Repo Man (1984)
Met onder meer: Emilio Estevez, Harry Dean Stanton en Tracey Walter
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 april 1985
Plot Repo Man
"It’s 4 a.m. Do you know where your car is?"
Otto wordt ontslagen van zijn baan bij de supermarkt. Hij raakt bevriend met een 'Reposession Man' en raakt aangetrokken tot het beroep. Tegelijkertijd wordt een pakje uit een overheidslab meegenomen. Het pakje heeft vreemde effecten op iedereen die het ziet en het is verstopt in een auto waar de overheid veel geld voor over heeft...
Otto Maddox
Oly
Lagarto
Napo
Armin
Kan mij er niet veel meer van herinneren, maar volgens mij raakte het verhaal kant nog wal. Hou het op *1/2
Pfffff. Burgermannetje! Lang leve deze anarchistische punkfilm!
mikey
'Reposession Man' is een soort van premiejager maar dan in auto's. Coole punk flick 4.
Ronhart
Samen met mijn zoon van 14 hiernaar gekeken. We waren het er over eens dat het allemaal nergens op sloeg.
Er zat geen kop of staart aan het verhaal. Het acteren was twijfelachtig. De effecten uitgesproken primitief. De grappen waren ook al niet grappig.
We hebben de film uitgekeken om te zien of het toch nog wat werd, maar het werd niet wat.
Ieder zijn meug, wij geven er niet meer dan 0,5 * voor.
as
brucecampbell
film die ik als tiener enorm leuk vond, nu iets minder maar toch een 3 vanwege estevez
zjandannybob
mm tgaat niejt echt geweldig, wel afgekeken dus was blijkbaar toch wel beetje geboeid...
Poisonthewell
Maffe film, maar er valt volop te lachen (let eens op de etiketten op de producten). Kan ook niet anders als de plot draait om mislukte punks, auto-inbeslagnames en rottende alienlijken in een kofferbak. De film zit vol met insider's jokes; zo is de punkband the Circle Jerks te zien als bar-act en worden in het ziekenhuis doktoren Benway en Lee omgeroepen (uit Burroughs' Naked Lunch). 3,5*
Pkmink
Maffe anarchopunk cultfilm met nietsnut Emilio Estevez en ouwe rot Harry Dean Stanton in prachtrollen. 4* als tiener in 1985, anno 2008 nog steeds 4*
bami147
Betamax
Anarchistische punkfilm! ??? Mis ik iets? Kijk ik dezelfde film?
Heb hem vroeger in de bios gezien en toen vond ik het wel wat maar vandaag vond ik het en puur slechte en rommelige film.
Enorm gedateerd, slechte effecten, waardeloos acteren en gewoon niet leuk.
Hele slechte poging om een "aparte" film te maken.
Jazzthieve
PLaats 21 op Rotten Tometoes top 100 sci-fi. Wil toch wel wat zeggen.
Was destijds lachwekkend, is nu ongetwijfeld geweldig mooi om terug te zien!!??
Nee, dat moet een totaal andere film zijn. Repo Man gaat over mensen die auto's stelen van mensen met schulden. En dan zit er nog iets in een achterbak.....
. En dan zit er nog iets in een achterbak.....
Eat your heart out, Tarantino....
kinjutsu
Zeker een leuk filmpje. Opzoek gegaan omdat ik hoorde dat de favoriete film van Ceephax Acid Crew was (Squarepushers kleine broertje). Geen moment van verveling en af een toe droge grappen en situaties. Echte hoogtepunten zaten er daarentegen niet in, daarom hou ik het op een 3.
Leuk om een keer gezien te hebben, ook kende ik het hele begrip/beroep Reposession Man niet. Toch iets heel eigenaardigs eigen.
dutchtuga
Briljante komedie.
Film barst van de absurde momenten met de grootste anarchistische malloten die je je kan voorstellen. Dat in een 80's jasje en ondersteund door punk en rock 'n roll levert een cultfilm van jewelste op.
Zeer aangenaam verrast.
Stapler
Als jullie dit tof vinden raad ik They Live aan.
Deze gaat wel maar ja ik houd wel van dit soort films
sei cilindri
Tja , een vreselijk foute 80's film natuurlijk , maar wel een lekkere cultfilm.
Ook ik had hem nog in mijn hoofd als toppertje uit de tachtiger jaren en nu, na al die jaren vond ik hem nog steeds stoer.
Jammer dat we Estevez tegenwoordig nooit meer zien
Near_Dark
Ik heb deze debuutfilm ook eens bekeken, voordien nog nooit gezien...
Hij leent zich uitstekend om een tof tijdsbeeld te krijgen van het Amerika van begin de jaren 1980, pure nostalgie !
Al die foute kapsels en lachwekkende kledij, monochroom groene computerschermen met alleen maar blokletters (prentjes ging toen nog niet...) en dan die auto's ! Ik denk dat de gemiddelde Amerikaanse wagen toen wel 7 meter lang was, niet te doen !
De muziek was typisch jaren '80 synthesiser troep, ik vindt dat goed klinken maar de jeugd van tegenwoordig zal daar ongetwijfeld zijn neus voor ophalen. Maar wat wil je, dat was nu eenmaal het genre muziek dat toen in zowat alle B-Films werd gebruikt.
Er komen ook enkele punk & Rock nummers in voor.
De effecten waren om van te bleiten, zo slecht !!
Denk maar aan die Chevy '64 die gloeide met een gifgroen licht en de ijsblokjes die uit de lucht regenden. Die werden overduidelijk vlak voor de camera met een emmer uitgekapt. Ze vielen enkel vlak voor de camera op de grond, de rest van de scène lag er kurkdroog bij
Deze film is zo ongelooflijk fout én grappig dat ik hem minstens een 6/10 moet geven. Minder is hij zeker niet waard, ook al slaat het allemaal nergens op.
Hij heeft zijn cultstatus dubbel en dik verdiend !
De laatste worp van deze regisseur noemt "Repo Chick (2009)", yeah right
stephan73
Repo Man is een regelrechte cultklassieker, maar toch had ik er nog meer van verwacht. Waarschijnlijk waren de herrineringen die ik aan deze film had grootser dan wat ik in de herhaling zag.
Het camerawerk (Robbie Müller) en de dialogen waren briljant, maar het tempo en de actie waren slap en traag.
Het is jammer dat Repo Man (en ook Sid & Nancy) het beste werk van Alex Cox blijft en dat de man niet meer dit niveau weet te halen, alhoewel ik Searchers 2.0 ook kon waarderen.
Maar nog moeilijker om te aanvaarden blijft dat zowel Alex Cox als de BBC niet meer de legendarische reeks films onder de naam Moviedrome niet meer uitzenden!
Een kleine 4*
Meneer Bungel
Was destijds lachwekkend, is nu ongetwijfeld geweldig mooi om terug te zien!!??
Ook leuk, maar verbleekt toch wat bij 'Repo man'...
Leuk idee maar wat aan de slappe kant.
Acteren goed maar special effects gematigd.
jipt
Slappe hap, dit soort cult stelt me op één of andere manier telkens weer te leur. Ik zal hem daarentegen wel nog een keer kunnen kijken. Tot nu toe... 2*
danuz
Grappig om Black Flags TV Party langs te horen komen. Zegt direct ook veel over de film zelf. Veel punks, tv-zooi, popcultuur en een vleugje 'new-age' gedoe. Maakt een grappige film, die zich eigenlijk pas echt op het einde als Science-Fiction laat omschrijven. Leuk!

Repo Chick

Trees Lounge
Drama / Komedie, 1996

Watership Down
Animatie / Avontuur, 1978
punkmuziekpolitieuforadioactivitysurrealismedonkere komedieonafhankelijke filmsamenzweringlos angeles, californiëwetenschappergeweldcultfilmrepossession radioactivityjaren 80black comedycar trunk