• 9.381.104 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.172.935)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

avatar van Wonderbra

Wonderbra

had hier VEEEEEEL meer van verw8....

misschien over een tijdje nog eens herzien.

avatar van Zinema

Stijlvolle thriller die speelt met het tempo en de verhaallijn. Prachtig voor cinefielen maar niet geschikt voor iedereen. Jones, Bardem en Harrelson zijn subliem. Wil iets té vaak "artestiekerig" zijn en behaald daardoor helaas niet het predikaat meesterwerk. Evenwel goed.

avatar van The Last

The Last

Donkerwoud schreef:

Overigens denk ik dat iedereen die meent dat de film geen diepere lagen heeft, eens een boek van de schrijver Cormac McCarthy open moet slaan. Zijn werk kenmerkt zich door ogenschijnlijk simpele verhaaltjes die welhaast religieuze/apocalyptische lagen hebben. Voer voor eenieder die er meer in wil zien.

Dan moeten de Coens meer gedetailleerd te werk gaan met het script. Als je nl. zoveel openlaat kun je honderden interpretaties verzinnen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

The Last schreef:

Nogmaals: lees een boek van de schrijver en oordeel dan pas over de conversie van het werk naar film. Deze is een heel getrouwe bewerking daarvan, waarbij het extra vleugje Coens-humor het hem doet.

avatar van Icer

Icer

Wonderbra schreef:

had hier VEEEEEEL meer van verw8....

misschien over een tijdje nog eens herzien.

Wat had je precies verwacht dan?

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ik sta echt paf van al die overdreven postieve reacties op dit saaie filmpje.

Om mijn mening toe te lichten: ik hoorde dat hij genomineerd was voor Oscars dus ik dacht hmm dat zal dan wel een leuke film zijn.

Niets is minder waar, de film begint opzich nog best aardig en er zitten ook wel een paar sterke dialogen in, maar wat heb ik een spijt dat ik dit heb afgekeken tot het einde, die laatste 10 minuten, gewoon echt te triest...

Er zitten wat spannende momentjes in maar dan heb je het echt wel gehad, zelfs Tommy Lee Jones vond ik zwak (en dat komt niet vaak voor).

Deze film heeft gewoon bijna niets waardoor ik hem kan waarderen, ik kan het niet anders beschrijven dan een zware tegenvaller die saai overkomt en me eigenlijk geen moment echt wist te boeien. 2* voor de zeldzame goeie minuutjes in de film.

Pastichio Rocker

Ik sta echt paf van al die overdreven negatieve reacties op dit meesterlijke filmpje.

Jazeker, een meesterlijke film is het zeker. Vanaf het moment dat Josh Brolin de koffer met drugsgeld vindt, zit je op het puntje van je stoel.

En het personage Anton Chigurh is de ultieme bad guy en kan zo naast die andere toppers gezet worden, en dan doel ik op types zoals Hannibal Lecter, Darth Vader en Patrick Bateman. Wat een briljante acteerprestatie van Javier Bardem! Josh Brolin en Tommy Lee Jones zijn wat dat betreft ook prima gecast en hebben geen enkele moeite om hun rol de nodige inhoud te geven.

Ook de bijrol van Woody Harrelson (kort maar krachtig) is leuk, en het lijkt wel alsof Stephen Root de nieuwe vervanger is geworden van John Goodman.

Voor de rest is de film weer doorspekt met die typische Coen-humor, die niet iedereen zal begrijpen en/of waarderen. Ik heb er in ieder geval weer van genoten. Wat een heerlijke droge zwarte humor zit er in deze film.

En dan de ommezwaai waar veel nogal problemen mee schijnen te hebben... Ook ik moest even met mijn ogen knipperen en had zo'n typisch 'wtf?' momentje, maar nu ik er zo over nadenk past het prima. Zo blijkt maar weer eens dat niet alles goed afloopt.

Mensen die hierover (blijven) mekkeren zijn wat mij betreft dan ook 'ver-Amerikaniseerd' en te vaak blootgesteld aan slappe Hollywood-misdaadfilms die wel een happy end kennen. Applaus voor de Coens dat ze zich niet hebben laten verleiden tot weer zo'n standaard filmpje waar alles op zijn pootjes terecht komt!

Waar de laatste 2 Coen's ietwat tegenvielen, krijgt dit meesterwerk van mij een dikke 4,5*!! Hopelijk is de volgende film weer net zo briljant, hard en geslepen.

• 12092 berichten

Eerste twee? Je bedoelt Blood Simple en Raising Arizona? Heeft hier niets mee te maken makker

orbit schreef:

Laatste twee: Intolerable Cruelty en The Ladykillers. Lezen makker

• 12092 berichten

Je hebt gelijk.. nog steeds twee films die bitter weinig met deze van doen hebben. De Coens laten zich blijkbaar slecht vangen voor één hokje

orbit schreef:

Ik vergeleek ze dan ook helemaal niet met elkaar. Ik zei alleen dat die laatste 2 ietwat tegenvielen.

• 12092 berichten

Daar heb je dan weer gelijk an. Ik begon ook al licht te wanhopen aan hun talent

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

geen land voor jonge dellen!

goede film dit;) en super onvoorspelbaar.. die moordenaar was wel een hele vervelende man!

avatar van 2(86)

2(86)

Een vervelende man, maar wel erg goed acteerwerk van Javier Bardem.

Vond het wel leuk dat de bad-guy een naamgenoot was =)

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

fappie schreef:

die moordenaar was wel een hele vervelende man!

Ik vond hem anders best aardig

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

hahahah nja ik en wat vrienden lagen soms echt in een deuk om zijn sociale vaardigheden:P

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Ik heb heel erg genoten van deze film, ook al ben ik een paar keren in de war gebracht door het spelen met tijd en het opzettelijk beperkt houden van de informatie die je als kijker meekreeg.

In ieder geval vond ik "de ommekeer" waar hier de hele discussie om lijkt te draaien geen enkel probleem. Ik vond het zelfs verfrissend om te zien hoe alle conventies overboord gekieperd werden.

Verder was die Chigurh een bad guy om duimen en vingers voor af te likken. De prachtige beelden en het bijna ontbreken van een soundtrack bezorgden de film toch een unieke sfeer.

avatar van mejasty

mejasty

zag de film in sneak previeuw begin dit jaar. wist nog niet dat hij zo hoog gewaardeerd was.. maar eerste dat ik tegen me vriendin zei was dat ik dit een geweldige film vond.

super acteer werk..en juist doordat het langzaam ging werd er een geweldige spanning gecreeerd.

verder vond ik het juist wel een geweldig einde dat precies aansloot op wat de film wilde duidelijkmaken.

4.5

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik had de dvd lang klaarliggen, maar een paar dagen geleden heb ik hem echt opgezet. Ik vond hem al direct in het begin spannend. Geen filmmuziek, maar heel traag opbouwende spanning. En dat is zeer positief. En de film verliest zijn spanning niet. Alleen op het einde. Dan is de film helaas niet meer zo spannend. Ook wist ik niet eerst zo goed wat ik nou van het einde van de film moest denken, erg geloofwaardig is het allemaal wel, maar ik had toch iets anders verwacht.

Maar goed, de film heeft ook een moraal: Neem geen vreemd geld mee, want daar krijg je spijt van. Kijk maar naar deze film.

4,5 sterren. Geweldige Thriller.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wellicht ligt het aan mij, maar ik heb me werkelijk kapot gelachen tijdens de scene dat Javier Bardem met zijn hogedruk apparaat vraagt aan een automobilist of hij zo vriendelijk wil zijn om uit de auto te stappen. Zijn gezicht spreekt op het moment dat hij het vraagt echt boekdelen en eigenlijk zou ieder mens al een beetje moeten aanvoelen dat hij er geen goede bedoelingen mee heeft. Prachtig gewoon!

JacoBaco schreef:

Dat stukje met die ouwe kerel in zijn winkel is ook hilarisch.

avatar van MishimaH

MishimaH

Beste film die ik dit jaar gezien heb.

avatar van yugioh

yugioh

Prachtige film van de Coen broertjes, met weidse landschappen en typish amerikaanse koppen. Ook Bardem is top als koele killer. Brolin weet ook van geen ophouden alleen jammer dat hij niet van zijn fortuin kan genieten. Bizarre taferelen in deze vakkundig gemaakte film.

avatar van anoukanouk

anoukanouk

FunkStarr schreef:

Ik sta echt paf van al die overdreven postieve reacties op dit saaie filmpje.

sluit ik me helemaal bij aan!

avatar van dennis1979

dennis1979

NCFOM is gewoon helemaal goed. Heerlijk verhaal, goede spanning en erg mooi in beeld gebracht. Javier Bardem speelt de sterren van de hemel. Ik had het me nog nooit zo gerealiseerd, maar man wat een acteur is dat!!

avatar van LittleBox

LittleBox

Briljante film. De dialogen zijn van het allerhoogste niveau (in het pompstation!), het acteergeweld van Bardem is subliem. Wat een kop... De karikaturen van overige personages in de film; waar hálen ze die mensen vandaan? De accenten, het acteren van Tommy Lee Jones en vooral ook zijn onderkoelde uitspraken waar een enorme ervaring uit spreekt en dan tot slot nog de 'scenery'. Wat een topper.

avatar van thomas_

thomas_

Ik zag ook dat hij veel oscars had, ben hem daardoor gaan kijken. HEt viel me tegen. ik was zelfs op het eind de draad kwijt. en dat gebeurt bij mij niet vaak. Jammer, ben normaal een fan van T L Jones

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond dit wel een vette film. Vooral die moordenaar (Javier Bardem ) was echt terrifing! Ik vond dat hij echt heel goed acteerde. Verder vind ik de film al pakkend vanaf het begin! Het einde vond ik ietwat vaag, maar dat vergeet je al weer snel omdat het stuk voorheen gewoon te goed was.

Ook het sfeertje wat gecreerd is, vond ik geweldig gedaan. Ik had het gevoel dat die mensen echt in een soort van wilde westen leefden, op een kale op plek, die mijlenver uitstrekt. Dat beeld is heel goed overgebracht. Ook omdat er geen muziek is gebruikt, wordt dit sfeertje nog eens extra aangescherp.

Ik denk zelf dat ze het kat-en muis spelletje nog wat meer konden uitbuiten en doordoor de film wat meer speeltijd geven. Ik snapte eigenlijk niet wat Woody Harrelson nou precies in de film kwam doen, want die had naar mijn mening niet echt een aandeel.

Ik geef deze film een 3,5. Misschien dat ik deze rating later nog opschroef naar een 4.

avatar van joeythebest

joeythebest

Ik vond hem niet slecht, maar echt zo goed vond ik hem nu ook niet.

De sfeer zat goed en de acteerprestaties waren ook goed. Ik heb er wel al betere gezien in mijn leven. 't Is de moeite waard om hem eens te zien, gewoon om hem gezien te hebben, niets meer.

avatar van Beitel

Beitel

tn2543 schreef:

Hij gaf aan dat zelfs een ervaren, gewetenloze huurmoordenaar niets is vergeleken met Sugar. Hij gaat even makkelijk neer als de rest.