American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Dominic Cattano
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
Ik vond het echt een hele boeiende film, die alleen wel wat traag begon. Maar vooral Denzel Washington steelt de show als Frank Lucas. Wat speelt ie een kille gangster die tevens ook veel om zijn familie geeft..
Er zaten enkele heftige scene's in maar het draaide vooral om Lucas die uiteindelijk te ver ging en ook zijn familie tegen hem zag keren. Een film met een goed verhaal (liefst 2,5 uur, ik vond het best lang) en waar je het einde van wilt weten.
Toontje35
Echt een topfilm. Boeiend van begin tot eind. met een uitstekende cast.
Fonk
Vond alleen het einde minder. De bikkelharde Denzel als gangster die geen wraak nam op de agent die zijn vrouw sloeg, huis overhoop haalde en zijn geliefde hond neerschoot. Zag ook totaal geen emotie terug bij Denzel nadat dit gebeurd was, een minpuntje vond ik.
Dit past niet echt bij de koelbloedige gangster die we eerder in de film zagen. En dan ook nog het lachende onderonsje met Russel Crowe maakt het voor mij nogal onwerkelijk; zijn hele imperium werd vernietigd maar hielp met alle liefde wel mee aan het onderzoek naar de andere criminelen en corrupte agenten. Natuurlijk, hij had weinig keus, of levenslang de bak in of meehelpen, maar het ging mij vooral de manier waarop dit gebeurde.
darkone
hier wil ik heen (!), alleen al omdat k beetje fan ben van Denzel Washinton.
(ik dacht dat matt damon ook meedeed???)
Tim Esmann
dit is echt een film van : lees de achter kant kijk de film en sta versteld want niet alleen is dit een film van ridley scott maker van onder andere gladiator zeer goede aanrader.
ook zit russel crowe ook gezien in gladiator, en denzel washington er al eerder gezien in DeJavú ook een erg goede film verhaal lijkt veel op de film Next.
de acteurs zijn dus zoiezo goed en de regisseur is ook goed na zijn succes met gladiator en andere films.
Ik zou graag deze film op Dvd hebben
Mr_White
- 2067 berichten
Redelijk goede film. Hij begint alleen iets te traag en de uiteindelijke confrontatie tussen Crowe en Washington valt wat tegen. De acteerprestaties zijn wel goed maar ook nooit echt briljant.
4Shizzle
Zojuist gekeken.. Zoals Denzel zou zeggen ''My man''
Verder hoef ik niks toe te voegen.. 4.5
thibault14
Matige film die zichzelf nergens onderscheidt van doorsnee misdaadfilms, absurd dat deze film in sommige media in het rijtje van The Godfather en Goodfellas geplaatst wordt. 2,5*
rokkenjager
Ik ga er vanavond naar toe, met hoge verwachtingen uiteraad.
willemfilm
Slow Dog
gisteren de film gaan zien in bioscoop en ik was er echt van onder de indruk. visueel en auditief zeer sterk en ook de acteerprestaties van zeker denzel washington kon ik helemaal apprecieren. lang geleden dat ik nog zo' n goede "maffia"film gezien heb!
N811
Iedereen kent het principe al.
Het was niet echt heel anders dan een normale goede gangsterfilm, maar hij was zeker de moeite waard.
derenzo
het is gewoon heel simpel. mensen die dit een k*t film vinden hebben geen verstand van films.
goed verhaal, denzel en russell op zijn best 5,0*
thibault14
goed verhaal, denzel en russell op zijn best 5,0*
Pure onzin, nogal kort door de bocht door uit de mening over één film af te leiden dat hij of zij niets van films kent.
poenjoo
ik ben het volledig met thibault14 je kunt niet zomaar tegen iemand zeggen dat hij geen verstand heeft van films op basis van een slechte review , en je gaf niet eens 1 argument waarom je dan slechte smaak zou hebben
poenjoo
ook vind ik de argumentatie van derenzo waarom het dan zo'n meesterwerk zou moeten zijn matig
Guinness
Het was zeker geen meesterwerk maar hij was ook zeker niet slecht!
Heb me in ieder geval vermaakt tijdens deze film.
Luckystar
Wel folks..ik heb van deze film met volle teugen liggen genieten..langs de ene kant heb je het autobiografische karakter én de typische 70 Harlem gangster atmosfeer met prachtige muziek. Sowieso vond ik het een sterke karakter rol van Denzel ..en heel belangrijk een verademing in het filmaanbod van vandaag. geen speciale effects... leuke dialogen ... en een zeer vlotte belevenis.
Afsluitend met het super nummer van Bobby Womack - 110th street - die heden de cd collectie aanvult krijgt deze film een 4
Mug
Afsluitend met het super nummer van Bobby Womack - 110th street
Hoe origineel....krijg Jackie Brown deja-vu gevoel.
Nelinho
Al weer 2 weken geleden dat ik deze gezien heb, maar ik ga uhm denk ik nog een keer kijken. Denzel zet (zoals gewoonlijk) weer een perfecte acteer prestatie neer. Ik weet niet hoe die man het doet, maar bij elke film geniet ik ervan. De titel van de film zegt denk ik wel genoeg over waar de film over gaat. Dus ik zeg. Spreek de titel je aan ? zo ja, ga deze film dan kijken want je zult er echt geen spijt van krijgen. 2,5 uur kijk plezier !!!
Down_By_Law
Als ik de trailer zo zie, lijkt deze film nogal op "Heat" (met Pacino, De Niro en Kilmer). Hopelijk is dit geen slap aftreksel van dat meesterwerk...
weaselweasel
Aardige film. Niets bijzonders verder. Qua spanningsboog zit het niet helemaal lekker. De saaiheid slaat een beetje toe rond de helft.
Russel Crowe levert sterk acteerwerk... Denzel speelt weinig verrassend (zoals we van 'm gewend zijn).
110th Street was inderdaad een beetje onorgineel (hoewel het een geweldig nummer blijft).

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes