• 9.373.533 stemmen

Met onder meer: Michael C. Williams, Catherine Mangan en James Gammon

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Altered

"They will find you."

Vijftien jaar geleden zijn vijf vrienden ontvoerd geweest door buitenaardse wezens; slechts vier van hen zijn teruggekeerd. Nu hebben deze vier mannen het voor elkaar gekregen om een zo'n buitenaards wezen "die hun vriend vermoord heeft en hun levens geruïneerd heeft" gevangen te nemen. Tijd voor wraak... van beide zijden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ralfsjam

ralfsjam

als je van "buitenaardse wezens in afgelegen huisjes in het bos" horror films houdt, is dit een leuke film.

goede effecten en make up. donker maar niet te donker. puntje van je stoel? nee. vermakelijk? ja! redelijke film met hier en daar een hoogte puntje. alleen jammer dat buitenaardse wezens er altijd zo nep uit zien in films, in tegenstelling tot 1 van de "gebeten en stervende" hoofdpersonen! die was bijna meesterlijk!

avatar van djerk

djerk

Begint zeer goed, maar zakt nadien steeds meer als een pudding in elkaar. Er was hier veel meer mogelijk geweest.

avatar van Plankje

Plankje

Dacht eerst dat ik naar de Ninja Turtles zat te kijken,

echter waren het verschrikkelijke aliens.

Voor de rest heeft de grimeur toch goed werk geleverd

en vond ik de film best wel te verteren.

avatar van grid8400

grid8400

Ik vond het eigenlijk wel een vermakelijke film, geen moment zitten vervelen en boeide tot de laatste minuut.

Had het wel veel spannender en enger verwacht.

Erg irritant alientje wat erin mee deed. Naar groen ventje

avatar van colliej

colliej

ik vond het een geslaagde film, ik vond het mannetje de alianTJE ook heel mooi gemaakt mooie bewegingen niet zo menselijke gedoe met een spetterende eind en ik vond niet dat er saaie momenten in waren

leuke film 4*

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Idd goede film met een coole alien niet zon dom inelkaar gefruts poppetje.

Vond het echt de moeite waard geef 3*

avatar van _Daan_

_Daan_

Wat een Film..Slechter kan je ze niet maken stom verhaal en totaal geen spanning. ik dacht het is wel wat maar nee een 1,0 voor de moeite voor de makers van deze film.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

kan niet vergeleken worden met blair witch project dit is net een iets lager nivo, maar vond hem toch nog aardig om te kijken. Beetje overdreven afentoe. geen moment echt eng..

toch 3*

avatar van tatz

tatz

ondanks dat ik niet al te veel van deze film had verwacht, vond ik hem toch erg goed!

Het verhaal speelt zich veelal in een ruimte af, maar dat doet geen afbreuk aan de film. Ze weten de spanning goed erin te houden.

Misschien geen topper, maar hij bleef me boeien, en bleef spannend.

Ik vind hem 3.5* waard.

avatar van misty77

misty77

op zich geen slechte film.

er zit best wat spanning in en ook goede viezigheid.

maar het is geen sf topper.

de alien is ronuit lelijkmaar wel zo vals als een hond die met zijn verkeerde poot uit zijn mand is gestapt.

en hij laat zeker niet met zich sollen.

ik geef hem een 3

avatar van henkiedown

henkiedown

Het leek me een goede film, omdat hij door de makers van de Blair Witch gemaakt werd. Maar moet toch eerlijk bekennen dat het het niveau van The Blair Witch bij lange na niet haalt.. Wel jammer!

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

De manier waarop deze film begint in een zeer uitzonderlijke situatie, zonder de kijker verder enige voorgeschiedenis te hebben gegeven (behalve dan de recensie bij de film), heeft op een bepaalde manier wel iets weg van de stijl in de film Memento (Al is dat ook het enige vergelijk wat verder met deze film te maken is).

Je kunt aan een aantal dingen goed zien dat het hier om de director van The Blair Witch Project gaat. Met name de manier waarmee wordt omgegaan met de menselijke angst voor het onbekende. Ik ben overigens blij dat ze er verder niet naar gestreefd hebben om volledig in de voetsporen van The Blair Witch Project te treden, want deze film was op zichzelf uniek.

Altered is niet alleen een goede thriller met een flink horrorgehalte, maar vaak ook ietwat ironisch (zeker het eind). Deze combinatie zien we de laatste tijd echter wel vaker, wat de film op dit vlak niet zo uniek maakt als destijds The Blair Witch Project was. Altered moet je dus ook verder loskoppelen van alle vooroordelen en gewoon lekker gaan kijken.

Los gezien van het bovenstaande is het dan gewoon een erg vermakelijke film in dit genre. De acteurs leveren erg goed werk (de hoofdrolspeler Adam Kaufman heeft in deze film qua uiterlijk trouwens wel iets weg van een combinatie tussen Paul Walker en Robbie Williams). Het verhaal loopt, hoe ongeloofwaardig het ook is, toch wel lekker en komt bovendien tot een kostelijk eind.

Kijken dus deze vermakelijke titel!

3 ½ *

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

misty77 schreef:

op zich geen slechte film.

er zit best wat spanning in en ook goede viezigheid.

maar het is geen sf topper.

Deze film is ook helemaal niet bedoeld als sciencefiction, dit genre wordt er dan ook helemaal niet aan meegegeven. Nutteloze opmerking dus eigenlijk….

avatar van Godspeed

Godspeed

• 1908 stemmen

Geweldige film, geweldig verhaal, geweldig acteerwerk.

Ik heb genoten van de acteerprestaties van Michael C. Williams die een magnifieke prestatie neerzette door een onschuldig/sentimenteel iemand te spelen, die tóch vol zit met haatgevoelens

avatar van too-sweet

too-sweet

Ik vond hem ook wel goed ondanks ik eigenlijk helemaal niet van dit genre hou.

Blijft spannend,goed acteerwerk. Bleef boeiend tot het einde.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1914 stemmen

Bagger film! had veeeel meer verwacht van Eduardo Sánchez! zeker na zijn meesterwerk "the blair witch project"!

jammer, had nochtans een topper kunnen worden...

avatar van The_Game

The_Game

[Southpark modes aan]

TIMMAY!!!

[Southpark modes uit]

Nu even echt over de film...

Het had wel een aardige film kunnen worden, maar dan had er wel even wat meer spanning in gemoeten. Verder was de film erg matig geacteerd. Toch 1.5 ster, omdat ik hem af heb kunnen kijken.

avatar van BS

BS

niet een van de beste maar wel een erg goede film.

Zoals al aangegeven zijn de aliens niet op alle vlakken het beste wat grimme kan doen, maar alle andere verwondingen ( en dergerlijk ) zien er wel prima uit !

Het is inderdaat wel even handig om even de inleiding te lezen want je wordt meteen middenin het verhaal gegooit.Wel goed voor de snelheid en de spanning die door de hele film heen best wel goed is.

avatar van Pascal A

Pascal A

Slaat nergens op, ook geen goed einde.

avatar van Nandini80

Nandini80

Niet super goed, maar wel leuk om te kijken.

Acteurs vond ik zeker niet slecht

avatar van james_cameron

Teleurstellende SF/horrorfilm, goedkoop gemaakt en met een zeer cliche voorstelling van buitenaardse wezens. Bij vlagen vrij intens en best goed gespeeld, maar het verhaal is heel dun en de continue stroom scheldwoorden die moet doorgaan voor dialoog gaat snel op de zenuwen werken. Het enige echt geslaagde moment is wanneer de vader van een van de personages iets aparts bij zijn voordeur ontdekt.

avatar van Yak

Yak

Knap beroerd, maar dat had ik van te voren al wel kunnen voorspellen; net als bij Blair Witch heb ik vrij veel van de voorgeschiedenis van deze film meegemaakt, maar eerlijk gezegd zag ik het vanaf het begin al de mist in gaan. Regisseur Eduardo Sanchez leek de lol in het filmmaken belangrijker te vinden dan het resultaat. Bonjourt met veel poeha zijn mensen de Skywalker Sound studio's in, in de hoop een glimp op te vangen van George Lucas. Veel meer kwamen ze er geloof ik niet doen. Uiteindelijk was misschien toch Dan Myrick de ware creatieve geest achter Blair Witch, want in zijn serie The Strand liet hij zien meer te kunnen dan één lucky shot maken. Altered daarintegen, Sanchez' troetelkindje, is een prul geworden. Met slecht acteerwerk (zelfs Mike Williams bakt er weinig van), een paar handenvol horror-clichés, nergens echte spanning, en de ranzige scenes lijken ook alleen maar lullige kunstgrepen om de aandacht er een beetje bij te houden. De kracht van suggestie, een les die Sanchez geleerd zou moeten hebben, wordt rigoureus de nek omgedraaid door het onovertuigend uitziende monster veel te vaak in beeld te brengen. Nee, er is weinig goeds te bespeuren in deze film; hooguit is het fraai dat alles zich op één locatie afspeelt, en wordt die beperking soms wel goed uitgewerkt. En het op tafel kwakken van een met tape ingepakte alien met een lashelm op z'n hoofd, dát zijn de verrassende dingen die ik wil zien. Maar wanneer je een film maakt over aliens, zijn er honderd valkuilen en clichés die je moet vermijden, wil je niet in het beste geval voor een tot film omgebouwde X-Files aflevering worden versleten. Altered lijkt wel in elk van deze valkuilen te trappen. 2*, en dat zijn dan nog vooral twee troostende "Och, Sanchez.. je hebt het geprobeerd" sterren.

En als om de huid te redden hebben ze op deze direct-to-DVD release maar wat Blair Witch'esque artwork en typeface geplakt. Tja, veelzeggend.

avatar van faun

faun

Geen goede film maar ook geen slechte, het was vermakelijk en ik denk dat er nog een tweede deel van komt die dan wel een heel stuk beter zal zijn.

avatar van ludokrijger

ludokrijger

Echt een suffe film, de makers van de Blair witch kunnen beter stoppen en het houden bij dat ene grote succes!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van verwachtte maar het viel me toch wel mee.

Spanning zat er goed in, en ook het sfeertje was wel goed.

Helaas stelde het acteren weinig voor, en ook de buitenaardse wezens waren matig.

Het is geen geweldige film, maar toch nog wel te doen als je niks anders hebt liggen.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Prima filmpje, zeker 1 van de ranzigste van de laatste tijd.

avatar van Thanoz

Thanoz

Vond het een vette originele film, goede doch onbekende acteurs, mooie special fx (bijna nergens komt het nep over) hij krijgt van mij dan ook 4 1/2 ster.

Als je niet van dit genre houdt, kijk dan ook niet!

Eduardo Sánchez moet na Blairwitch wel gedacht hebben "ik ben dat less is more gedoe meer dan beu".

En kijk, hij draait het helemaal om. Een volbloed more is less film. De buitenaardse wezens zijn na een 10 tal minuten al volledig onthuld, daarna is het een beetje aanmodderen. Film is nogal saaiig, vooral erg saai geschoten. Waar Blairwitch nog wat nieuws bracht, nestelt deze zich in een middenmoot aan horrorfilms.

Het enige echt leuke gegeven is de wegrottende man. Zag er lekker uit. Verder wordt pijnlijk duidelijk dat je meer nodig hebt dan enkel dialogen vol gevloek, maar ook acteurs die er een beetje panache aan kunnen geven. Ritchie blijft heer en meester in dat soort zaken.

Ach ja, enigszins vermakelijk, maar die alien zag er bagger uit en daarmee valt de film eigenlijk ook al meteen het water in. Verder niet spannend of goor. Blijft er niet zoveel over voor een horror film.

avatar van feyezuid

feyezuid

Nou, ik dacht van te voren dat ik einde wel niet zal halen, maar dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Maar, ik vond het het hele aardige film. Was spannend en regelmatig schrikken, enzo.

Ik moet wel zeggen dat als je van te voren er niet veel van verwacht, de film eigenlijk alleen maar kan meevallen.

3.5 ***

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Goeie film, maar idd wat iedereen zegt. Nadien zakt ie heel erg in, en het verhaal maakt een hele rare ommekeer. Van enigszins spannend en geloofwaardig naar enorm goor en ongeloofwaardig. 2 *