• 9.375.867 stemmen

Geregisseerd door: Dave Meyers

Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton

Releasedatum: 1 maart 2007

Plot The Hitcher

"Never pick up strangers."

Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...

John Ryder

Harlan Bremmer Sr.

Harlan Bremmer Jr.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dit lijkt nergens op. Geen opbouw, warrige regie, personages waar het je geen donder uit maakt wat er met ze gebeurd, brakke actiescenes, slechte acteurs...

Alleen Sean Bean haalt nog een voldoende, alhoewel hij zich ook moet afvragen wat hij in deze rolprent doet. Heren producenten: gebruik je geld eens voor iets moois, ipv dit soort onnodige remake-jes...

1 ster

avatar van otherfool

otherfool

Buiten het laatste kwartier (zonde gewoon) een fijn filmpje. Sophia Bush mag anderhalf uur lang een miniskirt showen (en slaagt daar wonderwel in), Bean kijkt goed gemeen en de schrikeffecten waren prima verzorgd. Verder grimmige scenes en een hoge vaart. Wel jammer dat we niet wat meer van Bean's karakter te weten komen. Het origineel zag ik overigens nog niet.

3*.

avatar van Macmanus

Macmanus

Maakt me wel benieuwd naar het origineel.

Met de spanning wil het niet heel erg werken helaas. Bean is overal en nergens en een jongen en een meisje rijden en rennen steeds weg. Beetje jammer, maar de film is bij momenten wel leuk. Vooral de lompheid van het geweld. Vooral leuk wanneer Bean met zijn coole auto (Leuk dat hij die opeens heeft ook) een klein politie legertje in een paar tellen neerknalt. En daarna gewoon doorrijd
Ik kon er wel om lachen evenals het uit elkaar trekken van de jongen. BLOED!

Film met zijn momenten maar komt verder niet boven het maaiveld uit. 2.5 sterren. Ben benieuwd hoe het origineel het ervan afbrengt...

Nogal matige en vooral overbodige remake.

Het enige wat het een beetje de moeite waard maakt zijn die mooie griet en die geweldige auto van de hoofdpersoon (dat motorgeluid )

avatar van Erwinner

Erwinner

Ik ging hem met weinig verwachtingen kijken, want je moet van te voren weten dat de inhoud zo goed als leeg is.

Deze film is gemaakt voor de schrikeffecten en daar zijn ze uitstekend in geslaagd voor mij.

Ik schrik niet snel, maar nu waren ze mij steeds te snel af!

Tuurlijk, je kan het zien aankomen, maar op welke seconde en met welk geluid en wat voor een soort effect !

Verder ook nog is naar behoren geacteert.

Desalniettemin ben ik de film over een jaar waarschijnlijk al weer vergeten door het dunne verhaal, maar dat is niet erg.

Toch zeker een 3.5 voor de spanning

(Het origineel kan ik me niet meer zo goed herinneren, daar was ik toen te jong voor denk ik.

avatar van OlafK

OlafK

matige film, niet veel bijzonders. Hier en daar wordt wel wat spanning opgebouwd maar het blijft nooit lang hangen, of door stommigheden wordt de spanning teniet gedaan.

De acteurs zijn redelijk, maar nietmeer dan dat.

avatar van Zinema

Waar het origineel zo vermakelijk en enigszins origineel was, is dit iets te veel clichématigheid en te weinig spanning. Bean doet zijn best, maar Hauer wordt negens geevenaard. Gemiddeld.

avatar van DVD-T

DVD-T

Toen ik The Hitcher zat te kijken had ik steeds zoiets, het kan toch niet tippen aan het origineel, en dat is ook zo.Waar bij de eerste film het meer draait om de spanning is deze in de remake nagoenoeg niet te vinden.Zo als zo vaak bij nieuwe versies van oudere films het geval is draait het meer om de actie/gore en de special effects.toch bied deze remake toch wel enig vermaak want de achtervolgingen ed. zien er toch wel goed uit.Wel een grote ergernis waren de acties van de twee hoofdrolspelers en de politie, hoe dom kun je zijn, dit alles is te danken aan de schrijvers van het matige script.Sean Bean doet erg goed zijn best om er toch nog wat van te maken maar hij is gewoon geen Rutger Hauer die het in de originele versie met verve doet.In de toekomst nog maar eens herzien maar ik denk dat dat mijn waardering dan niet ten goede komt en een halve/hele ster zal gaan zakken.We zullen zien.Voor nu een hele krappe

avatar van Spetie

Aardige remake, die het echter niet haalt bij het origineel.Vooral de pak hem beet eerste 40 minuten zijn redelijk spannend met af en toe hele aardige schrikmomenten. Daarna wordt de film helaas behoorlijk voorspelbaar en zitten er ook wat ongeloofwaardige momenten in de film. Sean Bean doet het trouwens best goed als gestoorde lifter, maar Hauer is toch nog wel een paar stapjes beter. Kortom een aardig onderhoudende film, die goed begint maar in zijn geheel toch de echte spanning mist die het origineel wel de hele tijd bezit.

avatar van P8rb

P8rb

Deze remake is echt een heerlijke horror tussendoortje. Waar het eerste deel van de film nog tamelijk rustig opbouwend en spannend is, barst in het tweede deel de hel helemaal los, wat ik eigenlijk niet bepaald had verwacht. Het regent op ten duur lijken en "the hitcher", Sean Bean, speelt de psychopaat erg sterk. Echt een rolletje voor hem, daar heeft hij het kopje wel voor!

Het origineel moet ik nog eens bekijken, de remake is in ieder geval een toppertje. Tamelijk voorspelbaar maar daar kan ik me totaal niet aan storen bij zo'n lekker filmpje als deze. 4 sterren zijn verdiend.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bijzonder sterk.

Sinds lange tijd weer eens met zweet handjes een film zitten kijken.

Altijd leuk wanneer een koppel word opgejaagd, in dit geval word het erg goed uitgewerkt.

Gewoon erg goed.

En kom er net achter dat het dus een remake is, dan ben ik toch wel erg benieuwd naar het origineel, die beter schijnt te zijn.

avatar van Lennert

Lennert

Eigenlijk nog best een leuke film, al is het alleen al vanwege het feit dat Sean Bean Rutger Hauer's performance uit het origineel net niet evenaart, maar wel in de buurt komt. Hauer had met zijn uiterlijk gewoon net dat beetje extra, maar een monster zonder wroeging spelen lukte Bean zeker.

Sophia Bush vond ik een plezier om naar te kijken, maar als plotselinge heldin vond ik haar zeker niet overtuigend, daarvoor was het teveel het standaard schreeuwtutje. De rest van de cast was eigenlijk ook weinig bijzonder. NIet slecht, maar ik vond weinig personages echt memorabel.

Het kan de invloed zijn van producer Michael Bay, maar in vergelijking met het origineel was er veel meer visuele actie te vinden die in ieder geval goed geschoten was, maar niet per se iets toevoegde aan de algemene sfeer. Het origineel had minder gore en explosies, maar wel iets meer sfeer, zonder ook maar een moment minder hysterisch over te komen.

Zeker leuk om een keer te kijken door de goeie regie en cinematografie plus het acteerwerk van Bean. Niet veel meer, maar het is voldoende.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De remake van The Hitcher uit 86 is toch nog wel goed te doen. Er worden andere elementen in gebruikt en is ook minder subtiel als het orgineel maar het verhaal komt natuurlijk op het zelfte neer. Dit keer gaat het niet om 1 man die een gestoorde lifter op zijn dak krijgt maar om een jong teenage stelletje. Het begint irritant met irritante muziek maar uiteindelijk word de film toch wel opgebloeid waneer ze The Hitcher tegenkomen. Rutger Hauer speelde al erg goed als de eerste John Ryder, maar Sean Bean kan er ook iets goeds van maken met zijn bad-guy uitstraling. En de film word vanaf dan ook best spannend. De vrachtwagen-uitrek-scene is btw dit keer volledig ongecencureerd terwijl ze het in de oringeel de ontleding niet lieten zien en aan het einde krijgen we ook nog te maken met een killer-bitch gehalte.

Voor de rest niet beter dan de orginele Hitcher maar evengoed nog wel goed te doen.

avatar van killerfreak

killerfreak

redelijk, maar niet beter dan gemiddeld. Maar natuurlijk leuk avondfilmpje. Veel hoeft dat niet te zijn om te vermaken

Niet bijzonder geweldige cast (acteerprestaites konden net iets beter bedoel ik dus) en muziek was ook niet that special. Maja... toch 3* voor de relatief goede spanning

avatar van AGE-411

AGE-411

Hip-Hop Drunkie schreef:

Ben van plan om te kijken!

Beter niet gedaan.

2 studentenjochies in een horrorfilm op een weg. Het gedacht alleen is al tenenkrommend en irritant. En dat is de film ook.
Een zero voor de acteerprestaties, omdat ze zo op mijn zenuws werken.
Is er een bepaalde regel in filmland dat een horrorfilm van dit kaliber een bepaald aantal keer de zin "Oh My god" moet bevatten? Script is zo cliché en werkelijk geeneen dialoog is niet-irritant.

Daarnaast nog enkele andere opmerkingen:

- Waarom vermoordt die kerel al die mensen? Is hij een zoon van de duivel? Bezeten? We hebben er het raden naar! In film moet alles kunnen, als het maar verklaard kan worden
- Waarom hielden de agenten hen eigenlijk aan? Het was toch duidelijk dat die kerel dat gezin probeerde te helpen.
- Hoe vond die kerel dat meisje in bijvoorbeeld de hotelkamer?
- Agenten die een shoot-to-kil doen op verdachten?
- Het einde is zeer slecht:
--> Een seriemoordenaar wordt door 3 matig bewaakte agenten in 1 auto begeleid naar zjn cel?
--> De chik die die exploderende auto overleefd en daarna de ijzeren deur aan hort schopt, uit de auto springt en de slechterik neerschiet?

Waste of my time

avatar van 606

Toch een aardige Hitcher film in een modern jasje.

Bean is erg goed als gevoelloze killer.

Bush was een genot om te zien.

3,5 ster

avatar van Theunissen

Vrijwel een letterlijke (wel een slappe) verfilming van het origineel uit 1986 met Rutger Hauer alleen een behoorlijk stuk slechter. Sean Bean vond ik niet echt overtuigend en hij valt in het niets met de rol van Rutger Hauer in het origineel. Het origineel is ook veel boeiender en spannender.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een lekker tussendoor filmpje. Koude avond, joggingbroek aan, warm sweatshirt en een dekentje over je heen.. en dan kijken naar wéér een horrorklassieker die in een nieuw jasje is gestoken.

Oh oh oh, wat is Sophia Bush toch een ontzettend aantrekkelijk meisje. Korte topjes en nog kortere rokjes, en dat gedurende de hele film.. Whoohoot! Maar niet alleen zij is knap, haar vriendje mag er ook zijn. Twee mooie, verliefde mensen in beeld samen met een voorspelbaar verhaal. Toegegeven: er zitten een paar aardige schrikmomenten in. Beetje afgekeken van andere genrefilms? Natuurlijk, maar het deed weinig aan de spanning af.

Sean Bean doet het aardig, maar zijn motief? Mwoah.. Een echte band tussen de slachtoffers en de dader zie je niet. Waarom is hij zo vastbesloten ze te vermoorden, maar eerst op te jagen als wild vee? Ach, soms hoef je helemaal geen diepe, psychologische redenen te weten en doe je het maar gewoon met wat je te zien krijgt.

Al met al zeker geen slechte remake, minder tenenkrommend dan verwacht, en laten we vooral niet de eindscène vergeten..

avatar van rep_robert

Voor de rest schaar ik me ook bij veel meningen, opzich voelt het wel lekker aan als tussendoor horrortje. De film kent dan vaak ook z'n sterke momenten.

Alleen is de cast niet altijd even goed en is Sean Bean ondanks een redelijk overtuigende rol toch geen Rutger Hauer, die toch echt de dreiging van een psycho had. Ook volgen er een aantal onlogisch handelingen die toch een irritatieniveau halen, vooral richting het einde. Ze willen liever dood gaan en ontsnappen liever uit de handen van de veilige politie dan dat ze tijdelijk ondervraagd worden..

Verder wel redelijk onderhoudend, met een paar leuke schrikeffectjes.

avatar van eltorro

eltorro

De film oogt een beetje alsof hij door 2 regisseurs is geregisseerd, misschien was Michael Bay niet de slimste zet als producer. Als actie film nog wel redelijk tot saai, en als horror / thriller een beetje te sterk en over de top allemaal. Jammer dat de film moeilijk een kant wist te kiezen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Het beste wat dit te bieden heeft, is dat het het origineel onder de aandacht brengt. Het valt verder op geen enkele verbetering te betrappen. Bean heeft wel een toepasselijke kop, maar de te enthousiaste blik waarmee hij de twee de stuipen op het lijf jaagt, komt vooral koddig over. Het kibbelende duo is volstrekt inwisselbaar en op momenten zelfs knap irritant uitgespeeld.

Sophia Bush mag het slot zelfs op hilarische wijze verknallen. Tegen die tijd heeft Meyers de film allang de nek omgedraaid. Het zal een een mooi PR aan schrikeffectjes zijn, maar daarmee krijgt hij de film niet onder stroom. Tijdens een drukke achtervolging, begeleid met afschuwelijke muziek, is deze Hitcher eigenlijk niet meer te harden. Gelukkig is het nog even gezellig in het motel..

avatar van jordandejong

jordandejong

Hele aardige remake op een uitstekend orgineel.

Laten we beginnen met de Hitcher zelf. Niemand kan Rutger Hauer in zijn rol evenaren, maar ik denk dat ze met Sean Bean toch een hele aardige stand in hebben gevonden.
Acteerprestaties vielen me zowieso mee, allemaal redelijk goed gedaan.

De film doet op de spannende scenes zijn ding (ondanks dat er een paar scenes bijna hetzelfde zijn als uit het origineel).
Behalve spanning zitten er ook een aantal luchtige scenes tussen. De scene waarin John Ryder met zijn nightrider wagen al die politieauto's inclusief helicopter uitschakeld vond ik gewoon erg grappig, mede door die funky muziek op de achtergrond.

Conclusie is dat dit een hele erge meevaller is.
Spanning,goed acteerwerk,paar humoristische scenes.
Het heeft eigenlijk alles wel.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Mij viel vooral op dat er goed werd gefilmd. De spannende scenes werden goed in beeld gebracht. Bijvoorbeeld wanneer de hitcher door de regen loopt, de indringende kop wanneer de hitcher wordt ondervraagd, de ontploffin op het eind en de executie van de hitcher op het eind..
Daarnaast waren de beelden van de, voor deze film ideale, omgeving erg mooi. Het was echt de "middle of nowhere" wat natuurlijk een grote rol speelt. Daarbij vond ik Bean ook best aardig als hitcher. Verder zaten er ook vette auto's in, niet heel belangrijk maar het paste goed bij de film.
Ook de soundtrack vond ik goed, lekkere muziek die goed paste in de stijl van de film.

Maar dit zijn helaas allemaal bijzaken en helaas is de film niet zo goed als deze losse onderdelen.
Naarmate de film vorderde bleek steeds beter hoe dun het script was. Daarbij kwam het allemaal zo ongeloofwaardig over dat ik na een half uur al eigenlijk niet meer echt ín de film zat. Kleine foutjes heb ik nooit echt last van, maar bijvoorbeeld die scene waarin de hitcher vanuit de Trans Am vier politie wagens, Dukes of Hazard stijl, laat crashen en dan óók nog de helikopterpiloot door zn hoofd schiet? Ja dat ging me wel te ver. Dat was echt overdreven en paste niet in de film. Dat is een onrealistische scene in een film die zich realistisch voordoet.

Het matige script, de toevalligheden en de onwaarschijnlijkheid doen de spanning, het goede camerawerk en de goede soundtrack teniet. Geen waardige remake.

avatar van Musicer

Musicer

Het eerste deel was goed, maar zodra Jim doodgaat verandert deze degelijke thriller in een regelrecht gorefilmpje.

De spanningsopbouw in het eerste halfuur was best wel goed en de acteurs waren degelijk tot goed, maar de uitwerking van het verhaal (voor zover dat er al is) is quasi onbestaande. John Ryder krijgt geen enkel motief, waar ik op zich nog langs kan kijken, maar halverwege de film verandert zijn werkwijze plots, zonder enige reden. Neal McDonough is zoals steeds vreselijk vervelend en zijn personage is zeer inconsistent en gaat nergens heen. De twee hoofdrolspelers waren best oké voor zo'n filmpje en het plotje met het christelijke gezin was best wel goed. Alleen jammer dat ze in het laatste deel de weg helemaal kwijt raken en voor wat spektakel gaan, ongeveer vanaf het moment dat die auto van de rotsen bijna op Grace valt (het was te denken met Michael Bay betrokken). De CGI was trouwens barslecht (het konijn op het begin, de libelle tegen de voorruit even later en de vlammenzee op het einde). Het onbevredigende einde maakt het er ook niet beter op.

2,5* dankzij de eerste helft van de film en Sophia Bush

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Was een prima thriller hoor, deze The Hitcher. Het origineel zag ik niet, dus écht vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar ik kan je wel zeggen dat ik me geen moment heb verveeld.

Het is een film waarbij je niet al te veel moet nadenken, of op foutjes letten, JDSsmetje. Je kan van te voren wel bedenken dat dit geen meesterwerk zal zijn, of iets ontzettend geniaals. Het is 'gewoon' een thriller waar je niet al te hoge verwachtingen van moet hebben.

En mij beviel het dan ook prima, want vanaf minuut 1 zit de spanning er lekker in en wordt er op zich best aardig geacteerd. De 'hitcher' zelf deed het érg goed als psychopaat, "How long have you been fucking her?". Er waren geen personages die écht irriteerden, al was de 'klik' tussen het stelletje af en toe wel wat ver te zoeken. Maar je moet er niet al te veel bij nadenken, en je verveeld je deze 80 minuten geen moment. Want het is non-stop actie en spanning wat The Hitcher te bieden heeft. En dat doet het maar al te goed, want bij vlagen zit je op het puntje van je stoel, maar helaas is het af en toe ook iets té voorspelbaar. Helaas.

Al met al krijgt The Hitcher dan toch wel een kleine 3,5 sterren, want hij beviel me prima en dat anderhalf uur was zo om!

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een spannende thriller met redelijk wat schrikmomenten. Natuurlijk af en toe voorspelbaar, maar de film kijkt vlot weg en verveeld niet. De cast is niet slecht, al is het vooral Sean Bean die er uitspringt.

Een duim omhoog

avatar van mr_erp

mr_erp

Leuke actiethriller.
Beste punt van deze film is de spanning. Gedurende de gehele duur van de film aanwezig.
Verder goed camerawerk en mooie beelden van 'the middle of nowhere'.
En nog een groot pluspunt was Sophia Bush als een van de hoofdrolspelers.
Dit maakt het geheel toch zeker prettig om naar te kijken.

Verder wel een zwak einde, waarbij je je steeds meer gaat ergeren aan het feit dat Sophia die psychopaat niet doodschiet en waarin ook niks wordt verteld over de motieven van de dader.

Daardoor wel een vermakelijk filmpje maar niet meer dan dat..

avatar van voomzap

voomzap

Film met een enorm hoog "jaa hooor"en "tuuuuurlijk" gehalte. Net iets te veel foutjes in het script. Onmogelijkheden waarbij de killer, hoe hard je hem ook raakt, hoeveel honderden kilometers je ook rijdt in willekeurige richtingen, steeds weer op de stoep staat te wachten of binnen een paar minuten ter plaatse is. Karikaturaal acteerwerk ook. Desalniettemin is het allemaal wel vlot, het kijkt makkelijk weg en de actie is veelal dik in orde. Eigenlijk gewoon een b-film waarbij de b voor pot Bier staat. Af en toe zakt het af naar C-niveau. En dat staat in dit geval natuurlijk voor zak Chips.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nog net te doen.

De openingsscène zet meteen de toon: een konijn wil een snelweg oversteken en wordt platgereden door de auto die je niet ziet aankomen. Als even later nagenoeg hetzelfde gebeurt met een libelle is de hoop op een foute maar ook spannende thriller groot.
De aanleiding naar het meenemen van de lifter trekt die lijn nog door en de lifter zelf is behoorlijk gestoord, maar vanaf het moment dat hij in de auto plaatsneemt wordt er amper een spanningsboog opgebouwd.
Het actiegedeelte duurt tamelijk lang, maar spannend wordt het nooit echt. Als ook nog de koppige flikkenpasseren en de tortelduifjes de fout maken niet samen te blijven is het duidelijk dat The Hitcher niet meer dan een gezapig tussendoortje is.
Het einde is trouwens te dom voor woorden, wanneer het vrouwtje verandert in een moordmachien, een "explosie" overleeft en de lifter kapotschiet.

Sean Bean is een geloofwaardige psycho, maar tegenspelers Sophia Bush - hoewel handig inspelend op het mannelijke publiek door in een kort short rond te huppelen - en Zachary Knighton bakken er niet al te veel van.

Dat Michael Bay één van de producers is is duidelijk te merken. Af en toe gaat het op vlak van actie allemaal wat uit de bocht. Zo is de scène waarin de lifter een drietal politiewagen én een helikopter uitschakelt met een 9mm wat te veel van het goede.
Ook de CGI - het konijn en de libelle - ziet er niet al te best uit, maar dat zie ik door de vingers daar het slechts onbenullige bijzaken betreft.

2,5

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Sean Bean en

Neal McDonough...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima HD kwaliteit breedbeeld...