• 9.378.017 stemmen

Dead Silence (2007)

Horror | 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Genre: Horror

Speelduur: 89 minuten / 92 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Ryan Kwanten, Amber Valletta en Donnie Wahlberg

Plot Dead Silence

"You scream. You die."

Jamie en Lisa Ashen zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.

Jamie Ashen

Richard Walker

Police officer

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Verhaal is een beetje overtrokken maar het is wel spannend van begin tot einde...

avatar van sankji

sankji

Goed verhaal als snapte ik er de eerste keer niet erg veel van.

Maar wel een hele goede horror

avatar van soom

soom

Begeleidster C. is best gek op horrorfilms: Toen ik haar Drag me to Hell aanraadde, via haar sigarettenpakje, waar ik dat op schreef, ghehe ging ze die pindakazen, en ze vond het echt een 'leuke' film, en ik heb Midnight Meat Train en the Return van haar gekregen. Ook Dead Silence mocht ik van haar lenen, erg lief dus .

Ik zat tijdens de film wel heel even wat recensies te lezen, maar uiteindelijk is het wel mijn eigen kijkervaring, en niet die van een ander. Desondanks kon ik wel iets met een paar recensies.

Dead Silence is een beetje standaard, maar toch ook wel spannend en een tikje eng. Ik ga voor een 3*: De te verwachten schrikmomenten en effecten zaten er in, ik leefde op zich wel mee met Jamie.

Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan films met van die echt ogende poppen die kunnen bewegen. Ik heb tot nu toe alleen maar horror gezien hiermee, en ze jagen me elke keer meer dan de stuipen op 't arme lijf, en daar kan ik echt niet tegen. Ik zal wel nooit echt wennen of gewend raken aan horror. En ik ben benieuwd wanneer hier een deel 2 van komt, want ja je kunt dit wel eindeloos gaan uitmelken.

avatar van voomzap

voomzap

Grote teleurstelling.

Saai, ronduit slecht acteerwerk en alles behalve spannend.

Goede horrorfilm!

Eindelijk weer eens, na alle bagger dat is uitgekomen.

voomzap schreef:

Grote teleurstelling. Saai, ronduit slecht acteerwerk en alles behalve spannend.

Hebben wij wel naar dezelfde film gekeken?

avatar van Desmo

Desmo

Wat een te gekke film!

Nadat ik hier onder andere gezien had dat Dead Silence gemaakt is door James Wan, moest ik hem zeker weten zien. De allereerste Saw was mij het beste gevallen. Waarschijnlijk door de stijl die James Wan gebruikt.

En dat komt in Dead Silence helemaal terug. De stukken in het theater (met oude beelden in begrepen) geven zo'n mooie sfeer. En ik heb poppen altijd al eng gevonden dus hier waren ze dat ook weer.

Alleen was het soms wel te voorspelbaar ja. Alleen het einde niet. Ik zag het op dat moment echt niet aankomen. Ik dacht in het begin wel dat Ella iets der mee te maken had, alleen ergens rond het midden was ik dat inmiddels alweer vergeten.

Ff alles neerzetten:
- Geluid
Prima! De soundtrack heeft echt ook de sfeer die ik bedoel.
- Beeld
Zie sfeer waar ik het al over gehad heb. Soms heb ik zelf het gevoel een soort zwart-wit beelden gezien heb.
- Poppen
Billy was geweldig creepy.

Voor mij echt een toppertje
4.5 sterren

avatar van thysum

thysum

Leuke film! Zeker de moeite waard.

avatar van booyo

booyo

Wat een slechte film is dit!

Dead Silence is een film die het moet hebben van een paar schrikmomenten, kan niet ontkennen dat ik me een enkele keer kapot schrok, maar los van dat is het 3 keer niks.. Het concept is aardig maar kwam oh zo amateuristisch over. Zeer slecht acteerwerk, allemaal veels te voor de hand liggend. Die agent die zich de hele tijd aan het scheren was (was dat een grap?).. Alle locaties zijn in het donker, inclusief mist, bliksem, en wat al niet nodig was om het een beetje spannend te maken.. Wat te denken van dat de hoofdrolspeler al weet dat die pop evil is, maar alsnog in een hotel gaat slapen met dat ding aan zijn bed (oh ja, de kamer heeft naast zijn raam een rood licht dat steeds aan en uit gaat, en de kraan lekt, heel natuurlijk allemaal..) .

Nee horror is al niet helemaal mijn ding, maar als het allemaal zo ontzettend simpel wordt gemaakt als in Dead Silence vind ik het ronduit slecht.

avatar van IcU

IcU

Heerlijk filmpje, vooral rond Halloween. Hier en daar behoorlijk angstaanjagend. Mooie effecten, op die lullige en bovenal overbodige cgi scene op het einde na.

Leuke vermakelijke film maar zijn toch paar dingen die ik niet begrijp:

- Het einde v/d film is niet helemaal duidelijk. Op IMDB valt te lezen: "Then Jamie finds his dad who he discovers is nothing more than a life-sized doll. Then he realizes that his doll "father's" young bride was controlling the life-sized doll and was the ghost of Mary Shaw."

Wat heeft deze verrassende wending (Ella-Vader Jamie) voor de rest met het plot van het verhaal te maken? Dit voegt toch verder niets toe? En waarom stuurde zij Billy in het begin naar Jamie; ze had hem toch ook gelijk kunnen vermoorden net als dat ze met Lisa deed.

- Ook op het eind zien we dat Mary Shaw in het lichaam van Ella zit.
Was Ella nou altijd al de "perfecte pop", of heeft Mary Shaw gewoon haar lichaam overgenomen? En is Ella dus gewoon een mens van vlees en bloed?

Ik zie het verband verder niet tussen Ella en Mary Shaw.

- Wat ook wel vreemd is dat Jamie zo dom is dat theater in te gaan na telefoontje van "Henry" terwijl het een onlogische locatie is, hij al weet dat Billy stemmen kan nadoen (moord Lisa) en dat hij waarschijnlijk niet dood wil.

Als iemand hier antwoord op heeft hoor ik het graag

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het eerste punt was mij onder het kijken van de film ook niet helemaal duidelijk. Wat het tweede betreft: volgens mij gewoon een plothole.

Hier heb ik echt van genoten

De soundtrack is zo creepy

Alleen had ik er een beetje meer van verwacht ( meer schrikmomenten )

avatar van Fixi88

Fixi88

Eindelijk weer een horror die me niet tegenviel.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

hoho, dit is superrrrspannend. Ongeloofelijk top! Lang geleden dat het zo creepy was!

avatar van Rufio

Rufio

Had vooraf geen hoge verwachtingen omtrent deze film. Ik vermoedde een variant van de Chucky-saga. Maar dit bleek niet te kloppen.

Death Silence is echt een toppertje!

avatar van canciser

canciser

Erg spannend maar zeer onorigineel. 3*

avatar van Kisje

Kisje

Voorspelbaar maar had toch wel iets origineel vond ik, dan toch voor mij. Sommige scènes vond ik ronduit lachwekkend vooral diegene waar de 'geest' in meespeelde, heel grappig.

Het einde vond ik dan weer wel iets hebben, het is echt een typische horrorprent, maar had het einde toch echt niet zien aankomen.

avatar van Vascago

Vascago

Toch een halfje erbij op. Net gekeken met alle lichten uit en alleen een paar kaarsen aan en dan is het echt een fijn, sfeervol filmpje.

avatar van Frenetic

Frenetic

Spannende film. De soundtracks passen helemaal bij de film.

Vooral het einde is spannend Aanrader

avatar van movielou

movielou

goeie film met geweldige special effects

4,0

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Mooie soundtrack. Wordt sowieso steeds beter laatste jaren bij horror heb ik het idee. Het verhaal is vrij standaard qua opbouw. Waar de kijker het vooral nog van moet hebben is het verrassende einde. De plotwending en hoe dit verwerkt wordt is nu de standaard geworden van een goede horror.

De gore en SE maken niet echt angstig meer, dus ben zelf erg blij dat er iets meer een verhaal achter zit tegenwoordig en je echt de laatste seconde moet zien, voordat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Leuke meepakker!

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

Van een vriend gehoord dat het een super-superenge film is, en dat hij zelfs bang was van de stilte die op sommige momenten in de film valt. Met superhoge verwachtingen huurde ik de film, maar het viel me eerlijk gezegd best tegen. Ik vond het een zeer average horrorfilm die eens in de zoveel tijd langskomt. Minpuntjes: acteerprestaties waren matig, het verhaallijn is langdradig wat trouwens de enige reden was dat ik hem uitkeek, omdat ik het dan eindelijk kon snappen. Pluspuntjes: bepaalde schrikmomenten waren wel geslaagd. Als je toevallig een keertje alleen thuis bent en je kijkt deze film, dan valt er inderdaad een akelige stilte op sommige momenten, je zou zelfs denken dat de dvd vastloopt.

2,5 *

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Voor de maker van de beste SAW is dit niet zo best vind ik persoonlijk. Als je een film met poppen maakt hoort het zoiezo eng te zijn maar zelfs daar slaagd James deze keer niet in....ook een verhaal gemaakt van kak

avatar van El ralpho

El ralpho

matig. Hier had ik meer van verwacht. ik vond het verhaal wel iets weghebben van de kippenvel tv serie van vroeger, alleen dan voor volwassenen omdat bepaalde scene's een stuk grover waren. Einde wist me dan wel te verassen, en hierdoor was ik ook blij dat ik de volledige film uitgezeten had. 2,5

avatar van Freckles

Freckles

Had 'm toch iets angstaanjagender verwacht.

Het verhaal is goed, het acteerwerk is matig.

Soundtrack is geweldig!

avatar van Sander001

Sander001

Top film

Erg spannend met creepy schrikmomenten. Aanrader!

avatar van PsykoPumpkin

PsykoPumpkin

Heb deze film vandaag gezien en daar heb ik zeker geen spijt van. Ik vond het een erg originele film en de setting deed me een beetje denken aan een combinatie van dracula en puppet master, vooral met dat spookachtige theater.

4,5!

avatar van veni

veni

Matig horrorfilmpje. Hele tijd zat ik maar te wachten van nu komt het. Nu wordt het eindelijk leuk, maar helaas. Film is voorspelbaar en verhaallijn is uiterst dun. Goede horror dit jaar is toch wel Orphan.

avatar van roelv

roelv

Aardig filmpje met een leuke twist.

Doet niets nieuws, maar blijft toch boeiend genoeg. 3*