• 9.374.811 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix en James Gandolfini

Releasedatum: 25 maart 1999

Plot 8MM

"You can't prepare for where the truth will take you"

De privé-detective Tom Welles wordt door een rijke vrouw ingehuurd wier echtgenoot onlangs is overleden. Zij heeft een stuk film gevonden in een kluis waarop te zien is hoe een meisje wreed vermoord wordt: een snuff-movie. Welles gaat op onderzoek uit en komt via de moeder van het meisje in Hollywood terecht bij een porno-producer. Welles raakt langzaam geobsedeerd door de zaak, en raakt steeds verder vervreemd van zijn vrouw en dochter.

Tom Welles

Janet Mathews

Mary Ann Mathews

avatar van Muzikant

Muzikant

Goede film over een toch wel bizar onderwerp, en Nicolas Cage die toch altijd wel een bepaalde 'look' over zich heeft in deze film (ook in andere films waar hij in speelt), en dat maakt de film ook zeker aantrekkelijk en vermakelijk. Bovendien speelt hij ook een sterke en goede rol, gecombineerd met spannende momenten, en een duister sfeertje in de wereld van de seksindustrie wat goed weergegeven is.

avatar van the spies

the spies

Ik snap niet dat Cage zo vaak afgekraakt wordt. Ik vind het een erg goed acteur en zeker in deze film. Vooral de scene met Longsdale als hij het filmpje uit zijn auto gaat halen en vraagt naar het waarom. Geniaal geacteerd! En die scene dat hij die Eddie te grazen neemt is ook geniaal. Cage speelt dat alles precies zoals ik me voelde bij het kijken naar deze geweldige film.

4 sterren.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

vond er geen zak aan. nicolas cage kan beter.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Niet een prima film.

Vervelend, met moeite uit weten te kijken. Nee, niet mijn film dit.

**-ster

avatar van henkysel

henkysel

Ik begrijp niet . wat een aantal mensen slecht vinden aan deze film. het is gewoon een top film , met een top acteur.

4,5 ster

avatar van malkovich

malkovich

Mij blijft altijd bij dat Cage de man op het spoor is en bij hem thuis gaat kijken. Hij snuffelt dan rond in de woning en er staat keihard 'Come to daddy' van Aphex Twin op. Prima uitgekozen nummer, want het nummer is vrij angstaanjagend en lekkere DnB.

avatar van 606

zeker een spannende soms schokkende film

cage is super zo als altijd 4 sterren

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Toch een matige film. waarschijnlijk door de matige script en dialogen. Natuurlijk een schokkend onderwerp, maar het gedrag van Nicolas vind ik totaal niet overtuigend, net zo min als dat van zijn vrouw. Het is geacteerd. Nicolas heeft zijn bekende uitstraling, die ik hier niet zo op zijn plaats vind. In mijn geheugen zijn betere films over dit onderwerp, die misschien wat minder goed geacteerd zijn, maar veel realistischer overkomen.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

ik vond dit een sterke film. Goed onderwerp, goed en verrassend verhaal, sterk geacteerd. Ik vond hier niets matigs aan. Normaal ben ik niet zo'n fan van Cage, maar deze mag er zijn. 3,5*

avatar van Doom

Doom

8MM (1999) is een vermakelijke thriller met een zwaar onderwerp, ondanks het zware onderwerp kijkt het nog wel relatief gemakkelijk weg.

Het begin is erg sterk, helaas weet 8MM dit niet vast te houden. Wanneer ze eenmaal aankomen in de loods om een nieuwe film te maken zakt het compleet in. Je wordt getrakteerd op de meest voorspelbare scènes en acties. Erg jammer.

Het commentaar op het acteren van Nicolas Cage snap ik niet. Oké, hij is niet zo magistraal bezig als in Leaving Las Vegas, maar hij is toch zeker wel degelijk bezig. Wel duidelijk de automatische piloot, maar verre weg van slecht.

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Een spannende film, met een donkere sfeer.Ook moest ik soms lachen zoals die machine met zijn masker.

avatar van Nineke

Nineke

ik kan wel snappen dat sommigen dit een mooie film vinden.. maar het is absoluut niet mijn type film, ondanks dat ik Nicolas Cage en Joaquin Phoenix wel leuke acteurs vind.

avatar van Kisje

Kisje

the spies schreef:

4 sterren.

Ben het er helemaal met eens! Misschien niet de looks maar wel het karakter voor dit soort films...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Sterke donkere film die een wrange smaak en nare sfeer opwekt bij de kijker. Cage is overtuigend.

avatar van SuuuuuS

SuuuuuS

Ik heb hem net zitten kijken..... echt mijn favo genre!! Een dikke 4 voor het geweldige acteerwerk van Cage!

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Prachtige film. Een goede triller!

avatar van slowhand

slowhand

een zieke film die wel goed boeit maar echt ziek

avatar van Inperfections

Inperfections

Niet zo'n sterk verhaal, maar stoort niet door de misselijkmakende sfeer in de film.

En ben ik de enige die Joaquin Phoenix beter vond dan Cage?

avatar van Summer

Summer

Inperfections schreef:

En ben ik de enige die Joaquin Phoenix beter vond dan Cage?

Nee...

avatar van grabberke

grabberke

Cage past gewoon niet in een rol als deze.

En Schumacher is ook al niet de meest boeiende regisseur...

Kleine 3 sterren.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Wel goeie film met idd en bizar onderwerp maar vond wel donker gefilmd is een aardig goeie film met goeie acteer van Nicolas Cage 3.5 sterren

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Nicholas Cage.. een van mijn favoriete acteurs.

Snuff.. altijd weer een boeiend en bizar onderwerp.

Uitstekend geacteerd!!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

grabberke schreef:

Cage past gewoon niet in een rol als deze.

En Schumacher is ook al niet de meest boeiende regisseur...

Kleine 3 sterren.

Cage past gewoon in geen enkele rol!

avatar van HeatWave

HeatWave

Ace Hanlon schreef:

Cage past gewoon in geen enkele rol!

Cage past in geen enkele rol?

Dat vind ik dus grote onzin, hij heeft toch al verschillende goeie rollen gespeeld, in ook goeie films.

Ook hier in "8mm" vind ik hem prima akteren en vind ik hem prima in z'n rol passen.

avatar van Carcamel

Carcamel

HeatWave schreef:

Cage past in geen enkele rol?

Daar ben ik het helemaal mee eens.

Vooral de donkere sfeer in de film is super.

Al met al een zeer goede flm

avatar van Coop

Coop

Zeer goede film, vindt de score ver ondergewaardeerd.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Coop schreef:

Zeer goede film, vindt de score ver ondergewaardeerd.

Helemaal mee eens !

avatar van rensiboy

rensiboy

finaldestiny schreef:

vond er geen zak aan. nicolas cage kan beter.

dit is mischien niet zo'n bekende film van nicolas maar ik vond hem er zeker neit slecht spelen, alleen de film was ietwat saai.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

De film duurt te lang voor het verhaaltje dat ze willen vertellen. Had best een half uur af gekund, en daardoor wordt het inderdaad wat saai.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Ik ging deze eigenlijk alleen kijken omdat ik benieuwd was naar James Gandolfini (Eddie Poole) als acteur in een gewone film. Ik vond deze film te lang duren en er was af en toe echt verschrikkelijke muziek. Soms wel spannend, vooral in het begin leek het wat te beloven. Maar naarmate het einde vorderde werd het toch wel echt slecht vond ik.

2,5