Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart en Patricia Clarkson
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via Netflix
Plot No Reservations
"Life isn't always made to order."
Chef-kok Kate Armstrong leeft haar leven zoals ze haar keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan; zonder flauwekul. Haar werkwijze is zowel charmant als intimiderend voor de mensen om haar heen. Kate coördineert tijdens hectische diensten - zonder moeite - honderden maaltijden en haar gerechten zijn tot in de puntjes perfect bereid. Kate's perfectionistische aard wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling moet zorgen voor haar negenjarige nichtje Zoë en daarbij moet wedijveren met de nieuwe souschef Nick Palmer, die haar absolute tegenpool is. Kate moet leren communiceren buiten de keuken als ze een goede band met Zoë wil opbouwen en het echte geluk wil vinden.
Kate
Bernadette
John
Christine
NTsuno
Dit is nou gewoon een leuke film om naar te kijken. Zeker een aanrader. Beide acteurs laten hun mooie kant zien in deze film. Ook de extra's zijn een blik waard overigens.
tevelenco
Zeer clichematige en voorspelbare comedy.
Die ook een behoorlijke dosis drama bevat.
Maar de film wist op beide fronten niet te overtuigen.
Het drama was te slap en voor een comedy zaten er echt veel te weinig echt grappige momenten in.
Verder vond ik de akteerprestaties ook onder de maat en was er totaal geen chemie tussen de hootdrolspelers.
Kortom ik vond hem niet zo best.
Tarkus
Lang geleden dat ik nog eens iets had gezien met Catherine Zeta-Jones, en dit is weer een mooie rol van haar.
Leuke komedie die evenwel niet als een echte komedie begint, maar meer als drama.
Toch is dit een film voor het ganse gezin, met een happy end zoals dat bij zulke filmen hoort.
nachtvlinder
Jammer dat het een remake is (van belle martha), dat wist ik niet maar na 3 seconde kreeg ik wel een erg deja vu gevoel, of erger, ik had iets van hoe kan ik nou 2 x dezelfde film kijken terwijl ik deze voor het eerst huur ? dus uitgezet en zal hem later opnieuw bekijken
Katharina
Hele leuke film, alleen jammer van het afgeraffelde einde.....
Mee eens! Het einde viel tegen.
rose
Hele leuke film, alleen jammer van het afgeraffelde einde.....
kimberlyVD
Zeer aangenaam verrast door deze film! Had hem overlaatst ergens gewonnen...Dan in men kast gezet en daar stond hij al een maand of 3... Nooit echt zin gehad om deze te kijken omdat ik dacht dat hij me niet ging bevallen. Gisteren toch de moed gehad om hem in men dvd speler te stoppen. En echt, ik heb ervan genoten! Ik zat gewoon aan men scherm gekluisterd. Het verhaal op zich is niet super maar die sfeer en dan nog de fantastische acteurs maken dat goed. Het verhaal is heel mooi opgebouwd net als het liefdesverhaal. Prachtig. En die kleine meid (ben even haar naam kwijt) verrast me keer op keer weer met haar acteerprestaties, wat een talent! Een komedie kun je dit wel niet noemen vind ik, eerder drama/romantiek. 4****
hellblazer93
Geen goede film. Weliswaar nog vermakelijk, maar ongeloofwaardig en ik ben sowieso niet een fan van Catherina Zeta-Jones eerlijk gezegd... Ik vond Zoë eerlijk gezegd juist ongeloofwaardig spelen... En inderdaad is het eerder een drama / komedie. Geen baggerfilm, maar in mijn ogen wel matig.
2.5 ster nog.
soom
Catherine Zeta-Jones is erg onderkoeld, schijnt het, daarom gaf man Michael Douglas het advies om deze rol aan te nemen (las ik ergens?). Je luistert wel naar iemand van wie je houdt, neem ik aan, zeker als het je werk oplevert.. En het resultaat is er best naar. Een prettige, fijne romantische film. Aaron Eckhart heeft met Thank you for Smoking me niet weten te overtuigen, onderstreep ik nog maar eens, maar met z'n rollen in Dark Knight en in deze wist hij me wel te raken en te pakken. Hij moet maar niet proberen satirische komedie te doen, in actie en fijne romantische filmpjes is hij de juiste leading man lijkt me. Hier en daar mist het iets, maar het is over het algemeen genomen wel een prettige prent, wat ik al wel aangegeven heb. Fijn om eens te zien.
Mavoe
Vond hem in het begin wat saai, maar hij werd steeds leuker. Gelukkig heb ik hem afgekeken, want achteraf gezien is hij wel de moeite waard.
3,5
Orizzonte
Hele fijne film van het genre; niet nadenken en gewoon leuk kijken.
Natuurlijk heel voorspelbaar en cliché, maar deze film is toch zeer de moeite waard. Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart zetten beiden een leuke rol neer en ook het kindje Zoë vond ik erg leuk.
Wel een beetje zo'n standaard film, maar daar moet je je ook op instellen als je naar zo'n film gaat kijken, want de hele voorkant van de DVD-hoes straalt al 'standaard/cliché' uit
Maar desondanks erg leuk en goed uitgevoerd.
Aapje81
In zijn genre een prima film, die het vooral moet hebben van de uitstekende acteerprestaties. Zeta-Jones en Eckhart (voor het eerst dat ik hem in een aardige rol zie) vullen elkaar mooi aan maar het is vooral het kleine meisje dat ook al schitterde in Little Miss Sunshine dat de show steelt. Ik weet even zo snel niet hoe ze heet maar het is volgens mij een van de grootste talenten die op het moment in Hollywood rondloopt. Laat ik verder kort zijn een aanrader voor een romantische avond op de bank met een goed glas wijn erbij
helleke
Leuke film om zien.
Verveelde geen moment.
De film evolueerde wel naar een feel good movie, maar daar stoorde ik me niet aan.
3 sterren.
Weertenaar
Redelijk, maar niet meer dan dat: 2,50 (2,70)
De zoveelste kwaliteitsprent die de afgelopen jaren in dit genre is verschenen. Verrassend is de film dan ook allerminst, laat staan dat deze prent verstoken is van een lading cliches. Maar toch, deze prent heeft iets over zich heen hangen waar ik mijn vinger niet achter kan krijgen. Het is drama noch komedie, en een balans tussen die twee genres wordt ook al niet erg denderend gebracht, eerder geforceerd, maar de serene rust en gezellige sfeer (dat ik dat ooit nog zou zeggen over zo'n dertien in een dozijn film) werken toch wel aanstekelijk. Ondanks dat het verhaal maar half weet te boeien en de overtuigingskracht ver is te zoeken, is vrijwel elke scene an sich toch zeker de moeite waard. Het bezorgd No Reservations een paar handenvol meer dan behoorlijke scenes, die zeker het aanzien waard zijn.
Daarnaast zijn de acteerprestaties lekker degelijk. Niemand voelt zich te groot of boven een ander verheven en dat helpt de film al een eind op weg. Catherina Zeta Jones kan veel beter, maar toch doet ze het niet slecht. Aaron Eckhart heb ik nog nooit van mijn leven in actie gezien, tenminste, ik ben me er niet van bewust. Ook hij levert geen bovengemiddelde prestatie, maar de chemie met Zeta Jones is zowaar redelijk te noemen. De twee voelen elkaar aardig aan, maar tot een hoogtepunt komt het echter niet. Abigail Breslin is al enige jaren een begrip als kindster die zelfs al een oscarnominatie op haar naam heeft staan met haar 12 jaar. Ik zie haar echter voor het eerst en ben redelijk impressed. Ze heeft feeling voor het vak en speelt zeker niet het standaard clichematige kind zoals we dat inmiddels in veel halfbakken prenten gezien.
Zoals gezegd is No Reservations een kwaliteitsprent, hetgeen zich laat aanzien in de cinematografie. Het camerawerk is aardig, de opnamelocaties simpel doch doeltreffend en de coordinatie is heel aardig. Misschien had een iets vlottere montage beter gepast, maar vooruit. Enig grote minpunt is zoals ik hier al vaker heb gezien in reacties het ietwat slordig uitgewerkte slotakkoord. Hier had men naar mijn idee best 5 minuutjes langer voor mogen uittrekken. De wijze waarop het nu is uitgevoerd bevordert het geforceerde karakter van de prent. Toch is No Reservations zeker geen slechte prent, maar voor welke genre liefhebber het nou precies bedoeld is is niet geheel duidelijk.
Scarlett2
Ik vond het een saaie, langdradige en oninteressante film. De romantiek werd er met de haren bijgetrokken. Veel romantische films scoren lager dan actiefilms, maar zijn desalniettemin leuk om naar te kijken. Maar dat vond ik bij deze niet.
Nee de film duurde veel te lang, werd nooit echt romantisch, geen diepgang. Ik kon me niet inleven. En waarom werd Zoe geintroduceerd? Om een verandering in het karakter van Catherine te kunnen verklaren? Ik kan deze film niet aanraden.
OlafK
Wat een heerlijke feelgood-movie is dit! No Reservations weet de volledige speelduur enorm te boeien en dat is vooral te danken aan het goede acteerwerk van Zeta-Jones (mooie vrouw!), Eckhart en ook Abigail Breslin (waarschijnlijk velen bekend van Signs en Little Miss Sunshine).
Kate (Zeta-Jones) is een neurotische, gestresste vrouw die werkt als chefkok in een gerenommeerd restaurant. Nadat haar zus sterft bij een tragisch ongeluk, krijgt ze de voogdij over het dochtertje van haar zus, Zoë (Breslin). Dit schopt Kate's leven enorm in de war en als dan ook nog door de eigenaresse van het restaurant een nieuwe souschef wordt aangenomen, heeft Kate het even helemaal gehad.
Wat volgt is een aaneenschakeling van grappige en ontroerende scènes, uiteraard geheel volgens het boekje. Verrassend is de film namelijk helemaal nergens en dat houdt No Reservations dan ook van een hogere score af. Storen doet het verder overigens nergens, want de film is verder vakkundig gemaakt.
Een echte aanrader voor de liefhebbers van romcom's. Ik heb me er in ieder geval uitstekend mee vermaakt. Dikke 3,5 sterren.
stoffel75
Heel middelmatig filmpje. Dit kan na het begin twee kanten uit, drama of komedie; jammer genoeg kiest men voor een zwakke combinatie van de twee. Het drama steekt af en toe via Breslin de kop op maar blijft bijzonder oppervlakkig en komisch wordt het ook nooit echt, vooral wegens een gebrek aan chemie tussen de acteurs. Jones en Eckhart doen zeker hun best maar bewijzen eens te meer dat ze eigenlijk alleen geschikt zijn om bijrollen te spelen. Wel een leuke muziekscore overigens. Kijken en snel vergeten, zou ik zeggen.
DeCol
"Leuk filmpje om eens te zien." Hiermee wil ik aangeven dat dit zeker geen speciale film is. Erg degelijk maar niet meer dan dat. De cast met uitzondering van Abigail Breslin doet het niet bijzonder maar wel gewoon aardig. Abigail Breslin vond ik namelijk wel bijzonder goed! No reservations bestaat uit een aantal leuke scenes waaronder het safari-diner en een enkele ontroerende zoals Zoe die was weggelopen en bij het graf van haar moeder zat. Verder is het erg cliché en weet je al dat ze naar het graf van haar moeder is weggelopen. Het einde zie je ook al snel aankomen. Echt komisch wordt het nooit maar je houdt er wel een goed gevoel van over.
Het restaurant was trouwens gesloten op zondag? Is dat normaal in de Verenigde Staten?
Najade
Voorspelbaar filmpje. Mist helaas wel de nodige diepgang bij verwerking van dood en het mist zelfs de diepgang van een romance! Aaron Eckhart, charmante man. Helaas acteerde Catharina als een stijve plank! Ze kan het beter bij actie en thrillers houden, dan schittert ze echt.
Leviwosc
Erg leuke film, niet hoogdravend en dat is een zegen. No reservations is een luchtige film met een happy end, een typische feel good movie, waar je zo nu en dan gewoon behoefte aan hebt.
De dood van Zoë's moeder is eigenlijk de katalysator voor het hele verhaal, Daar zij haar zuster Kate heeft gevraagd de zorg over Zoë op zich te nemen mocht haar iets overkomen. Vervolgens zien we hoe een perfectionistische chefkok haar werk en de zorg voor een kind combineert. Vervolgens komt Nick in beeld, een briljant souschef maar eveneens een zeer charmante man. Hij weet als eerste tot Zoë door te dringen, vervolgens is Zoë degene die Kate en Nick nader tot elkaar weet te brengen, de uitkomst laat zich raden.
Het is reeds een beproefd concept, we zien niets nieuws, maar het verveelde mij geen moment. Mooie plaatjes, romantische avondjes en prachtige Italiaanse opera's uit Puccini's, Verdi's en Ponchielli's opera's: Turandot, Gianni Schicchi, Madama Butterfly, Aïda, La Traviata, Rigoletto, La Gioconda
Gewoon erg leuk om te kijken!
G to the J
Kreeg honger van het kijken naar deze film..xD
gwn een feel good movie... is wel leuk om ff weg te kijken als niks op tv is..
notorious_kim
Dit is een film waar ik feitelijk zeer lage verwachtingen bij had. Ik heb wel de gewoonte om de meeste romantische komedies op te nemen, en zeker als er een acteur/actrice in meespeelt die ik graag aan het werk zie, in deze dus Catherena Zeta-Jones.
Eigenlijk had ik het verhaal zelfs niet gelezen voor het bekijken, wat er voor zorgde dat ik niet meteen de helft van de film voorspelde en het voor mij een leuk verhaal werd. De uitwerking van het verhaal is ook zeer goed gedaan, ondanks de wel vaak clichématige wendingen in het verhaal, blijft het goed voortgaan en blijf je geïnteresseerd. Qua inbeeldzetting is alles een beetje basis, het verhaal vraagt natuurlijk niet echt een speciale inbeeldzetting, maar ik heb toch graag iets meer dan gewoon de basic shots.
Goede cast, wat ik natuurlijk wel al verwacht had. Ik heb Catherina Zeta-Jones ondertussen in zovele verschillende rollen zien spelen, en elke keer zet ze ze weer voortreffend neer. Abigail Brenslin zag ik eerder al spelen, maar zette terug een zeer goede prestatie neer. Aaran Eckhart was voor mij de eerste keer, maar zat ook zeer sterk in zijn rol. De chemie tussen de personages zat ook zeer goed, waardoor de film zeer aangenaam wegkeek. En na alle middelmatige films die ik de laatste tijd zag, moet ik zeggen dat dit een romantische komedie is, die me net iets meer heeft. De film heeft me op sommige vlakken echt geraakt. Het is vast en zeker een film die ik meermaals zal bekijken en die ik aan andere fans van romantische komedies aanraad.
WanderingStar
Huh. Deze film heb ik al gezien. In het Duits!
Bella Martha..
Ben benieuwd of deze versie leuker is.. kom ik nog op terug
Angrod_Pallanén
Na lang wachten eindelijk bekeken.
Ik had een luchtige komedie verwacht, maar dan krijg je niet wat je besteld had bij 'No Reservations'. In plaats daarvan krijg je een wel-bekend drama met een romantisch smaakje. Zeta-Jones en Breslin zijn heerlijk vertrouwd en hoewel ik Eckhart alleen van zijn 'The Dark Knight' rol ken, deed hij het niet slecht in de romantische sferen. Maar geen van de drie zijn het dat die de film redden van het cliché concept dat al zo vaak is gemaakt, en niet als laatste nog beter ook. Nee, wat 'No Reservations' leuk maakt zijn de prachtige muziekstukken die op de meest onverwachte momenten de film bedienen en de smaken van al het moois dat op bord langs komt alleen maar beter naar voren brengen.
Het eten ziet er lekker uit, de muziek is sfeervol en dan kan het romantische drama nog best vermakelijk uit de hoek komen.
3.0
crowdsurfer
Zeer leuke ontspannende film, grappig en ontroerend. Wel een beetje voorspelbaar maar toch zeer goed
Karl van H.
No Reservations is een film die niet helemaal weet wat 'ie met zichzelf aan moet: aan de ene kant probeert het een luchtige cracker met wat kruidenboter te zijn, aan de andere kant een zwaar op de maag liggende stamppot van oma en weer aan de andere kant een nét iets te dure maaltijd waar je vriendinnetje je om zal adoreren. Als komedie ontbreekt elke schijn van humor; als dramafilm is het geheel te clichématig, luchtig en weinig aangrijpend; en als romantische film ontbreekt het No Reservations aan een goede chemie en écht bevredigend eind. Wat er overblijft? Slappe hap. Ik zou in ieder geval niet reserveren. (En nu hebben we de meeste woordgrappen wel gehad, denk ik zo.)

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Ultimate Gift

The Palm Beach Story
Komedie / Romantiek, 1942

Definitely, Maybe
Komedie / Romantiek, 2008
italiëcompetitieverlies van geliefdenieuwe liefdecookkokenrestaurantbars and restaurants mother rolebegrafenisperfectionistfine dining