• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Dustin Hoffman, Tom Cruise en Valeria Golino

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 16 maart 1989

Plot Rain Man

"A journey through understanding and fellowship."

Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgingshuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.

Sowieso grappig om Ben X er bij te betrekken, dat is hierbij vergeleken acteerwerk van schooltoneel-niveau en voor geen meter overtuigend, om van het belachelijke plot maar te zwijgen.

Buiten de lijntjes treden leidt in dat geval vooral tot in de bagger terecht komen, blijf er dan maar liever binnen.

avatar van fanaat

fanaat

Waarom zetten ze de film hier in het genre komedie?

Ik geef toe er zit af en toe wel wat humor in de film maar om de film nou het genre komedie te geven vind ik toch sterk overdreven.

Filmkriebel schreef:

Waardeloze commentaar.

Hij heeft er een Oscar voor gekregen.

Nou, wauw zeg! Als je kijkt waarnaartoe die Oscars steeds gaan is dat een beetje een waardeloos argument.

kos schreef:

Angsthaasjes-alert.

avatar van Theunissen

Mooi drama met een prima spelende Dustin Hoffman "ooooooooo a fart"

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Onderhond schreef:

Angsthaasjes-alert.

Dat is jouw persoonlijke mening over de Oscars. Als je bedenkt dat er toch een strenge selectie vooraf gaat, lijkt het me ook logisch dat de winnaars het omwille van meerwaarde en kwaliteit in de regie, acteerprestaties... het dubbel en dik verdienen. Dat is vannacht nog maar eens bewezen met Slumdog Millionaire.

Dat je de acteerprestatie van Hoffman niet erkent in Rain Man ligt meer bij jou dan bij Hoffman zelf in ieder geval.

avatar van dvd-me

dvd-me

Ik lees nu het boek over deze film voor engels, ik wil graag de film zien maar ik kan het nergens vinden.

avatar van 13woutie13

13woutie13

ik heb hem gekocht bij van leest

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Rain Man.

Wat kan ik nou over deze film zeggen?

Niet veel eigenlijk, alleen dat deze film bij mij in het geheugen zit door die prachtige rol van Dustin Hoffman. Hij speelt de sterren van de hemel. Ik snap niet hoe hij Raymond kan spelen. Het verhaal zit goed in elkaar en Tom Cruise speelt een goeie bijrol als zijn broer. Verder een klassieker in de filmgeschiedenis, weliswaar wel een oudje maar hij staat gewoon bij mij in de top 10. Werden dit soort films maar vaker gemaakt dan stond ik vaker bij de bioscoop. De films van tegenwoordig zijn ook geweldig maar ze missen gewoon soms een goede verhaallijn. Dat kan je van Rain Man niet zeggen.

Mijn complimenten voor Levinson, hij heeft deze film tot een pareltje gemaakt die lekker op een verdiende plek staat in mijn top 10.

avatar van frank92

frank92

ZEER mooie drama film van begin tot eind boeiend. en ook geweldig gespeelt door Dustin Hoffman en Tom Cruise ik snap alleen niet dat ze bij het genre komedie hebben gezet.

avatar van Beatlejim

Beatlejim

Rainman heb ik nu 2 keer gezien, het is een makkelijke en gezellige film om met familie, vrienden ofzo te kijken. Er zitte ook stukke in film, die blijf je altijd onthoude, en in deze film zie je ook dat Dustin hoffman heel veel rollen aan kan, (Kramer VS kramer, Midnight Cowboy)

Een aanrader!

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Erg goede film, boeiend van begin tot eind. Hij was ontroerend, en soms ook grappig. Hoffman speelde echt fantastisch, Cruise vind ik super-irritant, dus hij speelde zijn rol ook wel goed Echt een film die iedereen gezien moet hebben!

4,5 sterren

avatar van evalish

evalish

ik ben benieuwd! Ik ga hem kijken deze avond..

avatar van bboybram

bboybram

Ik wil niet echt beginnen met mensen tips te geven maar als je films wilt downloaden of kijken is toch te beste plek. www.stagevu.com

Hier is Rain Man

Wat dan ook prachtige film. Ik heb veel documentaries gezien of Idiot Savant en is toch heel intressant. Ik kan me deze film niet zo goed herrineren en zal hem vandaag of morgen ff weer kijken dan geef ik gelijk ook een cijfer.

avatar van jpbosch

jpbosch

De film op zich en acteerprestaties top -> 4*

Realisme -> 2*

(Ik weet niet of dat de opzet is geweest van de makers, maar in Rainman zijn alle vormen van autisme in een mannetje gestopt, cliché dus..)

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik vond de film helemaal top, ik heb hem in men top 10 geplaatst omdat 1 van de meest sterkste film die ik ooit gezien heb.

avatar van Yennick11

Yennick11

Het enige lichtpuntje aan deze film is het acteerwerk van Dustin Hoffman. De film op zich vind ik niets voorstellen, het plot is dan wel mooi bedacht maar in de film gebeurt er niks waar mijn hart sneller van gaat kloppen of waar mijn ogen van open springen.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

Alfred Mok schreef:
Recensie: Rain Man.

Wat kan ik nou over deze film zeggen?

1 klein dingetje, ik noem de rol van tom cruise allerminst een bijrol dat gezegd hebbende:

dit is een erg fijn filmpje. het idee dat deze film te erg leunt op het acteerwerk van hoffman (dat ik overigens geweldig vind,) word aardig ondermijnd door tom cruise die hier bijzonder fijn op in speelt met geweldige humor ( stop acting like a retard bijvoorbeeld heb me erom lopen bescheuren, de muziek vind ik persoonlijk zeker te pruimen.

dan wil ik nog ff afsluiten met die hillarische scene van hoffman en cruise op t vliegveld, heb me lopen bescheuren.

4* voor dit toch niet al te zware, lekkere drama en het boeiende uitgangspunt.

p.s je moet er maar opkomen om het autisme van Raymond te gebruiken voor een keiharde winning streak in vegas, Respect

avatar van powerman

powerman

Mooie film van Barry Levinson met een ontroerend verhaal en een briljante Hoffmann als autist. Het is prachtig om te zien hoe de broertjes langzaam naar elkaar toe groeien en we krijgen een zeer goed beeld van autistische mensen.

avatar van Rosicky

Rosicky

avatar van misterwhite

misterwhite

Rosicky schreef:

Eyes Wide Shut is ook erg goed met Tom Cruise

avatar van Don MN

Don MN

Magnolia natuurlijk niet vergeten.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

En Minority Report, daar is hij ook zeer goed in.

avatar van desert

desert

En Collateral waar ie uitstekend in speelt!!!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Zeer mooie film.

Ik ben zelf ook licht autistisch, dus ik kan me goed voorstellen hoe Raymond zich voelt (alleen een stuk minder overdreven dan uiteraard).

En wat speelt Dustin Hoffman hier geniaal

avatar van Demeter

Demeter

Rosicky schreef:

zowaar de enige film waarin Tom Cruise echt goed is.

Dan heb je 'Born on the Fourth of July' niet gezien.

avatar van tims

tims

Demeter schreef:

Dan heb je 'Born on the Fourth of July' niet gezien.

En zo is het maar nét !!

avatar van schram101

schram101

Volgens mij zet Dustin Hoffman hier één van de beste filmrollen in de filmgeschiedenis weer! Wat een acteerprestatie! Maar ook Cruise doet het uitstekend. En wat een mooi verhaal in deze film.
Ook de prachtige filmmuziek van Hans Zimmer, who else?, slaagt weer met vlag en wimpel

Toch is het niet alleen maar rozengeur en manenschijn bij deze film. De eerste is de speelduur. De film had van mij minstens een kwartier korter gemogen. En de grootste afknapper van de film is de scene waarin Susanna Rain Man kust in lift . Totaal overbodige en misplaatste scene naar mijn mening. Dit weerhoudt de film van de 4 sterren. Zonde..!

avatar van eltorro

eltorro

powerman schreef:

Als je een goed beeld wil hebben van autistische mensen moet je kijken naar 'Ben x' niet naar deze film. Deze film heeft alleen een goed verhaal ( niet realistische ) en goeie acteerprestatie.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

eltorro schreef:

Dat slaagt helemaal nergens op.

Je hebt gewoon veel verschillende vormen van authisme...

Ben X gaat over een zeer andere soort, namelijk het syndroom van asperger. Helemaal neit te vergelijken met wat Raymond heeft...

Beide zijn dus zeker wel realistisch neergezet.