• 9.372.674 stemmen

Met onder meer: Emilio Estevez, Harry Dean Stanton en Tracey Walter

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 april 1985

Plot Repo Man

"It’s 4 a.m. Do you know where your car is?"

Otto wordt ontslagen van zijn baan bij de supermarkt. Hij raakt bevriend met een 'Reposession Man' en raakt aangetrokken tot het beroep. Tegelijkertijd wordt een pakje uit een overheidslab meegenomen. Het pakje heeft vreemde effecten op iedereen die het ziet en het is verstopt in een auto waar de overheid veel geld voor over heeft...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Briljante komedie.

Film barst van de absurde momenten met de grootste anarchistische malloten die je je kan voorstellen. Dat in een 80's jasje en ondersteund door punk en rock 'n roll levert een cultfilm van jewelste op.

Zeer aangenaam verrast.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik heb deze debuutfilm ook eens bekeken, voordien nog nooit gezien...

Hij leent zich uitstekend om een tof tijdsbeeld te krijgen van het Amerika van begin de jaren 1980, pure nostalgie !

Al die foute kapsels en lachwekkende kledij, monochroom groene computerschermen met alleen maar blokletters (prentjes ging toen nog niet...) en dan die auto's ! Ik denk dat de gemiddelde Amerikaanse wagen toen wel 7 meter lang was, niet te doen !

De muziek was typisch jaren '80 synthesiser troep, ik vindt dat goed klinken maar de jeugd van tegenwoordig zal daar ongetwijfeld zijn neus voor ophalen. Maar wat wil je, dat was nu eenmaal het genre muziek dat toen in zowat alle B-Films werd gebruikt.
Er komen ook enkele punk & Rock nummers in voor.

De effecten waren om van te bleiten, zo slecht !!
Denk maar aan die Chevy '64 die gloeide met een gifgroen licht en de ijsblokjes die uit de lucht regenden. Die werden overduidelijk vlak voor de camera met een emmer uitgekapt. Ze vielen enkel vlak voor de camera op de grond, de rest van de scène lag er kurkdroog bij

Deze film is zo ongelooflijk fout én grappig dat ik hem minstens een 6/10 moet geven. Minder is hij zeker niet waard, ook al slaat het allemaal nergens op.
Hij heeft zijn cultstatus dubbel en dik verdiend !

De laatste worp van deze regisseur noemt "Repo Chick (2009)", yeah right

avatar van stephan73

stephan73

Repo Man is een regelrechte cultklassieker, maar toch had ik er nog meer van verwacht. Waarschijnlijk waren de herrineringen die ik aan deze film had grootser dan wat ik in de herhaling zag.

Het camerawerk (Robbie Müller) en de dialogen waren briljant, maar het tempo en de actie waren slap en traag.

Het is jammer dat Repo Man (en ook Sid & Nancy) het beste werk van Alex Cox blijft en dat de man niet meer dit niveau weet te halen, alhoewel ik Searchers 2.0 ook kon waarderen.

Maar nog moeilijker om te aanvaarden blijft dat zowel Alex Cox als de BBC niet meer de legendarische reeks films onder de naam Moviedrome niet meer uitzenden!

Een kleine 4*

avatar van 606

Leuk idee maar wat aan de slappe kant.

Acteren goed maar special effects gematigd.

avatar van Zinema

Cut-cult.

Wat opvalt, naast een aardige soundtrack, is het feit dat alles prima in beeld wordt gebracht en het verhaaltje op zijn minst origineel is. Evenals de montage al is die waarschijnlijk vooral onbedoeld komisch. Tevens is het script een rommeltje en zakt een en ander halverwege behoorlijk in naar zeer bedenkelijk niveau.

Matig.

avatar van rep_robert

Had toch vooral een meer over de top film verwacht. Tuurlijk is het plot onzinnig en zitten er een aantal wtf momentjes in. Maar over het algemeen is het toch een behoorlijk rechtlijnige film over de speurtocht naar een auto die veel geld oplevert en waar iets vreemds in de kofferbak zit.

Voor de rest viel me eigenlijk op dat de film helemaal niet zo amateuristisch leek, iets wat ik wel meer bij pulp/cult films verwacht eigenlijk. De film was toch iets te gelikt naar mijn smaak.

Prima te doen, maar als je echt een absurde film in bijvoorbeeld een Troma stijl verwacht zit je toch wel verkeerd.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het heeft mij niet echt kunnen overtuigen. De bijdrage van het sciencefiction genre bleef beperkt tot een lichtgevende auto en het het in rook oplossen van personen die met de kofferbank in oogcontact komen. Het stelen van wagens was op zich wel leuk en de jonge knaap wist zich prima te redden tussen zijn medespelers. Plot zelf kon me niet echt bekoren en op een gegeven moment lijkt alles te blijven hangen in langdradigheid. Er zit wat dat betreft niet zoveel ontwikkeling in en ik miste enigszins het lef om wat absurde gekkigheid naar voren te halen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Bijzonder leuk. Lollig in elkaar gedraaide onzin met grappige dialogen, een cool retro-sfeertje, fijn in beeld gebracht en met een goede soundtrack. Flink over de top, de enige manier waarop dit kan slagen is er een zooitje van te maken en dat lukt erg goed tegen het einde. Verder is het de moeite waard op de details te letten, zoals de producten die in de schappen staan etc.

avatar van Robi

Robi

Ik was eigenlijk voorbereid op een zwaar overgewaardeerde Hollywood rotzooi film in de trant van Terminator of zoiets. Maar daar zat ik dus behoorlijk mis deze keer. Om te beginnen is hij al helemaal niet zo hoog gewaardeerd. En ook niet zo beroemd. Ik dacht dat dit zo'n typische top 250 film was. Maar waar haal ik dat idee dan vandaan?

In ieder geval was dit een hele aangename film die me van het begin tot het einde wist te boeien.

Een film over een jongen en zijn carrière als repo man. Iemand die auto's terug haalt als de eigenaar zijn schulden niet aflost. En een film over een oude Chevrolet met een bijzondere lading in de kofferbak.

De film speelt zich af in de punk / new wave tijd in Amerika. Er zijn een hoop leuke Amerikaanse auto's te zien. Maar de grootste troef van deze film is de sfeer van de film. Die is vaag, mysterieus en vreemd. Maar tegelijkertijd ook heel boeiend en vooral erg aangenaam.

En zo kwam deze film dus ook precies op mij over. Naast dat het dus een erg aangename verrassing was, als je rotzooi verwacht. Maar dat laatste lag dus vooral aan mijn slechte voorbereiding. In dit geval was het dus goed om eens een keer niet vooraf te kijken op moviemeter.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Geen hoogvlieger, maar enige cult is er zeker te vinden, al had het punkerige en de grappen en grollen nog best wat gaver gedaan mogen worden. Anyway het blijft lekker onzinnig en daarbij rommelig, dat dan ook weer wel.

avatar van Spetie

Best wel leuk en bij vlagen zelfs heel grappig. Ik kende deze film wel, maar ergens dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar dat bleek mee te vallen.

Vooral aan de aankleding is veel zorg besteed. Het budget is duidelijk laag, maar dat maakt de lol juist alleen maar groter. De muziek is fin ene effecten zijn soms lekker cheesy. Als de boel richting het einde in het honderd loopt is het pas echt lachen geblazen.

Komt op sommige momenten net te kort voor vier sterren, maar drieënhalf kan ik er toch vrij gemakkelijk aan kwijt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

'Repo Man' is heerlijk onzinnig vermaak. Emilio Estevez past precies in dat foute plaatje. Heerlijk om die gast alleen al te zien lachen, dan ga ik zelf ook al. Charlie Sheen heeft dat ook bij mij. En ja, Stanton erbij en qua hoofdrolspelers zit je goed. Het verhaaltje zelf is niet zo interessant, maar regisseur Cox brengt alles sfeervol en vol met grappige details en onnozele gebeurtenissen. En het werkt prima. Leuke film.

avatar van DVD-T

DVD-T

"Let's have a drink"

Leuk hoe uiteindelijk alle producten geen enkel merk hebben en er een eenheid in de verpakkingen zit. Geweldig bedacht. En de film zit vol met dat soort geniale vondsten. Verhaaltje is best simpel maar is heel erg onderhoudend. De acteurs hebben er duidelijk erg veel plezier in en vertolken hun rollen goed tot zeer goed. Vooral Harry Dean Stanton is lekker op dreef. De dialogen zijn erg fijn om te volgen. Goed schrijfwerk. De aanklacht de maatschappij is met een hoop humor gebracht. De L.A. locaties die gebruikt zijn, zijn fantastisch.

Na een uurtje wordt het net even te veel een rommeltje. Een leuk rommeltje, dat wel. Maar wordt op den duur een beetje too much, too long. Verder is het gewoon een erg leuke film.

avatar van Leno

Leno

Vreemde film die verschillende kanten lijkt op te gaan en uiteindelijk een passende climax kent. De sfeer is lekker mysterieus, soms wat vaag en heeft een duidelijke tijdstempel. De film deed me wel een beetje denken aan Miracle Mile uit 1988. Niet qua verhaal maar wel qua insteek: duidelijk niet in een hokje te plaatsen en eigenlijk best gedurfd. Zie ik tegenwoording niet (veel) meer in mainstream films.

avatar van scorsese

Redelijke film over een jongeman die een baantje krijgt om auto's terug te vorderen van mensen die hun rekening niet betalen. Het verloop van deze originele en vooral eigenzinnige film laat zich niet gemakkelijk voorspellen. Het is dan ook allemaal behoorlijk absurd en met krankzinnige personages. Wellicht slaat het allemaal nergens op, maar de film zit vol met kleine, grappige momenten. En ook wordt Los Angeles mooi in beeld gebracht hier.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Haha, wat een lekker tegendraadse film die moeilijk in één genre te steken is. Repo Man is een cultfilm sinds jaar en dag. Je weet echt niet waar het allemaal naartoe gaat : een jonge gast vindt een job als 'repo man' en moet dus wagens stelen van mensen die hun schulden niet afbetalen. Tot er een Chevy Malibu gesignaleerd wordt die een hoop geld waard is. Maar de repo's zijn niet de enigen die achter deze vreemde wagen zitten. Obscure regeringsagenten, autodieven, punks en UFO-sekteleden staan elkaar in de weg. De humor is absurd, donker maar het werkt allemaal naar behoren. Naar het einde toe wordt het nogal chaotisch maar ik heb me hier erg mee vermaakt.

avatar van Flavio

Flavio

Ik zag deze ooit, toen ik denk ik een jaar of 18 was. Vond hem leuk, en ik heb de uitspraak "I Blame Society" altijd onthouden omdat ik het zo grappig vond dat iemand die ligt te creperen een halve speech houdt. Maar nu bij herziening blijkt de film toch nog een stuk leuker dan ik had gedacht. Heerlijke humor, met vooral de filosoferende Miller en de scheldende Lite, een anarchistisch sfeertje met een fijne soundtrack ook -Institutionalized van Suicidal Tendencies!- en leuke visuele grapjes zoals blikken voedsel met "food" erop en blikken bier met "beer"- heerlijk droog, a la Jiskefet's dierenwinkel, en al die blonde CIA-agenten. Vreemd dat deze hier toch vrij lauw beoordeeld wordt. Film om snel weer op te zetten.