Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
Xx_se7en_xX
Wat mij opvalt is dat er in de hele film geen één keer het woordje ''fuck'' wordt gebruikt. Vergeleken met andere Coen-films...
AGE-411
Fuck was toen nog niet uitgevonden.
startkabels
Verrassend goeie film!
Mooie verhaallijn en top prestatie van Bardem.
Veel sfeer en spannende thriller.
Heeft indruk achtergelaten, maar heb hem maar 1 keer gezien een tijdje terug.
Denoudezeurman
Deze film en het boek zijn beide geweldig.
Voor mensen die meer willen weten over de plot en het einde raad ik het boek aan.
De film zet de geweldige sfeer van het boek perfect om in beeld. Wat een geweldige rol van Javier , Tom Lee en Josh Brolin die voor deze film in het huid zijn geschreven. De film is een opstapeling van vragen maar dat is ook de kern waarom ik deze film geweldig vind. Kortom 5 sterren.
Over het einde heeft de man het over "Dat iemand wacht op hem in een pas op de berg" (wat ik mijzelf kan herinneren) Na lang nadenken kwam ik tot conclusie dat hij bedoelt dat Chigurh nog een doel voor ogen heeft en dat is hijzelf.
Flipman
Zeg, ik zit nou nog steeds met mezelf in beraad of dit nou een 'genrefilm' is of niet. Wat is jullie definitie en is deze op No Country For Old Men van toepassing?
John Lee Hooker
Flipman
Nee nee nee, niet welk genre de film heeft maar of de term 'genrefilm' van toepassing is. En wat die volgens jullie inhoudt. Volgens een bepaalde bron is het een film met een vast stramien, zoals 'politieman-achtervolgt-crimineel' of 'monster-jaagt-op-maagd', etc.
fappie
- 2005 stemmen
Misdaad/thriller is toch goed? Western in ieder geval niet.
Een moderne western kun je het wel noemen. Mja.. het is voornamelijk een thriller. Vind ik dan iig.
Weertenaar
Ik wist wel dat de Coens mij nog eens zouden kunnen inpakken: 4.50 (4.30)
De gebroeders Coen konden mij in de twee eerdere prenten die ik van hen zag niet echt overtuigen. De ene keer ontging mij elke poging tot humor in een verder vrij zouteloos script (The Big Lebowski), de andere keer (Fargo) kon het verhaal weliswaar boeien, maar miste voor mij persoonlijk de link naar alles waarmee de Coens hun films karakteriseren. Maar met No Country for Old Men is alles anders. Een zeer intrigerend verhaal die uit zijn voegen barst van de meest fantastische dialogen en scenes, zoals alleen de Coens dat kunnen. De scene die er met kop en schouders bovenuit stak voor mij was die tussen Chigurh en de pomphouder. Genieten! Ja, daar is de naam van Chigurh toch gevallen, want daar kun je in deze film gewoonweg niet omheen. Wat een meesterlijke rol zet Javier Bardem hier neer. Acteren zoals het ooit bedoelt is; van een onaantastbaar hoog niveau. Met grote stip een binnenkomer in mijn persoonlijke top tien van beste acteerprestaties ooit. Werkelijk iedere scene opnieuw is het genieten met deze man! Cinematografisch heeft de prent de kwaliteit zoals we dat van Coens mogen verwachten en dus mijn eerste vette beloning voor hen.
Grover
Once Upon A Time in the West, maar dan geplaatst in deze tijd. Doe er een muziekje bij van Morricone en voila.
The Joker had laatst een 'goede' indruk achter gelaten, maar Anton doet daar wat mij betreft er nog een flinke schep bovenop, of misschien is het juist de kunst van het weglaten.
Sfeer is hier denk ik wel het sleutelwoord. Er gebeurt veel en eigenlijk ook weer niets. Verhaal roept vragen op, maar dat is ook wel eens verfrissend.
dominion
Een western die in deze tijd afspeelt.
De film zelf is lekker bruut en hard.
En Javier Bardem speelt de moordenaar best wel goed want hij ziet er ook echt eng uit en hij heeft volgens mij ook een Oscar voor die rol gehad.
De verhaal is heel goed uitgewerkt.
En de plotwending was ook heel onverwachts.
4,0
jacobine_rodijk
Once Upon A Time in the West, maar dan geplaatst in deze tijd.
De gebeurtenissen in de film spelen zich af eind jaren '70.
FunkyMonk
Goeie film die je blijft boeien tot het einde. Cinematografisch zeer mooi ook allemaal...
Ik vond alleen het einde wat minder. Ik had stiekem gehoopt op een gezamenlijke confrontatie aan dat laatste hotel (tussen de mafia, tommy lee jones, Moss en zn vrouw, en Chigurh)
Neder0001
Spannende film waarbij alleen het eind het een beetje laat afweten voor mij.
AGE-411
Spannende film waarbij alleen het eind het een beetje laat afweten voor mij.
Neen toch.
Het einde is geniaal
Baba Chui
Naar het boek van Cormac McCarthy (zie ook: All The Pretty Horses).
Een beetje slordig ge-edit; er zitten aardig wat gaten in het verhaal en de doorloop is iet direct vloeiend. We een hele beeldende film en een ijzersterke cast.
Hij gaat als een nachtkaars uit maar dat is op zich niet zo erg; de sfeer is 100% - het boek is beter dan de film, dat dus wel. Te veel losse scenes zonder goed onderling verband,
Svenniboyke
Best een goede thriller.Maar echt super vind ik hem niet.Vond hem soms te langdradig en saai.
naert
speciaal,spannend,leuk einde een keer iets anders ja leuke film
Filmkriebel
Soms nogal vreemde misdaadfilm doorspekt met mijmeringen over het vluchtige verleden (Tommy Lee Jones) en die vaak stilstaat bij de onvoorspelbaarheid van het noodlot in de persoon van Chigurh (die munt). De film onderscheidt zich nu en dan met enkele spannende en heel aparte scènes. De shootout in die kamer waar Llewelyn in het donker zat te wachten, geweer in de aanslag was fantastisch .
Wat voor mij niet nodig was, waren de vrij saaie vertellingen van Jones, die niet zoveel met de rest van de film te zien hadden en die ik moeilijk kon plaatsen. De Coens doen het weer sterk, en toch vond ik dat de film in de tweede helft zijn intensiteit verloor. No Country had zijn fantastische momenten, en ook zijn saaiere.
dvdfreak123
De vertellingen van jones gaan meestal over hoe het er tegenwoordig aan toegaat en hij daar niet meer met mee kan met de nieuwere generatie hij word te oud hiervoor (zoals de moordzaak die hij moet oplossen geeft nog nooit zo een killer meegemaakt). Verteld ook in het begin dat er veel sheriffs waren vroeger die geen wapen hadden (omdat de criminaliteit ook nog niet zo erg was vroeger )daarom dat hij eigenlijk in pensioen gaat en de film noemt no country for old men omdat hij te oud word en de wereld (de nieuwere generatie kan hij niet meer met mee dus dit heeft eigenlijk wel nog veel met de rest van de film te maken.
mvg
Filmkriebel
Dank voor de verduidelijkingen
... ik vermoedde dat het in die richting ging maar toch... het lijkt me nogal ver van de rest van de film te staan, waardoor het mij wat bevreemdend overkomt.
TMP
Totaal niet mijn film. De spanning die erin zit maakt het wel enigzins interessant. Het is een tijdje geleden dat ik hem heb gezien, maar het verhaal heeft zeker geen indruk gemaakt. Redelijk saai en langdradig. Kan best aan mij liggen, ik ben nou eenmaal geen fan van de Coen-broers.
sweinsteiger
Goede rustige film met 3 mensen die goed acteren en in het verhaal passen.
Ik had weinig verwachtingen, maar die werden met gemak overstegen.
Zo fel dat ik hem 4** tot 4.5** geef !!
sweinsteiger
Thriller gewoon.
Tharoy
Wat een jammerlijk einde zeg. Het paste gewoon niet in de film. Jammer. Het begon namelijk wel echt meesterlijk. Het eerste uur was ik echt onder de indruk van de manier waarop er gefilmd is(hele mooie, lange shots en een aantal zeer spannende scènes), maar tijdens het tweede uur begon ik me steeds meer te vervelen omdat er niets meer leek te gebeuren, en kreeg ik ook nog eens zo'n verschrikkelijk einde voor de kiezen. Ik snap wel dat er een soort filosofie achter steekt, maar het geeft gewoon totaal geen voldoening. De film voelt gewoon onafgewerkt aan.
Verder wel prachtige fotografie, en een mooi sfeertje. Maar dat maakt het vreselijke einde helaas niet goed. Zonde.
Toch nog 3,5* voor het eerste uur.
Da-Wood
Dit vind ik echt een geweldig goede film!
Absoluut geen snelle flitsende film maar er zit een soort rust in en toch erg spannend.
Ook zitten er enkele briljante scenes in, dit vooral door de schitterende bad-guy!
Ik sprak enkele mensen die hem erg saai vonden en in slaap vielen, maar bij kwam het allemaal precies over zoals het bedoeld is denk ik!
tboezem
Op zich is No Country For Old Men een prima film, met een boeiend verhaal en goed acteerwerk, maar het lage tempo en het ontbreken van echt pakkende spanning zorgden er toch voor dat ik zo'n twee uur met enige verveling de film heb uitgezeten.
Naar mijn mening zat er veel meer in de film dan we hebben gezien.
De film is een voldoende waard, maar dit is zeker niet het beste werk van de Coen Brothers.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation