Police Academy 4: Citizens on Patrol (1987)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Jim Drake
Met onder meer: Steve Guttenberg, Bubba Smith en Michael Winslow
Releasedatum: 27 mei 1987
Plot Police Academy 4: Citizens on Patrol
"On land, on sea, or in the air, no place is safe from them!"
Commandant Lassard vindt het frustrerend dat het publiek agenten als vijanden ziet. Hierdoor worden talrijke misdaden nooit opgelost. Hij wil hier verandering in brengen door een burgerwacht op te richten. De burgemeester heeft zijn zegen al gegeven en ook de gouverneur steunt het initiatief. Hij dringt er zelfs op aan dat Lassard het project voorstelt op een internationaal congres. Dit houdt natuurlijk in dat Lassard het project niet persoonlijk kan opstarten. Hij laat de rekrutering en de opleiding van de kandidaten dan maar over aan zijn trouwe instructeurs. Zij gaan op pad in hun oude buurt om burgers te vinden die aan de cursus willen deelnemen. Natuurlijk komen die terug met een stel overenthousiaste, maar oerdomme kandidaten.
Mahoney
Proctor
Captain Harris
Fi_lm_bre_ker
leuke film
ik lig nog op de bank te gieren en te brullen van de film
powerman
begrijp echt niet waarom deze film z'on slechte score krijgt, er zaten grappige scenes in . vooral Jones vind ik hilarisch.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
een iets mindere film dan de andere police acedamy films maar toch nog behoorlijk gelachen
Erwinner
Let op! Discussies over de flop 100-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film.
Elineloves
Helaas is de humor van dit soort films niet aan mij besteed, ik heb werkelijk geen enkele keer gelachen.
chevy93
pffft... als mensen deze humor niet leuk vinden, dan had je al moeten stoppen met kijken na het 1e deel van de serie.
Dit is dus niet eerlijk beoordelen..
movie fan
geweldig vierde deel , de beste tot nu toe , na de eerste natuurlijk . heb me echt kapot gelachen .
film88888
Net als de andere delen even vermakelijk, en niet echt een vershcil.
Kleine 3,0
Maar voor in de flop 100 te staan, dat vind ik er een beetje over.
charmed one
ik vind de films heel grappig je moet je verstand gewoon op nul zetten en dan zijn ze gewoon heel grappig en leuk
Deze film ontbreekt echt alle verhaal en probeert wat terug te vallen op deel 1, toen de verschillende figuren lid werden van de politie. Dit keer met verschillende soorten burgers, al blijft het oude wijn in nieuwe zakken. Een flop dus, omdat je alles al een keer gezien hebt en dit gewoon een kinderlijke opeenvolging is van visuele moppen die soms zo hard benadrukt worden of herhaald zodat je ze zeker niet zou missen.
aburex
Na de eerste 2 delen is het niveau van de films fel gezakt. Alleen Guttenberg weet de film nog een beetje te redden. Leuke grappen? Ver te zoeken.
fappie
- 2005 stemmen
Dit is dus niet eerlijk beoordelen..
Hahah.Ben ik wel met je eens.. ik lag ook altijd helemaal dubbel. Bij elk deel eigenlijk wel
stalinorgel
Het laatste echt goede deel uit de reeks!
De hele cast doet het erg goed maar vooral wederom glansrollen voor Bobcat Goldthwait (Zed) en Michael Winslow (Jones)
De terugkeer van G.W. Bailey als cpt Harris maakt de film helemaal af.
De heerlijke verschijning van Corinne Bohrer is een persoonlijke reden de film nóg meer te waarderen. Haar liefdescene met Zed onder de boom en zijn romantische liedje is één van mijn absoluut favoriete P.A. scenes
Ook het deel met de fijnste soundtrack overigens waaronder het hilarische titelnummer waarin Michael Winslow zich uit mag leven.
lars-pixar
Police Academy 4: Citizens on Patrol, Ik vindt het erg jammer dat alle delen door verschillende regie scheur zijn gemaakt, ik vindt het ook raar dat alle verhaal wel wat hebben met elkaar, de grappen zijn simpel en sommige nog bekend van de vorige delen erg vermoeiend om naar te kijken, het is dat ik het acteer werk van hun nog wel goed vindt anders had deze een 1 gehad van mij. 2,0*
_Moonwalker
Dit is een film die zichzelf niet te serieus neemt, dus neem het aub ook niet serieus.
Mijn favoriete blijft zonder twijfel Zed. Heb me stuk gelachen om hem. De rest doet het ook goed, maar zoals eerder gezegd nemen ze het hele gebeuren niet al te serieus. De achtervolgingen en acties zijn zo slecht dat je er gewoon om moet lachen.
Weertenaar
Oohhh die ene grap met d..... eehhhmm ja, welke grap eigenlijk? 1.00 (0.80)
Humor heb ik nooit kunnen ontdekken, maar dat zal wel aan mij liggen. De debiele grappen en grollen zijn zo nodig nog slechter dan in een doorsnee uitzending van Jensen, om over het dramatische script maar helemaal te zwijgen. Op de meest vreemde momenten worden er plotsklaps scenes ingepast om zogenaamd een komische noot toe te voegen en is de gehele setting met de luchtballons me volledig ontgaan, maar misschien ook wel omdat mijn gedachten continu afdwaalden. Het meest verwonder ik me echter nog wel over het feit dat de cast na al die jaren van wanproducties nog redelijk bij elkaar is gebleven, al heb ik het persoonlijk wel helemaal gehad met de mateloos irritante Zed. Met hangen en wurgen blijft die ene ster voorlopig staan, maar er is nu weinig meer nodig voor de laagste score.
erik1677
Wat mij betreft de beste police academy ooit gemaakt.
Prachtig vind ik de wisselwerking tussen zed en sweetchuck.
Om die 2 heb ik toch wel het meest in een deuk gelegen.
Akron777
Uiteraard vreselijk flauw, maar een aantal keren toch moeten lachen. Eerder om de flauwheid, de humor heeft niet bepaald kwaliteit.
m1chel
- 1948 berichten
1987. Police Academy gaat het Def-Jam tijdperk in, en dat is te merken. De oude vertrouwde cast is weer terus en Captain Harris (G.W. Bailey) komt ook weer terug in de reeks.Lolbroeken Sweetchuck (Tim Kazurinsky) en Zed (Bobcat Goldthwait) zijn ook weer van de partij, en alhoewel deze minder is dan zijn voorgangers is deze film nog zeer geestig. Mrs. Feldman (Billie Bird) vult Tackleberry (David Graf) prima aan wat tot erg leuke situaties lijd. Een leuke rol voor Sharon Stone als journaliste Claire Mattson is ook leuk om mee te krijgen.
Na deze Police Academy worden de films een heel stuk minder. Ze zijn nog te doen maar misschien hadden ze bij deel 4 moeten stoppen. De rest van de films zijn net zo grappig als de serie en dat valt een beetje tegen vond ik.
killerfreak
Helaas, het wordt er niet beter op. Daar waar deel 3 af en toe nog leuke scènes opleverde, zijn deze in deel 4 maar heel zeldzaam. Daar waar de competitie tussen de 2 eenheden nog spanning gaf, is het in deel 4 maar een saaie bedoening.
En toch... elk typetje blijft op zich goed standhouden, maar als coherent geheel valt de reeks uit elkaar
DragQueen
Geen vernieuwend deel in de reeks. Toch wel een aantal geslaagde grappen, en leuke karakters keren terug. Natuurlijk hebben we het allemaal al eens eerder gezien, bij vlagen is het best vermakelijk. Qua verhaal stelt de film dan weer aan alle kanten niets voor. 2,5 Ster.
davincstyle
Haha deze film heeft weinig sterren en behoord zelfs in de flop 100 films. Ik vond de film best vermakelijk en heb hem zonder moeite kunnen afkijken. Verhaal ging wel helemaal nergens over maar de uitwerking en de actie was toch wel waard om te kijken. Ik zou toch eens de andere delen ook willen zien.
Ik geef een 3 !
Vierde deel in de reeks, waarbij het niveau nu duidelijk het nulpunt is genaderd, ook zie je hier een aantal oudgedienden van de eerste paar films niet meer terugkeren. Via een recruitering probeert men net als in de eerste film nieuwe agenten te werven.
De grappen zijn nog flauwer dan maar flauw kan zijn en de originaliteit is bij dit deel ver te zoeken. Een film waarbij de irritatiegrens wordt overschreden. De laagste score kan dus helaas niet uitblijven.
MaffePauluZ
Een erg grappige film. Hij hoort zeker thuis in de flop 100, maar wel het kijken waard wanneer je even niets te doen hebt.
Justinvdk
Police Academy vond ik toch altijd wel een leuke reeks. Snap niet dat deze in de flop 100 staat eigenlijk.
Richard_Voorhees
^Ik ook niet, want er zijn heel wat slechtere films gemaakt dan deze Police Academy 4: Citizens on Patrol.
Wederom een vermakelijk deel uit de serie. Het is vooral meer van hetzelfde, maar dat geeft eigenlijk niet zo heel erg, want het weet gewoon weer te vermaken. Gewoon verstand op nul zetten en kijken.

Police Academy: Mission to Moscow
1994

Police Academy 2: Their First Assignment
1985

Police Academy
1984

Cultfilms van 'Police Academy'-reeks worden massaal gestreamd op HBO Max: 'ZO fout, maar ZO leuk'

Evil Dead II
Horror / Komedie, 1987

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988

Flodder
Komedie, 1986

Rob Roy
Avontuur / Actie, 1995
handcuffspolice chiefpolice operationpolice headquarterpolice everyday life