• 9.376.964 stemmen

American Gangster (2007)

Biografie / Misdaad | 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 15 november 2007

Plot American Gangster

"There are two sides to the American dream"

Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

Richie Roberts

Detective Trupo

Lou Toback

Dominic Cattano

Javier J. Rivera

Freddie Spearman

Moses Jones

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het echt een hele boeiende film, die alleen wel wat traag begon. Maar vooral Denzel Washington steelt de show als Frank Lucas. Wat speelt ie een kille gangster die tevens ook veel om zijn familie geeft..

Er zaten enkele heftige scene's in maar het draaide vooral om Lucas die uiteindelijk te ver ging en ook zijn familie tegen hem zag keren. Een film met een goed verhaal (liefst 2,5 uur, ik vond het best lang) en waar je het einde van wilt weten.

avatar van supered

supered

Goede film wel wat langdraadig

avatar van Toontje35

Toontje35

Echt een topfilm. Boeiend van begin tot eind. met een uitstekende cast.

avatar van Fonk

Fonk

Vond alleen het einde minder. De bikkelharde Denzel als gangster die geen wraak nam op de agent die zijn vrouw sloeg, huis overhoop haalde en zijn geliefde hond neerschoot. Zag ook totaal geen emotie terug bij Denzel nadat dit gebeurd was, een minpuntje vond ik.

Dit past niet echt bij de koelbloedige gangster die we eerder in de film zagen. En dan ook nog het lachende onderonsje met Russel Crowe maakt het voor mij nogal onwerkelijk; zijn hele imperium werd vernietigd maar hielp met alle liefde wel mee aan het onderzoek naar de andere criminelen en corrupte agenten. Natuurlijk, hij had weinig keus, of levenslang de bak in of meehelpen, maar het ging mij vooral de manier waarop dit gebeurde.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dit lijkt me toch zo'n goeie film!

avatar van darkone

darkone

hier wil ik heen (!), alleen al omdat k beetje fan ben van Denzel Washinton.

(ik dacht dat matt damon ook meedeed???)

avatar van Tim Esmann

Tim Esmann

dit is echt een film van : lees de achter kant kijk de film en sta versteld want niet alleen is dit een film van ridley scott maker van onder andere gladiator zeer goede aanrader.

ook zit russel crowe ook gezien in gladiator, en denzel washington er al eerder gezien in DeJavú ook een erg goede film verhaal lijkt veel op de film Next.

de acteurs zijn dus zoiezo goed en de regisseur is ook goed na zijn succes met gladiator en andere films.

Ik zou graag deze film op Dvd hebben

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Redelijk goede film. Hij begint alleen iets te traag en de uiteindelijke confrontatie tussen Crowe en Washington valt wat tegen. De acteerprestaties zijn wel goed maar ook nooit echt briljant.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Super goede film, Denzel op zijn top.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

hmm...lijkt me goeie film:)

avatar van vegeta172

vegeta172

Prima film, maar maakt geen bijzondere indruk op me.

3,5 *

avatar van 4Shizzle

4Shizzle

Zojuist gekeken.. Zoals Denzel zou zeggen ''My man''

Verder hoef ik niks toe te voegen.. 4.5

avatar van thibault14

thibault14

Matige film die zichzelf nergens onderscheidt van doorsnee misdaadfilms, absurd dat deze film in sommige media in het rijtje van The Godfather en Goodfellas geplaatst wordt. 2,5*

avatar van superfilm

superfilm

wel een redelijke goede film en wel wat langdraadig

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ik ga er vanavond naar toe, met hoge verwachtingen uiteraad.

avatar van willemfilm

willemfilm

robertvanmourik schreef:

hmm...lijkt me goeie film:)

zeg dan nix

verkeerd plaatje ook

avatar van Slow Dog

Slow Dog

gisteren de film gaan zien in bioscoop en ik was er echt van onder de indruk. visueel en auditief zeer sterk en ook de acteerprestaties van zeker denzel washington kon ik helemaal apprecieren. lang geleden dat ik nog zo' n goede "maffia"film gezien heb!

avatar van N811

N811

Iedereen kent het principe al.

Het was niet echt heel anders dan een normale goede gangsterfilm, maar hij was zeker de moeite waard.

avatar van derenzo

derenzo

het is gewoon heel simpel. mensen die dit een k*t film vinden hebben geen verstand van films.

goed verhaal, denzel en russell op zijn best 5,0*

avatar van thibault14

thibault14

derenzo schreef:

goed verhaal, denzel en russell op zijn best 5,0*

Pure onzin, nogal kort door de bocht door uit de mening over één film af te leiden dat hij of zij niets van films kent.

avatar van poenjoo

poenjoo

ik ben het volledig met thibault14 je kunt niet zomaar tegen iemand zeggen dat hij geen verstand heeft van films op basis van een slechte review , en je gaf niet eens 1 argument waarom je dan slechte smaak zou hebben

avatar van poenjoo

poenjoo

ook vind ik de argumentatie van derenzo waarom het dan zo'n meesterwerk zou moeten zijn matig

avatar van Guinness

Guinness

Het was zeker geen meesterwerk maar hij was ook zeker niet slecht!

Heb me in ieder geval vermaakt tijdens deze film.

avatar van Luckystar

Luckystar

Wel folks..ik heb van deze film met volle teugen liggen genieten..langs de ene kant heb je het autobiografische karakter én de typische 70 Harlem gangster atmosfeer met prachtige muziek. Sowieso vond ik het een sterke karakter rol van Denzel ..en heel belangrijk een verademing in het filmaanbod van vandaag. geen speciale effects... leuke dialogen ... en een zeer vlotte belevenis.

Afsluitend met het super nummer van Bobby Womack - 110th street - die heden de cd collectie aanvult krijgt deze film een 4

avatar van Mug

Mug

Luckystar schreef:

Afsluitend met het super nummer van Bobby Womack - 110th street

Hoe origineel....krijg Jackie Brown deja-vu gevoel.

avatar van Nelinho

Nelinho

Al weer 2 weken geleden dat ik deze gezien heb, maar ik ga uhm denk ik nog een keer kijken. Denzel zet (zoals gewoonlijk) weer een perfecte acteer prestatie neer. Ik weet niet hoe die man het doet, maar bij elke film geniet ik ervan. De titel van de film zegt denk ik wel genoeg over waar de film over gaat. Dus ik zeg. Spreek de titel je aan ? zo ja, ga deze film dan kijken want je zult er echt geen spijt van krijgen. 2,5 uur kijk plezier !!!

avatar van Down_By_Law

Down_By_Law

Als ik de trailer zo zie, lijkt deze film nogal op "Heat" (met Pacino, De Niro en Kilmer). Hopelijk is dit geen slap aftreksel van dat meesterwerk...

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Aardige film. Niets bijzonders verder. Qua spanningsboog zit het niet helemaal lekker. De saaiheid slaat een beetje toe rond de helft.

Russel Crowe levert sterk acteerwerk... Denzel speelt weinig verrassend (zoals we van 'm gewend zijn).

110th Street was inderdaad een beetje onorgineel (hoewel het een geweldig nummer blijft).

Down_By_Law schreef:

Lijkt er voor geen meter op.