Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Michael C. Williams, Catherine Mangan en James Gammon
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Altered
"They will find you."
Vijftien jaar geleden zijn vijf vrienden ontvoerd geweest door buitenaardse wezens; slechts vier van hen zijn teruggekeerd. Nu hebben deze vier mannen het voor elkaar gekregen om een zo'n buitenaards wezen "die hun vriend vermoord heeft en hun levens geruïneerd heeft" gevangen te nemen. Tijd voor wraak... van beide zijden.
Yak
Knap beroerd, maar dat had ik van te voren al wel kunnen voorspellen; net als bij Blair Witch heb ik vrij veel van de voorgeschiedenis van deze film meegemaakt, maar eerlijk gezegd zag ik het vanaf het begin al de mist in gaan. Regisseur Eduardo Sanchez leek de lol in het filmmaken belangrijker te vinden dan het resultaat. Bonjourt met veel poeha zijn mensen de Skywalker Sound studio's in, in de hoop een glimp op te vangen van George Lucas. Veel meer kwamen ze er geloof ik niet doen. Uiteindelijk was misschien toch Dan Myrick de ware creatieve geest achter Blair Witch, want in zijn serie The Strand liet hij zien meer te kunnen dan één lucky shot maken. Altered daarintegen, Sanchez' troetelkindje, is een prul geworden. Met slecht acteerwerk (zelfs Mike Williams bakt er weinig van), een paar handenvol horror-clichés, nergens echte spanning, en de ranzige scenes lijken ook alleen maar lullige kunstgrepen om de aandacht er een beetje bij te houden. De kracht van suggestie, een les die Sanchez geleerd zou moeten hebben, wordt rigoureus de nek omgedraaid door het onovertuigend uitziende monster veel te vaak in beeld te brengen. Nee, er is weinig goeds te bespeuren in deze film; hooguit is het fraai dat alles zich op één locatie afspeelt, en wordt die beperking soms wel goed uitgewerkt. En het op tafel kwakken van een met tape ingepakte alien met een lashelm op z'n hoofd, dát zijn de verrassende dingen die ik wil zien. Maar wanneer je een film maakt over aliens, zijn er honderd valkuilen en clichés die je moet vermijden, wil je niet in het beste geval voor een tot film omgebouwde X-Files aflevering worden versleten. Altered lijkt wel in elk van deze valkuilen te trappen. 2*, en dat zijn dan nog vooral twee troostende "Och, Sanchez.. je hebt het geprobeerd" sterren.
En als om de huid te redden hebben ze op deze direct-to-DVD release maar wat Blair Witch'esque artwork en typeface geplakt. Tja, veelzeggend.
Rianneke_Dan
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van verwachtte maar het viel me toch wel mee.
Spanning zat er goed in, en ook het sfeertje was wel goed.
Helaas stelde het acteren weinig voor, en ook de buitenaardse wezens waren matig.
Het is geen geweldige film, maar toch nog wel te doen als je niks anders hebt liggen.
Eduardo Sánchez moet na Blairwitch wel gedacht hebben "ik ben dat less is more gedoe meer dan beu".
En kijk, hij draait het helemaal om. Een volbloed more is less film. De buitenaardse wezens zijn na een 10 tal minuten al volledig onthuld, daarna is het een beetje aanmodderen. Film is nogal saaiig, vooral erg saai geschoten. Waar Blairwitch nog wat nieuws bracht, nestelt deze zich in een middenmoot aan horrorfilms.
Het enige echt leuke gegeven is de wegrottende man. Zag er lekker uit. Verder wordt pijnlijk duidelijk dat je meer nodig hebt dan enkel dialogen vol gevloek, maar ook acteurs die er een beetje panache aan kunnen geven. Ritchie blijft heer en meester in dat soort zaken.
Ach ja, enigszins vermakelijk, maar die alien zag er bagger uit en daarmee valt de film eigenlijk ook al meteen het water in. Verder niet spannend of goor. Blijft er niet zoveel over voor een horror film.
Halcyon
Sympathieke horrorfilm die elementen van een '70's pulpproductie probleemloos laat samenvloeien met de typische stijlkenermken van moderne horrorcinema. Je moet het werkelijk zien om het te geloven, want het ene moment geeft het lachwekkende uitzicht van de alien je het idee naar een amateuristische B-film van de bovenste plank te kijken, terwijl je de daaropvolgende scène met verstomming geslagen wordt door het professionalisme waarmee de special make-up aangepakt wordt. Bewust of onbewust, deze ludieke combinatie werkt (voor wie dat toelaat) perfect en zorgt voor een gezonde mix van spanning, gore en zinloos vermaak.
Rudeo
Deze horror viel me erg mee, er was namelijk een duidelijk verhaal. Wat ik bij vrij recente horrors nog wel eens miste. Niet het meest hoogstaande verhaal maar ik kon er mee leven. En het verhaal had wel wat van War of the Worlds, maar dan was dit op iets kleinere schaal. Wat ik eigenlijk helemaal niet had verwacht. Acteren heb ik me niet aan gestoord en de make up was idd erg goed. Vandaar mijn voldoende.
Tonypulp
het idee naar een amateuristische B-film van de bovenste plank te kijken
Weer zo'n underrated geval, ik kijk er al lang niet meer van op.
Genoten heb ik zeker, een ouderwets modern (ja..) werkje met zat fijne elementen die de wat mindere kanten voor een groot deel overschaduwen en je tevreden achter laat.
De gore/make-up effecten steken erbovenuit, het ene moment wat minder (maar nog steeds fantastisch fout dan) en het moment daarna is het gewoonweg práchtig! Echt een verassing op dat gebied, had ik niet zien aankomen. Prettig sfeertje ook, niet heel bijzonder, vooral ook door de simpele/saaie regie weinig boeiends om het gore gebeuren heen. Maar dat doet de film verder weinig eigenlijk.
Het verhaal heeft weinig om het lijf, wanneer het meer zou hebben geprobeerd werd het eerder lachwekkend dan beter. Ook geslaagd in dat opzicht dus. Waar het wel even de mist in gaat is het einde, jammer van dat ruimteschip dat in beeld komt. Ik zie er zelf de humor wel van in maar het heeft natuurlijk voor 99% een anti-effect en draagt absoluut niets bij aan het geheel.
Wat wel leuk was aan het einde is dat verbrande lijk op de stoep bij de vader, hehe. Helaas mist de film soms interessante 'opvulling', wanneer het tempo weer even inzakt weet het weinig te boeien en zorgt het helaas voor een uiteindelijk wat wisselvallig geheel die verder zeker boven de middelmaat uitsteekt en een dikke 3.5* verdient.
Filmkriebel
De nietszeggende dialogen en het belabberde acteerwerk zijn werkelijk een pain in the ass. Daarentegen is er aan glibberig goor en stevig geweld geen gebrek in dit vrij ridicule verhaal over bloeddorstige aliens. Kwaliteit van deze productie is vrij behoorlijk.
Kr!kke
Matige horrorthriller, die het in ieder geval niet moet hebben van de geweldige vertolkingen. Niemand kwam echt overtuigend over, wat toch af en toe voor wat irritatie zorgde bij mij. Verder zitten er ook een aantal scènes in die te dom voor woorden zijn, zoals bijvoorbeeld de scène waarin de darmen van 1 van de personages er worden uitgetrokken door de alien. Dan wel weer goed is het tempo van de film, waardoor de film uiteindelijk toch nog lekker wegkijkt.
Gang_Star
Film die meteen eigenlijk echt begint doordat er geen inleiding plaats vind. Toch kom je al snel erachter wat die inleiding had kunnen zijn. De uitwerking van deze film is wat matig, de film is nauwelijks echt spannend te noemen en er zitten een aantal vreemde momenten in bijvoorbeeld dat moment dat één van die kerels aan het veranderen is nadat hij werd gebeten door die alien, hij kon alleen maar aangeraakt worden door die bewoner van het huis. Later zie je opeens een andere kerel hem gewoon aanraken.
Gore is zo nu en dan toch redelijk, maar was blij toen de aftiteling kwam.
john mcclane 2
als je er niets van verwacht,kan het nog redelijk zijn.
maar ondanks dat ik niet vies ben van b horror films,sloeg deze de plank mis.
het idee werd niet goed uit gewerkt,verkeerd intro.
beetje gore.
redelijke alien.
geen voldoende
Lord Flashheart
Verreweg de beste Sánchez.
Blair Witch (0,5*) en het latere Seventh Moon (1*) waren beide waardeloos: veel dom geschreeuw, vreselijk camerawerk en niets te zien. Style over substance kortom. Hoe anders is dat bij Altered: een leuk monster, veel ranzige gore en ook nog best spannend. Functionele horror dus.
Voor een traditionele horrorliefhebber viel er weinig te klagen. Tuurlijk; het verhaaltje is slecht en de acteurs niet veel beter. De reeks onlogische handelingen van de personages is eindeloos. Maar welke doorgewinterde horror-fan let daar nou nog op?
Daarom graag meer van dit en laat iedereen die besmet is met het nouvelle whatever virus maar ergens anders aan zijn/haar trekken komen. 3,5*
FillumGek
Altered is niet eens zo'n slechte film. Hij is in elk geval beter dan Seventh Moon en het overschatte Blair Witch Project. Vooral die laatste was nogal subtiel, maar van enige subtiliteit is in deze alienhorror geen sprake.
Van een verhaal is nauwelijks sprake en de opbouw wordt zowat geheel overgeslagen. De setting vond ik niet zo boeiend en soms zelfs een beetje saai. Het speelt zich namelijk grotendeels af op één locatie, een woonhuis in redneckland. De alien wordt in het begin nog mysterieus gehouden, half bedekt, maar al snel veranderd de film in een halve actiefilm en gooit het alle spanning opzij.
Ik vind de alien er best goed uit zien eigenlijk en Altered heeft best wat leuke scenes. De darmscene is niet serieus te nemen maar daarom niet minder vermakelijk. De meeste credits moeten echter naar de make-up van de irritante Cody. Verbluffend goed en echt akelig gemaakt. Daartegenover staat helaas een oninteressante cast die geen enkel greintje medeleven weet te kweken. Vandaar dat de film ook niet de volle tijd boeit. Dialogen die niet boeiend zijn en een cast waar je geen reet om geeft. Toch een kleine voldoende voor alien en make-up effects.
Insignificance
Missertje van Sánchez, die van alles probeert, maar z'n film al snel de nek omdraait. Een rubberen alien die rap en vaak te zien is. Ergens nog wel een lollige verschijning, maar in een vormeloze film als deze slaat het niet aan. Pogingen tot humor, ze zijn er, zonder dat ze een vuist maken. Spannend, eng of iets in die richting; het zit er niet in. Ook geen leuk gezelschap. Onder aanvoering van die vervelende Cody is daar al snel niks meer te halen. Die krijgt het dan wel flink voor de kiezen, waarmee Sánchez zich nog enigszins revancheert qua gore, maar dan eindigt hij weer met een raar schip. Het mist de (foute) drive om met dat soort dingen weg te komen.
Approve
Er is geen inleiding, je begint meteen in de actie. In het verloop van de film wordt het wat uitgelegd. Maar kom op ey, de locatie is perfect, mooi sfeertje, doe er dan ook wat mee. Het begin was veelbelovend, midden in het bos, maar eenmaal in het huisje was alles weg. Een paar ruzietjes, personages vertellen hun verhaaltjes, mevrouw gaat dwars zitten etc.
Ze weten niet wat ze met de alien moeten doen, en dan ontsnapt ie ook nog. Toen begon het pas echt op gang te komen, de spanning was er. Maar niet voor lang. Gelukkig gebeurde er nog wat in de film, want ik sliep bijna. De gore mag er zijn, maar de alien zag er niet uit waardoor het meer grappig dan eng was.
Gaan ze weg met auto, blijkt dat de alien is omgewisseld. Gaat die man weer naar huis lopen, gelukkig door het bos. Wat er toen gebeurde snap ik niet. Man doet ogen dicht en is onzichtbaar? Gaat de film eindelijk een keer door het bos, wordt het zo uitgewerkt. Dat kon toch beter. Gaan ze je de hele film vertellen dat de andere aliens ook komen, dacht ik dat er eindelijk wat spanning komt. Komen ze pas op het einde en ook net voor de ontploffing. Maar het ergste van de film was toch wel het ruimteschip, sjonge jonge wat nep en onnodig.
De film had een dun verhaaltje, de locatie was perfect, maar werd niet benut. De alien zag er slecht uit, maar de gore was er. De dialogen waren om te huilen. Al met al een grappig filmpje, niks bijzonders. De poster is trouwens wel lekker.
Collins
Altered van regisseur Eduardo Sanchez, die bekend werd door Blair Witch, is niet echt een baanbrekend werkje. Eigenlijk is Altered een vrij conventionele film die leunt op genrevoorbeelden als Xtro (1982), Communion (1989) en Signs (2002). Allemaal werken die zonder een enorm bombardement aan effecten de dreiging uit het heelal sluipenderwijs introduceren en waarvan het bestaan slechts bij een kleine groep ingewijden bekend is.
In Altered werkt het ook op die manier. Een stel hillbillies uit het diepe zuiden van de VS probeert op ondoordachte en onbeholpen wijze een alien onschadelijk te maken. Dat gaat gepaard met onfijnzinnige humor, grof geweld, stompzinnige handelingen en zwakhoofdig gezwets. Ik vond er niet veel aan.
De effecten zijn handmade en uitstekend. De aliens zien er prima uit. En dat is het dan ook wel. De personages zijn eigenlijk wel behoorlijk vervelend. Het verhaal is niet erg innovatief en is (op een paar uitzonderingen na) weinig spannend. Oh, vergeet ik bijna om nog een positief punt te vermelden. En dat is de korte speelduur. Bij dezen.
Shadowed
Een raadselachtige film waarin regisseur Eduardo Sánchez de weg volledig kwijt lijkt te zijn en een buitengewoon amateuristisch en sfeerloos geheel tot leven dirigeert. Altered bestaat uit een viertal heren en een dame die allemaal niet opgelet lijken te hebben tijdens de acteerlessen, want van enige emotie of expressie is hier bijna geen sprake. Daartegenover staat een praktische gedaante die door moet gaan als buitenaards wezen, maar vooral oogt als zwartgeblakerde ondode. Van enige dreiging of spanning is in deze film dan ook absoluut geen sprake, enkel wat spaarzame smerigheden die best expliciet in beeld worden gebracht. De uiteindelijke nagel in de doodskist is de saaiheid qua opzet, want de makers nemen weinig risico en sturen de boel nooit een gedurfde richting in. Sánchez heeft overigens zonder meer de kwaliteiten om een goed geheel neer te zetten, waardoor dit toch vooral een ongeïnspireerde en bittere nasmaak achterlaat.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Wolf Creek 2
Horror / Thriller, 2013

Frágiles
Thriller / Horror, 2005
sherifftelepathybunkerpanicinfectionhysteriabarricade mind controlbossenwraakbuitenaards wezenbloedvergietenlandelijk gebiedschepsellijkimplantcontagionanimal trap