• 9.373.086 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van mcREN

mcREN

goeie film, ja spannend zelfs

echt een film met mooi acties

nicolas cage was ook weer goed

een 3,5 voor deze film

avatar van serpico

serpico

Erg saaie film. Het verhaaltje heeft niet al te veel om het lijf en weet niet écht te interesseren, bovendien wordt het steeds onlogischer. Het einde slaat ook compleet de plank mis. Daarnaast is de film vrij saai en voorspelbaar.

Er waren ook wel wat goede dingen maar die ben ik alweer vergeten.

avatar van FredStar

FredStar

Ik heb deze film in avant-première gezien een tijdje terug, en ik moet zeggen: GELUKKIG heb ik er niet voor moeten betalen!

Wat een klucht deze film zeg. Zwakke acteerprestaties, zowel van Cage, Biel als Moore. Het verhaal was ook niet echt denderend, het kan gewoon niet boeien, en sommige scènes zijn gewoon overdreven, wat de geloofwaardigheid dan ook geen goed doet.

Het concept van de film (in de toekomst kunnen kijken) vond ik nog kunnen, maar er kan dan toch zeker meer uitgehaald worden dan wat we nu te zien krijgen.

De film is enorm langdradig, het lijkt wel uuuren te duren. Het einde van deze film is verschrikkelijk slecht (ik was echt bang dat ze ons dat hele ding nog eens gingen overdoen), maar blij was ik toen ik de aftiteling zag.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Leuke film, niets bijzonders.

3,5 *

avatar van Elvistheking

Elvistheking

2 week geleden in bios gezien. Wel aardig mooie film vond ik zelf, ook een apart script. Het acteerwerk van Nicolas Cage vond ik eigenlijk ook best wel goed te noemen

avatar van sterling

sterling

simpele actiefilm met prima nicholas cage

avatar van chicow

chicow

Vond het een mooie film met een prima acterende Nicolas Cage. Vind de film erg ondergewaardeerd, maar ja dat is mijn mening.

De film heeft me van het begin tot het eind geboeid! Alleen het idee al om minuten (of uren, zoals je in de film wel ziet) is al leuk:D

4 sterren van mij

avatar van kaztor

kaztor

Leuk filmpje, geen meesterwerk maar vermakelijk kijkvoer. Denk er alstublieft niet teveel bij na (dat 'vooruitziende geest'-gedoe is eigenlijk gewoon grote kolder) en je beleeft er plezier aan. Nicolas Cage doet het hier aardig, maar ik heb 'm beter gezien. Julianne Moore schittert hier alsook Jessica Biel, die ook nog eens een genot is om naar te kijken.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond hem redelijk. Ik heb me wel vermaakt, de gave vond ik interessant en soms ook grappig verwerkt. Maar ik vond deze film ook veel weg hebben van een standaard actiefilm en daar stond ik eigenlijk niet op te wachten.

2,5

avatar van Reddy

Reddy

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

“Next” is de zoveelste film met Nicolas Cage in de hoofdrol. 2007 lijkt voor hem persoonlijk het jaar te worden waar hij de meeste filmrollen vervuld. Hier is mijn mening over de film:

Gedurende de film heb je eigenlijk al een vermoeden wat er “next” zal gaan gebeuren. Veel wat er gebeurt is voor de hand liggend. Het is dus vrij voorspelbaar. Het gebruik van terroristen als vijand in een film is weinig origineel en gedateerd te noemen. Ook is de liefdesrelatie in de film tussen Biel en Cage moeilijk te bevatten. De vonken spatten er in ieder geval niet vanaf. Nicolas Cage is wel goed gecast maar mist persoonlijkheid.

De film is weinig bijzonder en steekt niet boven de rest uit. Het concept van het in de toekomst kijken is ook in andere films gebruikt. Deze film maakt daar niet op een verassende manier gebruik van. “Deja Vu” en “Heroes” zijn voorbeelden waar het beter is uitgewerkt. De weinige special effects en de actie in deze film zijn wel van hoog niveau. Dit aspect maakt het kijken naar de film enigszins de moeite waard. Het verhaal blijft echter aan de magere kant. Misschien moeten we dat wel verwachten van een actiefilm. Het einde is echter niet spectaculair en wordt abrupt verbroken. Niet helemaal een flop maar er had meer in gezeten.

avatar van HeatWave

HeatWave

Best een redelijk filmpje opzich, alleen vond ik het einde zo afgehakt,....opeens was het over.
Maar het kan je natuurlijk ook aan het denken zetten.
Al met al, niet echt super spectaculair, maar ook niet vervelend.

avatar van Larien

Larien

Hoewel ik altijd wel te vinden ben voor een film met Nicolas Cage, vond ik dit één van de slechtste films van hem die ik al gezien heb. Niet alleen zit het boordevol cliché-actiescenes, ze zijn bovendien nog eens overdreven weergegeven ook. Het verhaal is dun en heel voorspelbaar en het plot vond ik bijna belachelijk ( even kwam 'Dallas' weer in mijn gedachten)

Zeker niet meer dan 2, jammer van Cage ja.

avatar van LaST_OuTLaW

LaST_OuTLaW

Redelijk actiefilmpje, niet echt spannend/boeiend, een keertje kijken kan geen kwaad

avatar van ange21

ange21

heb me vermaakt bij deze film.

cage legde een goeie personage neer

het is idd geen kwaad om

een keertje kijken

avatar van KLah

KLah

net gezien in de bios. Goed begin, orgineel script, maar het einde vond ik iets te abrupt. Het einde had in mijn ogen langer kunnen duren. De makers wilden de film sneller afkappen. Als men de film nog eens 1/2 minuten eerder hadden beeindigd was het beter geweest. (timing) Nu kregen we de veronderstelling dat er nog iets zou komen...

--> 3 ster

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Goede film, leuk in elkaar gezet, goed acteer werk van Nicholas Cage.

Ik hou persoonlijk niet van Julianne Moore, maar die er even buiten gelaten.... 4*

Jessica Biel speelde het verhaal goed mee. Al met al... erg vermakelijke film. Ik zou hem zeker aanraden.

avatar van moviemeterman

moviemeterman

De film heeft mij van begin tot eind geboeid. Cliché? Jazeker, maar dat past toch ook bij de film!? Dat voorspelbare is lekker vooruitstrevend. Je wist al 2 minuten van tevoren wat er ging gebeuren, en toch BLIJFT het boeien. Toch had ik aan het einde niet het gevoel dat de film was afgelopen. Misschien komt er nog een Next?

avatar van Dado

Dado

Leuke film, mooie actiescenes, vooral de achtervolgingen waarin Cage zich gewoon kalm gedraagt. Prachtig!

Ook interessant concept, maar er had veel meer uit gehaald kunnen worden. Het einde is inderdaad heel erg jammer, totaal onverwachts en verpest voor MIJ een heel groot gedeelte van de film. Wou eerst een 4 geven, toen ik het einde zag is het toch maar een 3,5 geworden.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Goede film met een Cage die zijn karakter weer goed neer zet.

De film behoud wat vraagtekens maar blijft tot het, overigens abrupte eind, zeker boeien.

De aktie is zeker mooi in beeld gebracht, het verhaal is echter wel flinterdun.

avatar van Macmanus

Macmanus

What the hell is this? For crying out loud! Somebody throw a pie!

Hoewel de poster al zeer weinig goeds voorspelde. Had ik toch iets beters verwacht dan dit! Het begin was nog wel te doen. Cage heeft een gave, hij kan 2 minuten vooruit in de tijd kijken. En kennelijk kan die dat continu doen, dus als het fout gaat kan die het nog een keer proberen en nog een keer en nog een keer...

Vreemd allemaal en natuurlijk voer voor mensen die zin hebben om alle plotholes neer te pennen. Maar ik ben daar te lui voor.

Het heeft zoveel gaten dat er volgens mij bijna geen scenario meer over was. Ik kan er nog wel tegen als het een beetje behendig is weggemoffeld. Maar daar had deze film geen eens zin in, en hoe kun je ook, het hoofdpersonage weet alles al. Moet wel een van de saaiste actie scenes ooit zijn geweest. Moet je zien om te geloven. Cage die zijn mislukte Elvis imitatie weer eens uit de kast trekt, en heel rustig loopt terwijl die roept waar alle manntjes staan die willen gaan schieten. Kijk ook naar dat haar! Hoor ik iemand midlife crisis zeggen.

En dat einde, ach laat ook maar...

1.5* Omdat het me wel heeft vermaakt met zijn onzinnigheid.

Ook al weet je precies dat er wat gaat komen, je moet nog best goed en hard gooien wil je iemand precies raken, It Doesn't Make Any Sense

Mwa, het idee is niet eens zo heel onaardig, het doet een beetje denken aan als je een level in een game speelt die je al van buiten kent. Dus als je precies weet waar, wanneer en hoe mannetjes verschijnen.

Probleem is echter dat het nogal saai is uitgewerkt. En het je vooral laat inzien hoe leuk Groundhog Day eigenlijk is.

avatar van Macmanus

Macmanus

Er waren natuurlijk nog wel wat meer problemen naast de saaie uitwerking. Maar ik stel ook dat als je het een beetje behendig camoufleert, ik er best van kon hebben genoten. Maar ik miste humor leuke/goede montage/camerawerk/belichting noem maar op, en als dit ontbreekt dan valt het brake script wel erg op. En Cage was wel heel slecht vond je niet?

avatar van ben the man

ben the man

Ik vond Cage goed goed en geloofwaardig spelen ( dit in tegenstelling tot WTC ). Jammer dat het verhaal een te groot Fanta gehalte had. Op zich kijkt de film wel lekker weg, zeker als je hem in de bioscoop zou kijken. Ik beoordeel hem met 3*

avatar van morreke

morreke

eerste uur van de film was goed. 3.5*
vanaf de scene met de rolstoel gaat het bergaf, er is een gsm aan haar bevestigd om te laten ontploffen en alle gsm-masten zijn uitgeschakeld. why bother ? vanaf hier 2*

het toch nog verassende einde doet daar nog een halfje bij ... dan kom ik ongeveer op 3*

avatar van De Knip

De Knip

Met 'cheatmode' Nicolas Cage overwin je alle moeilijkheden. Kijkt makkelijk weg, maar is steeds hetzelfde niveau: te simpel.

**1/2

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film en leuk verhaal. Ook wel fantasie maar goed genoeg. Nicolas speeld goede rol en heeft een handige gave lol.

avatar van tukker1966

tukker1966

Cage maakt de laatste tijd films aan de lopende band,dit is gelukkig een redelijk goede.....3 sterren ***

avatar van kleez

kleez

Nét gezien!

Vond de film erg lekker wegkijken, en zat er zomaar in! Vond Cage

eigenlijk wel goed spelen, en vond de film erg leuk!! Ook t einde

paste goed bij de film! De film was zomaar voorbij, wat een goed

teken is!

Ik zou m zeker aanraden, krijgt van mij 4*!!

avatar van bigsjik

bigsjik

Geen slechte film , ik vind hem goed ik davht dat hij op het laatste terug herbegon

een 3

avatar van paramount