Next (2007)
Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Next
"If you can see the future, you can save it."
Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.
Cris Johnson / Frank Cadillac
Mr. Jones
Security Chief Roybal
Jeff Baines
TimZor
Een vermakelijke film. Met een altijd weer standaard Cage (als je het mij vraagt) Maar het keek makkelijk en leuk weg. Van mij gewoon netjes een voldoende.
TheGizkaEater
Gisteren (gedeeltelijk) weer opnieuw gekeken op TV.
Het was, is en blijft een middelmatig tussendoortje..
Natuurlijk speelde Cage wel goed, deze rol heeft ie inmiddels ook al een keer of 20 gehad, maar hij en de rest(van de cast dus) konden me negens boeien. Dat lag natuurlijk ook aan het verhaal, een standaard uit de kast kant-en-klaar actie-script met de 2 minuten toekomstvisie van Cage eraan toegevoegd ''plotwist'' om de film als een sensationele en verassende actiefilm aan te prijzen. Compleet met de terroristen, de kernbom die heden ten dagen niet kan ontbreken in dit genre, het liefdesverhaaltje dat zoetsappig tussen de knallede actie doorgeweven is, de persoonlijke problemen van de hoofdrolspeler, de norse FBI ez. enz. enz.
Wat zo jammer is is dat met het basisgegeven, als men geneigt is zijn best te doen, best wel een leuke film te maken zou kunnen zijn.
Natuurlijk, er zitten af en toe ook wel leuke stukjes in... ontsnapping uit casino bijvoorbeeld, maar veel en veel en veel te weinig.
Maar allemensen dat einde verpest de hele film, dan heb je compleet het gevoel die hele film voor jan lul te hbben gekeken..
Ruimhartig beoordeeld : 2 sterren. (ben in een vrijgevige bui)
TheGizkaEater
Ik heb net mijn eigen recensie herlezen en besloten er toch maar 1 ster van te maken. (en ik ben nog steeds in een vrijgevige bui!)
Aazhyd
De film zit propvol met dingen die je in tientallen andere films kan tegenkomen, inclusief de stoelscene uit A Clockwork Orange. Een hoop onzinnige actie en natuurlijk liefdesgedoe. Jessica Biel is machtig mooi, maar wat doet ze nu eigenlijk behalve mooi zijn en haar mond houden? Die scene in de rolstoel was wat dat betreft treffend.
Maar goed, het levert al met al een redelijk vermakelijke film op voor een zouteloze zaterdagavond. Maar het eind is wel een zeperd. Men maakt zich er makkelijk vanaf en laat de kijker met een belazerd gevoel achter.
Leuk voor een keertje, verder snel vergeten.
markie1978
Zeer goede film, met briljante bijrol van Peter Falk. Het idee dat je 2 minuten in de toekomst kan kijken is erg leuk en orgineel bedacht. De uitwerking en acteer prestaties zijn ook erg goed. Jesica Briel is een mooie meid, die hebben ze goed gecast.
Fox McCloud
Verrassend goed.
Onderwerpen als in de toekomst kunnen kijken interresseren me altijd wel. Dit idee word goed uitgewerkt in een niet al te ingewikkeld verhaal. De film is niets meer dan een goede actie film, weinig memorabels maar wel genietbaar. Verstand op nul en kijken maar. Acteerwerk is oke, Cage speelt op de automatische piloot. Het plot stelt niet veel voor, het eind is wel heel gemakkelijk. Desalniettemin een leuke film.
TimZor
vanavond toch me stem veranderd van een 3 naar een 3,5.
Ik had deze film en Ghost Rider op de zelfde avond gekeken, en beide een 3 gegeven. Maar als ik er nu achteraf aan denk vondt ik Next toch net even leuker en beter om naar te kijken. En omdat Ghost rider evengoed een voldoende verdiend, blijft die 3 staan en wordt dit een verdiende 3,5 !
jakobjan1908
Absolute topfilm! Fantastisch verhaal met interessante wendingen. Cage speelt weer formidabel en Biel is het aankijken meer dan waard.
markie1978
Kan iemand mij de laatste vijf minuten vertellen. Ik heb namelijk de film opgenomen maar ik mis de laatste 5 minuten. had nog wel gezien dat Cage de kogels ontweek, en dat hij haar bevrijde, of de kernbom gevonden wordt, weet ik dus niet
TimZor
Grappig dat je toch al een volledige score kan geven aan een film die je niet af heb gekeken. Ik heb voorbeelden dat de laatste 5 minuten juist de hele film verpeste
markie1978
Ik heb 99% van de film gezien, dus lijkt me niet dat daardoor mijn mening gaat veranderen. Het is gewoon een top film.
Helaas kan ik zelf niet vooruit kijken in de toekomst, het zou soms handig zijn. Ik hoop dat er een vervolg van deze film komt. Die zou dan Next Next kunnen gaan heten.
Ik vind het wel frapant dat ik nog nooit van deze film had gehoort, had daarom niet verwacht dat deze zo goed was.
Aazhyd
Het einde van de film is nogal opmerkelijk, dus die moet je zeker gezien hebben.
Waackx
Volgens mij vind jij alle films met Cage 5 sterren waard en alle films met Carrey 0,5 sterren waard.
markie1978
Niet alle films van Cage vind ik goed, ik vond World Trade Center namelijk helemaal niks, somige films van Carrey vind ik ook wel meer waard dan 0.5.
cor1946
Een goede sf film. De actie´s waren goed ook het spel van Cage is goed.
casualjaantje
Matige, voorspelbare film met de nodige clichés erin. Overigens is het verhaal nog wel engiszins leuk bedacht, en kijkt mede daardoor lekker weg.
Redelijk.
markie1978
Vind het trouwens niet echt een SF film. Het gaat om een man met een speciale gave. Ik vind het meer een actie fantasy film.
John Lee Hooker
Het begon best aardig met die casino en dat cafétje. Naarmate de film vordert duiken er jammergenoeg steeds meer cliché's op.
Nicolas Cage vind ik hier middelmatig, niet zo eentonig als bij National Treasure maar ook niet zo veelzijdig als in Snake Eyes.
Het is best leuk bedacht dat er iemand twee minuten in de toekomst kan kijken maar ik zou liever een film zien met dit onderwerp zónder badguys en helicopters want je zou er echt coole dingen mee kunnen verzinnen. Nu wordt het eigenlijk gewoon een standaard 'heldenmissie'. De schurken wilden van hem af en de FBI had 'm juist nodig.
Achteraf blijkt er zelfs nog niks hebben afgespeeld en houden we dus eigenlijk maar een lege gedachte hieraan over.
Jammer.
gauke
Koelbloedig cameragebruik, lekkere special effects en een rol die Nicolas Cage gegoten lijkt, maar dan heb je het positieve wel gehad. Een voorspelbaar verhaal, dat totaal niet opschiet en actiescènes waarbij je meerdere keren een oogje dicht moet knijpen. Ook Julianne Moore lijkt ongelukkig met haar rol.
TragieStar.*
Ik heb ooit eens 40 minuten van de film gezien en dat is alweer een tijdje geleden. Ik was de film aan het kijken op tv, en ik stoorde mij erg aan de velen reclames tussendoor, en het was ook al laat dus ben ik maar naar bed gegaan. Sindsdien is er nooit meer iets van gekomen, en had de film zelfs al lange tijd in de kast staan omdat ik die van iemand geleend had. Ik had nooit echt veel zin om te beginnen aan de film, maar toen die op tv kwam bleek het toch wel een leuke film te zijn. Tenminste de eerste 40 minuten waren leuk.
De cast is perfect. Julianne Moore en Jessica Biel vind ik erg leuke actrices, en kijk graag naar hun. Vooral Biel is perfect, ze heeft de perfecte uitstraling en acteert erg luchtig.
Nicolas Cage vind ik echt een verschrikkelijke acteur, ik wilde de film erg graag zien maar toen zag ik dat ook hij meedeed. Maar, desondanks is hij toch meegevallen gelukkig. Ik heb me geen 1 keer aan hem gestoord. Daar stond ik wel een beetje van te kijken, maar dat is alleen maar mooi. En zo hoort het ook.
Het verhaal is simpel, maar wel leuk uitgewerkt met een leuke twist op het einde. Ik had nog wel gehoopt dat het dan verder zou gaan, maar helaas was het einde al in zicht. Een hoop actie, maar ook veel gesprekken waren vaak de boventoon, maar er zat ook een leuke romance in tussen Cage en Biel, al schelen ze volgens mij behoorlijk van leeftijd, of niet? Maarja, tegenwoordig maakt dat ook niks meer uit.
Ik heb genoten, en nu word het toch wel eens tijd om de dvd terug te brengen naar de oorspronkelijke eigenaar
Ik zou de film eigenlijk nog wel vaker kunnen bekijken, maar voor dit komende jaar moet ik helaas nee zeggen.
Een aanrader!
puckb96
Een oké filmpje.
Ik ben een fan van Nicolas Cage, hij speelt weer goed.
Verhaal mwaaaaa.
Actie is wel oké.
Spanning is wel behoorlijk gedurende de film.
Wat overblijft is gewoon een oké actie/sci-fi filmpje dat vermakend is maar niet meer dan dat.
markel66
Geode film, spannend tot het eind.
Cage wel weer erg cage, maar ach dat vind ik eigenlijk juist goed aan hem.
Dat coole bedachte acteren van hem.
Goed verhaal met een verrassend beetje open eind, die zag ik in ieder geval niet aankomen.
nadrin
Philip K. Dick weer op zijn best.
Maar helaas is het verhaal nogal belabberd verfilmd.
Waarschijnlijk het moeilijkste gegeven om fiction te schrijven zijn tijdslijnen.
En ook hier komt het script steeds weer in conflict met zijn eigen tijd
Jammer genoeg domineert de actie ten koste van het verhaal, zoals bv in Ilsand.
Gelukkig hield Cage de film wel recht.
PS Maar ik blijf wel een enorm respect hebben voor K. Dick.
confucius repeat
"De eerste bh die de borsten ondersteunen!" Was het eerste dat ik kreeg voorgeschoteld. Helaas, had me vergist. Had de film opnomen en bij het afspelen meteen op 'play' gedrukt en kreeg een portie reclame voorgeschoteld. Enfin, de snel doorspoeltoets bracht me weer naar de werkelijkheid: de film. En daar was ik niet zo blij mee. Zelfs al speelt Cage het zitvlak van een aap dan zie je nog het gelaat van Cage. Zijn gelaatsexpressie is beperkt en dat vind ik zonde want hij is - met permissie - een goeie acteur. Niet in deze prent. Deze was een restant van M.I. en James Bond. Concreet: De bh die borsten ondersteunen zeggen me meer dan de hele film. Niet spannend en niet ondersteunend.( Nou ja, we mogen al eens lachen hé)
woeler82
De film is best redelijk maar het open einde verziekt voor mij de hele film, net of het lijkt dat er een vervolg van komt, die ik tot nu toe niet heb gezien.
Een 2.0 voor de moeite, is wel waard voor 1 x te kijken maar meer ook niet
Kr!kke
De film heeft een leuk concept, dat weliswaar niet al te vergezocht is (echt origineel is het dus wel niet). Maar de uitwerking ervan is best goed in deze film: het wordt allemaal mooi opgebouwd en sommige scènes worden leuk in beeld gebracht. Ook aan actie is er in deze film niet meteen een gebrek, waardoor de amusementswaarde voor een actieliefhebber meteen de hoogte inschiet. Wat betreft de vertolkingen ben ik eerder gematigd positief: Cage doet het goed, maar Moore en Biel heb ik al in betere rollen aan het werk gezien.
misterfool
Op zich een leuk concept wat op goede momenten de film een leuk sfeertje geeft en op de slechte momenten wat spanning weghaalt. Het is leuk in beeld gebracht, al moet je niks bijzonders verwachten.
Ik had veel negatieve reacties gelezen over het einde, maar dat bleek enorm mee te vallen. ik had een zeer gemakkelijke plottwist verwacht, maar kreeg een vrij rechtlijnige, ja zelfs enigzins voorspelbare anticlimax. Er had meer in gezeten, maar echt irritant was het ook niet. Cage geeft gedurende de film aan dat hij dankzij Biel langer in de toekomst kan kijken,het was dan ook enigzins te verwachten dat een gedeelte van de film een mogelijk toekomstperspectief was.
Biel komt me niet zo bekend voor en deed het aardig. Moore levert een redelijke standaardrol, in magnolia wist ze meer indruk op me te maken. Cage acteert hier middelmatig voor zijn doen, niet zo irritant als in the wicker man en snake eyes, maar ook niet zo geweldig als in lord of war en leaving las Vegas. Als actieheld vind Cage wat gewoontjes. Al met al een leuk tussendoortje.
Daan258
Goeie thriller
erg toffe aparte film.
het verhaal vond ik heel erg vet gedaan en sommige special effects zagen er ook heel goed uit.
de scene toen hij steeds in de toekomst keek hoe hij die chick kon versieren vond ik erg goed
Nicolas Cage vond ik in deze film ook heel erg goed doen ( hij doet me altijd een klein beetje denken aan chad kroeger de zanger van Nickelback
Zeker een aanrader.

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007
fortune tellerreligion and supernaturaltijdreizentime loopparanormal phenomenaterrorismegebaseerd op een kort verhaalduringcreditsstingervision of the future