A Better Life (2011)
Geregisseerd door: Chris Weitz
Met onder meer: Demián Bichir, Tim Griffin en Nancy Lenehan
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot A Better Life
"Every father wants more for his son."
Een tuinier, illegaal werkend in Los Angeles, probeert zijn zoon weg te houden van bendes die een slechte invloed hebben op de buurt en immigratie agenten, die hun illegale verblijf in Amerika zouden kunnen ontdekken. Dit terwijl hij hard blijft werken om de landschappen te onderhouden van de meest rijke inwoners van de stad.
Carlos Riquelme
Ramon
Charlie
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ben hier toch wel benieuwd naar. Kijken of Weitz hier wat fantasie in kan brengen.
Movie-Addicted
Redelijk drama. Geeft je weer een beeld hoe moeilijk het is voor Mexicaanse imigranten in Amerika, om een eerlijk bestaan op te bouwen.
Verders niet veel bijzonders.
*2.5
gauke
Enigszins ouderwets aandoende, maar sterke kleine film over het proberen te verbeteren van je levensstandaard in relatie met culturele identiteit. De oprechte vader-zoon relatie wordt overtuigend neergezet, het script is scherpzinnig en de dialogen, vooral wanneer het op de loyaliteitsgedachte van "de Amerikaanse droom" aankomt, niet bepaald teergevoelig. Demián Bichir speelt de melancholische stoïcijnse Carlos met overtuiging.
Number23
Uit het niets! 1 Oscar-nominatie voor A Better Life!
- Best Performance by an Actor in a Leading Role
Demián Bichir
Thomas83
Zeer degelijke en bovengemiddeld filmpje met nog best scherpe maatschappijkritiek. De scènes tussen vader en zoon maken de film eigenlijk. Bichir speelt de vader behoorlijk goed. De beste scène tussen die twee is misschien wel die helemaal op het einde. Al wordt het op een gegeven moment iets te sentimenteel, een grens die de film verder gelukkig niet overschrijdt. Die ironische laatste scène beviel me wel. Los Angeles wordt mooi en vrij uitgebreid in beeld gebracht.
Apster
Niet verkeerd. Naast de vader-zoon relatie die goed werkt, komen verschillende thema’s aan bod over immigratie, de ghetto-cultuur en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap. De rol van Bichir is erg mooi, je krijgt direct sympathie voor deze man.
Het script is hier en daar iets te voorspelbaar. Bij de aanschaf van het busje, had ik gelijk zoiets van: “die wordt gestolen”. Het verhaal lijkt ook veel op dat van The Bicycle Thief van De Sica. Niettemin een aardige film van Weitz, die de boel redelijk subtiel houdt.
Leo1954
- 2073 berichten
Geen slechte film, de film schreeuwt nergens en heeft iets sympathieks. Grote problemen belicht vanuit menselijke maat. Maar mij toch wat te soft.
Supa
Een gewelige film!
Prima film alleen 1 groot nadeel de film is een uur te kort en had nog iets uitgebreider moeten zijn.
DaDude1973
Goede film, mooi neergezet, alleen wat te kort, had wel wat langer mogen duren om alles nog iets beter uit te werken...
Re73
Vreselijk drama zo erg dat ik mezelf begon tee irriteren en de film maar even een stukje doorskipte. En toeg ging het wel weer. Maar het einde kwam wel erg abrupt en ik had hier toch een onbevredigend gevoel bij het einde. Mijn vrouw vroeg zelfs of er nog een deel 2 was....
sydney41
Boeiende film, goed opgebouwd en actueel verhaal. Kon zelfs mijn emoties prikkelen....
christophel
Best een goede film, dit soort films slaat op dit moment aardig aan,
ik denk, dat er meer van dit "vluchtelingen/illegalen"" genre gaan komen.
helleke
Goeie film met prima acteerprestaties.
In tegenstelling tot enkele anderen, verveelde de film mij geen moment.
Ik had direct compassie met die vader toen zijn net gekochte pick-up werd gestolen, en dan nog wel door de man die hij werk had gegeven
Een verdiende3,5 sterren.
Waku
Mee eens. Zou ook eveneens een tv serie kunnen worden met deze film als pilot.
Realistisch verhaal. Prima geacteerd.
De omschrijving van een vader die zijn zoon van bendes weg probeert te houden klopt niet helemaal. De zogenaamde rode draad is de Pic up truck die bepalend is voor het verloop van de film.
NovaChe
Genoten van de film. Maar wat stinissen al schreef, veel te korte speelduur. Ik was nog lang niet klaar met kijken...
4.5* halve * eraf omdat de film te kort was.
tevelenco
Prima dramafilmpje met een mooi en aandoenlijk verhaal.
Vooral de moeizame relatie tussen vader en zoon, waarbij de vader steeds moest kiezen tussen goed en kwaad vond ik erg goed gedaan.
Verder is de film te weinig bijzonder om echt een topper te zijn voor mij.
Maar ondanks dat wist de film me toch van begin tot eind te boeien en scoort daarom dan ook een dikke voldoende!
Dominootje
Prima dramafilmpje met een mooi en aandoenlijk verhaal.
Sluit me hierbij aan!
Verder, zeer goed acteer werk van Bichir en Julián!
hoffhaan
Goed drama. Een vervolg is mogelijk. Een moeizame vader-zoon relatie, die goed wordt weergegeven. Het einde is onbevredigend, je wil gewoon meer weten.
FMHZ
Prima drama die eigenlijk vooral gaat over de vader-zoon relatie tussen de hoofdpersonen. De film was eigenlijk vrij kort, had van mij part nog wel wat langer mogen duren. Goed geacteerd ook. Het einde is open, wat meestal niet zo erg is, maar bij deze film had ik graag nog meer willen zien.
PSV_Supporter
Hij loopt met een groepje de zon tegemoet. Aangezien Mexico boven de evenaar ligt, lopen ze dus Mexico in. Weet alleen niet of dit bedoeld is door de maker, of dat het er op had moeten lijken dat ze een nieuwe poging richting Amerika wagen.
Zeriel
Rechttoe rechtaan film, simpel verhaaltje, ééndimensionale karakters, vaak irritante muziek, het acteerwerk van de zoon was vrij zwak.
Nee , ik was niet erg onder de indruk. Er zijn betere films gemaakt over dit onderwerp zoals Sin Nombre.
Als je de kaart van Mexico erbij pakt, zul je zien dat de grens, schuin naar beneden kronkelt. Dus als het ochtend is, wat het was volgens mij, kun je prima de Zon tegemoet lopen richting het Oosten, zeker in de zomer.
Pazmaster
Ontroerend drama waarin goed geacteerd wordt. Het komt allemaal zeer echt over. Vooral Demián Bichir zet naar mijn mening een ijzersterke rol neer. Je gaat echt meeleven met zo iemand. Goed gedaan dus. Er is wel sprake van een open einde maar dat geeft niet bij deze film. Ik vond het jammer dat ie afgelopen was want ik heb genoten van deze film. Een welverdiende dikke 3,5 ster van mij
Eibmoz
Prima film goed geacteerd en Los-Angeles op een wat andere manier laten zien. Bedrieglijk volkje die illegalen.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Sin Nombre