• 9.373.686 stemmen

Geregisseerd door: Scott Hicks

Met onder meer: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart en Patricia Clarkson

Releasedatum: 6 september 2007

Plot No Reservations

"Life isn't always made to order."

Chef-kok Kate Armstrong leeft haar leven zoals ze haar keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan; zonder flauwekul. Haar werkwijze is zowel charmant als intimiderend voor de mensen om haar heen. Kate coördineert tijdens hectische diensten - zonder moeite - honderden maaltijden en haar gerechten zijn tot in de puntjes perfect bereid. Kate's perfectionistische aard wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling moet zorgen voor haar negenjarige nichtje Zoë en daarbij moet wedijveren met de nieuwe souschef Nick Palmer, die haar absolute tegenpool is. Kate moet leren communiceren buiten de keuken als ze een goede band met Zoë wil opbouwen en het echte geluk wil vinden.

avatar van Koerok

Koerok

Even over de muziek:
Naast de mooie opera-fragmenten zit er een leuk melodietje in de film dat een aantal keren terugkomt. Om die reden heb ik net de soundtrack gedownload, maar wat schets mijn verbazing: Die muziekje staat er niet op!
De film begint met Kate bij de psychiater en tijdens die scene hoor je het eerste nummer van de cd (Truffles And Quail van Conrad Pope). Deze scene gaat over in een scene waarin we Kate voor het eerst in haar keuken zien, en tijdens deze scene horen we andere, snellere muziek, en juist dit melodietje vind ik zo leuk. Ik vermoed dat het geschreven is door Philip Glass, maar waarom dit niet op de cd staat en twee andere nummers van hem (die me weinig doen) wèl, is me een raadsel...
Verder: een redelijke film, als je houdt van romantische feel-good movies. Een 3.

avatar van ~Burner~

~Burner~

Leuke film, misschien niet erg origineel maar waarom moet er altijd origineel gedaan worden? Prima film! 3.5*

Btw, ik denk dat je de muziek van 'Paolo Conte' bedoelt

avatar van ralfsjam

ralfsjam

zo, hoe zoet wil je hem hebben? dit is een echte USA romantische comedie waar je na een half uur al presies weet hoe het af gaat lopen. maar goed, daar heb je vele romantische comedies van! wel moet ik er bij zeggen dat ik er vreselijke trek van kreeg, van deze film, (zeker als jouw keuken ook verder gaat dan gekookte aardappels met groente). een echte feel good movie voor zijn doelgroep, ik kreeg alleen maar honger! (3)

avatar van Continentel

Continentel

Gewoon een goede, relaxede film voor een avondje... houd ik wel van

avatar van xray

xray

Mooie film met een voorspelbaar verhaal en een prachtige soundtrack van Philip Glass !

avatar van bisse

bisse

Zoetsappig en cliche maar toch erg fijn kijkvoer met name door de prima acteerprestaties vooral van Zeta Jones.Lijkt wel een beetje alsof Hicks na shine zijn talent op een laag pitje heeft gezet.

avatar van Pur

Pur

Tsja ik weet niet wat ik van deze film moet vinden. Er zat net te weinig romantiek, drama en komedie in om het naar een bepaalde kant te laten doorslaan en daarom was het het allemaal net niet.

De muziek past er wel heel erg bij, en de acteer prestaties waren ook zeker niet slecht. En het is ook zeker geen slechte film maar ook weer niet wat ik van verwacht had.

Doordat het geen geen hoofd component had in de vorm van een drama, een komedie of romantiek is het het gewoon allemaal net niet...

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Veel te hoog cijfer (3,10*). Heb hem weten te reduceren tot 3,09*.

Deze film werd geintroduceerd als komedie, inclusief "grappige" voorstukjes, maar na 20 minuten film voelde ik me erg ellendig. Gelukkig komt de nieuwe kok zorgen voor een minimale glimlach, maar de clichees en onoriginaliteit druipen er van af.

Wat ziet dat er moeilijk uit om een verdrietig kind op te vrolijken; serveer vissekoppen, dat helpt, yeah right.

Wat een saai personage vertolkt C-Z Jones, zeer onaantrekkelijk. Ja, het uiterlijk is dan het enige wat het nog t bekijken waard maakt.

Saai en niet leuk.

Afkoelen in de koelcel, en snel!!

avatar van tal1b

tal1b

VierkanteOogjes schreef:

Veel te hoog cijfer (3,10*).

Wat een saai personage vertolkt C-Z Jones, zeer onaantrekkelijk.

damn gozer(?), of je bent een h... of een griet... CZ jones is hier waanzinnig.

top film in deze genre.

OK voorspelbaar, maar deste knapper dat die tot op het eind leuk en wat ontroerend is.

aanrader

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film die meer de drama kant als de comedy kant opgaat.

De acteurs zaten goed in hun rol en het simpele verhaaltje is leuk in beeld gebracht..

Deze film wou ik eerst een 4 geven.. maar omdat het net allemaal iets beter had uitgewerkt kunnen worden toch maar een halfje minder..

3,5 wel verdiende sterren..

avatar van skipy05

skipy05

toffe film. goed eenvoudig verhaal. acteerprestaties zijn ook wel goed. vondt Catherine Zeta-Jones wel goed spelen. is een van de eerste films dat ik gezien heb dat zij speelde

avatar van WB

WB

Het beste aan deze film was toch wel Philip Glass met zijn muziek. Voor de rest wel vermaakt. Zeta-Jones speelde niet verkeerd, maar de film was eigenlijk, net als 99% van de Amerikaanse RomKoms, erg voorspelbaar. Maar ach, dat kon je verwachten en daar kijk je doorheen, waardoor de film toch wel vermakelijk oogt.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

tal1b schreef:

damn gozer(?), of je bent een h... of een griet... CZ jones is hier waanzinnig.

top film in deze genre.

Beetje jammer dat jij zo kortzichtig denkt, tal1b. Moet je gelijk een homo (waarom kort jij het af...oh, je denkt dat dit een bestaand scheldwoord is?) of een griet zijn als je niet warm wordt van C-Z Jones? Gelukkig bestaat er nog zoiets als "smaken verschillen".

avatar van egelhunter

egelhunter

vond het een hele leuke film. Voor een leuk avondje moet je deze kijken. 4*

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Heerlijke 'smakelijke' film.

De romkom verhaalopbouw is vrij standaard maar door de kleine setting en met gezellige locaties als de keuken van het restaurant en Kates (Zeta Jones) appartment voelt het al snel alsof je thuis bent.

In tegenstelling tot de locaties blijven de personages wel wat oppervlakkig waardoor je je dus minder verbonden voelt met de karakters en hun emoties.

avatar van danny61

danny61

Van komedie valt er in de film niet veel te beleven.

Voor de rest een film om van te waterbekken,als het dan om de voorgestelde heerlijke gerechten gaat.

Anders bekeken is de film dan weer aan de flauwe kant,ik had er veel meer van verwacht.

ik vind het eigenlijk een romantisch-drama.

Ik geef 2 op 5

avatar van james_cameron

Begint aangenaam met zorgvuldig opgebouwde sfeer, leuke personages en fraaie muziek, maar na ongeveer drie kwartier wordt duidelijk dat het script zichzelf in een dode hoek schrijft. Het personages van Zeta-Jones, aanvankelijk nog wel interessant, wordt vlak en ongeloofwaardig, de gebeurtenissen worden steeds meer voorspelbaar en geforceerd en het einde is op z'n minst onwaarschijnlijk. Jammer, hier had echt wel meer ingezeten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het viel mij een beetje tegen. Ik had wel iets meer romantiek en humor verwacht. Begin komt heel moeizaam op gang, en ja de acteurs konden mij ook niet echt bezig houden. Het idee was leuk, maar het viel uiteindelijk wel tegen.

avatar van dulcinea

dulcinea

De film heeft me aangenaam verrast vooral omdat ik echt geen fan ben van Zeta Jones maar in deze film stoorde ze me echt niet.

Ik zou dit geen romantische komedie noemen omdat het echt wel geen komedie is, er zit humor in de film maar verder is dit gewoon een luchtig romantisch drama.

Maar het kon me van begin tot einde boeien, leuk verhaaltje, gezellige sfeer, en vooral Abigail (die hier jammergenoeg niet bij de cast staat) is weer betoverend. Een hartverwarmende film!

avatar van Kisje

Kisje

Geen wauw film.. Zeer voorspelbaar en een tikkeltje saai naar het einde toe. Maar toch vind ik Catherine Zeta-Jones goed spelen.

avatar van Thieske

Thieske

Ik vond het een super mooie film! ik heb heerlijk zitten te genieten!

Ik heb de film inmiddels al meerdere keren gezien en het blijft mooi.

Het acteer werk van die kleine abigail vond ik zeker indrukwekkend!

Heerlijke film

*****

avatar van dinal12000

dinal12000

Bovengemiddelde feelgood movie. Goed acteerwerk van de hoofdrolspelers, met name het kleine meisje.

avatar van Pkunk

Pkunk

Lekkere zondagmiddag film. Kijkt lekker weg. 3,5*

avatar van lottetje

lottetje

een komedie met een serieus tintje. Soms een beetje saai, maar hij kijk inderdaad op een gegeven moment lekker weg.

avatar van Groenie

Groenie

Als het liefdesverhaal niet zo gemakkelijk was geweest en het er iets minder dik bovenop had gelegen, had ik 4* toegekend.

Gemiste kans, maar evengoed wel leuk vermaak.

avatar van Sjaako

Sjaako

Leuke film, alleen voelde het niet echt als een comedy, zeker de eerste helft van de film, meer een Drama. Later draaide dit wel wat bij.

Eigenlijk is het vlees noch vis (hoe toepasselijk bij deze film), maar ik vond dat eigenlijk juist het sterke punt.

Mooi geacteerd door Zeta Jones, en het contrast met Aaron Eckhart is groot. Het lijkt dat juist deze twee botsende karakters ook het "vlees noch vis" gevoel teweeg brengen. Het is mooi om te zien dat er na verloop van tijd ook een glimlach op het gezicht van Zoe, en ook op dat van Kate kan verschijnen.

Gelukkig worden een aantal nare clicé's ontweken en blijft het "in the end" gewoon een mooie feelgood film.

avatar van gentenaar

gentenaar

Een gezellige-avond film met een lach en ook wat gevoelige momenten

schitterende acteerprestatie van het kleine meisje

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Héél mooie film!

Ontroerend verhaal maar ook romantisch en af en toe grappig. Oké misschien wel een beetje voorspelbaar.

Fantastisch acteerwerk door de hoofdrolspelers en dan vooral door het kleine meisje.

Ik ben het eens met Melvin Udall: gezellige locaties.

avatar van g4uth13r

g4uth13r

Aangezien ik een grote fan ben van haute-cuisine heb ik deze film bekeken, normaal ben ik niet zo into het hele romantische komedie gebeuren omdat die meestal slapjes zijn en speciaal gemaakt zijn om alle leeftijdsgroepen te plezieren (en dus zoveel mogelijk cash te rapen) Ik laat Love Actually buiten beschouwing want die vond ik dan weer wel goed...

Enfin, het is zeer jammer dat het culinaire aspect niet wat meer naar voren schoof, het werd in deze film enkel gebruikt als 'fond' (bindmiddel) voor de saus (het verhaal)...

Wat me ook opviel is dat CZJ de laatste jaren bewust voor minder charmante rollen kiest, ook in deze film speelt ze een harde tante die klagende klant zal het geweten hebben! Ook al vind je haar niet echt leuk als personage in de film, ze weet het publiek toch keer op keer te betoveren... Haar looks heeft ze dan weer leuk meegenomen...

Alhoewel CZJ een meer dan behoorlijke prestatie neerzet in deze film, vond ik Aaron Eckhart toch de ster van hele gebeuren. Hij bewijst nog maar eens dat hij eender welk personage kan spelen en ook in deze film doet hij dat verbluffend. Als kijker' voel je je onmiddelijk vriendschappelijk aangetrokken tot zijn personage 'Nick' en betrapte me er dan ook op dat ik het zeer jammer vond toen Nick dreigde te vertrekken naar SanFran

Een vermakelijk filmpje, goeie prestaties van de acteurs die het slappe verhaal naar een hoger niveau brengt... Alsook de muziek was best te pruimen en in combinatie met de omgevingen bracht dit een gezellige sfeer met zich mee...

avatar van Allepinie

Allepinie

Leuke film, geetje cliche verhaal, maar erg leuk gespeeld. Zeker leuk voor een avondje filmpje pakken, maar niet iets wat je je over een jaar nog bijstaat.

Desondanks 3* van mij!