The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.143.670)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
eclipx
ze hebben 3 films gemaakt, over een groepje freaks, die heeltijd wandelen, wandelen,.... om uiteindelijk een ring in een vulkaan te smijten
Ciai
Ghehe. Ik vind het zo leuk om te zien dat mensen deze film óf helemaal adoreren óf helemaal verschrikkelijk vinden.
Ik bewandel een soort van middenweg...
wyatt earp
whahaha lol wat een verhaal
Moeten we dat nu serieus nemen?
doodah
Spoilers misschien?
Je weet zelf goed genoeg dat wat je zegt belachelijk is, ik ga er dan ook geen woorden aan vuilmaken.
Iron Maiden
YouTube - Clerks 2 LOTR Vs. Star Wars scene - good quality
de tekst van eclipx deed me aan deze geniale scene denken!
amaz0ne
AC/DC
whahaha lol wat een verhaal
Nee, Pineapple Express heeft een overweldigend fantastisch verhaal met een ongelooflijk briljant plot!
Elineloves
whahaha lol wat een verhaal
En toch neem je de moeite om een bericht achter te laten bij deze film, zozo.
Grow up.
Minotaures
Wel moedig, om zulke onzinnige berichten achter te laten en wachten tot een horde aan hun haren trekken.
Remi
Aandachttrekkerij, gewoon lekker laten gaan.
Minotaures
Compleet mee eens.
Naast dat snap ik wel dat sommige het kinderachtig, slecht geacteerd, niet compleet naar het boek verfilmd of wat dan ook vinden. De computertechnologie die gebruikt werd in die tijd, alleen voor dat is het geen slecht idee om een 3,0 voor alleen de effecten te geven. De 3 films waren dé hoogst gefilmde films met de beste effecten in die tijd. Ik gebruik hiervoor geen bron, alleen mijn kennis van die jaren van het aantal films die ik gezien heb met effecten.
Kr!kke
Aandachttrekkerij, gewoon lekker laten gaan.
inderdaad, het beste is nog om daar niet op te reageren (hoewel ik ook soms wel in de verleiding kom om op zo'n uitleg te reageren)
doodah
Kijk naar de url van youtube lol
OK, nu is het echt wel wat te belachelijk aan het worden. Als je zo'n berichten schrijft moet je later niet gaan zagen dat heel de "moviemeterclan" op je dak zit.
Probeer dan op z'n minst nog af te komen met zinnige redenen om te verklaren waarom je hem niet goed vind, en antwoord ook zinnig op andermans tegenreacties.
MNV2
- 1901 stemmen
YouTube - Clerks 2 LOTR Vs. Star Wars scene - good quality
de tekst van eclipx deed me aan deze geniale scene denken!
De Star Wars-geek heeft wel een punt.
Je hebt echt maar 2 soorten mensen als het gaat om de LOTR-films: je hebt mensen die de trilogie kapot hypen en je hebt mensen die de films haten. Dit forum bewijst het nog maar eens met de laatste 15 berichten: je hebt mensen hier, de LOTR-fans die er niet tegen kunnen wanneer een grapje wordt gemaakt met hun favoriete films en dat dan bijgevolg maar afstempelen als 'kinderachtig gedrag' en je hebt mensen die de films gewoon niet meer serieus willen nemen en er een grapje over plaatsen.
- 12092 berichten
Clerks heeft wel degelijk een punt ja, zowel SW als LOTR zijn trilogieën op het lijf geschreven van geeks.. of ze dat nu van zichzelf inzien of niet (waarschijnlijk het laatste). Moooie scène trouwens
Don MN
Ja, daar zul je best gelijk in hebben, al weet ik niet precies wat je onder geek verstaat. Fantasy/sf slaat nu toch wel bij meer dan alleen de 'typische' nerd aan. Die parodieën, leuk voor de mensen die een volgens hen 'overgewaardeerde' trilogie de grond in geboord willen zien, ik heb er helemaal niks mee. Ik vind Star Wars ook heel leuk dus dat bevestigd je uitspraak alleen maar.
Lexcoaster
'Geek' is een ander woord voor nerd.
- 12092 berichten
Ach, ik vind het niet erg hoor dat geeks dit allemaal leuk vinden en sommige geeks zijn best grappig.. jammer dat sommige de mensen die dit te slap voor woorden vinden meteen zo serieus moeten nemen en allergisch reageren op iedere vorm van kritiek. Een beetje filmliefhebber weet heus wel in welk genre LOTR te duiden en begrijpt dat er nog zo oneindig veel meer is op filmgebied. Ik denk dat ik deze trilogie op mijn 13e trouwens al een behoorlijk stuk beter had gewaardeerd.. volgens mij vond ik Star Wars toen ook nog wel leuk.
- 12092 berichten
Misschien wel ja.. ik was in elk geval wat sneller onder de indruk van dit soort superheldenfilms, en clichées moest ik nog wat meer tegenkomen voordat ze me begonnen vervelen. Alhoewel die teddyberen met bandana's in Return of The Jedi me toen ook wel erg vies tegenvielen weet ik nog
Apollinisch
't is nu wel duidelijk dat LotR en Star Wars films voor geeks zijn en jij het allemaal kutfilms vindt en jij dus absoluut geen geek bent.
- 12092 berichten
Ik heb Clerks niet gemaakt hoor.. en jij begint met iedere post steeds meer te lijken op een volwassen geek die kritiek op zijn favoriete geekvermaak niet duldt
Don MN
'Geek' is een ander woord voor nerd.
Ik weet dat het een aardig synoniem is voor de belediging 'nerd'. Het ging me er meer om welke doelgroep ermee bedoeld wordt, aangezien zoveel mensen LotR en ook Star Wars geweldig vinden. Kun je de 'geeks' als een minderheid zien? Ik denk dat de haters inmiddels in de minderheid zijn bij films als deze, een groots uitgevoerd onrealistisch epos. Blijkbaar kunnen veel mensen zich erin vinden, of worden ze simpelweg overweldigd erdoor. Dus als het om LotR (of StarWars) gaat is er een grotere groep 'geeks'. Vinden anti-onrealisme kijkers dit wel leuk i.t.t. andere fantasy/sf-films?
wyatt earp
- 12092 berichten
Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat dit zich ook in de "Magic" regionen afspeelt (dat achterlijke spel waarbij mensen rollen spelen van tovenaars e.d.), iets dat ook veelal wordt geassocieerd met een beetje nerderige lui. Verder heb je van die mensen die alle namen en gebeurtenissen aan elkaar gaan uitspellen en het liefs de actiepoppetjes van de films verzamelen voor op de plank thuis, zo ging dat ook met Star wars. Vaak ook types die de mentale leeftijd van 10 nooit helemaal zijn gepasseerd. Als Star Wars trouwens een paar jaar geleden voor het eerst zou zijn uitgekomen met de huidige technieken van nu zou hij ook ergens op 7 staan en zijn vervolgen ook. De grote schare fans zegt me verder niet zoveel..
Jongens, ga dit aub even via PM verder uitvechten. Kunnen we hier weer vereder over de film. Dank u.

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits