Sergio Leone
Had eerst de boek in het (Amerikaans) Engels gelezen. Pas toen ik de film zag snapte ik wat meer van het verhaal. Een meeslepende misdaadthriller met een uitstekende Javier Bardem - die Oscar is logisch.
Ook Josh Brolin speelde uitstekend, Tommy Lee Jones daarentegen kon nogal een potje zagen, maar dat was in het boek ook zo, dus no offence.
Het verhaal is wat traag en je moet er je kopke bijhouden, maar dit is zeker een aanrader.
Van mij een 4*.
laundromat
Van 4* langzaam naar 5* gegaan. Kan gewoon niet lager geven.
GuyB
Nog 20 minuten en hij begint, ben hier erg benieuwd naar, bovendien al weer een tijdje geleden dat ik een film op tv zag, een zender dan... Begon die vervelende reclame-onderbrekingen al te missen.
GuyB
Sterke film die met verschillende genres flirt.
Zo laten de prachtig in beeld gebrachte landschappen in het begin je denken aan western, gesprekken met de sheriff zijn soms grappig en het grootste deel is thriller. Qua spanning zit het echt helemaal goed met deze film.
Ik had tot het einde de tijd nodig om een verklaring voor deze titel te zoeken, het hoofdpersonage is voor mij in i.i.g. Tommy Lee Jones, al heeft die niet de meeste screentijd. De andere rollen zijn allemaal goed geacteerd met als kers op de taart Javier Bardem.
De Coens zijn bij hun tweede film dat ik van hen zie opnieuw origineel, misschien niet qua verhaal, maar zeker wel qua uitwerking.
Akron777
Zal hem nog een aantal keren gaan herzien om hem goed tot zijn recht te laten komen, maar zal hem toch al 5 sterren gaan geven. In ieder geval een zeer aparte film, een stijl waar ik wel van houd. Ook zeer mooie desolate locaties, zeer sfeervol.
benjelle
Een bijzondere film. Ik ben heel positief over deze.
Een van de minpunten die mij na een eerste keer kijken opviel, was dat de jager wel heel snel uit de film verdwijnt: zijn moord wordt zeer maar dan ook zeer beperkt behandeld. Waarschijnlijk had de betreffende acteur een groot aanbod, anders begrijp ik hem niet.
Een en al lof voor, allereerst, Javier Bardem, die in deze film als een ware breedgeschouderde, obegrijpelijke maar inspirerende psychopaat uit de verf komt. Met inspirerend doel ik onder meer op de scene met het muntje. Wauw, wat een toffe kerel is dat!
Origineel moordwapen ook.
Ten tweede ook veel lof voor Tommy die zichzelf er goed jong-bejaard neerzet. Alweer een dode, naja, dat doen we dan maar even na de koffie. Zo'n figuur. Mooi.
Ook de jager speelt sterk.
Mooi verhaal verder, de spanning is op veel momenten boven niveau, hoewel het einde daarentegen enigszins tegenvalt. Leuk dat Bardem dat wijfie neerknalt en dat ie een ongeluk krijgt is grappig, maar het is allemaal wel een tikkeltje te abrupt. Dat maakt het overigens ook zo bijzonder. De sfeer in de film is echt intrigerend. De verlorenheid en verlatenheid komen goed tot uiting door de omgeving.
Camerawerk is ook dik in orde. Deze film heeft zijn prijzen verdiend en hoort bij de toppers. Ook een film om tienmaal opnieuw te kijken.
Aanrader, 4.5
kamphuis
spannende film voor een dinsdagavond,alleen viel het einde flink tegen
John Lee Hooker
spannende film voor een dinsdagavond,
En hoe is 'ie op woensdag?
esoxlucius
Wat een super film.
Deze komt zeker in aanmerking om nog een keer te kijken.
puckb96
Een spannende thriller. Goede rollen van Javier Bardem en Josh Brolin. Verhaal best wel goed, alleen het einde vond ik niet geweldig. Voor de rest: een nieuw masterpiece erbij voor de Coens
hjcool
Mooie film! Javier Bardem is ongelooflijk goed! Het einde vond ik echt tegenvallen!
Zidaan
Ik snap niet waarom maar vond ik deze film op enkele momenten en een goede rol van Javier Bardem na totaal niet boeiend. Heb ik de film verkeerd bekeken, zie ik het grote geheel niet, ben ik niet intelligent genoeg om hem te snappen of had ik gewoon te hoge verwachtingen van deze prent? Of gewoon nog een keer kijken.. Ik durf nog geen cijfer te geven..
John Lee Hooker
Zo'n moeilijk verhaal is het helemaal niet, gewoon nog een keer kijken.
Driello
Volgens mij heb je iets gemist. 'de jager' speelt een van de hoofdrollen, bija tot aan het einde van de film.........
Sergio Leone
Volgens mij bedoelde hij Woody Harrelson in z'n rol als -effe denken- Carson Wells (?).
Jesusthesecond
Gisteren nogmaals bekeken. Film gaat soms iets te traag, maar de rol van Bardem is simpelweg geniaal.
fappie
- 2005 stemmen
Van mij een 4*.
O ok vet dat je het boek hebt gelezen
bobbydigital01
Vette film dit met een verdiende oscar!!!
Kisje
O ok vet dat je het boek hebt gelezen
. Kun je mij dan misschien uitleggen waarom hij op een gegeven moment teruggaat naar de plaats delict? Om die gast water te geven? Ja inderdaad, om die gast in die auto water te geven... Al kon ik dat écht niet begrijpen...
Bardem: koud, onvoorspelbaar en mysterieus - gewoon weg perfect. Vaak dat ik ook echt zei, wow, dat had ik nou echt niet verwacht! Dus voor mijn part, een verdiende oscar.
4* - al ga ik 'm binnenkort nog eens bekijken
JanDahler
4* - al ga ik 'm binnenkort nog eens bekijken
zeker doen, deze word per kijkbeurt beter!!
Kisje
zeker doen, deze word per kijkbeurt beter!!
Ja ik twijfel er ook niet aan
, vooral Bardem vond ik subliem. Wat een vertolking zeg! Maar evenveel lof over het verhaal op zich hoor!
Ramie
Ben ik de enige die niet veel van deze film begrijpt?!
Het einde (met Tommy Lee): wat was dat? En wat was die Bardem nou allemaal aan het doen?! Ik snap dr niet veel van.
Verder wel wat aardige scenes etc. Maar toch... Ik vond hem wat te traag en te vaag.
AGE-411
Ben ik de enige die niet veel van deze film begrijpt?!
Nochtans is het niet moeilijk. Tommy Lee is het hoofdpersonage van de film, die het moeilijk heeft met de tijden die veranderen.
Of zoals ze soms zeggen: "in wa voor nen wereld leven wij?"
De rest van de film (Javier Bardem die als moordenaar achter het geld aan gaat enzo) is eigenlijk maar een detail.
MaartenF
Sterke film met mooi camerawerk, goede acteurs en heel veel spanning. Het knappe is dat de film spannend is terwijl hij een vrij rustig tempo kent en er geen spanningsmuziek aanwezig is. Door het interessante verhaal, het acteerwerk en de vele spannende, aangrijpende momenten blijft de film met gemak boeien tot het einde.
Het enige wat mij niet bevalt is het einde: het kwam op mij over als een anticlimax en ik snapte eerst ook niet wat er mee bedoeld werd. Nadat ik er op het internet over heb gelezen is het mij wel wat duidelijker geworden, maar toch bevalt het einde mij niet helemaal. Met een beter einde had ik de film wellicht hoger beoordeeld. Dat neemt echter niet weg dat No Country For Old Men een hele sterke film is waar weinig mis mee is.
maxroelofs
tja 6 dvds kwijt geraakt van de videotheek (jezus dat kost wat) zo'n heel stapeltje plots verdwenen 40 euro, hiervan hadden we als enige de cd zelf nog zat nog in de dvd speler. Ook de enige die ik nog niet gezien had hopen dat het wat is dus...
¿

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation