Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix en James Gandolfini
Releasedatum: 25 maart 1999
Plot 8MM
"You can't prepare for where the truth will take you"
De privé-detective Tom Welles wordt door een rijke vrouw ingehuurd wier echtgenoot onlangs is overleden. Zij heeft een stuk film gevonden in een kluis waarop te zien is hoe een meisje wreed vermoord wordt: een snuff-movie. Welles gaat op onderzoek uit en komt via de moeder van het meisje in Hollywood terecht bij een porno-producer. Welles raakt langzaam geobsedeerd door de zaak, en raakt steeds verder vervreemd van zijn vrouw en dochter.
Tom Welles
Mrs. Christian
Janet Mathews
Mary Ann Mathews
Sexy Lee Ryan
Heb deze film gister gekocht en gister gekeken.
Ik zat heel lang te twijfelen tussen 3 en 3,5* maar ik ga toch voor 3,5* Vond de film niet slecht en het acteerwerk van Joaquin was uitstekend. Ik ben nooit zo onder de indruk van Cage, maar slecht is hij ook niet. En Joaquin Phoenix hij zag er hier niet uit die kleding enzo en dat haar haha, maar wat is hij lekker zeg!!
Tanja83
Misschien had er meer vaart in de film gemogen, maar toch een goede film, monsterlijk thema
3,5 sterren
Degelijke film dit. Vond em vroeger al wel goed, maar toen zag m'n filmwereld er iets ander uit.
Blijft redelijk goed staan bij herziening. Donkere, zware sfeer, luguber thema, alleen teveel Hollywood gebral erdoorheen. Cage is Cage (geen flauw idee hoe je hem in de ene film wel goed kan vinden, en in de andere niet), en de rest acteer vrolijk mee.
Degelijk Hollywood filmpje dus, lage gemiddelde verbaast me wel. 3*
Dustyfan
Hoe kun je een gemiddelde van 2.89 nou laag vinden als je zelf een 3* geeft
Goh, hier zat ik echt op te wachten.
Omdat dit soort films doorgaans makkelijk de 3.5 halen, vaak zelfs meer. Ik vond dit wat minder typisch en wat donkerder als een Se7en, maar verder zie ik het verschil dus niet.
Mij leek het wel een film die het MM publiek zou liggen, en daarnaast is het net vreemd dat bij een film als deze mijn stem gelijk loopt met een gemiddelde van 400 andere stemmen.
't Is echt niet moeilijk hoor, als je er even over nadenkt.
Dustyfan
Tuurlijk kan ik er best over nadenken en zelf een reden bedenken. Maar ik wilde het gewoon van jou horen.
Toch lekker, om het eens met de 'meute' eens te zijn
BoordAppel
Och kom, zijn rol in bijvoorbeeld Adaptation is toch echt totaal anders. Hier kan hij alleen maar een beetje huilen, en that's it.
Zelfs in Adaptation loopt hij met dezelfde trieste blik rond. Vind er weinig verschil in zitten, alleen dat z'n rol zelf anders is.
BoordAppel
Als Donald speelt hij toch heel anders. Verder vind ik hem hier vooral slecht omdat hij enorm aan het overdrijven is.
Jordy
Mij leek het wel een film die het MM publiek zou liggen
Er is gelukkig nog hoop
Tanja83
Haha
je hebt gelijk! Ik kan ook even geen film bedenken, zonder de blik
Ach, desondanks zie ik Cage graag in een filmpje spelen
Dead01
- 1977 stemmen
Film valt wel mee,niet echt voor kinderen wel vind ik.Cage speelt wel goed zijn rol vind ik.Wel een donkere film vind ik.
3sterren
Mustjilp
3sterren
Vind je?
Purmerend
Ik zou hem toch niet met kleine kinderen gaan kijken hoor. Daar zijn wel leukere films voor te bedenken. Aangemame film. 3,5*
djelle
Weer zo'n film dat ik blijkbaar ooit veel teveel krediet gaf. Oersaai en aartslelijk! Waar zat ik toch met mn hoofd...
Luke
Gewoon een lekker spannende en duistere film. Inderdaad niet echt iets voor kinderen... 3,5*
otherfool
Film exploreert de wereld van de snuff-video, maar werkt gewoonweg niet. Te lang misschien. Enfin, een nare film in al zijn facetten. 1,5*.
xangadix
Special effects: N.V.T.
Dylan Blanker
Een goede film met goed acteerwerk van Nicolas Cage. Ook qua verhaal niet slecht, en de film gaf een goede grimmige en duistere sfeer weer, in de wereld van de seksindustrie. *** en een half (3,5).
Zeker de moeite waard!
Dylan.
Ziggy007
Jammer van dingen als:
"Geef me je toestemming, zeg me hoeveel je van haar hield"
>> ohoh, zonde.
Het eindeloze plaatje van dat hij helemaal opgaat in de zaak en het eigen gezin achterlaat.
>> waar kennen we dat van?
het heft uiteindelijk natuurlijk in eigen handen neemt...
>> he, dat komt me ook bekend voor.
Verder had Cage een paar zeer beroerde acteermomenten.
>> het is dan ook een beperkte acteur.
Toch heb ik me wel vermaakt, het gros van de films bezit namelijk soortgelijke 'blunders' of 'toevaligheden' die zich ook in 8MM afspeelde. Echter, die bezitten wel weer minder spanning of sfeer. Het uitganspunt opzich mag wel niet heel erg origineel zijn, maar nog steeds degelijk, alleen de uitwerking liet te vaak te wensen over.
Misschien ruim, maar ik haak in bij de 3*
sekiaku
Spijtig dat de 's Amerika's slechtste acteur hebben genomen voor de hoofdrol. Alle, naar mijn mening toch. Een sterk verhaal, met een flutacteur. Spijtig dat Cage me zo verveelde, want 3 a 3.5* had deze film zeker gekregen. Nu slechts 2*
Castor Troy
Dat slaat natuurlijk nergens op, in Adaptation zet hij een arme klungelige sloeber neer, meer een anti-held, waar hij niet voor niets een oscarnominatie voor kreeg.
Ik vind hem in deze film zelfs redelijk passief acteren ten op zichte van andere films, maar dat heeft te maken met het verschil personage.
Halcyon
Voor mij toch wel sterk ondergewaardeerd hier. Ok, Cage mag dan niet de allerbeste acteur zijn, maar mij stoort hij absoluut niet in deze film. Wat ik enorm sterk vind aan deze film is het verhaal (in tegenstelling tot vele anderen blijkbaar) en de goede uitwerking ervan. Het duistere sfeertje is hiervan het summum. Verder vond ik Phoenix een interessante rol spelen. En oh ja, het einde vond ik top eerlijk gezegd, geen irritante wannabe-diepzinnige verklaringen over de moordenaar z'n motieven, a-typisch voor Hollywood dus.
flipsen
Eens met Halcyon. En wat een belachelijk laag gemiddelde heeft deze film hier zeg.
Lekkere duistere sfeer en een mega contrast tussen die "crazy-sick-f@#%$ing-bastards" uit die video's en de thuissituatie van de hoofdpersoon, waardoor de spanning er stevig in zit.
Een 4 lijkt me wel op zijn plaats voor deze film.
animalkrullie
Dit is werkelijk een geweldige thriller.
Vooral Stormare en Gandolfini spelen heerlijk fout!
Ik moet zegen dat ik Cage en Phoenix ook goed vond maar de eerste 2 genoemde zijn geweldig!
code9
Gezien de Amerikaanse filmcensuur is het best knap dat 8MM toch een behoorlijk duister en soms zelfs pervers sfeertje weet op te wekken. Volgens sommige kritieken te deprimerend, maar wat wil je nu met zo'n onderwerp.
Cage speelt overtuigend een PD die steeds verder wegzinkt en meegesleurd wordt door zijn obsessieve drang om achter de waarheid te komen. En wat zo prettig is aan 8MM dat die waarheid onverbloemd hard wordt gepresenteerd: de filmpjes zijn geen fake, het meisje ís echt op een gruwelijke manier vermoord, en de moordenaar beroept zich niet op jeugdtrauma's of hogere motieven maar doet het puur omdat ie het lekker vindt. Ook vind ik het sterk dat Cage zo verbolgen is over wat hij ziet dat hij niet langer 'de verstandige PD' blijft maar plaatsvervangend wraak wil nemen - heel menselijk dus.. Kortom, het is bijna een on-Amerikaans plot en zelfs het einde is nog te pruimen.
aphexfreak
en laten we vooral de goede (aparte) soundtrack niet vergeten met onder andere aphex twin - come to daddy!
Werwolf
Ik vond het wel een aardige film. Mooi weergegeven, dat zieke wereldje van de porno industrie.
Wat mij betreft verdient deze film een hoger gemiddelde..

8MM 2
2005

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod