• 9.249.536 stemmen

Geregisseerd door: Shin-yeon Won

Met onder meer: Sol Kyung-gu, Kim Nam-gil en Kim Seol-hyun

Gesproken taal: Koreaans

Plot Salinjaui Gieokbeob

"Memories can deceive you."

Byeong-Soo is een voormalig seriemoordenaar die tegenwoordig lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Byeong-Soo ontdekt de identiteit van een nieuwe seriemoordenaar, Tae-joo, die vervolgens interesse toont in Byeong-Soo's dochter. Om zijn dochter te beschermen, moet Byeong-Soo niet enkel vechten tegen Tae-joo, maar ook tegen zijn geheugen.

Byung-man

Poetry Instructor (onvermeld)

Young Prosecutor (onvermeld)

Doctor (onvermeld)

Byung-su's mother (onvermeld)

• 1925 berichten

Weer een geweldige film van de zuid-koreanen, met schitterende rollen van iedereen.

Een film met een ongelooflijk goed plot.

ja, dit soort films liggen precies in mijn straatje, met een wat lange speelduur blijf je in de film want je wilt zien hoe ie eindigt (zoals meestal met dit soort mystery-thrillers, en dan vooral uit Z-Korea).

Het eerste half uur leek `t me niet zoveel maar, ik bleef steeds plakken en zat op `t zogenaamde puntje van mijn stoel.

Zelden zie je weer eens een film met zò een goed verhaal als deze want, dit is echt weer zo`n aanrader.

Als men zoekt om een sterk verhaal moet je vooral deze bekijken, en niet laten lopen als je even naar `t toilet moet want voor dat je het weet is er weer een klein detail dat je hebt gemist.

Een echte must voor de liefhebber, en het kleine meesterwerkje krijgt van mij 4.5.

Ik zou zeggen............Zien!!!

Deze is echt weer de moeite waard.

avatar van vranque

vranque

Aardig. Ik had er meer van verwacht. Ziet er prachtig uit zoals verwacht van Shin-yeon Won maar het was wat mij betreft een tikkeltje too much. Desalnietemin 3 *. Wie weet iets hoger na een nachtje slapen maar ik twijfel of dit een tweede kijk waard is.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Inderdaad weer een prachtige Zuid-Koreaanse film. Twist na twist om op een onverwacht einde te komen. Aanrader.

avatar van Walter White

Walter White

Heb genoten van deze film goede acteurs die hun rol geloofwaardiger brengen.

Dan hun collega's in Hollywood.

Heb veel Zuid-Koreaanse films gekeken deze hoort zeker in mijn top 10 lijst.

avatar van al-pacino's way

al-pacino's way

hannes64 schreef:

Een film met een ongelooflijk goed plot.

Ik zou zeggen............Zien!!!

Deze is echt weer de moeite waard.

Ik ben er benieuwd naar deze film na het lezen van jou review, ik ben grote fan geworden van Zuid-Koreaanse films.

• 1925 berichten

Als je net bezig bent met `t bekijken van Z-Koreaanse thrillers of actie, dan kan ik je wel wat goeds voorschotelen.

Van de week nog The Suspect gezien, en A Hard Day.

En de topper (vind ik dan) is Man From Nowhere, echt wel een aanrader.

Succes ermee.....

avatar van Broek

Broek

Holy shit! Die koreanen weten hoe ze drama over moeten brengen. Toch wel genoten van de film eigenlijk ondanks het climax gevecht wat mij betreft iets te ongeloofwaardig lang doorging, kan het wel aanbevelen! Weer eens wat anders dan een standaard hollywood blueprint film ?

avatar van al-pacino's way

al-pacino's way

hannes64 schreef:

Van de week nog The Suspect gezien, en A Hard Day.

En de topper (vind ik dan) is Man From Nowhere, echt wel een aanrader.

Succes ermee.....

A hard day en Man from Nowhere heb ik gezien, zeker goeie films , beste Zuid-Koreaanse films was voor mijn toch wel A Bittersweet Life en I saw the devil als je ze niet gezien hebt zeker een keer doen

• 1925 berichten

al-pacino's way, niet vergeten om The Suspect te bekijken.................Ja, die heb ik ook al in mijn collectie.

I Saw The Devil vond ik iets beter ook nog dan A Bittersweet Life.

Houd deze ook in de gaten, Yongseoneun eupda (No Mercy) en The Chaser.......ook topfilms.

avatar van james_cameron

Intrigerende thriller, maar helaas niet overal even boeiend en vooral flink te lang. Jammer, want er is veel om van te genieten, zoals het prachtige camerawerk en de fraaie vormgeving. Hier en daar is de film ook behoorlijk spannend. Het intelligente script steekt complex in elkaar, soms zelfs iets te complex, waardoor de aandacht op bepaalde momenten verslapt. De film is dan ook eerder vermoeiend dan onderhoudend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Beetje ontgoocheld. Na afloop zat ik met teveel vragen, waardoor die laatste tien minuten helemaal niet nodig waren. Die laatste twist was er net teveel aan en maakte alles nodeloos ingewikkeld. Bij het rollen van de eindcredits vroeg ik me toch af of alles nog wel klopte.
Het idee vond ik zeker knap. De serial killer die zijn geheugen begint te verliezen en zich afvraagt of de nieuwe golf van moorden die nu gebeuren van hem zijn of niet... knap gevonden... maar uiteindelijk mist de regisseur zijn moment van glorie door het goede idee niet naar behoren uit te buiten. Want ik vond de situaties vaak vrij voorspelbaar in elkaar geknutseld. Het ligt er zo dik op dat alles zich misschien in Byeong zijn verbeelding afspeelt dat je sommige zaken makkelijk ziet afkomen.

Conclusie: geniaal in het begin, slordig op het einde. Maar ik zou hem toch niet links laten liggen want de film leunt op sterk acteerwerk van de hoofdrolspeler en heeft al met al enkele goede momenten.

avatar van BBarbie

BBarbie

Uitstekende thriller over een gewezen seriemoordenaar, die sinds een auto-ongeluk bij vlagen last heeft van dementie. Zijn duistere verleden komt voor hem weer tot leven wanneer hij zijn alter ego ontmoet.

Een spannende, soms ingewikkelde film met een merkwaardig einde dat het verhaal extra mysterieus maakt en het voorafgaande in een ander daglicht plaatst. Wat meer diepgang in het verleden van de protagonist zou wat mij betreft welkom geweest zijn.

De doorwrochte vertolking van Kyoung-gu Sul als de dementerende moordenaar springt eruit.

avatar van lang pee

lang pee

Fantastische film dit, en dan het acteren, zeker van S K-gu, daar kunnen veel van de bekende Hollywood nog iets van leren.