• 9.383.142 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.143.670)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van eclipx

eclipx

ze hebben 3 films gemaakt, over een groepje freaks, die heeltijd wandelen, wandelen,.... om uiteindelijk een ring in een vulkaan te smijten

avatar van Ciai

Ciai

Ghehe. Ik vind het zo leuk om te zien dat mensen deze film óf helemaal adoreren óf helemaal verschrikkelijk vinden.

Ik bewandel een soort van middenweg...

avatar van wyatt earp

wyatt earp

whahaha lol wat een verhaal
Moeten we dat nu serieus nemen?

avatar van doodah

doodah

Spoilers misschien?

Je weet zelf goed genoeg dat wat je zegt belachelijk is, ik ga er dan ook geen woorden aan vuilmaken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

YouTube - Clerks 2 LOTR Vs. Star Wars scene - good quality

de tekst van eclipx deed me aan deze geniale scene denken!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

bij 1.30 haha!

avatar van amaz0ne

amaz0ne

avatar van AC/DC

AC/DC

whahaha lol wat een verhaal

Nee, Pineapple Express heeft een overweldigend fantastisch verhaal met een ongelooflijk briljant plot!

avatar van Elineloves

Elineloves

whahaha lol wat een verhaal

En toch neem je de moeite om een bericht achter te laten bij deze film, zozo.

amaz0ne schreef:

Grow up.

avatar van Minotaures

Minotaures

Wel moedig, om zulke onzinnige berichten achter te laten en wachten tot een horde aan hun haren trekken.

avatar van Remi

Remi

Aandachttrekkerij, gewoon lekker laten gaan.

avatar van Minotaures

Minotaures

Compleet mee eens.

Naast dat snap ik wel dat sommige het kinderachtig, slecht geacteerd, niet compleet naar het boek verfilmd of wat dan ook vinden. De computertechnologie die gebruikt werd in die tijd, alleen voor dat is het geen slecht idee om een 3,0 voor alleen de effecten te geven. De 3 films waren dé hoogst gefilmde films met de beste effecten in die tijd. Ik gebruik hiervoor geen bron, alleen mijn kennis van die jaren van het aantal films die ik gezien heb met effecten.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Remi schreef:

Aandachttrekkerij, gewoon lekker laten gaan.

inderdaad, het beste is nog om daar niet op te reageren (hoewel ik ook soms wel in de verleiding kom om op zo'n uitleg te reageren)

avatar van doodah

doodah

amaz0ne schreef:

Kijk naar de url van youtube lol

OK, nu is het echt wel wat te belachelijk aan het worden. Als je zo'n berichten schrijft moet je later niet gaan zagen dat heel de "moviemeterclan" op je dak zit.

Probeer dan op z'n minst nog af te komen met zinnige redenen om te verklaren waarom je hem niet goed vind, en antwoord ook zinnig op andermans tegenreacties.

avatar van MNV2

MNV2

• 1901 stemmen

Iron Maiden schreef:

YouTube - Clerks 2 LOTR Vs. Star Wars scene - good quality

de tekst van eclipx deed me aan deze geniale scene denken!

De Star Wars-geek heeft wel een punt.

Je hebt echt maar 2 soorten mensen als het gaat om de LOTR-films: je hebt mensen die de trilogie kapot hypen en je hebt mensen die de films haten. Dit forum bewijst het nog maar eens met de laatste 15 berichten: je hebt mensen hier, de LOTR-fans die er niet tegen kunnen wanneer een grapje wordt gemaakt met hun favoriete films en dat dan bijgevolg maar afstempelen als 'kinderachtig gedrag' en je hebt mensen die de films gewoon niet meer serieus willen nemen en er een grapje over plaatsen.

• 12092 berichten

Clerks heeft wel degelijk een punt ja, zowel SW als LOTR zijn trilogieën op het lijf geschreven van geeks.. of ze dat nu van zichzelf inzien of niet (waarschijnlijk het laatste). Moooie scène trouwens

avatar van Don MN

Don MN

orbit schreef:

Ja, daar zul je best gelijk in hebben, al weet ik niet precies wat je onder geek verstaat. Fantasy/sf slaat nu toch wel bij meer dan alleen de 'typische' nerd aan. Die parodieën, leuk voor de mensen die een volgens hen 'overgewaardeerde' trilogie de grond in geboord willen zien, ik heb er helemaal niks mee. Ik vind Star Wars ook heel leuk dus dat bevestigd je uitspraak alleen maar.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Don MN schreef:

'Geek' is een ander woord voor nerd.

• 12092 berichten

Ach, ik vind het niet erg hoor dat geeks dit allemaal leuk vinden en sommige geeks zijn best grappig.. jammer dat sommige de mensen die dit te slap voor woorden vinden meteen zo serieus moeten nemen en allergisch reageren op iedere vorm van kritiek. Een beetje filmliefhebber weet heus wel in welk genre LOTR te duiden en begrijpt dat er nog zo oneindig veel meer is op filmgebied. Ik denk dat ik deze trilogie op mijn 13e trouwens al een behoorlijk stuk beter had gewaardeerd.. volgens mij vond ik Star Wars toen ook nog wel leuk.

Apollinisch

Toen was je nog wel een geek?

• 12092 berichten

Misschien wel ja.. ik was in elk geval wat sneller onder de indruk van dit soort superheldenfilms, en clichées moest ik nog wat meer tegenkomen voordat ze me begonnen vervelen. Alhoewel die teddyberen met bandana's in Return of The Jedi me toen ook wel erg vies tegenvielen weet ik nog

Misschien wel ja..
Hopelijk geen trauma aan overgehouden? Je laatste berichten hebben namelijk veel weg van een wat zielige poging het label geek te ontduiken.

't is nu wel duidelijk dat LotR en Star Wars films voor geeks zijn en jij het allemaal kutfilms vindt en jij dus absoluut geen geek bent.

• 12092 berichten

Ik heb Clerks niet gemaakt hoor.. en jij begint met iedere post steeds meer te lijken op een volwassen geek die kritiek op zijn favoriete geekvermaak niet duldt

avatar van Don MN

Don MN

Lexcoaster schreef:

'Geek' is een ander woord voor nerd.

Ik weet dat het een aardig synoniem is voor de belediging 'nerd'. Het ging me er meer om welke doelgroep ermee bedoeld wordt, aangezien zoveel mensen LotR en ook Star Wars geweldig vinden. Kun je de 'geeks' als een minderheid zien? Ik denk dat de haters inmiddels in de minderheid zijn bij films als deze, een groots uitgevoerd onrealistisch epos. Blijkbaar kunnen veel mensen zich erin vinden, of worden ze simpelweg overweldigd erdoor. Dus als het om LotR (of StarWars) gaat is er een grotere groep 'geeks'. Vinden anti-onrealisme kijkers dit wel leuk i.t.t. andere fantasy/sf-films?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

MNV2 schreef:

LOTR is heilig. Daar maak je geen grapjes mee. Mocht het toch als grap bedoeld zijn zie ik daar de humor niet van in.

orbit schreef:

Aangezien er een behoorlijke discussie over aan het ontwikkelen is ben ik wel benieuwd waarom SW en LOTR op het lijf geschreven is voor geeks, oftewel nerds. Vat dit niet op als kritiek, ik ben gewoon benieuwd.

• 12092 berichten

Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat dit zich ook in de "Magic" regionen afspeelt (dat achterlijke spel waarbij mensen rollen spelen van tovenaars e.d.), iets dat ook veelal wordt geassocieerd met een beetje nerderige lui. Verder heb je van die mensen die alle namen en gebeurtenissen aan elkaar gaan uitspellen en het liefs de actiepoppetjes van de films verzamelen voor op de plank thuis, zo ging dat ook met Star wars. Vaak ook types die de mentale leeftijd van 10 nooit helemaal zijn gepasseerd. Als Star Wars trouwens een paar jaar geleden voor het eerst zou zijn uitgekomen met de huidige technieken van nu zou hij ook ergens op 7 staan en zijn vervolgen ook. De grote schare fans zegt me verder niet zoveel..

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Haal daar nu veel voldoening uit, je als een hork gedragen?

Apollinisch

Laat die jongen lekker onzeker zijn!

• 12092 berichten

Ah, het duo peppie en kokkie is kompleet.

avatar van starbright boy

Jongens, ga dit aub even via PM verder uitvechten. Kunnen we hier weer vereder over de film. Dank u.