• 9.373.905 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Will Sanderson, Ralf Moeller en Andrew Jackson

Plot Seed

"Nothing Can Prepare You For..."

Sam Seed is een gestoorde seriemoordenaar, die op een dag wordt opgepakt en op de elektrische stoel terecht komt. Maar als blijkt dat Seed na deze executie nog niet dood is, besluit men hem vast te binden en levend te begraven. Seed weet echter uit zijn graf te ontsnappen en wil slechts één ding; wraak op de personen die hem hebben begraven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Detective Matthew 'Matt' Bishop

Maxwell 'Max' Seed

Warden Arnold Calgrove

Emily Bishop

Sandra Bishop

Dr. Parker Wickson

avatar van Vascago

Vascago

Geweldig verhaal, briljant acteerwerk, supercamerawerk, mooie goreshots...... euh Nou Nee!!
Wat een slechte film zeg. Die moordenaar deed me wel een beetje aan Michael Myers uit Zombies Halloween remake denken.
Deze film was net iets beter, dat wil zeggen, ik moest tot 2 keer toe lachen bij een bepaalde scene omdat ie zo slecht was dat ie weer grappig werd: die exucutie en die martelscene terwijl ik bij die andere film alleen maar moest huilen. Vandaar dat deze een nog net iets hoger cijfer krijgt. 1 ster voor de moeite.

avatar van thijsman

thijsman

Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen waarom het einde zo verschrikkelijk slecht is?
Op het eind schiet Bishop zichzelf door het hoofd, zijn dochter wordt in hetzelfde kamertje gezet en je ziet gewoon dat zijn ogen nog bewegen! Hoort dat zo, of is dat gewoon één van de zoveelste gruwelijke fouten in deze film? Specials effects konden beter, en de verhaallijn naar mijn mening ook. In iedergeval spreekt de zieke gedachte achter een seriemoordenaar mij wel aan en daarom geef ik deze film 2 sterren.

avatar van jordandejong

jordandejong

Het begin is niet goed en hadden ze achterwegen moeten laten tenzij een van de kijkers het leuk vind om een hond ontveld en nog levend op een tafel te zien liggen.
Verder zijn een aantal scenes TE donker geschoten.
De eerste 3 kwartier gebeurt er ook te weinig.

Als de politieman de stoel omdraait omdat hij denkt dat daar iemand zit en erzit inplaats daarvan een skelet is gestolen of een verwijzing naar een scene uit Psycho (1960)

Later komen er een aantal aardige gore stukjes en word het allemaal wat spannender.
Bij de scene dat seed onder het bed vandaan kwam schrok ik mij kapot.

Verder had ik een happy ending einde verwacht. Dat was gelukkig niet zo.

Ik denk dat hier ooit nog wel een vervolg op komt.
Wat ik mij avvraag is Boll echt zo'n slechte regiseur. Want dit kon ik wel waarderen.

avatar van 606

Redelijk verbaasd dat het toch nog een goeie film was.

Aantal gore scene's erin en acteerwerk dat ook niet slecht was.

Begin was schokkend.

3,5 ster

avatar van reivi

reivi

Ik wilde de film gaan zien,maar mijn maag draaide om vanwege de beelden vooraf over het levend villen van die honden.

Dat waren dus echte beelden met een mededeling achteraf van stichting Peta of zo.

Ik heb er nachten niet van kunnen slapen.

Heb de film dan ook niet meer gezien.

avatar van Thorak

Thorak

reivi schreef:

Ik heb er nachten niet van kunnen slapen.

Heb de film dan ook niet meer gezien.

De melding kwam niet achteraf maar voor de scènes, dus je was gewaarschuwd van te voren! Er werd ook bij vermeld waarom deze scènes vertoond werden.Dit neemt niet weg dat het inderdaad erg bizarre en afschuwelijke scènes waren, die ik al eerder eens had gezien op tv. Aan de ene kant vond ik zeer zeker dat deze scènes weg gelaten konden worden omdat ze totaal geen invloed hebben op de film, maar aan de andere kant i dit wel een manier om meer aandacht te krijgen voor organisaties als PETA en de campagnes tegen dit soort misdrijven. Deze scènes zijn zeer zeker te afschuwelijk om op een normale manier te kunnen bekijken, mensen die dit zonder afschuw kunnen bekijken zijn m.i. toe aan een bezoek aan een psychiater!

Gelukkig is dit alleen maar de eerste 2 minuten van de film.

emloots schreef:

Ik ben het eens met reivi.

Zodra er honden levend worden gevild gun ik zo'n film geen blik waardig.

Je moet niet blind op een verhaal van een ander afgaan, zeker niet als je de context van dit soort scènes niet kent. De scènes waren er niet puur voor 'vermaak' in gestopt maar juist om aandacht ervoor te vragen van de kijker!

De film zelf vond ik verrassend goed voor een Boll film! Sommige scènes waren inderdaad erg donker waardoor er veel suggestieve gore was ipv vol in beeld, iets dat zeker de film niet slechter maakt. Beter suggestieve gore dan slechte gore. Het verhaal was niet heel erg bijzonder maar het acteerwerk was boven gemiddeld voor een Boll productie.

Niet super.

Toch is het best grappig om alle zeikerds op pagina 1 te lezen, de manier waarop Boll ze de laatste paar jaar van een antwoord voorzien heeft is toch niet verkeerd.

Seed heeft aardig wat troeven. Visueel wel oké (hoewel soms echt wat te donker), ook de soundtrack is aardig sfeervol. Echt sterk wordt het niet, maar zeker ook niet verkeerd. Acteerwerk jammer genoeg wel pover, zo ook de opbouw van de film.

Maar eigenlijk hét pijnpunt is de slasher zelf. Nogal een lompe boer die doorheen de film baggert. Loom figuur dat zonder aanwijsbare reden alles incasseert en steeds wel weer terugkomt. Mist charisma en daarmee keldert de film zichzelf.

Jammer, want bij momenten zeker aardige gore. Opvallende scene iets na halverwege met de hamer, maar echt hard wordt het nooit, terwijl Boll daar wel op leek te hopen.

2.0*, zeker niet het slechtste wat het genre te bieden heeft, met een uitzinnigere killer had het makkelijk een voldoende kunnen zijn.

Boll is de slechtste nog niet.

Ik verwachtte veel van deze film wegens de verhaallijn, maar toch viel deze film mij tegen. Zoals verwacht vond ik de verhaallijn goed, maar de uitwerking ... Sommige scenes waren gewoon te nep op naar te kijken. Ook het camerawerk vond ik maar matig! Jammer van de slechte uitwerking, het had een echte topper voor mij kunnen worden.

Voor mij een 2,5 waard!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch weer een aardige Boll, ondanks de dubieuze openingsscène en het onsamenhangende script. Ook Seed zelf wil niet echt overtuigen. Het duistere sfeertje maakt echter veel goed. Boll stelt wederom niet teleur.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Hier had ik véél meer van verwacht. Toen ik de korte inhoud voor de eerste keer las, dacht ik: "dit kan wel eens een leuke film zijn". Het tegenovergestelde was echter waar: ik vond het een redelijk waardeloze film.

Allereerst vond ik dat de film nogal traag op gang kwam. Op de moment dat Seed ontsnapte uit zijn kist (wat wel erg makkelijk ging), was de helft van de film al gedaan. Verder heb ik me ook gestoord aan die beelden die ze te pas en te onpas tussen het verhaal gooiden (ik heb het over dat beeldmateriaal dat van Seed afkomstig was).

Dan was er die scene waarin Seed met een bijl een vrouw afmaakte. Ik kan nog aannemen dat Uwe Boll wou aantonen dat die Seed een halve gare is die graag mensen op een sadistische wijze om het leven brengt, maar dat met die bijl bleef maar duren. Ik vond deze scene dus echt wel overdreven.

Een topcast was het ook al niet. Vooral de acteur die de agent speelde vond ik redelijk rampzalig acteren. Hij leek me zich niet helemaal in zijn rol te kunnen inleven, maar dat is natuurlijk volgens mijn bescheiden mening.

Is er dan eigenlijk iets positiefs te vermelden over deze film? Ja, toch wel. Zoals ik in het begin al zei, vind ik het verhaal wel goed gevonden. Het is in zekere zin toch wel origineel, vooral dan de aanleiding voor de wraak van Seed. Verder schiet me eigenlijk niets positiefs te binnen....

avatar van xxc

xxc

Zonde van mijn tijd.

Gisterenavond had ik deze film opgezet, maar bij de eerste 3 minuten zette ik hem al af.. Vind het echt totaal overbodig en onzin om te laten zien hoe honden en vossen levend gevilt worden.. Het heeft ook helemaal niks met de film te maken.

Maargoed. Vanmorgen dus opnieuw een kans gegeven..

Eerst heb ik hem even doorgespoeld, had geen zin om weer naar die onzin van het villen te kijken.

De film is ontzettend donker, zeker als ze het huis binnenvallen om Seed te arresteren. Ik vond dat er maar éen mooie scene in de film zat en dat was toen de agent die hem uiteindelijk gearresteerd had een droom had die in een bus plaatsvond. Maar dat was dan ook echt alles.

Verder vind ik het verhaal ook ontzettend ongeloofwaardig, het pakte me gewoon niet.

Nee, ontzettend zonde van mijn tijd.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

'Uwe Boll gaat over drempel met gruwelijke beelden, zoals hij altijd over de drempel gaat'

Onze Uwe Boll neemt weer een poging om over de streep te gaan en de kijker veel gore te brengen in deze horror film over een seriemoordenaar die wel tegen een stootje kan en op wraak uit is.

Er zitten een paar gruwelijke beelden tussen, wat best wel erg wordt uitgewerkt.

Het camera werk gaat helemaal op in het spel en er wordt vrij soepel gefilmd, dit maakt het allemaal net iets realistischer.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Mijn eerste kennis making met uwe Boll.

En die Zet meteen de toon.

Dikke gore,geen verhaal.geen greintje humor ( dag is in dit geval niet echt nodig .)

Maar het deed me niks.( begrijp me niet verkeerd lake Eden bijvoorbeeld en the divide was ik dagen van in lichte schock ) . De paar gore scene,s die er uit sprongen waren in het genre erg sterk .

Maar ik moet heel hard lachen om de berichten hier over zijn oeuvre Boll.

De man is compleet langs me heen gegaan met zijn game spel films .

En niet onterecht blijkt,want jullie reacties zijn kenmerkend .

Negeren ? Bijna een retorische vraag.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet goed.

Niet veel Boll ervaring gehad, Rampage gezien, die ik overigens niet zo slecht vond. Rauw was hij zeker, maar slecht niet. Ik vond dat het tijd was voor een tweede ervaring, en aangezien ik van horror hou, was dat Seed geworden. Misschien had ik dat achteraf toch niet moeten doen.

Hij had misschien nog op 2,0* of 2,5* kunnen staan, maar als je als opening hondenmishandeling neerzet om een sfeer neer te zetten.. Sorry, maar nee. Daar trek ik al snel een heel punt voor af, omdat het niet nodig is en niets met de film te maken heeft. Als je de killer een grimmige uitsraling wilt geven laat je dit toch niet zien, maar stop je naar mijn mening gewoon een bloederige kill erin.

Qua gore is het ok, acteerwerk matig. Soms ziet het er ook wel nep uit, zoals de vrouw die 30x met een hammer tegen haar hoofd werd geslagen.. Ook wist de film me niet genoeg te boeien, en dat met een best interessant verhaal en de gore om geslaagd te worden. En dan ook nog, de film was veel te donker.

Ik denk dat Seed de dochter aan het eind net als de baby gewoon laat verhongeren. Maar niets is me volledig duidelijk

Had zo veel meer ingezeten, ik ga toch nog wat Bolls kijken. Hopelijk hebben die geen dierenmishandeling. Postal en Heart of America op het oog.