• 9.378.059 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Hoblit

Met onder meer: Anthony Hopkins, Ryan Gosling en David Strathairn

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot Fracture

"I shot my wife... prove it."

Op het moment dat Ted Crawford ontdekt dat zijn jonge vrouw vreemdgaat, plant hij de perfecte moord. Ted schiet haar koelbloedig neer, bekent openlijk wat hij heeft gedaan en na zijn arrestatie krijgt hotshot Willy Beachum de schijnbaar eenvoudige taak de veroordeling te regelen. Maar niets is zo simpel als het lijkt voor deze jonge officier van justitie: Crawford trekt zijn bekentenis in en dan blijkt pas dat er ondanks alles helemaal geen hard bewijs tegen hem is. Om geen gezichtsverlies te lijden en zijn overstap naar een prestigieus advocatenkantoor veilig te stellen, zal Willy dat bewijs toch op tafel moeten krijgen. In iedere, ogenschijnlijk vlekkeloze façade kan een barstje worden gevonden.

Theodore Crawford

Judge Gardner

Norman Foster

avatar van darkone

darkone

ik vind het niet echt een goede film...wel in de bio gezien trouwens maar ik had er meer van verwacht.

al bij het begin zag je dat diegene dat deed, maar door het acteerwerk toch nog :

avatar van Kisje

Kisje

Kijk echt naar deze film uit...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Doe maar niet. Kan het ook niet tegenvallen.

avatar van gerrit019

gerrit019

Heerlijke film. 4* Entertaining en een rol die Hopkins goed speelt. Herkenbaar tov SotL en Hannibal maar wederom goed.

avatar van Menze

Menze

Einde had van mij niet zo gehoeven, maar al met al een odnerhoudende film. Acteerwerk van Hopkins is weer uitstekend. 3,5 ster.

avatar van lagaiske

lagaiske

Prachtige film.Hopkins is echt top!!!

Hij deed me opnieuw huiveren zoals in silence of the lambs.

Zeer sterk verhaal.

avatar van arjan10

arjan10

Goede film! Het is Anthony Hopkins die de film maakt.
Het verhaal kon mij goed boeien.
Alleen jammer van het einde, ik had toch veel liever gezien dat Hopkins vrijuit ging
Twijfel tussen 3,5* en 4*, maar vanwege het einde hou ik het op 3,5*

avatar van De_Vries

De_Vries

Boeiende film met een leuke theorie, de perfecte moord. Praktisch is deze niet uit te voeren, maar het kijkt wel lekker weg. De casting is goed gedaan, de hele film door voel je weinig sympathie voor beide kanten waardoor je een onpartijdige blik op de zaak houdt en dat is eigenlijk heel verassend.

avatar van dope

dope

• 20072 stemmen

Film was goed, maar door het einde krijgt hij toch maar 3,5 *

avatar van Nohands

Nohands

Aardig film, Hopkins is Hopkins (beetje Lector)...inderdaad jammer van het einde.....

avatar van pamela200

pamela200

Geweldige film.

Beter dan al die computer effect-films. Persoonlijk hou ik wel van een goede thriller zonder overvloedige effecten.

Vooral dat arrogante van Anthony Hopkins zie ik als droge humor.

Kwam eerst best geloofwaardig over maar als even doordenkt waarom heeft de politie niet meteen het nummer van .....eeeuh.

Oh ooh nog niet de boel verraden. Ga hem maar eens zien.

Voor mij een dikke 5 sterren.

avatar van Anatolia

Anatolia

Nogal een lange zit: al dat drama, al die nietszeggende romantiek voor een onbenullig, juridisch getint plot twistje op het eind. Het "Hopkins-redt-de-film"-cliché gaat ook niet op, aangezien hij nogal weinig aan bod kwam in vergelijking tot Gosling die met zijn gezucht en gekreun en 'veelzeggende' blikken me op de zenuwen begon te werken.

Mislukte rechtbankdrama, 0,5*.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Mooie film ! Hopkins weer in topvorm. Zag af en toe die akelige trekjes als in 'Hannibal' !

avatar van gortdroog

gortdroog

leuk kat en muis spelletje, hoofdrolspelers leveren goede acteerprestatie 3*

avatar van Vic Mackey

Vic Mackey

Goede film, hoewel Anthony Hopkins wel een beetje op de automatische piloot lijkt te acteren. Gosling vind ik al een geweldige acteur sinds zijn hoofdrol in het drama The Believer. 4 sterren...

avatar van Kisje

Kisje

BlueJudaskiss schreef:

Doe maar niet. Kan het ook niet tegenvallen.

Er moet toch een beetje hoop zijn e

avatar van gentenaar

gentenaar

Prachtige film met weeral een schitterende acteerprestatie van Hopkins ! Goed verhaal, sterk uitgedacht

een 5

avatar van Demoniac

Demoniac

De film ziet er erg mooi uit. Het is niet echt een spannende film, maar omdat je weet dat Hopkins zijn vrouw heeft neergeschoten (dat zie je gebeuren) wil je ook graag weten wat hij met het wapen gedaan heeft. verder is het wel interessant om te zien hoe hij alles heeft voorbereid. Wel een leuk plot verder. Ik zag het niet aankomen, maar was ook niet erg verrast ofzo. Al met al een degelijke film waarin goed geacteerd wordt door de hoofdpersonen.

avatar van helleke

helleke

Boeide me van begin tot eind.

Heel goeie film met schitterende acteerprestaties.

Het verhaal zit ook goed in elkaar en is makkelijk te begrijpen.

Verdient zeker 4 sterren.

avatar van Sergio

Sergio

Prima film, goed verhaal.

avatar van stem100

stem100

Tegenvaller.
Hopkins briljant, zoals altijd eigenlijk.
Gosling moet nog een hoop leren. Heeft maar een gezichtsuitdrukking en doet op een pijnlijke manier aan overacting.

Maar de grootste tegenvaller is het verhaal. Het had zoveel meer en beter kunnen zijn, maar de plot ligt al bloot op het moment dat Hopkins de 'pistool-neerleg-deal' sluit in het begin van de film.

Jammer.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

13 in een dozijn thriller, waarom gaat Hopkins niet lekker met pensioen, zo kunnen we positief aan hem terugdenken.

avatar van RodneyS

RodneyS

Wel aardige thriller met weer heel goed spel van Hopkins. Wel had er wat meer spanning in mogen zitten. Veel lange dialogen..

Goed verhaal en goed geacteerd. Geen enkele thriller ontkomt aan genre-cliché's, maar deze film houdt de schade wat dat betreft beperkt.

Ik vond het een aangename kijkervaring.

Hopkins herhaalt een beetje zijn psychopatenrol, maar geeft er toch een iets andere draai aan.

avatar van theviloness

theviloness

Aardig tussendoortje.

Niets meer maar zeker ook niets minder.

3,5 *

Goed verhaal, goed geacteerd en boeit van het begin tot het eind. 4 sterretjes van mij:P..

Alleen eind had van mij anders gemogen.

Op de rental dvd staan twee alternatieve eindes. Misschien zit daar iets voor je bij.

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Hele aardige film. Anthony zet weer een uitstekende prestatie neer.

avatar van elandenburg

elandenburg

Hele aardige......Tja wat moet ik het noemen, thriller, drama, speelfilm? De film is geen enkel moment echt spannend. Wel een heel verassende en onderhoudende film. Niet langdradig maar wel wat traag. Anthony Hopkins gewoon weer een goeie acteerprestatie neergezet. De moeite waard om te huren. 3 sterren van mij.

avatar van johan76

johan76

Gisteren gehuurd en hij was onderhoudend, de titel "A Superintellegent Thriller" op de cover was toch ietwat hoog van de toren geblazen.

Hopkins zit weer lekker in z'n rol en houdt de film hoog.