• 9.374.478 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van SgtP

SgtP

Ik keek deze film in het vliegtuig terug van Vegas. Wel grappig dat ik die avond ervoor nog net uit de Golden Nugget kwam gelopen waar hij ook de deur uit liep in het begin van de film.

Een aardige film maar niet spectaculair.

avatar van Zizzo

Zizzo

aardige SF film maar het einde viel zwaar tegen

op zich een goed verhaal, cast en special effects, maar had makkelijk een half uur langer gekunt, en een veel beter einde had deze film veel goed gedaan denk ik, daarom laag cijfer.

avatar van IcU

IcU

Nogal matig scenario en (wederom) wat matig spel van Cage. Het lijkt wel of hij de laatste tijd alleen maar de zelfde rollen kan spelen. Er zit nauwelijks meer variatie in de manier van acteren. Toch was de film hel vermakelijk en keek lekker vlot weg.

avatar van IcU

IcU

kaplan schreef:

Hij kan max 2min. in de toekomst kijken. Als hij samen met Biel is dan kan hij verder dan 2min kijken. Aan het einde wil hij de agente helpen indien Biel erbuiten wordt gehouden, dus kiest hij voor max 2min. Daar heb je niet genoeg aan om een nucleaire explosie te voorkomen. Biel kun je er dus niet buiten houden.

Dan heb je het niet goed begrepen, want door dat hij het personage van Biel heeft ontmoet ziet hij verder in de toekomst, terwijl hij zegmaar in bed ligt. Op het moment dat hij wakker wordt weet hij dus wat er in de toekomst gebeurd, omdat in die toekomst die hij gezien heeft het personage van Biel voorkwam. Doordat hij in dat visioen heeft gezien waar en wanneer de bom valt, heeft hij Biel niet meer nodig: hij weet het al. Hierdoor kan hij zeggen dat zij erbuiten gelaten moet worden. Hij weet het namelijk al. Nee, dat stukje klopt wel, maar er zijn vele andere script technische aspecten die niet helemaal kloppen.

avatar van BasvanGroesen

BasvanGroesen

Goede film! Nicolas Cage, vind ik altijd wel goed acteren, maar dan. ik denk tog want me voorganger al een beetje zei, ik denk als je de film bestuderend gaat bekijke dat je met dat 2 min gedoe, echt wel een paar foute tegen komt, maar als je daar naar gaat kijke, tja , is niet voor mij neer gelegt,

Vond het een goede thriller met goed acteerwerk van Nicolas C

avatar van powerman

powerman

Next heeft veel vaart en er zijn puike actiescenes in de Grand Canyon en op een schip waar een kernbom zich bevind. Het gaat mis op het einde, dat nergens op slaat. Het is alsof je het laatste half uur voor niks hebt gekeken.

avatar van sartbeau

sartbeau

Gewoonweg een goede actiefilm met een leuk verhaal, wat met Nicolas Cage ook wel te verwachten was.

Uiteraard moet je niet teveel doordenken over het helderzien, maar het is een interessant gegeven wat een verrassende film geeft.

avatar van ILDIB

ILDIB

Hij begint uitstekend en met een lekkere sfeer. Helaas hoe langer de film duurt hoe zotter het verhaal en minder het wordt. Ook de logica achter zijn vooruitziende blik wordt steeds minder. En in hemelsnaam waarom zouden de bad guys zich uberhaupt met cage bemoeien als de fbi hem niet eens hoog op de prioriteitenlijst heeft staan in het begin. Hadden ze zich niet met m bemoeid, was de bom ook nooit in gevaar gekomen. Oftwel wat een bullshit. Gelukkig is het visueel gebodene bijzonder prettig, met name Biel.

avatar van wklooster

wklooster

ge-wel-dig in geen tijden zo genoten. 5 STERRREN VOOR DEZE FILM!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Zwaar ondergewaarde film. Als gewone actie zou de actie ongeloofwaardig zijn maar omdat ie die krachten heeft niet. Erg leuke film. Het einde vond ik nog niet zo slecht. Ik snap wel dat mensen het een beetje onverwachts aan zien komen maar het is geen slecht einde. Het blijft boeien. En cage vond ik leuk spelen, hij speelde het helemaal niet slecht. Die scene in die bar vond ik heel grappig.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Verrassend en goed bedacht. Ik vond 'm helemaal goed!

Ook het einde is heel grappig en onderstreept de (vooruitziende)

kracht van deze film.

avatar van MNV2

MNV2

Cliché actiefilmpje met een originele insteek. Cliché omdat simpelweg weer alle clichés aan bod komen en dan met name de personages. Bij elke actiefilm waar 'made in USA' opplakt krijg je Franstalige badguys voorgeschoteld die afgebeeld worden als echte zware misdadigers, en als het dan is voor een keer geen Franse badguys zijn dan zijn het wel Duitsers. Maar anyway zijn het toch altijd wel Europeanen die een aanslag plegen op de US and A. Ook komt er hier weer zo'n typisch vrouwlijk FBI-agentje op de proppen die heel de film verbitterd rondkijkt, waarschijnlijk omdat ze geen sociaal leven (meer) heeft. Ook de rest van de cast bestond uit stereotyp gekozen personages.

Het verhaal was weer redelijk standaard, al had de film toch ook nog iets origineels, zo heb ik nog nooit eerder een film gezien die het toekomst-voorspellen op deze manier brengt. Het mag gezegd worden dat het soms wel mooie beelden oplevert, al begon het over-en-weer gaan van beelden me na een tijdje wel redelijk te storen en was het leuke er wel af. Het acteerwerk was op zich niet slecht al heb ik Nicolas Cage al wel beter zien acteren in zijn vroegere films. De rest van de cast acteerde acceptabel en Jessica Biel mag er voor mij ook wel wezen..

2.0 sterren

Verrassend aardige film.

De cast is niet veel op aan te merken. Alhoewel ik normaal geen groot fan ben van Nicolas Cage vond ik hem ditmaal wel geschikt voor z'n rol. Ook Jessica Biel was niet verkeerd

Toch wel een interessant plot dat ook op een leuke manier is uitgewerkt. Niet echt me aandacht verloren dus dat zegt al wat.

Toch merkte ik richting het einde dat het iets miste, iets extra's. Gelukkig werd er nog iets leuks gedaan met het einde, ook al hoopte ik op iets in de trant van dat hij iets niet kon voorspellen (door welke reden dan ook) en toch voor eens in z'n leven risico's moest gaan nemen (zeker aangezien hij eerder nog zei dat dat fijn zou zijn als het leven een verrassing zou zijn), maar zo vond ik het ook vermakelijk

Al bij al een geslaagd filmpje, iets boven het gemiddelde.

avatar van Film Pegasus

Gemiddelde film die maar enkele leuke momenten heeft. Cage is oervervelend en Biel doet ook niet echt meer dan mooi wezen. Sommige scènes zijn wel leuk en het idee is sterk genoeg om te boeien. Alleen is de verdere opvulling van het verhaal een aaneenschakeling van clichés die de film zeker geen goed doen. Ook de dialogen zullen nooit een Pulitzer krijgen denk ik.

avatar van mock turtle

mock turtle

Uitgangspunt van deze film (twee minuten in de toekomst kunnen kijken) is goed, en ook nog wel aardig vormgegeven. Helaas was de rest van het verhaal, het eigenlijke plot, minder interessant.

Daarnaast werd het verhaal ook nog eens heel ongeloofwaardig uitgewerkt: hoe geloofwaardig is een jonge vrouw die toevallig iemand ontmoet en deze meteen de hele dag op sleeptouw neemt en.., ja hoor, noodgedwongen samen in een motel moeten overnachten..?

Jessica Biel mag dan voor velen niet verkeerd om te zien zijn, maar acteren is toch iets heel anders, en daar heeft ze niet veel kaas van gegeten.

Beste moment van de film: de overheidsagente op de schietbaan die een compliment krijgt van haar collega, maar wel met de opmerking dat het wel een beetje van dichtbij (halve meter of zo) is!

Absoluut een leuke film voor tussendoor, maar zeker geen hoogvlieger.

avatar van jan

jan

Origineel en verrassend. Prima film. Het in de toekomst kijken is ook goed verfilmd.

avatar van domuslucis

domuslucis

Zelfs met de groots mogelijke pogingen tot inleving in het verhaal blijft het allemaal zo ongeloofwaardig en onwaarschijnlijk.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

wklooster schreef:

ge-wel-dig in geen tijden zo genoten. 5 STERRREN VOOR DEZE FILM!

Jij bent er niet vies van om met vijfjes te strooien zie ik ..... !!!

avatar van Justinw

Justinw

Licht verteerbare thriller, het concept van de toekomst is leuk, en redelijk uitgewerkt.

Een medeMMer wees mij erop na het zien van Memento, en toevallig zag ik hem liggen bij mijn vader thuis.

Acteerprestaties zijn matig, Cage op de automatische piloot, Biel overtuigt niet echt. En Julianne Moore moore die een stereotype speelt, in de rol als harde vrouwelijke agent.

Het word nooit echt heel spannend naar mijn idee. Dit komt omdat je geen band opbouwt met de personages waardoor je het niks kan schelen wat er met ze gebeurd.

Maar het laatste gevecht waar 10tallen Cage's neervallen door de kogels was wel mooi gemaakt. Maar ook de SFX viel tegen anno 2007. Vooral omtrend het Motel, waar de bomen naar beneden vielen zag het er erg nep uit.

Ik had nog hoop toen hij zijn ogen weer opendeed, maar toen begon de aftiteling.

Maar ik heb me wel redelijk vermaakt, en door zijn korte speelduurt weet hij me er wel bij te houden.

avatar van Leno

Leno

Slappe film met een uitgebluste Cage die een bijzonder beroerd koppel maakt met Biel. Het verhaal rammelt aan alle kanten en het concept klopt volgens mij niet eens. Het vreemde zit 'm in het feit dat hij constant bewust is van de toekomst en bovendien het heden, erg vreemd.
De achtervolging door de politie wordt wel heel abrupt omgezet naar een samenwerking en de invloed die Liz op hem heeft is onlogisch en ze nemen niet eens de moeite dit enigszins toe te lichten.

avatar van macrobody

macrobody

Ik heb me redelijk vermaakt met deze film. Ik ben geen fan van Nicholas Cage maar de film kon me wel boeien met het idee van in de toekomst kijken. Op vele punten vraag je je wel af of het wel klopt maar dat slaat natuurlijk nergens op want het kan helemaal niet. Dus dat als gegeven aannemen en je hebt een leuke avond. Wat ik niet echt begreep was waarom ze haar nou zo nodig met explosieven moesten behangen. Wat was het doel daarvan?. Mijn eerste ingeving was 3,5 maar ik hou het toch maar bij 3 sterren.

avatar van jipt

jipt

Typisch een voorbeeld van een film die totaal niet gemaakt is voor de kunst. Puur op de massa gerichte film. Bekende hoofdrolspeler, veel actie, oversentimentele stukjes noem maar op. Het is wel weg te kijken maar totaal niet hoogstaand. Grootste pluspunt aan de film is toch wel Jessica Biel, prachtvrouw.

avatar van Blokland

Blokland

Een leuk eerste kwartier maar daarna gaat het van kwaad tot erger.

avatar van Aapje81

Aapje81

Oei dit was een slechte film. Biel is natuurlijk wel leuk om naar te kijken maar Cage is zeer routinematig en het scenario is werkelijk om te janken. Flinke tegenvaller.

avatar van louisvf

louisvf

Moest even terugdenken aan die scene met al die boomstammen, wat was dat slecht gedaan zeg...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hoofdpersonage Chris kan in deze film op voorhand alle gebeurtenissen voorspellen. De kijker van deze clichématige dertien in een dozijn productie ook. Next opent nog best aardig met een achtervolgingsscène, maar zakt niet snel daarna in het niveau van een flauwe romantische komedie met fut- en diepgangloze karakters en humor dat maar niet wil aanslaan. Regisseur Tamahori lijkt vervolgens alles recht te willen trekken door al zijn actie-expertise uit de kast te trekken, maar ook hier faalt de film.

De actie is alles behalve spectaculair (en de special effects zijn vaak lachwekkend slecht) en ook als thriller wil de film niet overtuigen, omdat het simpelweg geen moment spannend is. Het kabbelt allemaal maar wat voort en zoutzak Nicholas Cage met die altijd moeilijke blik op zijn gezicht werkt hier ook niet echt mee. Wat overblijft zijn een handjevol aardige momenten, maar ook die weten niet te verbergen dat Next een behoorlijk matig werkje is.

Met moeite 2 kleine sterren.

avatar van chevy93

chevy93

Totaal geflipte film. Man die kogels kan ontwijken door in de toekomst te kijken. Allemaal dat soort dingen waarvan je denkt: 'Yeah right! '.

Toch zeer vermakelijk en die door de korte speelduur nergens verveelt. Toch is het te onrealistisch om een hoog cijfer te krijgen. Verstand op 0 en kijken maar!

chevy93 schreef:

Toch is het te onrealistisch om een hoog cijfer te krijgen.

Dus als een film onrealistisch is zou het geen hoog cijfer kunnen krijgen..? Of interpreteer ik dat verkeerd? Anders kan je wel heel veel films afschrijven en vraag ik me in hemelsnaam af wat je met Lotr in je top 10 doet.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Maar de fictieve wereld Arda in LotR komt nog wel geloofwaardig tot zijn recht en Next vind ik het eerlijk gezegd wat..... knullig.

• 1931 stemmen

True, is ook zo. Maar het klonk alsof het door het niet realistisch zijn al geen hoog cijfer zou kunnen krijgen, vandaar me vraag..