• 9.378.047 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Vincenzo Coccotti

Cody Nicholson

avatar van Mushroom

Mushroom

Hele goede film, zeer vermakelijk!!
Leuk dat Samuel L Jackson al na 3 seconde wordt neergeknald haha dat is hilarisch!!
Maar goed er zijn wel meer hilarische momenten in deze film!!!

avatar van gertos

gertos

Tijdens het kijken werd ik gaandeweg minstens zo verliefd op Alabama als Clarence.

Waanzinnige cast, schitterende dialogen, enthousiasme, spanning, wrede scenes. zoals Alabama werd toegetakeld, dat deed me werkelijk zeer: overigens wel de memorabelste scene wat mij betreft)

De film is nog steeds tamelijk onbekend, vind het heerlijk deze aan nieuwe kennissen aan te bevelen.

Vijf goudomrande sterren en een fraaie plek in de top tien!

avatar van mister blonde

mister blonde

hoe kom je er bij dat deze film tamelijk onbekend is?

mister blonde schreef:

hoe kom je er bij dat deze film tamelijk onbekend is?

Precies... een klassieker!!

avatar van gondwana

gondwana

Voor de 30ste keer bekeken of zo en het blijft één van m'n favorieten...

gondwana schreef:

Voor de 30ste keer bekeken of zo en het blijft één van m'n favorieten...

Kijk.., een persoon naar mijn hart!!

avatar van El Duderino

El Duderino

Mc ego schreef:

Gewoon een goede film maar door een koningsdialoog, Hopper verteld Walken waar Sicilianen vandaan komen, krijgt deze film van mij 4 sterren.

Nou moet ik zeggen, dat die scene met Gary Oldman (Drexl) ook subliem was. Ik kan er nog wel meer bedenken ook. Nee, deze film staat of valt niet bij die ene Hopper/Walken dialoog, al moet ik toegeven dat als ik een top tien zou maken van favoriete filmdialogen (nieuw topic??), deze laatste er hoog genoteerd in zou staan.

the_watcher

Ik heb hem op lang aandringen dan maar eens gekeken vorige week, maar sorry... Ik krijg er geen harde plasser van.

avatar van Ramon K

Ramon K

Huur dan ook Fill Jill ipv deze film ...

the_watcher schreef:

AIIII.. jammer dat je kwaliteit niet herkent...

the_watcher

Neuh, dat is het niet. Ik herken kwaliteit wel, maar alle plot-twists waren oudbakken en alle monologen en dialogen beneden Tarantino-gemiddelde. Dat mag allemaal wel als je dan ook iets camp-achtigs neerzet ala "Nurse Betty" of "Wet Hot American Summer" ofzo. Maar deze film gaat nooit over de top van het genre heen en voegt er ook niets aan toe. Ik wil niemands plezier in de film verzieken maar ik zie liever "Desperado" of "From Dusk till Dawn", scenarioërwijs gesproken.

donnie B.

Hmmmm. denk dat je er iets te zwaar over nadenkt, JUIST deze is qua dialoog/monoloog op hoog tarantino-niveau. Walken/Hopper, Oldman... rinkelt er alweer een belletje????

the_watcher

Ja, nee, nou. Nee, het deed me niet zo veel. Normaal ben ik een nagenoeg puberaal fan van Gary Oldman en Christopher Walken, maar deze film deed het niet voor me. Wie weet gun ik hem nog een keer een rerun, maar voorlopig blijf ik bij een beperkte tegenvaller.

Ok, fair enough..

avatar van El Duderino

El Duderino

the_watcher schreef:

Ja, doe dat. Want na al jouw argumenten, kan ik me gewoon niet voorstellen, dat deze film jou niet kan boeien!!!!!!!!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nadat ik er al aan was begonnen en toen was gestopt ben ik hem toch nog een keer gaan kijken, en het is gewoon een erg goede film. Hij is erg sterk geacteerd, en dan vooral alle niet hoofdrolspelers, Dennis Hopper is echt heel goed ook al heeft hij misschien een kleine rol en ook Christopher Walken heeft een goede rol. De twee hoofdrolspelers spelen hun rol ook heel sterk al zijn die in tegenstelling tot alle andere acteurs misschien nog wat 'gewoontjes' te noemen. Wat me wel stoorde was de regie, het was allemaal nogal vaag en druk gefilmd terwijl ik het tegenovergestelde juist goed had gevonden. En ook de scheve kaders waren nogal raar en storend. Maar er blijft nog genoeg over.

4 sterren!

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk goede film.

Met een nogal geweldadig uitgwerkt liefdesverhaal.

De film was voor mij niet altijd even boeiend maar sluit geheel in de steil van de film erg geweldadig en onverwacht mooi af.

Voor mij geen topper maar toch zeker vermakelijk.

avatar van Hagele

Hagele

Ik vond het daarentegen niet echt een onverwacht einde.In principe zit je de hele tijd te hopen dat ze met ze tweetjes ermee wegkomen, en dat gebeurt dus ook.... Dit houdt overigens niet in dat de film niet goed was. Vooral de kenmerkende (Tarantino) dialogen vond ik weer super! 4,5*

avatar van 007

Het verhaal van tarantino was zoals al zijn andere films niet echt bijster origineel. Maar wel waren de nevenlijnen weer uiterst origineel. prachtig in beeld gebracht door tony scott en super geacteerd door zowat iedereen die meespeelde.

Slater en Arquette vormden het mooiste liefdeskoppel ooit in een film gezien en het 'pluimpjes'einde was fenomenaal verfilmd. 4 sterren!!!

J.Bell

Een fijne tarantino movie, ik heb hem aangschaft op dvd.

***,5

avatar van Disk

Disk

Geen echte Tarantino maat, Hij heeft alleen het script geschreven.

Maat... uuuh

oke, Het script geschreven. Maar ik vond het een leuk verhaal.

Dus voor mij een tarantino dan..

avatar van Disk

Disk

J.Bell schreef:

Maat... uuuh

Kheb te veel Andy McNab gelezen.

Hahaha, nou oke..

avatar van sju

sju

Disk schreef:

Geen echte Tarantino maat, Hij heeft alleen het script geschreven.

jazekers, maar het heeft wel heel erg veel weg van een tarantino-film. toppertje dus!

avatar van LeiduH

LeiduH

zoutzak schreef:

3,99 bij bas van der heijden

ook bij de Digros.. zag de naam van Tarantino erop staan, gelijk meegenomen!

Zie ik net dat die morgen op tv is!

avatar van Rik Cremers

Rik Cremers

De scene met Walken en Hopper vond ik geweldig.

avatar van morreke

morreke

5* alleen al voor de scene van Walken en Hopper.

You know I read a lot. Especially things that have to do with history. I find

that shit fascinating. In fact, I don't know if you know this or not, Sicilians

were spawned by niggers.

come again ?

It's a fact. Sicilians have nigger blood pumpin' through their hearts. If you

don't believe me, look it up. You see, hundreds and hundreds of years ago

the Moors conquered Sicily. And Moors are niggers

...

haha die geweldige tarantino dialogen hé

avatar van mikey

mikey

Volgens mij is deze film erg aantrekkelijk voor de Kids