• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

nacht

inderdaad, gewoon een gestolen verhaal van the silence of the lambs vind ik het

avatar van Cheesed

Cheesed

Hopkins zet weer een goede rol neer, zoals altijd.

Ik vind dit een goede film, en hij boeide me van het begin tot het eind.

Ook de verschillende quote's zijn leuk geplaatst.

'Even a broken clock is right twice a day.'

Ik snapte die opmerking niet echt.

avatar van Stephan

Stephan

Je denkt: "hij is zo schuldig als wat", maar toch komt-ie er mee weg niet schuldig te zijn. Een redelijk duidelijk metafoor hoor

avatar van Legan

Legan

Een aardige thriller waarbij je 'voor de verandering' al weet wie de dader is. Het acteren is ook redelijk goed maar toch blijft de film maar middelmatig. Natuurlijk met de nodige clichés en voorspelbaarheid. Het einde was wel een domper en kost de film 1/2 punt.

6,5 uit 10 (3,0*)

avatar van myscoi

myscoi

Anthony hoe doet die het toch steeds weer?

avatar van Jisraw

Jisraw

Dit verhaal hadden ze ook wel in een of andere serie kunnen stoppen.. Niet echt een film waard en ik heb ook al beter gezien van Hopkins..

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

goede film........wel voorspelbaar.........eerste uur een 4.....laatste gedeelte 2.......: 3,0

avatar van OlafK

OlafK

Goede film voor een doordeweekse avond. Ik twijfelde tussen 3,0 en 3,5; vooralsnog valt de twijfel naar boven uit: 3,5.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Sterk begin, maar helaas stortte het halverwege totaal in...

avatar van mandylamers

mandylamers

kos schreef:

Ik snapte die opmerking niet echt.

Een kapotte klok blijft toch stilstaan op een bepaalde tijd? En het is 2 keer in 24 uur dezelfde tijd. Dus de klok geeft 2 keer per dag de juiste tijd aan...

Ik dacht leg het even uit....

Ik heb de film overigens nog niet gezien, maar ik ga hem binnenkort wel kijken. Ben een grote fan van Anthony Hopkins!

mandylamers schreef:

avatar van john constantine

john constantine

Een aardige film! Hopkins zet weer een goeie rol neer zoals we van hem gewent zijn, ook met zijn manier van praten. Gosling acteerd ook goed. De film ziet niet echt vol spanning en is sommige momenten ook saai, maar toch bleef de film me de aandacht bijhouden. Omdat je toch wel benieuwd ben hoe die het heeft gedaan!

krijg van mij een 3.5!!

avatar van Quaest

Quaest

nacht schreef:

inderdaad, gewoon een gestolen verhaal van the silence of the lambs vind ik het

The Silence of the Lambs en Fracture is niet hetzelfde verhaal :S

avatar van FixX

FixX

ik had eerder verwacht dat hopkins de politieagent de schuld ging geven

zeer verrassende film

hopkins wederom goed en de film bleef me boeien

avatar van MOvie_Freakje_x3

MOvie_Freakje_x3

Anthony speelde alweer, zoals in vele films,

de rol van de creepy kerel.

Maar ook Gosling heeft weer een fantastische personage neergezet !

In de cinema is Fracture natuurlijk veel indrukwekkender dan op gewoon beeldscherm,,

maar de film heeft me voortdurend geboeid !

4.5

avatar van roybras

roybras

goeie film perfecte rol voor anthony goed verhaal goed einde moet je zien

avatar van Glacius

Glacius

kos schreef:

Lol @ niet begrijpen.

avatar van Timotei

Timotei

Na 18minuten had ik al helemaal door hoe deze film in elkaar stak, redelijk geacteerd. 3*

avatar van notsub

notsub

Jammer dat de sfeer niet wat meer creepy werd. De parallel met Silence Of The Lambs ligt er toch dik bovenop, zeker met Anthony Hopkins in de film. Voer het dan ook goed uit, zou ik zeggen. Nu is het een "net niet" film, die dan wel de aandacht kan vasthouden, maar verder niet overtuigt.

avatar van mikey

mikey

Hopkins speelt ditmaal wel een hele nare hufter en was verreweg mijn lieveling in deze film. Echt goed of intelligent is deze thriller niet maar wel erg kostelijk.

avatar van missl

missl

de hele film was vrij interessant, bleef boeien alleen het einde is echt suf.

avatar van Malou85

Malou85

ik vond het begin van de film ook best interessant en origineel, maar halverwege begon ik wel half in slaap te vallen, maar ik dacht ik blijf kijken want er komt natuurlijk een geniaal einde..... niet dus...beetje jammer.

avatar van maerk

maerk

Een slome en niet echt bijzondere film.

Het verhaal is erg origineel. Alleen het is een beetje saai uitgewerkt. Gelukkig zijn de beelden enzo wel erg mooi. Anthony Hopkins doet het aardig. Maar Ryan Gosling speelt nogal saaiig.

avatar van Mels

Mels

Goed verhaal

Geniaal einde

Sterk geacteerd (met name Anthony Hopkins)

avatar van jeseke

jeseke

zeer goeie film echt waar

zeker 4.0*

mega goed einde

avatar van picesof69

picesof69

Ik vind het gewoon een prima film;

ben altijd gek op de rollen & acteerwerk van A.Hopkins.

Ook het verhaal /script zit wel aardig in elkaar.

Ik vind het dus wel een aanrader

.... geen topper of "must see"

... maar toch zeker wel de moeite van het kijken waard.

avatar van heidelucas

heidelucas

erg goede film, met goede rol van Hopkins.

avatar van Lindaxcxa

Lindaxcxa

Vond het een erg mooie film. Leuk hoe alles in scene was gezet en hoe je dat langzamerhand te zien kreeg!!

avatar van gauke

gauke

Onderhoudende, verrassende en kundige thriller met de nodige onverwachte wendingen. Hopkins en Gosling spelen super (zoals we van ze gewend zijn).