Genre: Avontuur / Drama
Gesproken taal: Engels, Frans, Kroatisch en Zweeds
Releasedatum: 16 maart 2000
Bekijk via Videoland
Plot The Beach
"Somewhere on this planet it must exist."
In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.
maxcomthrilla
Hoe kan je nu Orbital vergeten ?
Die komt nog niet voor in mijn beperkte muziekrepoirtoire
Vreemd. 'Orbital - Beached' was hier zelfs een top 40 hitje en zo'n beetje de themetrack van deze film. Je hoort het als het trio de eerste keer de zee overzwemt. Prachtig nummertje
maxcomthrilla
Ik zal hem vast wel kennen dan, hij zit alleen nog niet in mijn actieve woordgeheugen. Waarschijnlijk al wel in het passieve geheugen. Alle muziek in de film was mooi, dus deze ook! Ik zal hem eens gaan downloaden... Boyle heeft daar trouwens wel een handje van, want ook in Trainspotting komt alleen maar goede, passende muziek voor!
d.a.f.
inderdaad prachtige, goed passende muziek in deze film. Goede keuzes voor gemaakt! verhaal is op zich ook niet super slecht, maar er had zoveel meer ingezeten, en na de helft zakt het zover weg...
newG
deze mag zeker in de flop 100 van mij
zo een vervelende film...
die super mario scene was er echt teveel aan
aeverhoog
Voor de volledigheid: Orbital heeft in Nederland nog nooit een top 40 hit gescoord ook niet met - wat je haast - de lovetheme van deze film kan noemen. De enige nummers van de soundtack die wel in de top 40 kwamen, waren Pure Shores van All Saints en Porcelain van Moby. Yeke Yeke is in de originele versie lang geleden ook nog een hit geweest.
The Lexx
Ontzettende rukfilm inderdaad! Niet in de laatste plaats door dat jankjoch van een DiCaprio
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, bedankt orbit
suzynatascha
Ik heb wel een andere mening over deze film. Als je zelf graag reist (maar dan wel met de rugzak hé), dan is deze film gewoon leuk om naar te kijken.
Ik vind Leonardo DiCaprio zijn prestatie dan ook ene om U tegen te zeggen, sorry.
Ik vind het een boeiende film, goed in elkaar gestoken, een heel leuke scène dat ie dat computerspel achterdoet in de jungle, ... gewoon top!
Deze krijgt van mij een 4
Fran
- 1953 berichten
Leonardo di Caprio mag dan misschien een puberale uitstraling hebben. Zijn acteerprestaties zijn dat allerminst. Kijk maar naar: this boys life, the aviator, marvin's room en what's eating gilbert grape. Ik vind dat je dan wel mag zeggen dat Di Caprio zijn vak verstaat !
Deze film vond ik zelf ook wat minder maar ik vind dat niet liggen aan LdC. Het verhaal vond ik gewoon slap. En sommige scene's sloegen ook nergens op. Zoals inderdaad dat Mario-gedeelte in de Jungle. Maar toch op zich een leuk filmpje.
orbit
- 12092 berichten
Ach, daar staan zijn belabberde trut acteerprestaties van deze film, gangs of new york, catch me if you can, man in the iron mask, titanic tegenover. Ik vind sowieso zijn oeuvre muv. gilbert grape weinig bijzonder...
Fran
- 1953 berichten
In Catch me if you can en man in the iron mask vond ik hem ook helemaal niet slecht hoor. Maar over gangs of new york en zeker titanic ben ik het zeker met je eens.....
Daarin waren zijn prestaties best belabberd. Ook in deze film was hij matig. Toch heeft hij wel laten zien dat hij het zeker kan.
Flipman
Wat ook gaaf is aan deze film; dankzij de SMS-prijsvraag heb ik een JVC HDD-camcorder gewonnen
! Die is vandaag binnen gekomen!
Bartel
Ik vond de eerste helft van de film een waar genoegen om naar te kijken. De 2e helft had van mij heel anders mogen gedaan....
toch een 3.5*
by_the_way
Prachtige film met Leonardo Dicaprio na het grote succes van Titanic heeft hij gelukkig niet gelijk in een grote flop gespeeld
LisetteR
Ik vond dit een leuke film tot het moment waarop DiCaprio apart van de groep gaat leven. Vanaf dat punt slaat de film nergens meer op. Zonde..
Lientjuh
Ik heb deze film vroeger gezien en had er meer van verwacht... een 3*
_Bollerd_
idd ik kon het zelf niet beter verwoorden
Jammer, ik had meer van de film verwacht.. toch vond ik Leonardo DiCaprio niet slecht hoor!
miepke
het begon vond ik idd ook erg leuk, prachtig eiland, maar de film zakte langzaam in.. maar omdat ik niet zoveel van de film verwachtte, vond ik hem toch meevallen!
by_the_way
Ik vond hem erg goed. Zaten mooie romantische scenes in etc.
kArIzMa_TuRk
Deze film was heel goed echt heel Mooi waar het is opgenomen.. goeie acteerprestaties krijgt een verdiende * * * sterren van mij.
Rien
Ben zelf op Koh Phi Phi geweest dus de film geeft me al een ander gevoel als ik het zie.
Al met al wel een aardige film, en die Franse chick is gewoon leuk om naar te kijken
swankel
beetje minpunt in danny boyle z'n carriere ,maar wel vermakelijk
Cebuana
Deze krijgt van mij een 4
Hier ben ik het helemaal mee eens, als je ervaringen hebt in dergelijke gebieden spreekt het je meer aan. Ik vind deze film prachtig om het warme heimwee-achtige gevoel dat hij me bezorgt.
De scene met het computerspel is om aan te geven dat hij zijn verstand begon te verliezen, na al die tijd te zijn afgesloten van echt contact met mensen. Daffy speelt een grote rol in zijn verbeelding, omdat hij hem heeft gewezen op het bestaan van de commune en zijn geheim met hem heeft gedeeld.
Tarkus
Ik heb lang geaarzeld om deze film mee te nemen uit de bib.
Maar nu heb ik het toch gedaan en ik moet zeggen dat de film me in positief opzicht heeft verrast.
De film heeft slechte kritieken gekregen en die zijn helemaal niet terecht.
Het is weliswaar geen superfilm, zoals 'Titanic' waarin Leonardi DiCaprio in schittert, maar toch doet hij het aardig goed in deze film.
Het verhaal is goed, de locatie is prachtig, kortom een mooie film...
kleez
vond m wel aardig!! IS al een HELE tijd geleden dat ik m
gezien heb!
saw1991
begon goed maar naar mate de film echt slecht ik ga hem een 2,5 geven
Tun-89
Hele vette film, zovaak gezien en hij blijft mooi en spannend. Hele mooie muziek in de film, vooral van Moby en All Saints, op de juiste momenten.
Leonardo DiCaprio speelt écht heel goed, overtuigend en helemaal in zijn rol. Verder hele mooie natuurbeelden. Het verhaal is goed. Kortom een schitterende film!
Het kijken waard, een dikke 4*
lienaa
ik vond het wel een goede film mooie muziek ook goed verhaal.. ik had gehoord dat het echt een flop was dus ik vond het wel mee vallen..en ik vond leonardo dicaprio ook goed spelen hoor:D
%%%%%%
Vond een aardig verhaal.Maar DiCaprio speelt zeer zwak net als de andere.En de mario Scene was ook belachelijk 2 sterren

Avonturenfilm 'The Beach' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Boekverfilming 'The Beach' met Leonardo DiCaprio sinds kort te streamen op Videoland

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007