Genre: Actie / Familie
Met onder meer: Ralph Macchio, Pat Morita en Thomas Ian Griffith
Releasedatum: 27 juli 1989
Bekijk via Viaplay
Plot The Karate Kid Part III
"First it was teacher to student. Then it was father to son. Now, it's man to man."
Daniel en zijn leraar, Mr. Miyagi, zijn terug in L.A. en verlangen naar een rustig leventje. De rust wordt echter snel verstoord als Daniel gedwongen wordt te vechten tegen de 'bad boy' van karate; Mike Barnes. Mr. Miyagi weigert echter Daniel te helpen.
- Trailer (YouTube)
Dennis
Lucille LaRusso
Referee
Mojo Pin
Karate Kid 3 was eigenlijk best wel cool, diegene die Mike Barnes speelt zit ook in The Bold
kArIzMa_TuRk
deel 1 was wel leuk, deel 2 en 3 is weer wat minder. krijgt een 3* want was toch wel vermakelijk.
grovonion
Dit moet 1 van de slechtste films zijn die ik ooit heb gezien, terwijl ik toch licht fan ben van het eerste deel. Hoofdpersonages gebrain-washed. The karate kid gewoon plots 20kg zwaarder etc. Erbarmelijk slecht!
Flipman
Wat mij betreft wel, als je zo je best doet om een film te maken die zo onorigineel is, een herhaling van de rest.
Apocalypse Now
...niet normaal gewoon, die diepgang van de karakters, de prachtige muziek, de camera posities en de uitermate geperfectioneerde acteerkunsten....5+ gewoon.........uhum
Shunshine
Minder dan de 2de maar niet zo slecht als de 1ste.
De eerste was een ramp vond ik.
grovonion
Minder dan de 2de maar niet zo slecht als de 1ste.
De eerste was een ramp vond ik.
Thomas83
Ik herinner me van deze film vooral nog vrij goed dat die bad guy wel heel slecht werd neergezet. Een zwaar stukje overacteren.
Dat was ook al zo bij bijvoorbeeld de boosaardige karateleraar uit deel I , maar die was nog humoristisch.
tommykonijn
Dit vond ik echt een rampenfilm, Deel 1 was nog wel te pruimen en Deel 2 ook maar die was wel al een stuk minder maar Deel 3 had er van mij niet hoeven zijn het zal best bij sommige in de smaak kunnen vallen maar bij mij niet.
richardos1
is helemaal niet zo een slechte film maar je moet er maar van houden
jumpstylemovie
Wat een flop , serieus een ramp.
ik vond hem echt niet te genieten.
1.0***
Mojo Pin
Je bent niet goed wijs man, heerlijke film! Mr. Myagi, bonsaibomen, een badass villain met een paardenstaart en buitensporig veel expliciet geweld. Wat wil een mens nog meer?
jumpstylemovie
in iedergeval een stuk betere acteerprestaties dan hier.
vooral dat joch , die speelt wel zo verdomd slecht!!
Hayabusa
In ieder geval beter dan deel 2, maar haalt het niveau van deel 1 niet. Leuk voor een keertje weggekijken op tv, maar het is geen aanrader. Wel spijtig dat Pat Morita nu overleden is, vond het altijd een sympathieke man, voorzover ik als toeschouwer kan zien.
wo2-Freak
Lol, hij staat tenminste in een Top-lijst
Sander88
Deze vond ik (ja vond, aantal jaren geleden) iets minder dan de vorige 2 delen. Maar voor mij zeker een 3,5 waard, vroeger veel plezier aan deze film(s) beleefd.
The Last
bah bah bah
Eerste deel vond ik vrij goed, tweede kon nog net, maar was ook niet al te best, maar dit? Wat een draak van een film zeg! Waar je in het eerste deel kennismaakt met een prima karatefilm die geen vervolgen nodig had, krijg je in die vervolgen alleen maar herhaling en NOG meer sentimenteel gedoe. Onnodige film.
hellblazer93
Nog steeds geen slechte film vind ik. Hij is minder dan het 1e en 2e deel, maar ik vind het nog steeds echt genieten met deze films. Het is inderdaad meer herhaling, maar daar kan ik me niet aan ergeren.
2½ ster van mij. Hij hoort niet in de flop 100, The next Karate Kid wel.
niethie
Hier ging het inderdaad wat achteruit met de serie, het werd allemaal een beetje teveel van het zelfde en vooral het verhaaltje was niet echt geloofwaardig meer plus de- personages waren lang niet zo sympathiek meer als in de voorgaande twee delen. Toch is dit lang niet zo slecht en is die klop 100 positie erg overdreven, gewoon opnieuw prima vermaak maar dan een stuk minder dan zijn voorgangers.
2,5 sterren
Zoals we helaas vaker zien bij een deel drie is het ook dit keer weer het minste deel uit de serie. De magie is volledig verdwenen en het lijkt erop dat de creativiteit opzij werd geschoven ten faveure van een laatste melkpoging op de verschrompelde uier. Matig.
finalman
beetje té agressieve film, alsook dat men té hard z'n best doet dat ie uiteindelijk slecht is. een 1,5.
De sfeer van deel 1 en 2 is er niet meer. Waar deel 1 vooral ging rond de opleiding van Danny en deel 2 de achtergrond van Miyagi liet zien, is dit niet meer dan een ordinaire gevechtfilm van 13 in een dozijn. Danny doet de nodige stomiteiten en heeft er snel spijt van, terwijl z'n vriendin en leraar er enkel bij lopen als bladvulling voor het geheel. Geen hoogstaande filosofische tips, geen romantiek, geen humor, geen spanning, maar enkel een kampioenschap waar hij zich naar toe voorbereidt. Een overbodig gedeelte, dat niet had gemaakt moeten worden.
Nomak
Zoals mijn voorganger al zegt ontbreken hier alle ingrediënten van de voorgaande films. Vooral de sfeer ontbreekt. Ongeloofwaardige slechterikken. Acteerprestaties lijken nergens op, vooral de slechterikken en Daniel vallen hier tegen. Erg zwak en slaapverwekkend eindgevecht ook, lijkt totaal nergens op. En dan blijft er niet meer veel over.
Ook Mr. Miyagi kan deze film niet redden.
Weertenaar
En dat te bedenken dat er nog een vierde deel kwam....: 1.00 (0.90)
En dan is daar toch ineens het zwarte gat. Waar deel 1 redelijk overeind wist te blijven en deel twee nog enigszins op het succes van het origineel kon terugvallen, is al het karakter dat The Karate Kid films bezaten in deze prent genadeloos onder de voeten weggeslagen. Zelfs van de stijl van Avildsen is in deze prent vrijwel niets terug te vinden, hetgeen de identiteit van het begrip The Karate Kid zeker niet ten goede komt. Waar het script in deel twee al ernstige scheurvorming begon te vertonen is het in deeltje 3 definitief over en sluiten. Het verhaal kent nauwelijks hoogtepunten, de prent kent een (groot) aantal dramatisch uitgewerkte scenes en ook hier weet het slotgevecht werkelijk geen seconde te overtuigen. Er zit helemaal niets achter, ook al omdat het personage van Daniel totaal niet strookt met de persoon uit de eerste twee deeltjes. Morita hobbelt letterlijk hier en daar wat in het rond, maar zijn toevoeging aan deze film is nihil.
Waarbij ik direct uit kom bij het acteerwerk, want dat was toch wel eventjes schrikken. Werkelijk iedere vertolking in The Karate Kid 3 is van een een ontluisterend zwak niveau. Zelfs de standvastige Morita krijgt maar geen voet aan de grond en is geen schim van de man uit het origineel. Bij Griffith, Kove en Kanan straalt de lol ervan af wat enigszins nuanceert, maar Macchio is opnieuw volledig wereldvreemd. Dramatisch wat hij hier laat zien. Maar ach, eigenlijk kun je het hem niet eens zozeer aanrekenen. Als 28-jarige moest hij iemand van 18 op het doek neerzetten, een schier onmogelijke opgaaf, waarin de bijkans hyperventilerende Macchio nauwelijks beseft waar of wie hij is. Ontluisterend.
Zoals gezegd is ook de rol van Avildsen sterk ingedamd. De lange geconcentreerde scenes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, iets waarmee hij het origineel en in mindere mate deel twee toch nog een aardig eind op weg wist te helpen. Hij zal gedacht hebben, ik moet mee met mijn tijd en dus meer tempo in de film leggen, wel dat is hem gelukt, maar soms moet je dingen laten zoals ze zijn, zoals in het geval van The Karate Kid. Iets waar Avildsen nu ongetwijfeld ook over mee kan praten. Verder valt de slechte muziek op en het zeer lage gehalte aan variatie. Geld kan mensen tot waanzin drijven, iets dat zeker van toepassing is op deze prent. De producers dachten nog eens een lading geld op te halen, niet wetende dat het imago van The Karate Kid ernstig beschadigd kon raken. Wel, dat is nu definitief het geval, dus zal men gedacht hebben: dan kan een vierde deeltje ook nog wel even meegenomen worden. Triest.
Script / Verhaal:................ 1,00
Acteerwerk:....................... 0,50
Regie / Speelduur:...........1,00
Realisme:......................... 1,00
Cinematografie:............... 1,00
Positie: 346/360
The Karate Kid 3 staat daarmee voor 'Jaws 4' en achter 'Driven'
Aapje81
Deel 2 hing me al de keel uit maar het derde deel was helemaal overbodig. De formule werkt hier niet meer.
PascaL
John Kreese die wraak neemt was een geniaal idee... liep wel een beetje spaak. Maar zeker niet vervelend om te zien. KID ging alleen nooit op omdat hij al in de dertig was toen

Karate Kid: Legends
2025

The Next Karate Kid
1994

The Karate Kid Part II
1986

The Karate Kid
1984
Na het grote succes van Netflix-hitserie 'Cobra Kai' keren iconische acteurs terug in nieuwe 'Karate Kid'-film

Radio

Stand and Deliver
Drama, 1988

The Old Man and the Sea
Avontuur / Drama, 1958
japanunderdogvechtsportenoorlogsveteraanconfidencekaratebusinessmanadversary sportfighterpestenvervolgtiener filmdueltienermartial arts mastertienerliefdegood and badmartial arts tournamentmartial arts training mentor protégé relationshipbulliedmartial arts contestrappellingbullies