• 9.379.410 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

In tijden niet zo een op en top actiefilm gezien als deze Die Hard IV. Je verveelt je geen moment deze film en bij sommige stunts zit je echt .

Frankeermachine

Je verwacht het, je wil het en je krijgt het! Lekker over-the-top schiet en knalwerk. Actie van het begin tot het eind. Kijkt heerlijk makkelijk weg.

Hard alleen wat meer oneliners in de film gemogen en was tevens niet zo gecharmeerd van de badguy.

Maar 4 sterren is de film wel waard.

avatar van Jackson07

Jackson07

Vermakelijke film, geen top verhaal, maar daar moet je met dit soort films doorheen kijken vind ik, heb mij echt 2 uur lang zeker vermaakt

peukie schreef:
Was weer een top die hard.
Goed verhaal,goede actie.
En als fan of niet van de die hard films is deze film een echte aanrader.

Kan echt nie minder dan 4 sterren er op geven

Je bent het hopelijk toch met me eens dat je als kijker van deze film wordt geconfronteerd met regelrechte onzin. Zeker de scène dat de nobele heer Willis een stukje meevliegt op de vleugel van een straaljager.[Sorry, maar dan haak ik af, want dat is te veel voor mij!!

Erwinner

Ja, goed verhaal inderdaad.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Erwinner schreef:

Ja, goed verhaal inderdaad.

idd. heel diepgaand, vooral de karakter ontwikkelingen van de hoofdrol spelers deed het hm. maar goed er zitten een paar goeie aktie momenten in waar je als die hard fan makkelijk aan je trekken komt, voor de rest niks speciaals aan.

Erwinner

Yep, dus zoute en zoete popcorn gemixt. Bah vies!

avatar van Rubenkl

Rubenkl

verschrikkelijk afgezaagd verhaal en sommige gebeurtenissen zijn wel heel zwaar over de top. Maar het is en blijft Die Hard! De acties zijn zo heerlijk in beeld gebracht en er zit zo verschrikkelijk veel werk in, eyecandy ten top! De actie is gewoonweg smullen geblazen en er is geen minuut in de film dat er niets gebeurd. Ik vind het dan ook 1 van de beste actie films van het moment (zo niet de beste), het hoeft in een actiefilm niet altijd maar echt te kunnen .

avatar van diedier

diedier

Rubenkl schreef:

verschrikkelijk afgezaagd verhaal en sommige gebeurtenissen zijn wel heel zwaar over de top. Maar het is en blijft Die Hard!.

Volledig mee eens.Een mooie actiefilm maar het was 'TE'

3,5 *

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Ik vond het een goede film en persoonlijk vond ik hem niet 'te', maar de mensen die dat wel vinden, kan ik begrijpen.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik vond de film wat tegen vallen. Ik had er veel meer van verwacht.

Maggie Q en Timothy Olyphant vond ik erg irritant. Absoluut niet geschikt voor deze rol.

Het viel mij op dat ze een Mercedes Sprinter in de film gebruikten. In Amerika is de Mercedes Spinter niet leverbaar, wel de Dodge Sprinter.

Verder viel mij de scene waarin de truck wordt achter na gezeten door de F35 op. Op een gegeven moment botst de truck tegen een zwarte Mercedes S-class 80'. Een aantal secondes zag je precies de zelfde shot weer.

Toch nog een 6, omdat de actie super was.

avatar van Kevin13

Kevin13

brabusRUS schreef:

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Een schande, ik verlaag mijn stem meteen.

Erwinner

Ik heb het al voorgedaan i.i.g.

Kevin13 schreef:

WOW ik denk dat ik daarvoor een halfsterretje van mijn stem ga afdoen

Iedereen mag vinden wat ze willen van de post van brabusRUS, maar ik vind het erg scherp!!

Off topic: Bij de film Gladiator ligt ergens in beeld tijdens de veldslag aan het begin een plastic jerrycan!?! Ook dat is not done?!

dennis1979 schreef:

Ja, in die tijd had je nog geen 'Duitsers'.

Maar ja, Dodge Sprinter of Mercedes Sprinter, ze komen allebij van DaimlerChrysler alleen hebben ze een Dodge grille en logo's. Maar uit betrouwbare bron blijkt dat 'ze' de Merc. Sprinters zijn overgevlogen!

Frankeermachine schreef:

Ja, in die tijd had je nog geen 'Duitsers'.

Nee, niet helemaal waar want de Merc. Sprinters zijn niet overgevlogen. Een groot deel van Die Hard 4 is in Duitsland opgenomen. En in Duitsland heb je weer geen Dodge Sprinters.........

P.S. In die tijd waren er wel Duitsers!! Het Germaanse Rijk had een klein gebied ten oosten van het huidige Beieren, Deutscherplatz genaamd. De bevolking was Deutsche wat (heel)vrij vertaald Duitsers betekend. Maar dat is hogeschool geschiedenis en voor de gemiddelde medemens totaal oninteressant maar voor de liefhebber toch mooi meegepikt.

dennis1979 schreef:

Dan had Bruce het verkeerd.

Ben nou wel benieuwd of de 'Amerikanen' ze ook al jerries noemden of haal ik nu wat tijdlijnen door elkaar!?!?!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Kevin13 schreef:

WOW ik denk dat ik daarvoor een halfsterretje van mijn stem ga afdoen

Het viel mij op, maar had niet als gevolg een lagere score. De lage score heeft in mijn geval met andere aspecten te maken.

Wat ik mij af vraag: Waarom is een groot deel opgenomen in Duitsland?

brabusRUS schreef:

Wat ik mij af vraag: Waarom is een groot deel opgenomen in Duitsland?

Dat heeft Dennis net uitgelegd. Ze hebben geen Mercedes Sprinters in de VS!

Frankeermachine schreef:

Dat heeft Dennis net uitgelegd. Ze hebben geen Mercedes Sprinters in de VS!

Ze waren toch al in Europa (Groot Brittannië) en ik geloof dat het in Duitsland gemakkelijker was om verschillende vergunningen voor opnames te krijgen, maar ik weet ik niet helemaal zeker of dat klopt wat ik nu zegt, dus pin me er niet op vast

avatar van Martijnnn

Martijnnn

In deze film hebben ze gewoon een Mercedes Sprinter in de VS, punt!

avatar van powerman

powerman

Schitterende actiefilm, elke scene zat vol spanning en actie.

de tweede beste van de trilogie

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Ik heb deze film nota bene in de bios gezien, dus de special effects vlogen me levensgroot om de oren, maar ik kon er toch niet echt van onder de indruk raken. De hele film door laat McClane dingen ontploffen, valt hij vloekend van instortende bouwwerken en knalt of mept hij mensen neer, maar dat hebben we hem en zijn overjarige actievriendjes Stallone en Schwarzenegger nou al duizend keer zien doen. Eerlijk gezegd weet ik het nou wel. Het doet me gewoon weinig meer. Daarbij zou ik het heerlijk vinden als er weer eens een actiefilm zou worden gemaakt waarin géén sprake is van een terrorist die de wereld met zijn wandaden iets duidelijk wil maken, maar die kans is even klein als het hoofd van Pino, ben ik bang. Nee, voor mij is dit momenteel niet het meest boeiende genre.

avatar van djelle

djelle

Tja... Net als in misdaadfilms misdaad wordt gepleegt, in komedies grappen worden gemaakt etc... zullen er doorgaans mensen neergemept en geknald tem dingen opgeblazen worden in actiefilms ('t zijn nou eenmaal de basiskenmerken). Al dan niet vaak door dezelfde genreacteurs. Beetje vreemde kritiek. Als je uitgekeken bent op een bepaald genre, kijk het dan een poosje niet ofzo...

T'is zo'n mooi genre.

avatar van Dwaalman

Dwaalman

djelle schreef:

T'is zo'n mooi genre.

Jawel, dat is natuurlijk zo, en ik ben ook niet per se wars van knallen, meppen en blazen, maar ik vind het jammer dat er niet eens iets anders met het genre gedaan wordt. De eerste Die Hard, die gemaakt werd in de tijd dat actiehelden voornamelijk bodybuilders waren, was namelijk wel vernieuwend. 't Is jammer dat het nu de zoveelste clichématige actiefranchise geworden is. Vind ik. Maar goed, ik wil niet beweren dat Die Hard 4.0 in z'n genre een slechte film is; absoluut niet. Sterker nog: degene waar ik de film mee heb gezien vond dat ik liep te zeuren, dus wie weet ligt 't wel aan mij

avatar van djelle

djelle

Ach ja... en wat is clichématig? Na bijna 20 jaar Simpsons zag ik zelfs in de film nog steeds dezelfde formules en uitgangspunten waarop de hele humor, typetjes en verhaal op uitgebouwd wordt (hooguit wat aangepast aan de tijdsgeest, net als Die Hard). En toch blijf ik erom lachen. Clichématig? Onmisbare basiskenmerken eerder. Homer zou Homer niet zijn mocht hij geen domme stoten uithalen of D'OH roepen. McClane zou McClane niet zijn mocht ie niet tussen kogelregens belanden en cynische oneliners uitkramen. De vernieuwing zit hem in alles errond en details. Het zijn ook nieuwe grappen, en weer eens andere nooitgeziene actiescene's.

Je kan op 100 verschillende manieren chocolademousse maken, met 100den verschillende (bij)smaken en aroma's, maar chocolademousse zou chocolademousse niet zijn als er geen chocolade inzat. De kern is essentieel. Waarbij ik nogmaals de raad geef: even beu gegeten? Laat het een tijdje aan de kant (kan je later weer volop de kwaliteit proeven en genieten)!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Cliché for sure dit! Maar we moeten natuurlijk ook eerlijk zijn, de eerste drie delen waren ook cliché. Deze film maakt geen slechte indruk naast de andere 3, het enige is dat deel één veruit het beste blijft. Maar dat wisten we al bij deel twee en drie

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

orbit schreef:

het is een cliche, maar eh ben het met je eens.

avatar van wimaroca

wimaroca