menu

A Better Life (2011)

mijn stem
3,44 (250)
250 stemmen

Verenigde Staten
Drama
98 minuten

geregisseerd door Chris Weitz
met Demián Bichir, Tim Griffin en Nancy Lenehan

Een tuinier, illegaal werkend in Los Angeles, probeert zijn zoon weg te houden van bendes die een slechte invloed hebben op de buurt en immigratie agenten, die hun illegale verblijf in Amerika zouden kunnen ontdekken. Dit terwijl hij hard blijft werken om de landschappen te onderhouden van de meest rijke inwoners van de stad.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=mwIzW7yk3ZI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,0
Aangrijpende en boeiende film over een illegale Mexicaan die het in Californie probeert te maken. Zeer goed acteerwerk van Bichir!
Topper!

3,5
A korte maar hele krachtige en aangrijpende film, film laat een vrij reeel beeld zien hoe het daar met de illegalen aan toe kan gaan.
Film is erg meeslepend en vlot gefilmd, goed acteerwrk en ook spannend!
echt een aanrader om te zien, ik twijfel een beetje tussen de 3.5 en 4*!

avatar van popcorn en cola
2,5
Thema is natuurlijk treurig, maar de film heeft mij geen moment echt geraakt. Uitwerking onvoldoende, te oppervlakkig, op z'n Amerikaans. Einde afgeraffeld. Aardig drama, maar zeker niet meer dan dat.

avatar van Decec
3,5
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Het is een moeite waard...

avatar van Fryce
3,5
Lekker dramatisch filmpje.

2,0
"Waarom hebt ge me gekregen?" zegt de veertienjarige zoon aan zijn vader. Dit en andere valse sentimentaliteiten kruiden deze film die de echte toenadering tussen vader en zoon als onderwerp heeft maar helaas hierin geen diepgang vindt.
Interessant is wel het probleem van de illegaliteit en de uitwijzing maar ook hier blijft de film erg oppervlakkig.
Voortgaande op de hoge score, toch wel een ontgoocheling.

avatar van knusse stoel
3,5
Prachtige film, waardoor je enigzins inzicht krijgt in welke problemen een illegaal kan komen in het dagelijkse leven in onze westerse samenleving.
Een van de betere films die wij de laatste tijd in het genre "drama" hebben gezien.

Ook zit er voor de liefhebbers aktie en spanning in de film.

avatar van The One Ring
3,0
A Better Life is een bewijs dat een goede acteerprestatie soms een film kan redden. De nederige manier waarop Demián Bichir zich door een hoop ellende heen werkt had sentimenteel en nep over moeten komen, zoals de rest van de film, maar hij weet het gewoon te verkopen en ondanks de matige dialogen voelt hij aan als een echt mens, waardoor het interessant blijft om te volgen.

Verder is het een matige, moderne versie van Ladri di Biciclette, compleet met een zoektocht van vader en zoon naar een gestolen voertuig, al is die zoektocht toegegeven minder prominent dan in De Sica's film. Ik waardeer de bedoeling achter de film, waarin geprobeerd wordt een invoelbaar beeld te schetsen van het dagelijks leven van illegalen in de Verenigde Staten, maar Weitz weet het niet zonder sentiment te doen en een film als deze heeft er baat bij als het natuurlijk aanvoelt, maar ik had toch steeds het gevoel vooral naar een verhaaltje te kijken en dan ook nog eens één die heel voorspelbaar was. Daar komt nog eens bij dat de tieneracteurs, waaronder de filmzoon van Bichir, nogal slecht acteren. Dat het nog een bekijkbare film is geworden is dan ook een wonder, wat Bichirs onverwachte Oscarnominatie begrijpelijk maakt.
3*

3,5
Goed, maar ik had meer verwacht over de bendes, daardoor bleef ik wat op mijn honger zitten.

3.5

avatar van Nicolage Rico
3,0
Klein, sentimenteel draakje, dat onlogica niet mijdt. Vooral de scène in de gevangenis, aan de tafel, geeft dit goed aan. Potsierlijk.

Eigenlijk is alles matig: de dialogen, het acteerwerk (hoewel Demián Bichir tenminste nog goed is met zijn mimiek) en het verhaal, dat weinig inhoud heeft.

Nergens ontstijgt a Better Life zich boven een gemiddeld niveau. En toch is het hier een daar vrij aangenaam om te volgen. Je leeft mee met de tuinier, je gunt hem alles, een tuin met duizend rozen.

Mooi dat de titel op de zoon slaat, waardoor de film alsnog redelijk goed eindigt.

Kleine 3*

avatar van Pitakaas
3,0
Interessante dramafilm met het niet bijster originele thema The American Dream. Ditmaal mag Demián Bichir aantreden om de rol van de zielige Mexicaanse immigrant in te vullen, en doet dat gelukkig nog met redelijk wat overtuigingskracht. Het begin van de film laat het scherpe contrast zien tussen het Hollywood leven in LA en het harde bestaan van iemand zonder vast inkomen. Dit komt vooral mooi naar voren in het busritje wat Carlos maakt, waar hij langs allerlei taferelen komt die zo ver van zijn bed staan. De bescheiden Carlos weet niet of hij moet lachen of huilen.

Het is jammer dat ook deze film toch zo nu en dan de sentiment grens wat overschrijdt. It all goes down als de auto van Carlos wordt gejat door een andere kansloze, en Murphy’s Law nog maar eens in werking treedt. Naast de problemen die Bichir zelf ervaart heeft hij ook nog te maken met zijn puberale zoon, die op het kruispunt van zijn leven aankomt waar hij kiest tussen foute bendevriendjes of zijn school.

Het is dat het acteerwerk van Bichir zo sterk is anders was de film toch wat richting een overgedramatiseerd immigrantenfilmpje geschoven, maar ik moet zeggen dat de Oscar nominatie ergens wel terecht is. De muziek vind ik redelijk goed, maar toch had ik iets meer van het Mexicaanse leven in California willen zien, de film mist zo nu en dan wel wat sfeer.

avatar van arno74
4,0
Waargetrouwe verfilming van datgene wat honderdduizenden illegale immigranten zoeken, A better life, en van de moeilijke omstandigheden waarin velen van ze moeten leven, omstandigheden die nog altijd beter zijn dan de omstandigheden die ze hun eigen land uit doen vluchten, duizenden kilometers door de woestijn doen lopen (in het geval van Afrika) en hun leven doen wagen, danwel door te riskeren in bij de Amerikaanse grens doodgeschoten te worden, of door te verdrinken als ze van Afrika richting Europa in krakkemikkige bootjes oversteken.

In de film zien we zo'n immigrant, een Mexicaan in de Verenigde Staten, die het beste voor zijn zoon over heeft, en onder de moeilijke omstandigheden van armoede en illegaliteit dat probeert te bewerkstelligen. De film laat zien welke uitdagingen vader en zoon in hun dagelijks bestaan moeten doorstaan.

Mooie, waargetrouwe film.

avatar van missl
3,5
Mooi, rustig drama over een man die het probeert te maken in Amerika en zoon die met foute types om gaat. Kijkt wel lekker weg en geeft stof tot nadenken.

2,5
Vond m tegenvallen

avatar van Tarkus
3,5
Redelijk goede film over de illegale immigranten in de V.S.
De film toont hoe moeilijk die mensen het hebben om aanvaard te worden in de Verenigde Staten en hoe het de misdaad ook in de hand werkt.
Niet een echt bekende film deze, maar het stemt tot nadenken en dat maakt de film wel goed.
Overigens goede vertolkingen van een, voor mij, onbekende cast.

avatar van Filmkriebel
4,0
Mooi! Dit relaas over het moeilijke bestaan van de immigranten in de VS wordt bekeken door een vader-zoon relatie en schijnt een herwerking te zijn van The Bicycle Thief van De Sica. Ik had echt met Carlos te doen toen die andere Mexicaan zijn auto pikte . Naar het eind toe wordt het falende overheidsbeleid aangehaald. Het wordt nergens overdreven of te melodramatisch maar toch voel je voortdurend medelijden met wat de vader allemaal overkomt. De lokroep van de jeugdgangs blijft wijselijk op de zijlijn van het verhaal en dat vond ik een goede zaak. Er is geen plaats voor clichés. Ik had de band vader-zoon graag nog wat sterker en intenser gezien; zelfs een dikke knuffel mocht wel eens. Ik vind het echt wel een aanrader...

avatar van AmazingPP
4,0
Mooie, kleinen en sympathieke film die het leven laat zien van een illegale immigrant in de Verenigde Staten en hoe moeilijk ze voet aan bodem kunnen zetten. Goed geacteerd, hier en daar wel wat melodramatisch, maar ik vond de film als geheel toch prettig weg kijken. Gekeken vanaf Blu Ray en de kwaliteit hiervan was zeer goed. 4 *

avatar van Moviestar1979
3,5
Een aangrijpende film over een probleem dat het nieuws tot op de dag van vandaag blijft domineren. Ik had daarom bij het lezen van het verhaal hoge verwachtingen, en deze zijn grotendeels uitgekomen. Een klein nadeel zijn de kleine 98 minuten waarin een zwaar onderwerp zoals dit wordt gepropt.

Hoofdrolspeler Demian Bichir werd in 2012 genomineerd voor een Oscar voor deze geweldige hoofdrol. Ook de stunts in deze film werden door hem persoonlijk uitgevoerd zonder een stuntman. Een film zonder politieke invloed die lekker wegkijkt.

3,5 *

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een tuinier een pick-up koopt om zo zijn werk te kunnen blijven doen. Dit sociale drama is een soort eigentijdse bewerking van Ladri di Biciclette, maar dan gesitueerd in Los Angeles onder de Zuid-Amerikaanse illegale immigranten. Een onderhoudend en schrijnend verhaal met een ontroerende vader/zoon relatie (twee mooie rollen van Demián Bichir en José Julián).

avatar van Boneka
4,0
Prima film prima gespeeld en een goed plot. Word eigenlijk nergens saai. Ook de mix van muziek is goed gekozen. Het thema blijft altijd wel actueel. De dialogen in deze film vond ik sterk. Zeker een kijkbeurt waard!

avatar van des1
4,0
Pijnlijke film. Je hart zakt je in de schoenen als de pickup met landscape gereedschap wordt gesnaaid. Hoewel je het wel zal aankomen, toen zo nadrukkelijk de sleutels neerplofden. Goed dat de film gemaakt is. Aan de andere kant is dit 'from rags to (hopefully) riches" waar Amerika op gebouwd is. Nu worden Hispanics met de nek aangekeken. In de 19de eeuw waren dat de Ieren, de Italianen en nog meer de Chinezen. Alleen kunnen we er nu een film over maken. Benieuwd hoe de film in Trumps steeds hardvochtiger Amerika is ontvangen. Maar ook Europa kan er zich in terug herkennen met de vele vluchtelingen die in de EU hun kans wagen. Op wikipedia staat dat de film 10 miljoen heeft gekost om te maken, en dat nog geen 2 miljoen is terugverdiend. Ik hoop dat dit bijgetrokken is. Zal toch wel...

4,5
Erg mooie, integere fim.

Ik stond op het punt weg te gaan, terwij de tv nog aanstond en werd getriggerd door een ontroerende vader/zoon scene.

Een paar uur later deze film terug gekeken. Erg mooie rol van Demian Bichir.
Hij heeft ook gewoon een goede kop en zeker die mimiek in zijn gezicht: je gunt hem gelijk de hele wereld.

Ik iriteerde me aan het onverschillige gedrag van zijn zoon, denkt dat alles maar vanzelf komt en gaat. Hij lijkt niet door te hebben wat zijn vader allemaal moet doen om de boel draaiende te houden. Dus ja, da heb je ook goed geacteerd. Ze vullen elkaar mooi aan.

Wat ik erg goed vind is dat het nergens te zoetsappig wordt en het puur overkomt.

De vader die alles voor zijn zoon over heeft, de zoon die het allemaal wel weet. De onvermijdelijke 'botsingen' tussen deze twee. Perfect verteld naar mijn mening.

Zo kun je vrijdag avond nog geen film vinden op pathe, netflix en de rest...zo pik je dit pareltje ff op vlak voor dat je zaterdagmorgen naar voetbal moet, gewoon op rtl4...

avatar van 93.9
2,5
Clichématige film met alles wat je in zo'n Amerikaanse film kan verwachten.
Toch is deze film geen tijdsverspilling.
De film is namelijk wel met integere bedoelingen gemaakt.

4,0
Goede, aangrijpende film. Sterk acteerwerk van de vader in het bijzonder. Knap ook hoe de wereld grijs geschetst wordt, en niet zwart-wit. Je voelt verder voortdurend de druk van het illegale bestaan, 'making ends meet', dag aan dag en je voelt hoe verschillende invloeden aan de zoon trekken. Het clichématige dat er wel een beetje in zit, stoort niet. Een aanrader.

avatar van Baboesjka
3,0
Niet zo bijzonder. Het raakte mij niet erg en het sentiment voelde vaak niet oprecht genoeg voor mij. Ook vind ik de vrienden van de jongen niet heel goed acteren. Toch keek de film prima weg, de vader vind ik een fijn personage, goed gespeeld, en ik vind het geheel niet saai. Een voldoende. 3*

avatar van Phantasm
2,5
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Theunissen
3,0
geplaatst:
Deze Drama film zag ik toevallig voorbij komen op "Film1" tijdens het zappen en toen heb ik hem ook maar afgekeken en vooral omdat ik zag dat Demián Bichir erin speelde en die kan ik vooral vanwege zijn leuke rol in "Machete Kills (2013)".

In dit bitterzoet drama rond een illegale Mexicaanse immigrant in Los Angeles, draait het om de sympathieke Carlos (Demian Bichir) die lange dagen maakt als tuinman en hij slaapt op de bank om zijn tienerzoon Luis (José Julián) een beter leven te bieden. De vader-zoonrelatie is wankel, totdat ze de handen ineen slaan om Carlos gestolen pick-uptruck terug te vinden.

Een verhaal groter dan de afzonderlijke delen, over de negatieve gevolgen van ego, dadendrang en patriarchaat, maar bovenal over opoffering, schuld en vertrouwen. Boeiende doorsnede van de snel groeiende latino gemeenschap in de Verenigde Staten. De wat meer doorgewinterde filmkijker kan vanaf de eerste minuut vrijwel de hele film voorspellen. De wendingen zijn vrij standaard en de personages maken een doorsnee ontwikkeling door.

De filmstijl is rustig en ingetogen en registreert op accurate wijze datgene waar het echt om gaat, namelijk het acteerwerk. Vader en zoon doen het allebei goed en niet in de laatste plaats hebben ze bovendien veel chemie met elkaar. Je gelooft echt dat ze familie zijn en een sterke band hebben.

Voor de liefhebber van de beter dramafilm is "A Better Life" er één om niet te missen. De originaliteitsprijs mag dan niet gewonnen zijn, de vertolkingen zijn ijzersterk. En dat is toch waar het allemaal om draait in een degelijk drama.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:35 uur

geplaatst: vandaag om 00:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.