The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.143.670)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
R1992
Waarom reageer ik op deze rare mensen
haha ok i'm sorry.. voordat Orbit met een lijst vol argumenten komt waarom hij niet raar is, maar deze film wel:)
R1992
Maar als je een post plaatst met: 'hij wilt aandacht' of 'kinderachtig' dan geef je die mensen juist wel aandacht. Als je ze echt geen aandacht wil geven dan post je gewoon niets..
Weet ik.. maar ik irriteer me echt tering erg aan die gasten:p
wyatt earp
Inderdaad een van de minst fantasievolle fantasyfilms die er zijn
Wat ik bedoel met weinig fantasievol is het verhaal zelf. Wat je in 3 zinnen kunt samenvatten doen zij 9 uur over. Namelijk; 'belangrijke' ring moet weggebracht worden door een stel gozers, vervolgens maken ze de reis, komen wat gevaren tegen waar ze zichzelf moeten verdedigen en veel vluchten en overleven en uiteindelijk lukt het ze om de ring op het juiste punt te brengen.
Weet ik.. maar ik irriteer me echt tering erg aan die gasten:p
Tonypulp
Dit is gewoon bijna te zielig om op te reageren
LOTR niet fantasievol verklaren, moet niet gekker worden.
BraveSirRobin
Hmmm, de film valt me toch een beetje tegen. Het Boek was hier zoveel beter en er is mijns inziens echt te veel verhaal weggelaten. Weken, zo niet maandenlang, waren er bijv. vanuit alle streken troepen onderweg naar Minas tirith en het was maar zeer de vraag of iedereen op tijd aanwezig zou zijn. Je kon de spanning voelen die werd opgebouwd terwijl je alle legers volgde.
In de film komen alle troepen in een keer uit het niets bij elkaar en kunnen ze meteen orcs gaan maaien. Das toch jammer.
Als ik de films ooit nog een keer bekijk, dan in ieder geval de extended versions. voorlopig blijf ik voor het verhaal in ieder geval bij het boek.
Keutul
Wyat Earp Je kunt mijn mening afwimpelen met "doe niet zo dom", dan heb ik meer respect voor R1992 die gewoon aangeeft mijn mening niet te begrijpen waaruit blijkt dat onze mening over deze film gewoon totaal niet overeen komt. "Doe niet zo dom" vind ik geen argument waar ik dus ook geen normaal antwoord of uitleg op kan geven.
Verder zeggen sommigen zich te irriteren aan "die gasten". Waarom, omdat sommigen een andere kritischere mening hebben dan jullie?
Ik vind de film gewoon saai en langdradig en die onorginele nepbeesten spreken mij gewoonweg niet aan; is deze uitleg misschien duidelijker?
- 12092 berichten
De wereld van Tolkien is er een van vrome heldhaftigheid en rechtschapenheid, zonder een greintje humor of relativering.. helaas zitten de aanhangers al net zo in elkaar en zijn ze zelfs in de meerderheid
Pastichio Rocker
Je bent hier wel erg vaak te vinden voor een film die je zogenaamd niet aanspreekt. Waarom al die energie niet in films steken die je wel aanspreken?
Niet echt een profiel waar ik mij in herken.... Bovendien bevalt er ook zat te genieten op audio visueel vlak.
Don MN
Het is natuurlijk een ontzettend voorspelbaar verhaal. Weinig fantasievol. En als alles wat je voorspeld hebt eindelijk uitkomt en je denkt dat je verlost bent van deze film gaan ze nog driekwartier zwijmelen aan het eind om de boel nog wat op te rekken. Wat een overdreven gedoe bestaat er rond deze film...... Het doet pijn aan mijn ogen deze film zo hoog in de top zien staan.
als je de film nog eens kijkt wanneer je volwassen bent je er vanzelf een andere kijk op krijgt. Overtuigen heeft inderdaad weinig zin.
AddictedToMovies
AddictedToMovies
Het einde vond ik ook een beetje afgeraffeld. Daarbij moet ik zeggen dat ik niet de extended versie heb gezien, dus ik weet niet of daarin nog wat wordt gecompenseerd. .
Afgeraffeld? What the...
Dat was zo lang en zo saai...
Bart Simpson
De beste film in de reeks. Ik heb alle films van Lord of the Rings 1x gezien, binnenkort beginnen met alles opnieuw te bekijken.
Keutul
Je vraagt waarom...... OMDAT DIT MIJN MENING EROVER IS waar ik nog steeds volledig achter sta.
Keutul
Omdat ik me erger aan de overdreven hype rondom deze film die eigenlijk weinig voor stelt in mijn ogen.
Don MN
Lexcoaster
Daarnaast was het Teletubbie wereldje gebaseerd op de Shire en dus niet andersom, en dan zou Tolkien's fantasy wereld niet origineel zijn? Of om Orbit's woorden te herhalen: 'een van de minst fantasievolle fantasyfilms die er zijn'. Nee Wyatt Earp, ik begrijp Orbit hier ook niet bepaald.
Met alle respect hoor Orbit, maar ik heb nog nooit een argument gehoord wat zó uit de lucht gegrepen is.
- 12092 berichten
Het hele verloop van het verhaal, elfjes, tovenaars en dwergen die er uitzien zoals ze in talloze oude overleveringen ook al zijn afgebeeld, verder de vrij ééndimensionale personages die allemaal of te braaf zijn voor woorden of onverbeterlijk slecht.. veel nuance is er niet in Tolkiens wereldje.
De sprookjes van Grimm zijn stukken realistischer en bevatten meer diepte dan dit vuistdikke en slaapverwekkende boek, helaas de films ook..
chevy93
Als je deze film gaat beoordelen op de vraag of hij realistisch is of niet, dan moet je denk jezelf deze vraag stellen:
'Waar ben ik in godsnaam mee bezig?'
Denk je dat er ook maar iemand is die deze film realistisch vindt? ^o)
.haha.
'Waar ben ik in godsnaam mee bezig?'
Denk je dat er ook maar iemand is die deze film realistisch vindt? ^o)
Nee, maar je kunt wel proberen iets meer hardheid of grimmigheid van het echte leven in een fantasyfilm te leggen, zoals ook diepte meegeven aan de personages.. juist dat combineren getuigd van échte fantasy, in plaats van dit efteling-avontuurtje.
darthconner
ahha nu komen we er! het punt over fantasy is... dat het onrealistisch is! dus waarom hardheid of grimmigheid van het echte leven er in stoppen?
- 12092 berichten
Omdat het pretendeert iets over het leven te zeggen, doe dat dan ook! Daarnaast boeien films die nergens over gaan me doorgaans niet heel erg, tenzij het comedies zijn, dat kun je niet bepaald zeggen over dit gortdroge werkje, wat zichzelf aux serieux neemt!
Lexcoaster
Mwah, het probeert niet echt iets van het leven te zeggen. Tolkien wou volgens mij niet meer dan een Middeleeuws sprookje schrijven. En het is hem gelukt een enorm fantasievolle wereld te creëren. Ik weet niet of je boeken hebt gelezen, dan snap je wel dat dit geen eendimensionale personage's zijn. Integendeel, 'In De Ban Van De Ring' is een enorm complex verhaal. Niet in de film, wel in de boeken.
Het is onmogelijk 100% van de boeken in een film te stoppen, anders moet men er een miniserie van maken.
darthconner
Orbit, ik respecteer je mening. Iedereen heeft een andere smaak. Maar om 0.5 te geven is er volgens vele, onder andere ik, toch wel over. En dat is nu niet alleen tegen jou bedoeld. 0.5 geef je normaal aan B-films of lager. Enkel het in beeld brengen van ''Middle Earth'' zou al minstens een 1 moeten opbrengen. Maar zoals ik al zei, iedereen zijn mening.
R1992
Orbit wilt misschien niet toegeven dat er íets deugt aan deze film. Hij weet zelf heus wel dat die 0.5 onzin is.
Hij wilt niet zoals iedereen een 5 stemmen. Dat maakt mij geen reet uit, maar om nou gelijk te zeggen dat er buiten die 'KUT' fantasiebeestjes helemaal niets aan deze film deugt slaat volkomen nergens op.
Kijk je naar de acteurs, misschien even naar de fantastische landschappen en het in beeld zetten van Midden-Aarde? Heb je gekeken naar het in beeld zetten van de veldslagen en geluisterd naar het script? Misschien.... misschien ben je doof en kan je niet zien? Ja, dat zou een verklaring kunnen zijn, een ander kan ik niet bedenken.
Wat je dan als excuus gebruikt als je erop wordt aangesproken:
'LOTR heilig verklaren is de grootste onzin en Tolkien's wereld is totaal niet reëel. Mensen worden te snel meegetrokken in deze wereld'.
Ach, jij bent zo dapper, jij verweert je daartegen en tegen de 'levenslessen' van Tolkien. Das allemaal best, maar als je daarbuiten nóg te triest bent om toe te geven hoe geweldig de beelden opzich zijn, de acteurs en de dialogen zonder het 'moralistische gezeik', dan Weet je totaal niets van films af en hoe ze te beoordelen.
Ik niets anders bedenken dat mensen zoals jij een 0.5 stemmen omdat ze anders willen zijn.
Keutul
Natuurlijk zijn er dingen aan deze film die wel deugen. Ik vind bijvoorbeeld dat er mooie beelden zijn gebruikt in de film. Maar verder spreekt het verhaal mij niet aan, vind ik het voorspelbaar, en spreken de fantasiebeestjes me ook niet aan. En daarnaast erger ik me aan de hype die rondom deze film is (geweest).
Degenen die deze film een 5 geven moeten toegeven dat niet ALLES aan deze film geweldig is. Een 5 betekent dat een film niet beter kan, en dat klopt zelfs in jullie ogen niet. Want jullie hebben ook punten van kritiek. Dus jullie kunnen commentaar leveren op de 0,5 die iemand hem waardeert; kijk ook even naar jullie eigen sterren.......

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits