Genre: Actie / Familie
Met onder meer: Ralph Macchio, Pat Morita en Thomas Ian Griffith
Releasedatum: 27 juli 1989
Bekijk via Viaplay
Plot The Karate Kid Part III
"First it was teacher to student. Then it was father to son. Now, it's man to man."
Daniel en zijn leraar, Mr. Miyagi, zijn terug in L.A. en verlangen naar een rustig leventje. De rust wordt echter snel verstoord als Daniel gedwongen wordt te vechten tegen de 'bad boy' van karate; Mike Barnes. Mr. Miyagi weigert echter Daniel te helpen.
- Trailer (YouTube)
Dennis
Lucille LaRusso
Referee
hatebreeder
deel 3 van karate kid is ook wel goed te pruimen, er is wel het 1 en ander op aan te merken maar toch best een plezierige film.
3.5 ster
Quaternion
Niet flopwaardig.
mee eens, de film is zo slecht nog niet. Leuk om mr. Miyagi weer in actie te zien. Daniel blijft echter weer janken en rollen.
Alleen is het verhaal niet sterk al die moeite om een puntentoernooitje? konden ze niets anders bedenken?
mnrk
Dit vond ik nu ook niet zo'n flop . . .
Ze hebben weer gewoon dezelfde spelers als in de vorige delen en het verhaal gaat weer verder. Dat het allemaal niet zo origineel meer is, neem ik er maar bij.
Kijkt gewoon rustig weg, niks meer en niks minder.
En Mr Miyagi blijft top
DragQueen
Het derde deel alweer, die ik vroeger vaak heb gezien. weer gewoon een leuke film, die weliswaar weer hetzelfde patroon hanteert, maar vermakelijk is. leuk om morita en macchio in hun rollen te zien terugkeren. 2,5 ster.
yorgos.dalman
Vond dit derde deel redelijk meevallen. Erg 'van dik hout zaagt men planken' script, en teveel bordkartonnen personages met nietszeggende gezichten, maar de combinatie Macchio / Morita blijft leuk.
En natuurlijk moesten ze ook nog een derde deel maken. De inspiratie was duidelijk weg, miste dit bij deel 2 al een beetje, maar hier is eigenlijk helemaal niets origineels meer aan te ontdekken. Het verhaaltje is inspiratieloos, futloos en kan wederom niet in anderhalf uur afgewerkt worden. Waar de eerste film nog wel een leuke sfeer kent, is dat ook in dit deel als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is een pure melkkoe geworden dit deel, iets anders kan ik er niet van maken. Alles om maar weer meer geld in het laadje te krijgen, wat blijkbaar ook nog gelukt is, want er is zelfs nog een vierde deel gemaakt.
Naomi Watts
Eens. Ik vind dit deel ook al onderschat. Alleen al om die winning Kata van Daniel-San
NKS
Jeugdsentiment voor hele generaties. Een goede film nee, maar zeker geen flop.
Donkerwoud
En toen was de koek echt op. Dit vervolg werkt vooral onbedoeld op de lachspieren met zijn fetish voor bonsai-bomen en het wel erg simpele plot. De moeite waard om eens flink te lachen, maar niet om de goede redenen.
yorgos.dalman
aan Noke: zelfs deel 4 (The Next karate kid) is beter te doen dan veel mensen suggereren!
neli123
Bah 1 en 2 zijn goed maar 3 en 4 BLEH!!!
Denzz
Deel 3 vond ik van hetzelfde caliber als Deel 2, matige sequel
de inspiratie voor een goed verhaal was precies op: Deel 3 lijkt echt enorm op Deel 1 (zelfde opbouw en verhaaltje)
anderzijds vond ik de film wel vermakelijk (niet geweldig) maar wel leuk om naar te kijjken.
ik vind ook niet dat deze in de flop 100 thuishoort, ik heb al slechtere films gezien.
dutchtuga
Compleet belachelijk vervolg, maar ook dit derde deel is gewoon weer erg vermakelijk.
Sarasani
- 1924 stemmen
Ik vind dat deze film niet thuis hoort in de flop-100, ik ken veeeeel slechtere films.
Deze film is redelijk vermakelijk maar het plot is hetzelfde als de vorige 2 delen.
yorgos.dalman
Volledig mee eens. Part III is leuk genoeg. Zelfs deel 4, met een jonge Hillary Swank, is goed te doen...
yeyo
Schitterende zwart-wit tegenstellingen in dit derde deel. De vredelievende bonsai-kwekers vs. een immorele, decadente CEO die nucleair afval in derdewereldlanden dumpt en als een soort Darth Vader de 'dark side' van karate beoefent.
Voor velen een flop, voor mij is dit net de terugkeer naar het eerste deel. Terwijl deel 2 maar een slap gedoe was met weinig karate, gaat dit terug naar de originele film. Niet dat het een topper is natuurlijk, maar je krijgt al wel leuke gevechten te zien met de bekende figuren. Dit is opnieuw een tienerfilm met de goed guy en de bad guy. Part II is slechter dan dit.
TG007
Flopfilm? Echt niet!
Zeker het kijken waard, spijtig van deze onterechte lage rating ...
IceTigerGhost
In The Karate Kid III wordt de serie rustig verder uitgemolken. De reeds 27-jarige Macchio moet weer een hele reeks beproevingen in de lijn van zijn vorige avonturen doorstaan die leiden tot een clichévolle finale die zo triestig is dat je haast de kant van de slechterikken zou kiezen.
yorgos.dalman
Gezien jouw sterwaardering van 2** houd je het op een remise?
Ach met een teiltje erbij is deze film best nog te doen
Man man wat een trieste bedoeling allemaal (m.u.v. Robyn Lively). Na deze film was Ralph Macchio alleen nog succesvol in de leuke Komedie / Misdaad film "My Cousin Vinny". Maar omdat hij daarin compleet werd gespeeld door Joe Pesci en Marisa Tomei is hij maar aan de crack begonnen want na die film heb ik hem gelukkig nooit meer ergens in een film gezien.
Leeft hij eigenlijk nog wel
Klauw
Helemaal geen slecht deel van de Karate Kid. Hopelijk is ie nog in staat om zich uit de flop 100 te werken...
Beertje45
De chemie tussen Mr. Miyagi en Daniel is soms zoek, maar de film blijft leuk. Het verhaal is wel een doorslagje van het origineel met een irritante tegenstander, wel blij met sensei John Kreese zijn terugkeer. De film kent wel wat teveel trage momenten en Daniel werd toch wel stilaan te oud voor de rol.
baspls
Goede film. Wel net weer iets minder dan de vorige films.
Pat Morita is weer geweldig en van een paar andere acteurs is het acteerwerk ook nog in orde. De muziek van Bil Conti is net als bij de vorige films geweldig. Er zitten een paar hele mooie scénes in.
Er zit echter ook belabberd acteerwerk bij. Het is af en toe tegen het flauwe aan. Het is net weer iets knulliger dan de vorige films. Ik vind het wel slecht dat Daniel weer een nieuwe vriendin heeft. En de finale is ook niet al te best.
Maar zo slecht was het nou ook weer niet. Ik vind het echt niet meer normaal dat deze film op de flop 100 terecht is gekomen met een gemiddelde van 1,0
. Ik word hier langzamerhand gewoon kwaad van
, jullie kunnen gewoon geen films beoordelen
MRDammann
Niet heel slecht, maar ja, wel degelijk de slechtste van de drie. Veel herhaling van zetten, weer een toernooi, geen nieuwe setting wat in deel 2 het geval was.
De interactie van de twee hoofdpersonages blijft leuk om naar te kijken, maar voor de rest valt er weinig te genieten.
Kortom, veel herhaling van zetten, een sequel te veel.

Karate Kid: Legends
2025

The Next Karate Kid
1994

The Karate Kid Part II
1986

The Karate Kid
1984
Na het grote succes van Netflix-hitserie 'Cobra Kai' keren iconische acteurs terug in nieuwe 'Karate Kid'-film

Radio

Stand and Deliver
Drama, 1988

The Old Man and the Sea
Avontuur / Drama, 1958
japanunderdogvechtsportenoorlogsveteraanconfidencekaratebusinessmanadversary sportfighterpestenvervolgtiener filmdueltienermartial arts mastertienerliefdegood and badmartial arts tournamentmartial arts training mentor protégé relationshipbulliedmartial arts contestrappellingbullies