Genre: Roadmovie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Rain Man
"A journey through understanding and fellowship."
Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgingshuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.
- Trailer (YouTube)
Iris
Sally Dibbs
Small Town Doctor
astrid02
Dustin Hoffman levert een sterk staaltje acteerwerk. Wat een vertolking van een autistische man!
Geen superbijzonder verhaal, maar dit bewijst wel wat goed acteerwerk voor een film kan doen! Tom Cruise speelt trouwens ook overtuigend, gaanderweg gaat hij van zijn broer houden.
In tegenstelling tot veel andere films over autisme, klopt dit ook echt. Hier krijg je een goed idee wat autisme inhoudt.
Exploitation
Geweldig mooie film! Had eerst 4* willen geven maar toch maar een 4,5 voor het verbluffende acteerwerk van Hoffman!
blokkedoos
Ben het helemaal met Astrid02 eens.
Vond het verhaal niet bijzonder, maar de acteerprestaties vond ik super om naar te kijken!
GinolaEHV
De film heb ik tot nu toe twee maal gezien, morgenavond zeker weer kijken.
Alhoewel de acteerprestaties te prijzen zijn, zeggen veel autoriteiten op het gebied van autisme (in tegenstelling tot wat velen beweren) dat het beeld dat van autisme wordt weergegeven eigenlijk niet geheel overeenkomstig is met de stoornis in werkelijkheid.
''Vaak geen Rain Man
Omdat autisme een breed spectrum van gedragsstoornissen beslaat, is de diagnose heel wat minder makkelijk dan vaak wordt verondersteld, zegt drs. Pieter de Nijs, kinderpsychiater in Erasmus MC-Sophia.
Autisme zal sinds de film Rain Man voor veel mensen verbonden zijn aan personen met een contactstoornis en allerlei bijzondere gaven. Toch is dat niet dè omschrijving van het ziektebeeld. Autisme, dat meestal vroeg in het leven wordt vastgesteld, beslaat een heel spectrum van gedragsstoornissen. De klassieke vorm van autisme is in 1943 beschreven, maar de stoornis kent zeer uiteenlopende niveaus. ''
Barcel
Lijkt me een leuke film! Ik ga hem vanavond kijken, heb gehoord dat hij vanavond op tv komt
ErikP
Aardige fiilm, goed geacteerd door Dustin Hoffman. Enige storende is dat deze autist alle bijzondere eigenschappen heeft, waarvan slechts een enkele autist er één van heeft. Realistischer en mooier vind ik dan ook Midwinter Night’s Dream . Een film over een vader die langzaam zijn autistische kind (zonder bijzondere eigenschappen) leert accepteren zoals die is. http://www.moviemeter.nl/film/28100
Deze film 3 sterren
Thomas83
Een mooie, grappige en op momenten erg ontroerende roadmovie. Het plot is vrij sterk en Dustin Hoffman speelt geweldig. Cruise is ook geschikt voor zijn rol, maar het blijft een wat twijfelachtige acteur voor mij. Hij levert wel een aardige prestatie af maar op momenten komt hij zo gemaakt en slecht over. Maar in elk geval is hij geknipt voor de rol van een verwend en op geld belust persoon.
De karakterontwikkelingen in de film zijn mooi gedaan. Geleidelijk groeien Raymond en Charlie meer naar elkaar toe.
De muziek in de film is typisch jaren tachtig. Soms mooie nummer, soms ook hele foute. Maar het klinkt niet slecht en past goed bij de film.
Het einde van de film is prachtig. Heel ontroerend, maar nergens geforceerd.
Average guy
Een mooie en aangrijpende film, met name Dust Hoffman(Raymond) schittert in zijn rol als autistisch broertje van Tom Cruise(Charlie), die eveneens goede acteerprestaties levert ( Natuurlijk niet zo indrukwekkend als Hoffman)
En natuurlijk een mooi plot, zo moet dat.
J1981W
Toch maar weer gekeken nu hij op televisie was. Blijft een erg goede film, al vind ik het eerste uur soms iets te langdradig. Echter is dit uur wel nodig om de kijk van Charlie op Raymond aan de kijker duidelijk te maken. Pas vanaf het moment dat Charlie erachter komt dat Raymond de "Rain Man" is wordt hij een stuk boeiender. Erg goed geacteerd door Dustin Hoffman, iets minder door Tom Cruise. Door Hoffman 4 sterren. Deze film hoort echt wel in de top 250 thuis vind ik.
hertogje
Zeker een mooie film. Dustin Hoffman is echt geniaal zo nu en dan en Tom Cruise vind ik behoorlijk goed spelen. Alleen Tom zijn hele personage vond ik soms wat hinderlijk en overdreven. Maar goed, zo een personage was denk ik wel nodig om het een goed verhaal te laten worden. In ieder geval, ik heb me vermaakt met deze film. Aandoenlijk en soms wel grappig.
Shinobi
Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken. Was wel een leuke film met een sterk acterende Hoffman die me toch wel aangreep.
Gewoon een leuke film om te kijken en zo een zware drama vind ik dit ook weer niet. Zit een beetje tussen drama en comedy in, zoals hier op MovieMeter ook wordt aangegeven.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
veron35
Dustin Hoffman was geweldig. Ook een van Cruise deed het deze keer best goed.
Leland Palmer
Jammer dat het maar bij een oscar nominatie bleef voor de prachige score van Hans Zimmer. Had zeker een oscar verdiend.
The Last
Zekers. Prachtige score.
WeZet
Prachtige film, zeker een oscar waard!
Het is prachtig om te zien hoe Dustin Hoffman acteert, het lijkt me erg moeilijk om je zo in je rol te houden! Respect daarvoor dus.
Ik weet niet of het een werkelijk beeld van autisme geeft, maar het ziet er in ieder geval zeer realistisch uit!
***4.5***
Prima film met een uitblinkende Dustin Hofmann en een ietwat tegenvallende Cruise. Het verhaal is prima opgebouwd, waardoor de twee broers langzaam naar elkaar toe groeien. Ook de muziek was mooi, maar die is bij Zimmer natuurlijk altijd dik in orde. Toch miste ik iets, waardoor de film mij niet helemaal pakte. Desondanks een bovengemiddelde film, die het waard is gezien te worden!
3,5 *
GinolaEHV
Na 'm afgelopen dinsdag weer gezien te hebben, verhoog ik mijn waardering van 4 naar 4.5*.
Michael_deNiro
Beide geweldig geacteert, zowel cruise als hoffman.
En zoals Barcel al zegt: "K-MART sucks".
Ook onder goede regie van Barry Levinson.
Voor diegene die wel van een goed verhaal houden,
nog een film van Barry Levinson: SLEEPERS
Geweldige film !!
zenboy1969
Heb de film nogmaals bekeken en nu ook het boek gelezen... ik blijf erbij. Schitterende film waarin Tom Cruise eindelijk eens wat meer acteerwerk laat zien. Ja, actie moet je allerminst verwachten in dit prachtig "psychologisch drama". Een schitterende Dustin Hoffman als autistische man en een evenzeer schitterende Tom Cruise, die zich door de film heen beetje bij beetje weet aan te passen aan het gedrag van zijn broer en inziet wat autisme eigenlijk inhoudt. Goede film voor sensibilisering van autisme, vind ik.
boeliebab
prachtige film. overigens in Snow Cake (Sig. Weaver als autist) een leuke referentie naar deze film: "I know all about autism. i've seen that film".
tonnyhk
Uitstekende film. Leuk verhaal maar bovenal prima geacteerd. Met name door Dustin Hoffman. Topklasse.
Ook zeer humoristisch. Kortom een top film
desteven007
Hele mooie en ontroerende film, goede cast.
Djeckson
Mooie film heel goed geacteerd door Hoffman.
Na het kijken kwam ik erachter dat de film uit 1988 ipv 1998.
TyphOn
Erg goed. Uitstekend geacteerd door beiden heren, maar vooral Hoffman levert erg goed werk af.

Geprezen dramafilm 'Rain Man' van Barry Levinson verschijnt binnenkort weer op Netflix

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Dramafilm 'Rain Man' van Barry Levinson wordt vanavond uitgezonden op NPO 2

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991
individualverlies van geliefdementally disabledautismeyuppiecar dealeregocentrism rondritblackjackcincinnatireizenconvertiblelas vegaspsychiateronbekwaamheidroadmoviementally handicapped manduringcreditsstingerasperger's syndromesuppressed memorysavant lovingforgotten memory sentimentalmelodramatic