Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix en James Gandolfini
Releasedatum: 25 maart 1999
Plot 8MM
"You can't prepare for where the truth will take you"
De privé-detective Tom Welles wordt door een rijke vrouw ingehuurd wier echtgenoot onlangs is overleden. Zij heeft een stuk film gevonden in een kluis waarop te zien is hoe een meisje wreed vermoord wordt: een snuff-movie. Welles gaat op onderzoek uit en komt via de moeder van het meisje in Hollywood terecht bij een porno-producer. Welles raakt langzaam geobsedeerd door de zaak, en raakt steeds verder vervreemd van zijn vrouw en dochter.
Tom Welles
Mrs. Christian
Janet Mathews
Mary Ann Mathews
Jordy
Vreselijke film. Het is al een zeer matige film, vol zogenaamd "stoere" shots en zeer matig geacteerd, maar de boodschap die de film probeert over te brengen nekt de film helemaal. Vooral het moment richting het eind, als Cage (met tranen in zijn ogen) zoiets zegt als "maar.. waarom vermoord je nou meisjes?? dat is toch slecht!!!!"... echt zeer ergerlijk. 1 ster.
dttom
Ik vodn deze film zeer teleurstellend echt vreselijk slecht. Vooral om dat Cage een ongelofelijke zeikert speelt, kan niet eens naar dat filmpje kijken zeg pffff
neo
ik vond deze film dus wel leuk.de sfeer in de film is echt een beetje spooky.jammer dat die op het eind ontspoord.
Blindfold
Dit bevestigde mijn anti Schumacher (Joel dus) gevoelens maar even, die al hoog opgelaaid waren na zijn verkrachting van de Batman films.
Jerome-B
Een hele spannende, en beangstigende thriller!!! Cage speelt zeer goed en het verhaal vond ik erg sterk! Ik heb hem op video gezien, maar ik weet zeker dat ie in de bioscoop nog veel beter tot z'n recht zou komen. 4,5 sterren voor deze thriller.
iman
Deze film vind ik opzich best wel aardig....alleen inderdaad het moraal van het verhaal vond ik een beetje irritant....en erg naief...
You_bastard
Sombere film waarvan niks maar dan ook niks blijft hangen als je de bioscoop uitloopt. Alleen misschien dat snuff films niet zo cool zijn dan dat ze eruit zien.
Obiwannes
Had gedacht aan niveau van Con Air, Face/Off, The Rock, met cage dan hé. Maar volledig het tegenovergestelde, vooral slecht geacteerd.
Nou, Cage neem ik sinds enkele jaren al niet meer serieus. Goede acteur, maar hij kiest de laatste tijd alleen maar snertfilms uit.
mokum
meest hypocriete hollywood-film ooit? christenen en andere godvrezenden zullen 'm fantastisch vinden! nicolas cage is werkelijk niet te pruimen!!! en alsof dat nog niet erg genoeg is, is de hele film ook nog een complete rip-off van 'hardcore' van paul schrader uit 1979. vrijwel hetzelfde verhaal maar dan zonder moralisme en gepreek.
NERD
Zieke film, vooral het onderwerp. Het begin vond ik erg interessant maar tegen het einde draait de film (en alle personages
) door.
De motivaties van de karakters zijn ook niet helemaal goed duidelijk gemaakt, vind ik.
Heb me toch wel vermaakt met Arlington Road en deze film op 1 avond.
3 sterren voor deze film
Ivy G
Ik vond het een goede film. Origineel verhaal en de film bleef mij boeien vanaf het begin tot aan het eind...
Jildou
Ik vond het ook wel een lueke film hoor, ja op het eind ontspoort het allemaal nogal, maar voordat de film het inde nadert is het allemaal lekker duister en mysterious, that's the way I like it!
Dus het gemiddelde van de goeie film en het slechte einde zou voor mij dan ongeveer 3,5 ster zijn, dus bij deze.
jedymaster
leuke film over snuff movie maar het kan wat mij betreft een beetje enger.
sydney
Het idee was goed, de uitwerking ergerlijk slecht. Niets voor mij. Ik had hem nog niet bekeken en gezien het aantal mensen dat op deze film gestemd had, toch maar gekeken.
Hobbes
goed idee. redelijke film. standaard cage.
ik heb es een script ervan gelezen (van een website geplukt) en dat was veel beter uitgewerkt dan wat in de film naar voren kwam.
film heb ik een jaar of 3 es gezien en was toen erg indrukwekkend. tijdens het lezen van dat script kreeg ik datzelfde gevoel weer. bij het opnieuw zien werd dat gevoel helaas een stuk minder.
armitage
Toen ik hem zag vond ik hem waardeloos en daarna is mijn oordeel alleen nog maar lager geworden. Matig acteerwerk, veel goedkope effecten met een sensatiezuchtig onderwerp. Misschien wel de slechtste film die ik ooit heb gezien. 0.5 ster.
Banjo
- 2032 berichten
dit is gewoon geen film voor mij
ik vond hem geen moment interesant
Stephan
Spannend gegeven, maar mager uitgewerkt. Toch heeft de film hier en daar z'n momenten.
Cage is hier in ieder geval een stuk beter te pruimen dan in zijn macho-Bay-Bruckheimer-shit. Dat is voor mij wel zijn slechtste cariermove ever geweest.
Een goede optie voor een remake, maar dan geregisseerd door Ian Kerkhof!

8MM 2
2005