• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Alpha Female

Military Driver - Jay

avatar van floortje14

floortje14

Ga er morgen naar toe, ben benieuwd =)

avatar van veron35

veron35

Ik zondag, ik kijk er ook erg naar uit!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

RousmariO schreef:

ik vond het geen slechte film, maar daarentegen ook geen kaskraker..

Geen kaskraker? De film breekt nu al internationale records op dat gebied....

avatar van serpico

serpico

Ietwat tegenvallende film.

De film begon aardig, het uitgangspunt van alleen op de wereld zijn is natuurlijk erg interessant. Neville's langzaam oplopende paranoia en de manier waarop hij min of meer een systeem wilde aanbrengen in zijn leven en hoe hij zijn omgeving gebruikte om te overleven was sterk uitgewerkt, evenals de drijfveer die hij nodig heeft om op de been te blijven: Shrek, Bob Marley, en zijn hond. Het miste af en toe wat actie of spanning, maar het kon er meer dan mee door. Sterker nog; als het zo de hele film was doorgegaan, het vinden van medemensen en het vechten voor een leven dat eigenlijk geen inhoud meer heeft, dan had ik misschien wel 4* gegeven.

Maar helaas ging de film na de pauze ellendig snel een dal in. We hadden al een (aardig, en zelfs lichtelijk spannend) voorproefje gehad van de vampiers, maar in het 2e deel maken ze helemaal de dienst uit. We komen meer te weten over hoe de wereld in deze situatie verzijld is geraakt, en hoe het de rest van de mensheid vergaan is. Het definitieve knikpunt komt als dan uiteindelijk zijn hondje er ook aan moet geloven, opzich nog wel een mooie en emotionele ontwikkeling. Dat hij daarna helemaal niet meer te houden is, is begrijpelijk, maar hadden de makers maar een andere uitweg dan die vampiers bedacht! De vampiers doen niks anders dan een beetje brullen en boos kijken, en zijn vreselijk onorigineel. Ik zou zelfs zeggen: zo standaard als maar kan. Nog een wonder dat ze überhaupt nog een zekere spanning opwekten in de, uiteindelijk ook nog teleurstellende, finale.

Dat is denk ik te danken aan de makers, ze hebben zeker hun best gedaan om deze film de moeite waard te maken, maar ze kregen te kampen met die stomme vampiers. Jammer. Het einde was afgeraffeld. Ook jammer. Wat overblijft is de angstaanjagende maar toch ook fascinerende gedachte om de laatste mens op aarde te zijn, en daar zit hem ook alle kracht van de film in. Het gecreeërde New York is adembenemend, een door Moeder natuur overwoekerde stad vol gevaarlijke roofdieren, een jungle, en de kleine details die iedere toekomstfilm nodig heeft zijn leuk. Het ontbreekt de film zelfs niet aan humor. Zonder vampiers, of in ieder geval zonder deze vampiers, en met misschien wat meer vaart hier en daar had dit beslist een topper kunnen zijn. Die status bereikt hij nu niet, al zou ik de film nu alweer graag herbekijken voor een eventuele scoreverhoging. Vreemd.

Toch blijf ik bij mijn oorspronkelijke oordeel:

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

ik had meer van de film verwacht. Begin van de film is dik in orde. De flashbacks konden soms wel verwarrend overkomen, maar daar had ik geen last van. Die had ik ook graag gewoon in het begin gezien, maar dat wil ik niet echt een puntje van kritiek noemen. De dieren in de film konden ze echt weglaten, want zag er echt nepper dan nep uit. Had ook liever gezien dat de "darkseekers" door echte mensen werden gespeeld deels mee eens hierboven dat ze werden weggelaten. Hoef ook niet zo nodig te schrikken, want het is geen horror. Misshien waren mijn verwachtingen gewoon te hoog....daardoor de teleurstelling toch iets groter.

Het einde was niet om naar huis te schrijven..

avatar van miepke

miepke

Voor de pauze, was het een geniale film. Will Smith speelt goed, het was spannend op de goede momenten. Maar daarna, zoals er veel wordt gezegd, werd de film slecht met een zeer jammer einde. Vooral de laatste scene, ze hadden deze misschien toch iets eerder mogen laten stoppen. Deze was een beetje (heel erg) cliché.

Heel jammer, want Will Smith speelde wel erg goed.

Deze moet ik wel nog een keer zien.

avatar van magnifor

magnifor

Kom net van de bios, film is zeer goed tot het moment dat Anna en Ethan verschijnen en een heel kolonie van gezonde mensen in leven blijkt te zijn. Misschien gaat het in het boek ook zo, maar ik oordeel op wat ik gezien heb en niet op gebeurtenissen uit het boek.

Jammer, had echt hoge verwachtingen.

avatar van Sonny2

Sonny2

Ik kom ook net van de bios, samen met miepke en inderdaad wat ze zegt: voor de pauze was het een hele leuke film met super momenten. Ook zelfs momenten waar je van schrok en vooral dat de hond stierf was heel zielig.

Maar dan hadden we pauze, waarna de film echt nog maar eventjes duurde. Maar het laatste deel was wat minder dan het eerste, hoewel het niet de film voor mij verpest; het had toch nog wel wat leuke momenten. Maaaar! Ze hadden de film inderdaad moeten stoppen waar Will met z'n granaat op die krengen afstormt, maargoed.. that's Hollywood.

Al met al een best toffe film die ik nog wel eens zou willen zien, of zelfs op dvd zou kopen.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

ik kom ook net van de film en had er ook stukken meer van verwacht... het is geen slechte film maar hij had een stuk beter kunnen zijn... 3,5*

avatar van Oosie

Oosie

Will Smith , weer op z`n BEST 4****

avatar van stinissen

Goede film niet meer en niet minder het waardeloze eind laat je toch een beetje ongemakelijk de bioscoop uitlopen.

Als ze meer aandacht aan het einde hadden besteed (het was nu afgeraffeld) en een betere uitwerking van de vampiers en vooral van de dieren van het begin van de film dan had de film 1 tot 2 punten meer gehad , ik kom nu uit op een 7 , dat is niet slecht hoor, maar er had zoveel meer ingezeten.

avatar van KdB

KdB

prachtig, echt prachtig..

ik heb nog in geen enkele film zo lang in spanning gezeten..

de film boeit van het begin tot het einde!

avatar van Glorious Me

Glorious Me

Hij viel me eigenlijk best tegen...

Het verhaal an sich was leuk bedacht en origineel. Maar ik vind de film slecht uitgewerkt, ze geven te weinig (achtergrond)informatie. Je moet zelf maar gissen wat en hoe alles gebeurd is, hoe het zo ver heeft kunnen komen; het proces naar de huidige situatie.
Ze laten een nieuwsuitzending zien en plots zit je vier jaar verder. En de flashbacks geven te weinig informatie om hierachter te komen. Natuurlijk kan je wel ongeveer raden wat er gebeurd is, maar een precieze beschrijving wordt niet gegeven. Ik had dus liever wat uitgebreidere flashbacks gezien, waarin ze vertelde hoe de ziekte zich verspreid heeft, wat er mis is gegaan, wat er met Kriplin gebeurd is, wat de geschiedenis van Anna is, waarom sommige mensen immuun zijn, enz...
Daarbij viel het eind mij ook zwaar tegen. Op het ene moment zat je midden in de film, op het andere moment zat je naar de aftiteling te kijken...

Al met al blijft het een vermakelijke film, maar er had inderdaad veel en veel meer ingezeten.

avatar van Toennie

Toennie

Leuke film..iets langer zou bter zijn

avatar van FKNer

FKNer

Echt een geweldige film dit.

New York is zo ongeloofelijk geloofwaardig gemaakt.
Will Smith acteert geweldig as usual, ik kan echt de eenzaamheid voelen, zo een Cast Away gevoel.

Einde vond ik ook gewoon goed,

Misschien is het een cliche einde, maar ik was toch blij te zien dat er nog aardig wat overlevende waren.

avatar van ejmvanleth

ejmvanleth

Ik vond het zeker een goede film. Wat een acteerprestaties van Will Smith echt ongelovelijk mooi. vooral het stuk met de paspop en het stuk met sam.

Ook op het einde heb ik geen kritiek, eindelijk weer is wat anders.
Film doet me trouwens wel sterk denken aan 28 days later.

avatar van miepke

miepke

Glorious Me schreef:

Hij viel me eigenlijk best tegen...

Hier ben ik het dus geheel mee eens. Je komt niet zo heel veel van die jaren terug te weten, en dat vind ik jammer. Hierdoor zou de film voor mij nog beter zou zijn geweest, omdat dat meer de achtergrond van alles zou laten zien.

Helaas.

had wel iets langer gemogen van mij

film duurt precies 90minuten geen 100

avatar van Norma

Norma

Ik ging met de volgende verwachting naar de bios: een makkelijk wegkijkende mix van spectaculaire special effects, spanning en humor.
Grotendeels wordt die verwachting ingelost; de lege, overwoekerde straten van NY zijn indrukwekkend en de verbeelding van het desolate geheel wordt overtuigend neergezet. De stilte is beklemmend en de rust angstaanjagend. In dat opzicht doet de film niet onder voor een Cast Away. Over de spanning ben ik iets minder tevreden: die mutanten hoefden wat mij betreft niet expliciet in beeld te komen. Wéten dat er iets is maar het niet zien is veel enger. Nu moet ik bekennnen dat ik altijd wel wat moeite heb met dergelijke creaturen: sprekende beren, hobbits en andere sprookjesfiguren kan ik vol overgave in meegaan, maar zodra het aankomt op zombies,mutanten en dergelijke raken ze mij vrij snel kwijt. Gelukkig heeft de regisseur er een dusdanige hoeveelheid schrikeffecten in verwerkt dat de neiging om in de lach te schieten bij het zien van zo'n figuur aardig werd onderdrukt. Verder is Will Smith natuurlijk weer geknipt voor de rol van held tegen wil en dank en bezorgt je de nodige lach en traan.

Een zwakke plek in het toch al wat schamele verhaal vind ik de introductie van de moeder en zoon; Als je ziet hoe Smith het eerste uur loopt te zwoegen om te overleven is het niet aannemelijk dat moeder en kind er wel even makkelijk doorheen flierefluiten. Ook het einde is niet om over naar huis te schrijven. Ik kreeg de indruk dat iedereen in de zaal de eerste paar seconden een beetje verdwaasd naar de aftiteling zat te kijken en dat was niet omdat wat men zag zo verbijsterend origineel of bevredigend was. Bovendien was er nog totaal geen band opgebouwd tussen kijker en de overlevende personages, zodat het je eigenlijk een beetje worst zou wezen of dat zij wel of niet die kolonie zouden bereiken.

Al met al geen legendarisch goede, maar wel een léuke film die met name vanwege het eerste uur de moeite waard is.

avatar van wwwMovieMeter

wwwMovieMeter

gister naar deze film geweest,

en viel me zwaar tegen, de eerste helft van de film begon leuk., maar daarna word de film zwaar verkracht, met ''nightwalkers'' die zich bewegen als de robots van I, robot en er ook haast zo uit zien :S ze blijken ook allemaal dezelfde kop te hebben, de nightwalkers blijken ook slim te zijn, want ze kunnen ingewikkelde vallen zetten, maar geen normale wapens gebruiken?, dus zijn ze nou dom? of zwaar inteligent?, ook de doelloze flashbacks vind ik gewoon jammer.

de film is simpelweg inmekaar geprutst

28 days later + i robot = I am legend?

avatar van Psychofred

Psychofred

Wat een film, en dat bedoel ik niet in de goeie zin.

Het eerste deel kreeg je echt een hooploos gevoel, hij was helemaal alleen. Alles ging kapot enzo. Ik keek vol verwachting naar de tweede helft.

Ik denk, ach, best aardig begin van de tweede helft. Maar toen begon de ellende. Het einde was een in elkaar geprutst wrak, zoiets wat je op de A1 verwacht van een vrachtwagenchauffeur die dronken achter het stuur zit.

De schrikmomenten waren zeer goed. Het verhaal was ok, De eerste helft was geweldig, en de tweede helft ( wie overgens niet erg lang duurde ) was een compleet fiasco.

Er moesten ook meer flashbacks komen, je kan er niet echt veel uit opmaken.

Voor iedereen die een goeie film verwacht met een goed verhaal en een goed slot. Je kan nu nog terug en je het geld besparen.

2.0

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Deze film lijkt me zo VET!!!

avatar van Albo

Albo

Na een sterke eerste deel zakte de film na de pauze dramatisch in.

Schandalig hoe de makers na een spannende 1e deel het verhaal en het einde zo erg weten te verknallen.

Liefhebbers van dit genre kunnen beter 28 Days Later kijken.

Zeer jammer,als het 2e stuk en het einde beter waren uitgewerkt was het zeker nog een 3,5 waard.

avatar van Average guy

Average guy

Albo schreef:

Na een sterke eerste deel zakte de film in de 2e deel dramatisch in.

Liefhebbers van dit genre kunnen beter 28 Days Later kijken.

Jammer,als het 2e en het einde deel goed was geweest was het nog een 3,5 waard.

Helemaal mee eens , en hier heb ik 8.50 aan uitgegeven... wat een schande.

ook ik ging vol verwachting na de pauze op mijn stoel zitten , met een nieuw biertje en een hoop spanning nog van de eerste helft van de film.

Hoe het begon was al zo slecht dat meteen alle spanning van de eerste helft verbroken was , en wat, ook nooit meer terug kwam.

Ze hebben de 2e deel gewoon snel in elkaar geprutst en afgeraffelt omdat hij maar 2 uur mocht duren.

Sorry maar wat een kutfilm en zeker geen aanrader

M.v.g Pj

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Gisteren in de bioscoop gezien, had al van te voren gelezen dat je het niet van het einde moest hebben, dus daar heb ik mij op voorbereid.

Positieve punten:
- de stilte van de eenzaamheid (net als in Cast Away: heerlijk!)
- de 2 beste momenten van de film; hond die achter de eland aanzit, en Smith die op zn kop in de lucht hangt)

1e helft: 4,5 ster
2e helft: 1,5 ster

Dus: 3*

Tegenvaller:
- de dame met kind die in de 2e helft ineens verschijnt; jammer!!

Klopt als zwarte piet op een deur. . .
de 2e helft was slecht afgemaakt. Het 2e deel sluit niet aan op de eerste helft van het verhaal.
opzich is dit niet nodig, maar dan je het niet afraffelen.

Eerste deel doet er meer als een uur over om Neville te introduceren, en te leren wat hij doet

2e deel:

Vrouw komt op het laatst moment, uit het niets. . .
Vrouw verraad Neville, waardoor zombies zijn huis opeten.
Neville gaat naar kelder en heeft toch het tegengif, yay!
bewaard dit samen met vrouw in een goed geplaatste "?oven/bunker?"
fundering is niets me aan de hand, vrouw gaat naar laatste veilige stad (?matrix?) einde. . .

Het is eigenlijk een oppervlakkige zombie film met slechts 2 goede acteurs (will en fred)
Flash-backs waren ook doelloos. . .
hadden eruit gemoeten voor meer tijd. . .

avatar van Bas17

Bas17

Ik had weinig verwacht van deze film, maar in de eerste helft werd ik vooral door de beelden en het geluid toch wel meegesleurd in deze film. Op en gegeven moment had ik het echter wel gezien. Jammer dat het einde echt weer heel erg slecht was, deed me denken aan armageddon, ook heel erg over de top gebracht.

Verder blijf ik Will Smith een slechte acteur vinden. De dramatische scenes kwamen op mij vooral echt niet over, wat de film ook geen goed deed.

avatar van ramtin

ramtin

Glorious Me schreef:
Hij viel me eigenlijk best tegen...

Ik hou juist van films waarbij ze het een beetje aan jou fantasie over laten om het uit te spoken.

Maar ik ook vond de begin echt uitstekend, super spannend en boeiend, maar de einde stelde mij wel teleur jammer genoeg.De film was opeens voorbij. Aan de andere hand had ik geen last van de darkseakers, ookal waren ze niet zo origineel vond ik ze erg vermakelijk.

Als de einde beter was uitgewerkt zou ik deze echt een hoge cijfer geven ( 4,5 * , of mischien zelfs 5 * )

maar nu word het helaas een 3,5 * ( betekent: waard om te kijken, maar niet veel meer dan dat )

avatar van Bullit

Bullit

Niets bijzonders voor een zombie film. Dit had beter gekund en ik had er ook meer van verwacht. Het was zo spannend dat ik eerst ben gaan slapen toen hij al een uur opstond en toen ik weer waker werd heb ik hem afgezien .2*