• 9.370.316 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Alex Cox

Met onder meer: Jaclyn Jonet, Miguel Sandoval en Del Zamora

Plot Repo Chick

"An unlikely hero in a chaotic world."

Pixxi De La Chasse, een verwend rijkeluis meisje, wordt onterfd door haar familie, omdat ze regelmatig gearresteerd werd voor haar rijgedrag, geen baan heeft en het weigert om een verantwoord leven te leiden. Nadat haar auto in beslag wordt genomen, wordt Pixxi gevraagd om samen te werken met de Repo mannen Arizona Gray en Aguas. Al snel wordt zij gezien als de beste Repo chick, en ze heeft zelfs een hele groep die haar volgt. Terwijl ze op zoek is naar een antieke treinwagon, waarvoor ze een miljoen dollar voor kan vangen, krijgt ze te maken met een groep terroristen.

avatar van stephan73

stephan73

Nieuwe film van Alex Cox, die geen vervolg is op zijn cultklassieker Repo Man!

avatar van Reinbo

Repo Man was geweldig. Ben benieuwd.

En die stem slaat nergens op. Film is nog niet uit.

avatar van starbright boy

De film was te zien in Venetie en de stemmer is een vaste bezoeker van filmfestivals.

avatar van Reinbo

AHA. Jammer, had gehoopt dat Alex Cox eindelijk weer eens iets goeds zou maken.....

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Jammer inderdaad, de eerste onvoldoende voor Cox. Het verhaaltje en flink wat dialogen zijn dan soms nog best leuk, de invulling qua acteurs (een enkeling daargelaten, Cox speelt zelf bijvoorbeeld wel een grappig bijrolletje), maar vooral qua visuele middelen (zulke 'animaties' zouden hooguit werken als een kleine aanvulling, evenals de green screens waar de film voor het grootste deel mee gemaakt is) is helaas om te huilen. ''Minimaal budget'' is dan misschien het excuus, ik kon er weinig tot niets mee. ''Microfeature'' wordt het genoemd, maar met The Searchers kwam hij daar toch veel beter mee weg. Ook omdat het verhaal daar beter en leuker uitgewerkt wordt.

En toch, tóch... ik het idee dat ik qua inhoud nog wel het een en ander gemist heb... maar ja, het oog wil ook echt wat (niet dat Jonet niet bekoorde, overigens)...

2,0*.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het voorgaande werk van Alex Cox is volledig aan me voorbij gegaan. Repo Man heb ik dus ook nooit gezien.

Deze Repo Chick was desondanks prima te bekijken. Kort samengevat is het allemaal wel origineel wat de beste man laat zien maar ook erg geforceerd. Cox wil heel veel in zijn film stoppen waardoor er hier en daar een glimlach overblijft maar de satire verloren gaat.

Uiteindelijk blijven alleen de koddige verwijzigingen naar het communisme, een paar leuke bijrollen, een schattige teckel en het porno uiterlijk van Jaclyn Jonet hangen. Een element dat ze overigens veel meer uit hadden kunnen buiten. Daarmee komen we dan gelijk op het grootste nadeel van de film. Het is allemaal veel te braaf en inwisselbaar. The Repo Chick ziet er heerlijk uit maar heeft inhoudelijk niets om het lijf. Het is een hol vat dat hard klinkt.

Matig