- Home
- Films
- The Hills Have Eyes II
- Filtered
The Hills Have Eyes II (2007)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Hills Have Eyes 2
Geregisseerd door: Martin Weisz
Met onder meer: Michael McMillian, Jessica Stroup en Daniella Alonso
Gesproken taal: Engels, Spaans, Italiaans en Duits
Plot The Hills Have Eyes II
"Help isn't coming."
Een team van jonge en onervaren National Guard-soldaten krijgt de missie om apparatuur te brengen naar een onderzoekskamp in de woestijn. Maar hier aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp volledig verlaten is. Als ze dan vreemde geluiden horen op hun walkietalkies, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze vinden dan echter al snel een groep gruwelijk misvormde en tevens hongerige mutanten.
Napoleon
Missy
Han
Wilson
Redding
Flink wat beroerder dan het eerste deel. Zag weinig vernieuwing ten opzichte van dit deel, behalve de verandering van locatie. clichématig niemendalletje...
(Gooi die hoer in dat ravijn!!)
Net gezien en hij viel me tegen. Zeker omdat deel 1 van een jaartje of 2 terug echt vet was.
Clicheverhaal over een groep die stuk voor stuk afgeslacht worden..
Leuk voor een anderhalf uur snel vermaak, maar mensen die denken dat het een goede is om je geld aan uit te geven voor een avondje bios; niet doen.
Deel 1 is echt sterk, deel 2 haalt nimmer dat niveau.
Halcyon
Horrorfilms met mutanten in de hoofdrol doen het goed tegenwoordig en The Hills Have Eyes 2 doet hier gewillig nog een schepje bovenop. De geoefende horrorfanaat zou ondertussen al moeten weten dat storytelling er bij dit soort films geen moer meer toe doet, zoniet heb je de afgelopen drie jaar op een andere planeet geleefd. Wie voor The Hills Have Eyes 2 naar de bioscoop gaat verwacht maar één ding: vetzakkerij. En ja, dit keer loopt het echt de spuigaten uit. Het non-stop gorefest uit The Hills doet spontaan terugdenken aan pakweg Braindead, Re-Animator of zelfs Fulci’s oeuvre. Somige scènes zijn zò goor dat een schaterlach hier en daar moeilijk te onderdrukken valt. Het expliciete, het grafische en het tergend langzaam in beeld brengen van het bloedvergieten is zonder twijfel de grootste troef van deze prent. Geen snelle cuts of blitse montage om slechte FX te camoufleren, want in deze vervolg-op-remake van de klassieker die ooit aan Craven’s brein is ontsproten, zijn de effecten van de bovenste plank.
Om het allemaal nog wat joliger te maken hebben de scenaristen hier gekozen voor een stelletje hersenloze macho-soldaten die één voor één op een gruwelijke wijze aan hun eind komen. En dan nog liefst na het uitbrengen van een salvo aan stoere en idiote oneliners, of wat dacht u. En toegegeven, het werkt. Waar je je normaalgesproken zou ergeren aan de vlakheid van het verhaal en de personages, is er hier de overdaad aan gore- en schrikmomenten die je alle onzin zonder tegenpruttelen doet vergeten.
Als The Hills Have Eyes 2 een voorbode is van wat nog komen moet in splatterland, dan mogen de liefhebbers hun hart al vasthouden want het zal er niet bepaald proper aan toe gaan dan…
Mjah.
Minder als het eerste deel, dat zeker. Vond hem alleen zo erg slecht nog niet.
Film neemt eerder een Alien perspectief aan. Groepje marines die verzeild geraken in een situatie waar ze de prooi zijn. Geen enge film, wel smerig, vuil en goor. Wat al die horror filmpjes betreft, een reeks die meer laat zien dan de rest vind ik. Camera zit er altijd mooi op als er wat te zien valt.
Acteerwerk ik niet wat je noemt ijzersterk, plot is uiterst mager maar voldoet. Gore is lekker en het vlot allemaal aardig. Fijne finale, daarmee ook een aardig avondje bioscoop.
Kleine 3*
FillumGek
Een lekkere wegkijker inderdaad. Helemaal niks nieuws maar toch enkele heerlijk ranzige stukjes. Het verhaal is natuurlijk broodmager en helaas leek het af en toe net carnaval met die ongelofelijk neppe maskers. Totaal niet eng meer. Toch heb ik me niet verveeld, maar zal deze niet snel nog een keer kijken. ***
Zoals vaker zie je bij deze film ook weer dat het 2e deel stukken minder is als het 1e deel. Het verhaal van deze film stelt niets voor en is ook niet spannend. Ook zit er niets origineels in deze film en de acteerprestatie zijn zwaar onder de maat.
Maar ja zolang de film geld oplevert zou het me ook niet verbazen als ze er ook een 3e deel aan gaan toevoegen.
Dit vervolg op de aardige remake begint sterk, om al snel te veranderen in middelmatigheid. Bij vlagen redelijk. Matig
otherfool
De setup (soldaten ipv een familie) van deze Hills Have Eyes is helaas een stuk minder, waardoor het constante hak- en zaagwerk weliswaar veel bloed en ingewanden oplevert, maar minder echte spanning en horror. Ondanks dat redelijk vermakelijk en Stroup is een babe.
2*.
brucecampbell
Aardige sequel waarin het soms erg smerig en bloederig was, maar ik had een enorm deja-vu gevoel bij deze film. Alles in achting genomen was dit best een leuke wegkijker, maar meer zeker niet.
Elineloves
Minder dan het eerste deel, maar wel nog steeds een fijne horror om naar te kijken. De spanning is er nog steeds, de walging en gruwelijkheden ook, maar toch kijk je met een ander gevoel naar deze film als je deel 1 gezien hebt. Ik heb me niet verveeld tijdens het kijken, vandaar 3*
huVILEub
Goede horrorfilm. Er zat dezelfde spanning in als het eerste deel. En daar leek deze ook wel erg sterk op. Dat viel tegen omdat die daarom erg voorspelbaar werd. Maar als je het eerste deel niet hebt gezien is deze evengoed. Het camerawerk was in het eerste deel ook beter. Dat verpeste de spanning wel.
Chainsaw
Na de remake uit 2006 schreef de maker van de originele Hills Have Eyes films, Wes Craven, samen met zijn zoon het script voor dit tweede deel. Leuk, zou je denken. Maar geen garantie voor een sterke film. Ook hier wordt de kijker weer overspoeld met een bad vol clichés, waarvan opvallend weinig werken. Af en toe een aardige scène, hier en daar een leuk momentje en visueel soms best interessant, maar uiteindelijk is het niet veel meer dan een groep bordkartonnen karaktertjes die één voor één de lul zijn. Vermakelijk is het soms, spannend is het zelden, verrassend is het nergens. De poster is overigens wel weer erg leuk.
2,5 sterren.
Beloki
Deel 1 was prima, deel 2 erbarmerlijk. Vol met horror-cliches en matig acteerwerk. De zoveelste slechte follow-up in de filmwereld. Zonde.
B.
killerfreak
Na het uitstekende deel 1 (dat in mijn ogen zeker een verbetering was tov het origineel), is dit toch een kleine tegenvaller. Het ene cliche volgt na het andere, en het is dan ook op geen enkel moment spannend. Goor? Dat wel ja, maar daar zijn andere films dan weer net iets extremer in. Overigens vind ik het einde nu ook niet echt een hoogvlieger, maar goed. Dat past binnen het karakter van de rest van de film.
Vervolg dat eigenlijk gewoon dezelfde setting gebruikt en vermeld dat er ooit iets gebeurd is. Verder een nieuwe groep kanonnenvlees en zelfde van dat. De kracht en de charme van het gezin dat terugslaat uit deel 1 is verdwenen en hier krijg je gewoon een typische afvalkoers waarbij je al quasi weet wie er gaat overleven aan de hand van de karakters. Leuk om een keer te zien dus, maar een pak minder dan z'n voorganger.
gizmo_o
Een stuk minder dan deel 1, omdat
- de spanningsopbouw in deel 1 een stuk beter is en er meer schrikmomenten inzitten
- niks vernieuwends is (zelfde soort mutanten, zelfde omgeving, 1 goede mutant die helpt etc.)
- de acteurs gemiddeld genomen een stuk minder acteren (helemaal die irritante Vargas)
SaNDuTjE
Wederom een mislukte poging om een succesvol sequel te maken.
Ook al was het eerste deel niet bijzonder origineel, wat het zeker heeft is sfeer. En dat is precies wat schort aan dit 2e deel van de THHE remake. Het begint oogt nog hoopvol met een poging tot mysterie, maar al snel slaat dit om in een simpele hakfestijn waarbij de personages met de regelmaat van de klok in aanraking komen met het kwaad uit de heuvels.
De effecten en gore zijn nog wel aardig maar echt luguber wordt het niet. Omdat de personages zowel individueel als groep niet interessant zijn deed het me niet veel wanneer er met één van ze iets gebeurde. Dat maakte het vorige deel ook veel sterker omdat je daar wel een soort van band kreeg met ze.
Maar goed, geen beste film die maar net staat om een zeer regenachtige dag op te vullen.
Perry Meer
best wel leuke film, geen hoogstaand verhaal ofzo,gewoon niet lullen maar schieten
hop hee daar vliegt weer een lichaamsdeel door de lucht!
2,5 onderarm
Insignificance
Bedroevend vervolg met een aantal soldaten die in het Sprookjesbos nog in grote problemen zouden komen. Score, script en cast variëren van matig tot abominabel. Het wrede van het eerste deel is grotendeels afwezig en het duurt nogal even voordat het eens echt vies wordt. De grote in het slot maakt het nog enigszins verteerbaar, maar zelfs dat wordt nog een tikje onnozel.
Dinno
Voor horror, goed te kijken en leuk na deel 1. Er gebeurt tenminste veel met humor. Ik keek deze na THE bay. Een verademing na zo'n but film.
john mcclane 2
Lekker grof.
Goede locatie.
Voor horror liefhebbers is dit er wel een die er redelijk bovenuit steekt.
Deel 1 was ook erg goed.soms werd ik er wel naar van( vooral deel 1) maar dat is soms een goed teken dat je zak chips even naast je neerlegt.
tattoobob
Ook dit deel is aardig.....niet zo sterk als het eerste deel(wat tevens het bewijs is dat er wel degelijk goede horror remakes worden gemaakt)maar ook dit deel kijkt lekker weg.
De smerigheid en freakyness
is goed aanwezig.....heerlijk.
Ook goed acteerwerk aanwezig....
Shadowed
Prima vervolg.
Deel 1 was vooral opvallend vanwege zijn best gedurfde aanpak. Lekker vies en smerig in beeld gebracht. Dit deel weet ook wel een paar opvallend smerige scenes op het doek te toveren, waarmee het eigenlijk nooit saai werd.
Van familie naar leger in opleiding, de overgang beviel me wel. Enkele lekker vieze momenten mogen er zeker zijn. Leuke make-up voor de kannibalen weer, al was het acteerwerk in het algemeen wat slechter. Ook meerdere beslissingen van "doe dat nou niet" en is de film vrij voorspelbaar.
Haalt het niet bij het origineel op de remake. Qua horror is er genoeg te beleven, maar het is allemaal wat meer standaard en voorspelbaar gebracht. Daarvoor wat punten aftrek, dit had best wel een geslaagde reeks kunnen zijn.
joolstein
De onverwacht sterke remake uit 2006 was een snoeiharde, humorloze slachtfilm waar het geweld vanaf droop! Het was een waardige geweldige remake. Het is dus best jammer dat de opvolger vol zit met genreclichés. Niks nieuws onder de zinderende woestijnzon. De eerste vijf minuten waren nog lekker onsmakelijk maar dan krijg je het meest incapabele zooitje jonge soldaten in opleiding. Oliedomme personages nauwkeurig samengesteld volgens politieke correctheid (vrouw, blank, zwart en Hispanic) Nog voordat de kannibalen goed en wel hun werk gaan doen werd die façade al overboord gegooid. Er wordt ook regelmatig gelegenheid gecreëerd om de kannibalen, maar wat te doen te geven (hoe vaak er niet werd afgedwaald?) Vaart en humor redden de film nog een beetje. Vaart en het beetje gore en geweld redden de film nog een beetje. Je kan het slechter treffen maar een topper of heel goed was het niet!
Kondoro
“I killed somebody once. It was easy. That's why it's so dangerous.”
Het eerste deel in 2007 vond ik waanzinnig goed. Misschien wel één van de beste films van dit type. En toch wel een favorietje van me. Ik vond het bijzonder dat ik dit tweede deel nog nooit heb gezien, het trok me misschien niet maar, ik denk persoonlijk dat ik het gewoon was vergeten. Vandaag toch maar gekeken, omdat ik eigenlijk in de horror challenge van dit jaar al heel veel films heb gekeken wat een vervolgdeel was van zijn voorganger, en ook deze stond dus nog in de wachtrij. Ik vond het achteraf toch gewoon wat tegenvallen, een matig tweede deel die vooral niet zijn voorganger weet te overtreffen, of überhaupt in de buurt durft te komen.
De film laat zien wat er nou precies fout gaat, eigenlijk in héél veel horrorfilms. De eerste vijf minuten waren het beste, en dat zegt misschien genoeg. Dat kleine stukje van deze film was grof, bruut en bloederig, waarvan je eigenlijk hoopt dat Weisz de toon zette voor de rest van de film, wat blijkbaar toch niet zo was. We zien hier een vrouw bevallen van een baby, die ze duidelijk heeft gekregen naar dat ze verkracht is door zo'n hillybilly. Je ziet haar naakt op een bed liggen en een baby er uit persen wat duidelijk een misvormt persoon is, waarna ze na de bevalling vermoord werd (ze was immers niet meer nodig. Ook later in de film zie je nog zo'n verkrachtingsscène, waar Missy verkracht werd door zo'n holbewoner.
Qua horror is het gewoon een matig werkje. Je zag overigens die holbewoners ook nauwelijks, het is duidelijk dat de film zijn pijlen meer richt op de nationale garde. Iets wat misschien anders had gemogen, was er nou maar meer bloed gebruikt, of meer gore scenes waardoor dit deel het niveau behaalt van zijn voorganger. Het verhaal is immers ook niet interessant genoeg, en het concept is herhalend maar, een stuk zwakker.
Dit tweede deel is een nietsdoener, en dat is wel echt jammer. Ook omdat ik er natuurlijk een héél stuk meer van had verwacht dan dat je daadwerkelijk krijgt. Mensen, ga alsjeblieft het eerste deel lekker kijken, en je kan dit tweede deel wel kijken maar, bijzonder is het niet. Overigens zijn er wel verschrikkelijke films in dit genre, waardoor deze film in anderhalf uur toch snel afgelopen is.
(Ik ben wel de duizendste stemmer
Lovelyboy
Nog effe aan de griezel gisteravond met deze The Hills deel 2. En het moet bij voorbaat gezegd dat het orgineel van Craven en de remake best oke zelfs goed zijn, maar van dat niveau was in deze film geen enkel moment sprake.
Het verhaal; iets met een stel onderzoekers en reservisten die langzaam in de val gelokt worden, en het eerste punt van kritiek is toch wel dat het ontzettend lang duurt voordat er iets gebeurt. Bovendien wat is dat voor oefening waar de kogels gaten in de muren slaan er toch serieus Kandahar in beeld staat? Wat is dat voor onzin?
Eenmaal op locatie gaat het verhaal verder met dit stel nobody's/oninteressant stel militairen die ook nog eens een stel kneuzen eerste klas zijn, want wat een domme logica en keuzes, alsof die mensen zichzelf bewust in de nesten willen werken. De Gore, bloed, kills, gruwelijkheden, monsters en smerigheid zijn verder wel voldoende aanwezig maar het is niet genoeg om dit geval kleur op de wangen te geven.
Het zijn de twee mooie dames, Alonso en Stroup, die het lijden nog enigszins verlichten en niet een verkeerde buit zijn voor het hollenvolk. Maar zoals reeds gezegd is The Hills Have Eyes 2 een behoorlijk matig geheel dat gerust overgeslagen kan worden.
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Bluray!
Iets minder spannend en goed dan het 1e deel, hierin zien we weer de rotsen van Mexico wat we in deel 1 ook zagen, alleen hier geen familie maar een stel soldaten die de mijnen / rotsen in trekken.
De gore was wel weer aanwezig en ook de spanning, goede scenes weer en het laatste stuk in de donkere tunnels van de mijnen waren wel extra spannend en ook weer goede wraakscenes.
Al met al zeker bijna net zo goed als het 1e deel.

The Hills Have Eyes
2006

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003