I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
Halcyon
Jammer want CGI is een prachtig middel om films rijker te maken, net als kruiden bij het koken. Kan heerlijk/prachtig zijn, echter zodra je steeds meer troep er doorheen gaat gooien want "CGI = tof" en "meer = beter" dan zit je echt op een verkeerd pad
Volledig mee eens.
Sasja
heb hem gezien en ik vond em voor een will smith film ZWAAR KUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ben ik blij dat ik geen 10 euro heb vernaggeld dat dit ding
5.1
De wederzijdse afhankelijkheid tussen Neville en Samantha wordt erg sterk overgebracht en is ook een uur lang de voornaamste sterkhouder in I Am Legend. Wanneer in een onvermijdelijk gevecht tussen mens en mutant Samantha droevig om het leven komt, sterft ook de film langzaam maar zeker uit. Het verhaal bloedt dood, mede dankzij de overbodige ontmoeting met nieuwe, oninteressante personages. Wanneer Bob Marley nog even bij de zaak betrokken wordt als filosoof van dienst zakt de film ineen als een pudding.
Helemaal eens, en wat dacht je van dat stukje waarin het wel of niet bestaan van God en zijn bedoelingen nog even behandeld worden? Waarbij natuurlijk degene die het bestaan van God ontkent min of meer ongelijk krijgt (niet expliciet, maar dat is wel het gevoel dat opgeroepen wordt) Dan is van de pudding helemaal niets meer over, helaas.
ADELANGE
Ik had iets meer vewacht van de film. Einde vooral zwak, special effects ok. Verhaal had iets meer uitgediept kunnen worden.
elhamlalila
en je geeft een 4?
Waar ik me vooral aan gestoord heb ik deze film, is de spanningsboog die ze probeerde te creeeren door het rekken van een shot. Vreselijk irritant en dus totaal mislukt.
kimmie131195
ik heb de film nog niet gezien maar de trailer was al eng genoeg !!
TheRisingSun
ik heb de film nog niet gezien maar de trailer was al eng genoeg !!
Nog niet stemmen dan, aub!
Xainic
Will Smith de enige overlevende op de wereld na een dodelijk virus dat huisgehouden heeft? En het houdt niet op er komen ook nog is zombies -_-' Beetje jammer, ook heb ik mij geërgerd aan de slechte computer getekende wezens. Al met al heb ik me wel vermaakt en is de film een echte one timer
amazingm
Ik had toch zeker meer verwacht (gehoopd) van deze film. Matige Special Effects. Mijn complimenten gaan dan ook uit naar de hond. Voor mij de beste "acteur".
Halcyon
Wat die CGI betreft. Ze is slecht in die zin dat je merkt dat het CGI is. CGI is immers enkel gelukt wanneer je ze niet opmerkt. In dat opzicht vind ik The Hills Have Eyes remake een sterk voorbeeld.
Langs de andere kant vond ik dan weer dat de computergestuurde beelden in I Am Legend niet meteen onnatuurlijk overkwamen (de context in beschouwing genomen uiteraard). Een twijfelgeval met andere woorden.
Malick
Na de geniale trip genaamd Constantine uit 2005 kon Francis Lawrence bij mij al niet veel meer fout doen. Ook al kreeg ik van behoorlijk wat mensen te horen dat hij tegen viel en het mijn straatje niet was. Was ik uiterst verrast dat de hele film me greep in zijn digitale geweld en het sublieme gegeven dat al vaker was verfilmd. The Omega Man (1971) en The Last Man on Earth (1964) beiden nog niet gezien maar daar ga ik zeker in de toekomst verandering in brengen.
We hebben te maken met een virus die de mensheid in greep houd. Vrijwel iedereen op aarde is in contact gebracht met het virus en dus daardoor in een bloeddorstige vampier veranderd, behalve Neville. Want er wordt gesuggereerd dat hij de laatste mens op aarde is! Nu gaat hij de strijd aan met de mutant(s) om de mensheid te redden van zijn aangekondigde verdoeming.
Alhoewel het bij vlagen trekjes had van ‘’28 days later’’ en ‘’Dawn of the Dead’’ staat deze film puur op eigen benen door de naargeestigheid die de film uitstraalt. Het daadwerkelijk eindigen van de mensheid en de sombere toon van het gegeven. Je moet je wel enigs beseffen dat we spreken over een beschaving een wereld die stabiel is. Natuurrampen krijgen ons niet eens zo ver, toch? Er zijn beschavingen geweest die andere beschavingen uitroeide of zichzelf kijk maar naar de Maya’s. Dus vanuit deze invalshoek, thema vond ik de film al geslaagd te noemen.
Maar net zoals het einde van Polanksis ‘’The Ninth Gate’’en het einde van ‘’The Blair Witch Project’’ blijft er veel over voor de suggestie en een flinke discussie na de film. En zelfs meer dan dat je blijft vrij onzeker de hele film door, een angstig gevoel van binnen, vervreemd van jezelf en je omgeving. Dat voelde ik de hele film door, zo intens dat ik er gewoon bang van werd. Er hangt een vreselijks stilte geen achtergrond muziek op ground zero, helemaal niets. En als je dat kan teweeg brengen als regisseur dan heb je gouden Blockbuster handen. Alhoewel je over het einde veel kan speculeren zoals abrupt, toch nog een goed einde?! Ben ik van mening dat je alsnog naar het einde gezien te hebben kan suggereren tot een verdoemenis van de mens. Wat als de wezens haar gevolgd hebben zoals bij de redding van Neville, dat betekent dat, dat eiland ook ten val komt en dus het einde van de wereld daadwerkelijk gebeurt.
Oftewel een Will Smith nog steeds in mijn ogen onder gewaardeerd speelt het subliem. De special effects zijn huiveringwekkend mooi en het was alweer een flinke binnenkomer van dit jaar. Griezelig goed en laat je niet misleiden door filmsnobs of critici die weten wat goed is en wat niet. Ga erheen en laat je die zelfde filmervaring kennis maken.
Halcyon
Het daadwerkelijk eindigen van de mensheid en de sombere toon van het gegeven.
Was dat maar het geval. I Am Legend kon dit compromisloze karakter hard gebruiken. Met het slot in zicht wordt dit gevoel helaas helemaal de kop ingedrukt.
Zo had ik het einde nog niet bekeken. In dat opzicht had die suggestie van mij iets meer benadrukt mogen worden. Het happy-end gevoel haalt mijns inziens teveel de bovenhand.
Wheely5
Vooraf lazen we hier wat berichen en dus was onze verwachting niet al te hoog. De film bekeken en we waren echt zeer verbaast over de reacties hier. We vonden het verhaal gewoon goed in elkaar zitten en het werd goed gebracht. Ja persoonlijk vond ik wél dat het einde wat meer uitgediept had kunnen worden, maar dat mocht de pret niet al te veel drukken. Daardoor toch een 4,5 en geen 5
geronimo
- 1955 berichten
Ik vond 't vréselijk toen die hond doodging! Voor de rest deed de film me niet zo erg veel. Had er meer van verwacht.
erpmans
en ook weer een goed onderbouwde mening
selfhealing
Acteerprestaties? Een beetje tegen poppen praten en op een gegeven moment zo hard schreeuwen tegen een pop dat je stem ervan overslaat vind ik geen prestaties hoor?? Die scene was zo lachwekkend dat ik zelfs een beetje met een beschamend gevoel naar mijn mede filmkijkers keek; wat de hel doet die vent???
Jah in Cast away was tegen een tekening praten ook geen acteer prestatie?
Kortom jij hebt er duidelijk geen kaas van gegeten. Acteren is echt wel iets meer dan "boeiende conversaties aangaan"heeft ook iets te maken met mimiec, gezichtsemoties, nonverbaal gedrag die uiteindelijk overtuigend genoeg zijn om een personage neer te zetten.
newG
Deze film was echt jammer om zien... Zo'n prachtig verhaal hebben en niet al je troeven optimaal gebruikten, shame on hollywood.
Will Smith acteerd hier erg goed. De hond was inderdaad ook sterk in beeld gebracht, maar de special effects... komaan zeg: is dit het beste wat Hollywood kan brengen?
Het stukje wanneer hij met zijn auto tussen de dieren rijd is nog best ok, maar die "changelings" waren toch zo fake. Sommige close ups waren echt verschrikkelijk. Geef mij dan maar geschminkte figuranten zoals in From Dusk Till Dawn bv.
De film is ook niet consequent genoeg, in het begin lijkt hij zo gelukkig met zen hond, dvd'tje lenen (I'm halfway true the G na 1000 dagen, ik dacht dat ie de wereld moest redden met een geneesmiddel!!!, om nog te zwijgen van zijn regelmatig golfen, huis veilig maken, zijn auto wassen,en wat weet ik nog allemaal)
En dan opeens zo ongelukkig zijn nadat die hond sterft (eerst wat al sukkelend liggen kruipen en erna rechtstaan en zen hond dragen
God wat was ik toen kwaad!) En waar zat die vampierman toen hij die honden los liet... Al het zonlicht was weg dus hij kon gewoon aanvallen...
Mist Neville na 1000 dagen eens een dag op zijn pier en juist toevallig op dat moment komen 2 overlevers ernaartoe, de flashbacks breken het verhaal dan ook nog eens, je zit dan helemaal in dat eenzame wereldje, gooien ze er nog wat drukke scene's erdoorheen...
En de al dan niet aanwezigheid van een God stoorde me ook verschrikkelijk. Look daddy a butterfly, bah
Na het lezen van mijn eigen bericht verlaag ik mijn stem zelf van 3.5 naar 3
Dit was gewoon kaas met gaten en de kaas bestond al in 1964... Laat ons zeggen dat Will Smith en de hond er nog een korstje rond hebben gedaan en voor de rest is er niks aan het gegeven toegevoegd.
Echt jammer deze film
seanpuffy
wat doet het is deugd om nog is zo een superfilm te zien. deze film overtrefd echt alles. het is lang geleden dat ik nog zo een goede film heb gezien.
will smith legt weer een schitterende rol neer fantastish gewoon!
*5.0*
deze behoort zeker in mijn top tien!
itachimovie
wow ik ben nieuw maar ik heb de film gezien:P met die hond is egt zwaar zielig en als ik weer iets verkeerds heb gezegt-_- sorry
#7926
Ik vond de film ontzettend sterk beginnen. ik vond het fantastisch om te zien hoe Will Smith ondanks zijn eenzaamheid probeert zijn kop bij te houden. De tweede helft van de film was teleurstellend. De flashbacks waren jammer, net als de religieuze verwijzingen. Al met al toch nog een 3,5.
A-neet
tja... wat zal ik er eens van zeggen. ik vond het niet echt een geweldige film, maar heb me ook niet verveeld of geërgerd. al die dingen die niet helemaal klopten kwamen later pas bij me binnen dringen. haha.
ben het wel met een heleboel dingen van NewG eens. zal ze niet allemaal gaan herhalen...
maar wat ik niet snap NewG dat je toch nog zo'n hoog cijfer geeft als je de film zo slecht vind?
kan die hond ook genomineerd worden voor een oscar?
akka
verhaal is goed loopt spannend op je denkt nu gaat het gebeuren.....
en dan komt er een vampier. Ik dacht echt jezus heb je zo'n goed verhaal en dan doe je dit komop zeg.
Maar het verhaal was goed(op het einde na dan)
Will Smith speelde erg goed en de specialefects waren ook goed
verhaal + 1.5
acteurs + 1.0
special edects + 0.5
totaal een 3.5
blablabla89
Ik weet niet wat het is met de film, enerzijds vind ik hem heel goed anderzijds ook weer niet. Hij wordt nooit echt heel spannend en vooral in begin duurt het lang voordat iets spectaculairs gebeurd waardoor hij af en toe zelfs beetje saai wordt.
Het einde had ook beter gekund. Ook zit er een of ander dialoog in over Bob Marley waarvan ik nog steeds niet weet wat daarvan de toegevoegde waarde was.
Hoe dan ook, geen must-see maar kijkt wel aardig weg. 3 sterren
josiedaposie
tja , goede film , ik zat wel de hele tijd te wachten tot het spannend zou worden. had gehoopt op een meer opgelost einde , maar van de andere kant zijn er al genoeg van dat soort films.
Ik snap wel dat het opgelost wordt , maar dan meer in de film .
Nou ja gewoon goed !!
van mij 4 sterren
Bøø4Gløve
Neej, ik vind hem gewoon echt supertof, ook echt goed gemaakt..
Alleen wel zielig moment datie zijn hond vermoorde.. Maarja.. Dat hoort er ook bij.. Ik vind het wel een 5 waard
Sasja
dat vond ik ook zielig, maar voor de rest ... als het kon had ik deze film een -5 gegeven
medansavamhel
Hoe kan dat? Zelfs als je het concept niet goed vind, dan nog is het camerawerk top en het acteerwerk is dat ook. Hoe bestaat het dan dat deze film een -5 waard is?

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy