• 9.380.221 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006)

Komedie | 83 minuten

Releasedatum: 14 december 2006

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot 'n Beetje Verliefd

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Naja hij viel ietwat tegen.....leuk tijdvermaak maar daar blijft het ook bij!

avatar van soom

soom

Bone*Thugs schreef:

Naja hij viel ietwat tegen....

Ietwat? Een heleboel, zul je bedoelen . Het enige leuke aan deze film is Yes-R en het bijbehorende liedje van hem. Verder niet zoveel aan.

avatar van Wouter

De film draait nog steeds aardig, in zijn twaalfde week. Zou kunnen dat de miljoen box office-grens overschreden gaat worden.

Quido

Dat zal dit weekend of anders volgende week wel al gaan gebeuren denk ik. Heb jij trouwens enig zicht op de dvd die RCV gaat uitbrengen? Of wordt het weer een van hun typisch kale releases zonder menu e.d.?

avatar van Wouter

De huurdvd wel. Over de sellthough-versie is men nog niet uit.

soom schreef:

Vond Yes-R het slechtste van de hele film...

Wouter schreef:

Over de sellthough-versie is men nog niet uit.

Pushen dan maar. Verschrikkelijk al die kale releases van mooie/interessante films.

avatar van soom

soom

hinie schreef:

Vond Yes-R het slechtste van de hele film...

Ik vond van niet. Vooral aan de rol van Ad van Kempen ergerde ik me erg, Yes-R vond ik echt wel grappig. Ik vond het verder een ramp van een film, en heb eigenlijk spijt dat ik hierheen ben geweest. Trouwens, waarom geeft Wouter aan zijn eigen films 5*? Het is toch verboden om aan een film de hoogste waardering te geven, alleen maar om het gemiddelde omhoog te krijgen?

Stephan

Er zullen er meer zijn die de film een 0,5 geven om het gemiddelde naar beneden te krijgen. Je hebt ook mensen die met meerdere pseudoniemen een film proberen te doen kelderen. Daar tegen kun je je alleen weren om jezelf een 5 te geven. Snap dat wel. Triest dat het moet.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Slappe argument. Een beetje zitten wijzen naar andere users, het blijft verboden. Een film hoor je toch niet te beoordelen om jezelf te weren.

soom schreef:

Vond Yes-r slecht acteren.

Was ook niet gecharmeerd van deze film.

Dat Wouter zijn eigen films een 5 geeft maakt toch niet uit? Hij zal zijn eigen films wel goed vinden, toch?

avatar van otherfool

otherfool

Stephan schreef:

Erg raar argument. Geeft-ie niet gewoon 5* omdat hij, al dan niet terecht, trots is op het resultaat?

cornelis

Waaruit denk je te kunnen opmaken dat dat het geval is?

waarom geeft Wouter aan zijn eigen films 5*?

Het lijkt mij eerlijk gezegd vreemder indien een regisseur zijn eigen films zelf niet heel goed zou vinden. Al kan dat in de loop der jaren best veranderen.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Stephan schreef:

Een andere mogelijkheid is: een pm naar een van de mods als je fraude vermoedt.

Stephan

Begrijp me goed: ik heb niets tegen de 5 sterren stemmen van Wouter. Ik geef mijn films ook 5 sterren. Natuurlijk omdat ik achter mijn eigen product sta, en zoals cornelis het zegt, na een aantal jaren zie je ook wel de onvolkomenheden in je eigen werk. Maar van die ééndags stemmers die ofwel een 5 ofwel een 0,5 geven kunnen de reële waardering behoorlijk beïnvloeden. Ik vind de manier waarop Imdb zijn scores bepaalt daarom een stuk betrouwbaarder.

cornelis

Je bedoelt US voters die zwaarder wegen dan non-US-voters?

cornelis schreef:

Je bedoelt US voters die zwaarder wegen dan non-US-voters?

Nee... dat staat nergens vermeld op Imdb. Maar dat iemand die meer dan 1000 stemmen afgeeft zwaarder telt dan iemand die minder 1000 stemmen afgeeft. Waar de grens ligt weet overigens niemand, net zo min als andere criteria (US of Non-US)

cornelis

Ze zijn er sowieso heel vaag over, dus ik weet niet waarop jij baseert dat het betrouwbaar(der) is dan hier.

Dat US versus non-US heb ik meermaals geconstateerd, maar dat kan inderdaad een praktisch gevolg zijn van een heel andere regel.

avatar van mister blonde

mister blonde

soom schreef:

Trouwens, waarom geeft Wouter aan zijn eigen films 5*?

Ik zou hem een slappe zak vinden als ie het niet zou doen.

cornelis schreef:

Maar je bent het toch wel met me eens dat het hier relatief makkelijk is om een film te kraken door met meerdere pseudoniemen, met een inbel accountje voor de IP block, een film te overspoelen met 10x een 0,5. Je hebt ze echt hoor die mensen.

cornelis

Is dat zoveel moeilijker op IMDB?

cornelis schreef:

Is dat zoveel moeilijker op IMDB?

Daar hebben ze dus een formule voor bedacht om dat tegen te gaan ja.

Kijk voor de grap naar deze titel. Us voters doen er niets toe. Nu sluit ik deze discussie op dit topic

Quido schreef:

De dvd bevat de making of en trailers. Vanaf 18-04 te koop!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Het is toch een redelijke film geworden.

Had ik eigenlijk niet verwacht.

een 3,5

avatar van Wouter

Gisteren het miljoen gehaald aan de box office.

avatar van raymon

raymon

mooi, film heeft rond de 800.000 euro gekost dus het geld is nu al lang binnen.

cornelis

Er zijn aan een film meer kosten dan productiekosten, zoals uitbrengkosten, en ook de exploitanten moeten ergens van eten, dus de som is niet zo simpel.

Wouter schreef:

Gisteren het miljoen gehaald aan de box office.

Hoeveel bezoekers? 125.000 ofzo?

Het Schnitzelparadijs (2005) 877 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006) 75 stemmen

Vrij groot verschil nog. Maar ja, nog niet op tv geweest, laat staan op dvd.

kappeuter schreef:

Hoeveel bezoekers? 125.000 ofzo?

Het Schnitzelparadijs (2005) 877 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006) 75 stemmen

Vrij groot verschil nog. Maar ja, nog niet op tv geweest, laat staan op dvd.

zondag 20 mei op nederland 2 20.30...noteer maar vast in je agenda!