Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Frans, Kroatisch en Zweeds
Releasedatum: 16 maart 2000
Bekijk via Videoland
Plot The Beach
"Somewhere on this planet it must exist."
In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.
veron35
Vond een aardig verhaal.Maar DiCaprio speelt zeer zwak net als de andere.En de mario Scene was ook belachelijk 2 sterren

Roowland
apart verhaal, er zit wel een mooie sfeer in en prachtige muziek van Moby (porcelain).
Master369
3/4 van de film vond ik gewoon fantastisch.. het laatste kwart zakte de film in elkaar jammer maar al bij al een film die zeker het kijken waard is
Virginie Ledoyen (die Di Caprio's lief word) alleen al is een extra reden om zeker te kijken
Di Caprio zelf heb ik toch al beter zien spelen
veron35
Wow, hij komt eindelijk boven de 3,00 uit!
Dat verdient hij ook wel
. Het is zo sins ik er op gestenmd heb. Sins dien is hij nog 0,01 omhoog gegaan.
kaztor
Deze film schetsts een intrigrerend beeld van een plaats waar altijd de zon schijnt en iedereen happydepappy is. Vooral de 2de helft is origineel. Deze film heb ik iets later 'ontdekt' dankzij Titanic
maar ik heb nu het volste vertrouwen in die DiCaprio.
Theatertje
Dit is een belachelijke film die mij slechts bij vlagen wist te boeien. DiCaprio acteert alsof hij een rioolrat is die overal zijn neus insteekt, het Franse meisje vond ik daarentegen boeiend. Speelde zij eigenlijk ook niet mee in THE DREAMERS, of heb ik het op iemand anders???
redondo
Ik vind het een er goede film, misschien houden sommige niet van het verhaal maar slecht was de film zeker niet! Veel kraken de film af zonder het echt te beargumenteren.....
thibault14
Die uit The Dreamers is de recenste bondgirl Eva Green.
Heleentje
Ik vond het een boeiende film, er gebeurt veel in en het is leuk en spannend. Ik vond hem wel een 4,0 waard. Leonardo DiCaprio speelt ook erg goed. Toppie!
Kisje
Indertijd toen ik deze film wou zien. Had ik net Titanic gezien. Ja Leonardo speelde erin mee dus hij zou wel goed zijn, niet?
FOUT: vond het echt een dikke tegenvaller. Was echt wel teleurgesteld. Het verhaal op zich kan er nog door, maar Leonardo laat hier niet van zijn beste kant zijn..
Maar goed dat tijden veranderen en hij nu weer tot de top behoort
2.5 *
Maximovie
Ik vind het echt een fantastische film, mooi en boeiend verhaal prachtig eiland en Pure Shores van All Saints. Zeker een van mijn favoriete films.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11908 berichten
Dat was dus inderdaad de reden waarom deze film indertijd is geflopt. The Beach is een uitstekende film, maar gewoon verkeerd in de markt gezet, als het ware de opvolger van Titanic. Zonde, want de film verdient echt meer.
Norma
Ik zie ook eigenlijk niet waarom DiCaprio in deze film zo belabberd zou acteren? Ik heb het niet zo ervaren iig.Kan iemand een voorbeeld geven?
Leland Palmer
Zijn zwakste moment in de film vind ik de gameboy sene.
Die scene is belachelijk jah!
Maar voor de rest vind ik dit een topfilm......
Norma
Die scene is belachelijk jah!
Maar voor de rest vind ik dit een topfilm......
Oke, die scène is even totaal anders dan de rest van de film, breekt de spanning en dat kan iemand als totaal misplaatst ervaren..maar komt dit dan door DiCaprio? Ik vind van niet. Hij gedraagt zich overdreven, om er als zo'n Mario-mannetje bij te lopen en die gelijkenis vind ik treffend
Usual Suspect
Zeker geen slechte film, maar uit het orginele gegeven had veel meer uitgehaald kunnen worden.
De film is in mijn ogen iets te braaf, en Di Caprio met zijn babyface heeft ook een te brave uitstraling, en komt op somige momenten gewoon niet serieus over.
Verder bevat de film wel een aantal spannende scene's (zoals in het begin als ze aankomen op het eiland, tussen de wietplanten) en de beelden zijn natuurlijk prachtig.
3,5.
DragQueen
Spannende film, met een redelijke cast. en een goede soundtrack. robert carlyle is overigens in het klein tijdsbestek dat hij erin voorkomt, een leuke toevoeging. en dicaprio doet het in de hoofdrol ook niet slecht. maar kon af en toe wel wat overtuigender proberen te zijn. verder een origineel apart verhaal, met schitterende omgevingen. die sfeervol gefilmd zijn.( vooral de velden met de wietplanten ) 4 sterren.
garlic senior
spannende, sfeervolle film. niet alle scenes waren echt geslaagd, maar voor de rest prima film!
Pastichio Rocker
Hmmm, niet echt een goede film. Vond Dicaprio niet overtuigend genoeg, en vergeleken met het boek hebben ze veel consessies gedaan, lijkt het. Toch wordt de film nergens saai dankzij de rest van de cast, zoals Robert Carlyle en Tilda Swinton. Ook de paradijselijke beelden en de donkere 2e helft maken het één en ander goed, waar de film elders tekort schiet. Ook leuk om te zien dat ondanks alle negativiteit Danny Boyle en Alex Garland een schrijversduo vormen en alweer 2 andere films (28 Days Later, Sunshine) op hun naam hebben staan.
willemfilm
Prutfilm. Niet spannend, niet romantisch, actieloos. Kinderachtig verhaaltje. Minder dan een sprookje. Di Caprio een jochie die net zijn billen kan afvegen daar, wordt miss flappie op verliefd......Di Caprio was in de Titanic wel van grote klasse. Zonde van je tijd.
DwarreI
Tegen mijn verwachting in een alleraardigste film die naar het eind toe jammergenoeg nogal inkakt. Het verhaal van het boek is helaas niet compleet uitgewerkt wat het einde van de film nogal afgezaagd maakt.
Op een aantal zeer knullige animaties en overbodige scenes na zijn de beelden die Boyle op het scherm tovert overigens erg mooi.
Over het algemeen vind ik dat Boyle goed zijn best gedaan heeft, hij heeft alleen een aantal flinke steken laten vallen. Hier had veel meer in kunnen zitten. Als de film beter uitgewerkt zou zijn had hij van mij minimaal 4 sterren kunnen krijgen, maar nu kom ik helaas niet verder dan een kleine 3,5*.
soom
Ik had me er veel van voorgesteld... Wonderschone beelden. Stelt teleur, dit.. Heeft een paar mooie shots, maar dat is alles wel, en dat had dus echt meer kunnen zijn.
Vinokourov
Zijn zwakste moment in de film vind ik de gameboy sene.
Klopt, maar dat kun je meer toerekenen aan de regisseur, die op dat moment zo'n rare keuze maakt. Voor de rest een leuke film, waar wel meer uit gehaald had kunnen worden. 3,5*
Leland Palmer
Zijn zwakste moment in de film vind ik de gameboy sene.
Hier heb ik eerder op gereageerd en toen was ik het hiermee eens! Ik heb de film laatst weer gezien en ervaar deze scene heel anders. Ik vind het een goed moment in de film, die laat zien dat DiDaprio totaal aan het flippen is. Dan heeft Boyle daar natuurlijk weer zijn eigen manier aan toegepast om het zo aan ons te laten zien! Verder ervaar ik The Beach als een goede film met ongelovelijke cinematografishe aspecten die de film zo'n schoonheid maken! Ongelovelijk! Verder is DiCaprio gewoon een topacteur en kan hij zich over een aantal jaar meten met de besten van deze planeet. Ik schaar me samen met Martin Scorsese, want DiCaprio is ook een van mijn favorieten aan het worden!
Bobby Digital
Aparte maar best een leuke film.
Wat ik met deze film heb is het personage dat Di Caprio speelt.
Ik wilde een hele tijd terug ook ontsnappen uit de dagelijkse sleur en omdat ik al ieder jaar twee keer naar Thailand ging, probeerde ik het ook voor meer spanning en beleving te zoeken daar.
Alleen Richard in de film kwam echt daar om zich puur op het onbekende avontuur te storten terwijl ik daar voor werk en studie kwam.
Vooral beetje op het einde wist ik precies wat Richard bedoelde toen hij zei dat hij weer terugging om het normale leven weer op te pakken.
Maar iedereen die dat gevoel ook kennen, herkennen dat zeker wel in de film, alleen wat hier al eerder vermeld is, vond ik die game scene ook minder, hadden ze van mij ook wel kunnen cancelen.
Ben trouwens ook geweest bij Krabi, waar de film onder andere geschoten is, een prachtige omgeving en kan het zeker aanraden aan iedereen die Azië of de kant van Thailand keer wil gaan bezoeken.
brookie
Goede acteerprestatie van DiCaprio. Van het verhaal en stijl ben ik iets minder weg. Al heb ik wel het idee dat de regisseur ons een opvoedkundige boodschap probeerde mee te geven. Welke boodschap dat is lijkt mij vrij duidelijk.
Btw dat Franse meisje ziet er erg mooi uit op dat strand
kimmie
In de voorgaande berichten heb ik al veel gelezen over het boek en dan vooral dat deze beter is dan de film. Omdat het hier toch over de film hoort te gaan, wil ik de mensen die het boek hebben gelezen vragen hun mening op boekmeter te geven. Op die manier leeft de discussie daar misschien ook een beetje op en hoeft het hier niet meer over het boek te gaan...
Daarnaast is het boek trouwens een aanrader voor degene die alleen de film hebben gezien.

Avonturenfilm 'The Beach' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Boekverfilming 'The Beach' met Leonardo DiCaprio sinds kort te streamen op Videoland

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007