• 9.374.492 stemmen

Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jim Drake

Met onder meer: Steve Guttenberg, Bubba Smith en Michael Winslow

Releasedatum: 27 mei 1987

Plot Police Academy 4: Citizens on Patrol

"On land, on sea, or in the air, no place is safe from them!"

Commandant Lassard vindt het frustrerend dat het publiek agenten als vijanden ziet. Hierdoor worden talrijke misdaden nooit opgelost. Hij wil hier verandering in brengen door een burgerwacht op te richten. De burgemeester heeft zijn zegen al gegeven en ook de gouverneur steunt het initiatief. Hij dringt er zelfs op aan dat Lassard het project voorstelt op een internationaal congres. Dit houdt natuurlijk in dat Lassard het project niet persoonlijk kan opstarten. Hij laat de rekrutering en de opleiding van de kandidaten dan maar over aan zijn trouwe instructeurs. Zij gaan op pad in hun oude buurt om burgers te vinden die aan de cursus willen deelnemen. Natuurlijk komen die terug met een stel overenthousiaste, maar oerdomme kandidaten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fi_lm_bre_ker

Fi_lm_bre_ker

leuke film

ik lig nog op de bank te gieren en te brullen van de film

avatar van powerman

powerman

begrijp echt niet waarom deze film z'on slechte score krijgt, er zaten grappige scenes in . vooral Jones vind ik hilarisch.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

een iets mindere film dan de andere police acedamy films maar toch nog behoorlijk gelachen

avatar van mrkos

mrkos

Staan alle delen in de flop?:P

avatar van Erwinner

Erwinner

Let op! Discussies over de flop 100-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Helaas is de humor van dit soort films niet aan mij besteed, ik heb werkelijk geen enkele keer gelachen.

avatar van chevy93

chevy93

pffft... als mensen deze humor niet leuk vinden, dan had je al moeten stoppen met kijken na het 1e deel van de serie.

Dit is dus niet eerlijk beoordelen..

avatar van movie fan

movie fan

geweldig vierde deel , de beste tot nu toe , na de eerste natuurlijk . heb me echt kapot gelachen .

avatar van film88888

film88888

Net als de andere delen even vermakelijk, en niet echt een vershcil.

Kleine 3,0

Maar voor in de flop 100 te staan, dat vind ik er een beetje over.

avatar van what the f

what the f

Waarom zijn deze films zo slecht. Ze zijn net heel leuk

avatar van charmed one

charmed one

ik vind de films heel grappig je moet je verstand gewoon op nul zetten en dan zijn ze gewoon heel grappig en leuk

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Eigenlijk zijn alle PA films leuk, dus...Ja xD

avatar van Film Pegasus

Deze film ontbreekt echt alle verhaal en probeert wat terug te vallen op deel 1, toen de verschillende figuren lid werden van de politie. Dit keer met verschillende soorten burgers, al blijft het oude wijn in nieuwe zakken. Een flop dus, omdat je alles al een keer gezien hebt en dit gewoon een kinderlijke opeenvolging is van visuele moppen die soms zo hard benadrukt worden of herhaald zodat je ze zeker niet zou missen.

avatar van Zandadder

Zandadder

Oei, erg onnozel. Deel 1 tm 3 waren leuk. Dit is een misser.

avatar van aburex

aburex

Na de eerste 2 delen is het niveau van de films fel gezakt. Alleen Guttenberg weet de film nog een beetje te redden. Leuke grappen? Ver te zoeken.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

chevy93 schreef:

Dit is dus niet eerlijk beoordelen..

Hahah.Ben ik wel met je eens.. ik lag ook altijd helemaal dubbel. Bij elk deel eigenlijk wel .

avatar van stalinorgel

stalinorgel

Het laatste echt goede deel uit de reeks!

De hele cast doet het erg goed maar vooral wederom glansrollen voor Bobcat Goldthwait (Zed) en Michael Winslow (Jones)

De terugkeer van G.W. Bailey als cpt Harris maakt de film helemaal af.

De heerlijke verschijning van Corinne Bohrer is een persoonlijke reden de film nóg meer te waarderen. Haar liefdescene met Zed onder de boom en zijn romantische liedje is één van mijn absoluut favoriete P.A. scenes

Ook het deel met de fijnste soundtrack overigens waaronder het hilarische titelnummer waarin Michael Winslow zich uit mag leven.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Police Academy 4: Citizens on Patrol, Ik vindt het erg jammer dat alle delen door verschillende regie scheur zijn gemaakt, ik vindt het ook raar dat alle verhaal wel wat hebben met elkaar, de grappen zijn simpel en sommige nog bekend van de vorige delen erg vermoeiend om naar te kijken, het is dat ik het acteer werk van hun nog wel goed vindt anders had deze een 1 gehad van mij. 2,0*

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Dit is een film die zichzelf niet te serieus neemt, dus neem het aub ook niet serieus.

Mijn favoriete blijft zonder twijfel Zed. Heb me stuk gelachen om hem. De rest doet het ook goed, maar zoals eerder gezegd nemen ze het hele gebeuren niet al te serieus. De achtervolgingen en acties zijn zo slecht dat je er gewoon om moet lachen.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Oohhh die ene grap met d..... eehhhmm ja, welke grap eigenlijk? 1.00 (0.80)

Humor heb ik nooit kunnen ontdekken, maar dat zal wel aan mij liggen. De debiele grappen en grollen zijn zo nodig nog slechter dan in een doorsnee uitzending van Jensen, om over het dramatische script maar helemaal te zwijgen. Op de meest vreemde momenten worden er plotsklaps scenes ingepast om zogenaamd een komische noot toe te voegen en is de gehele setting met de luchtballons me volledig ontgaan, maar misschien ook wel omdat mijn gedachten continu afdwaalden. Het meest verwonder ik me echter nog wel over het feit dat de cast na al die jaren van wanproducties nog redelijk bij elkaar is gebleven, al heb ik het persoonlijk wel helemaal gehad met de mateloos irritante Zed. Met hangen en wurgen blijft die ene ster voorlopig staan, maar er is nu weinig meer nodig voor de laagste score.

avatar van erik1677

erik1677

Wat mij betreft de beste police academy ooit gemaakt.

Prachtig vind ik de wisselwerking tussen zed en sweetchuck.

Om die 2 heb ik toch wel het meest in een deuk gelegen.

avatar van Akron777

Akron777

Uiteraard vreselijk flauw, maar een aantal keren toch moeten lachen. Eerder om de flauwheid, de humor heeft niet bepaald kwaliteit.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

1987. Police Academy gaat het Def-Jam tijdperk in, en dat is te merken. De oude vertrouwde cast is weer terus en Captain Harris (G.W. Bailey) komt ook weer terug in de reeks.Lolbroeken Sweetchuck (Tim Kazurinsky) en Zed (Bobcat Goldthwait) zijn ook weer van de partij, en alhoewel deze minder is dan zijn voorgangers is deze film nog zeer geestig. Mrs. Feldman (Billie Bird) vult Tackleberry (David Graf) prima aan wat tot erg leuke situaties lijd. Een leuke rol voor Sharon Stone als journaliste Claire Mattson is ook leuk om mee te krijgen.

Na deze Police Academy worden de films een heel stuk minder. Ze zijn nog te doen maar misschien hadden ze bij deel 4 moeten stoppen. De rest van de films zijn net zo grappig als de serie en dat valt een beetje tegen vond ik.

avatar van killerfreak

killerfreak

Helaas, het wordt er niet beter op. Daar waar deel 3 af en toe nog leuke scènes opleverde, zijn deze in deel 4 maar heel zeldzaam. Daar waar de competitie tussen de 2 eenheden nog spanning gaf, is het in deel 4 maar een saaie bedoening.

En toch... elk typetje blijft op zich goed standhouden, maar als coherent geheel valt de reeks uit elkaar

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen vernieuwend deel in de reeks. Toch wel een aantal geslaagde grappen, en leuke karakters keren terug. Natuurlijk hebben we het allemaal al eens eerder gezien, bij vlagen is het best vermakelijk. Qua verhaal stelt de film dan weer aan alle kanten niets voor. 2,5 Ster.

avatar van davincstyle

davincstyle

Haha deze film heeft weinig sterren en behoord zelfs in de flop 100 films. Ik vond de film best vermakelijk en heb hem zonder moeite kunnen afkijken. Verhaal ging wel helemaal nergens over maar de uitwerking en de actie was toch wel waard om te kijken. Ik zou toch eens de andere delen ook willen zien.

Ik geef een 3 !

avatar van Spetie

Vierde deel in de reeks, waarbij het niveau nu duidelijk het nulpunt is genaderd, ook zie je hier een aantal oudgedienden van de eerste paar films niet meer terugkeren. Via een recruitering probeert men net als in de eerste film nieuwe agenten te werven.

De grappen zijn nog flauwer dan maar flauw kan zijn en de originaliteit is bij dit deel ver te zoeken. Een film waarbij de irritatiegrens wordt overschreden. De laagste score kan dus helaas niet uitblijven.

avatar van MaffePauluZ

MaffePauluZ

Een erg grappige film. Hij hoort zeker thuis in de flop 100, maar wel het kijken waard wanneer je even niets te doen hebt.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Police Academy vond ik toch altijd wel een leuke reeks. Snap niet dat deze in de flop 100 staat eigenlijk.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

^Ik ook niet, want er zijn heel wat slechtere films gemaakt dan deze Police Academy 4: Citizens on Patrol.

Wederom een vermakelijk deel uit de serie. Het is vooral meer van hetzelfde, maar dat geeft eigenlijk niet zo heel erg, want het weet gewoon weer te vermaken. Gewoon verstand op nul zetten en kijken.