• 9.371.830 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Ook met Jessica Biel.

avatar van kakstoel

kakstoel

zeeer benieuwt.

Trailer , ziet er uit als een mengelmoesje van een hoop andere films.

avatar van raymon

raymon

ik vond de special effects er vreselijk uitzien in de trailer, de trein en de weg ''waaiende'' boot zag er echt vreselijk uit.

avatar van remorz

remorz

Erg lelijk idd. Leek wel Lego.

avatar van Doom

Doom

Lijkt me een best aardige film. De special effects zien er alleen inderdaad een beetje zwak uit op sommige momenten.

avatar van Fikret8

Fikret8

Trailer ziet er goed uit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

De hype van 2007: illusionistenfilms. Dit is de derde al!

avatar van morpheus

morpheus

Na de op alle fronten waardeloze Triple X 2 heb ik heel weinig hoop meer op een goede afloop van dit project. De special effect zijn zoals in de trailer al te zien weer tenenkrommend slecht en dat is nog een understatement.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

trailer in de bios gezien, lijkt me n gave film

en dit valt niet onder de illusionisten film , maar bij de "Premonition" films die nu uit komen

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wat is er met de special FX .

Ze zien er beter uit dan ( voorbeeld ) king kong uit 1933.

Wat een toestand steeds, je mag blij wezen dàt ze d`r zijn en steeds beter wòrden ( Zie superman returns of Xmen of spiderman etc.........okè, ze zijn inderdaad wat beter, maar dat wil niet zeggen dat ze in deze film slecht zijn...integendeel zelfs.)

We willen teveel verwend worden wat betreft films.

Trouwens , dit lijkt me een zeer goeie actiefilm in `t `deja vu-achtige`genre, met een goeie regisseur aan `t roer, en Isham als componist.

26 april in de bios.....ik ga d`r heen.

NEXT!!!!!!!!!!

avatar van 606

ziet er goed uit afwachten maar

avatar van gotti

BlueJudaskiss schreef:

De hype van 2007: illusionistenfilms. Dit is de derde al!

Eerder de zoveelste tijdreis film. Dat illusionisten gedoe lijkt me niets meer dan een leuk sausje...

avatar van VS60*

VS60*

Nicolage Cage is iemand die mij niet echt aanspreekt. Geen favoriete acteur van mij. Desondanks denk ik dat hij het in deze film best goed doet na het zien van de trailer.

De film zelf, daar stel ik me maar niet te veel bij voor. Ik vrees dat ik na afloop van de film niets anders kan zeggen dan; "Next.."

avatar van pinball

pinball

VS60* schreef:

lol

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeer matige film. De CGI is echt te slecht voor woorden (dit is zelfs al te zien in de trailer!) en het hele plot blijft steken op één goedkoop trucje: telkens als er iets mis gaat, zie je de toekomst en wordt het voorkomen. Dan is er nog een 'plot twist' die nog goedkoper aanvoelt en er valt weinig te beleven.

avatar van otherfool

otherfool

Het bijzondere uitgangspunt (man kijkt 2 minuten in toekomst) is meteen ook de grootste makke; dan worden achtervolgingen natuulijk niet erg spannend. In een mooie openingsscene in het casino wordt dat nog amusant opgelost, maar als de film vordert wil het maar niet spannend of intens worden. Vele plotholes en inderdaad een extreem goedkope slottwist, Next is eigenlijk gewoon mislukt. Jammer, want van Cage en Biel zou ik (om volstrekt diverse redenen) in een betere film gesmuld hebben.

1*.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Waar gaat dit toch heen? Nadat The Wicker Man en Ghost Rider bleken te floppen, qua score, lijkt ook Next dezelfde weg op te gaan. Toch wel 3 films waar ik naar uitkeek..

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik weet niet wat het is maar soms zie je een trailer en heb je gewoon al het gevoel dat de film op niks gaat trekken, en dan heb ik het niet over effecten maar gewoon de film als geheel, dit lijkt me gewoon zo'n tegenvaller.

Toch wil ik hem nog zien, maar 't zal niet in de bioscoop zijn

En idd Cage kiest blijkbaar niet de beste scripts uit de laatste tijd, Wicker man blijft voor mij de slechtste film van de afgelopen jaren

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Laat me raden: hij ziet in de toekomst de wereld vergaan en geeft de hoop op, maar het meisje haalt hem over en hij verandert zowaar de toekomst. Bin there, done that..

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Goodfella_90 schreef:

Nee, het loopt anders maar het blijft een zeer matig, goedkoop plot.

avatar van moviefreak1

moviefreak1

nou hier komt dan de eerste wel goede recensie , want ik vond hem namelijk wel goed.

Want wie wil nou niet zo'n gave dat hij precies weet wat tegen een leuke vrouw te zeggen als jessica biel ?

Weet je niet wat ik bedoel , moet je toch eens de film gaan zien .

avatar van sioux

sioux

deze film is goed daar moet je van genieten gewoon gaan zien weet je waar het over gaat

avatar van Riddick

Riddick

Toch maar mijn post geedit. Dacht wat beter na en kwam tot deze conclusie: Next is een best zinloze film. Hier een mooie reactie van iemand op IMDB.com: A much more fitting end would've been: (Flashback to Cage in a casting agent's office): Cage - I'm sorry, but I've seen into this movie's future, and I see it failing miserably. Bye. Verder is het verhaal vrij simpel, Er zijn een stel frans sprekende blonde russiche terroristen die een atoombom van 50kiloton in LA hebben geplaatst. De eerste half uur is alleen maar Moore die achter Cage zit, terwijl Cage vlucht en achter Biel gaat omdat verder dan de normale 2 min kan zien (in de toekomst). De andere half uur is Cage en Moore samen aan het rennen. En Cage met het zelfde gezicht in iedere situatie, maar dat waren we al van hem gewend. En afgelopen de film. Al met al een vrij simpele film. Toch wil ik nog wel credits geven aan Airelosse van IMDB omdat ik zijn review bijna helemaal heb overgeschreven. Al met al toch maar een 3* voor Cage.

avatar van dj eye

dj eye

Slechte film. Leuk gegeven, maar slecht verhaal. Had alle actie eruit gehaald en je had een tragisch personage gehad waar je een mooi verhaal omheen had kunnen bouwen.

Ik voelde me aan het einde goed bekocht.

NEXT!

avatar van ninaleertje

ninaleertje

ik vond het niet echt een intresante film om te zien, hij was aan de ene kant te langdradig en aan de andere kant gaatie niet diep genoeg op dingen in en een afschuwelijk einde zo'n half einde om er toch nog een feeling good film van te maken.

personelijk snap ik ook niet hoe (bij mijn bios dan) ze hem hebben kunnen klassiefiseren als een thriller ik vond het namelijk erg saai en eentonnig.

mijn conclussie hou gewoon je geld in je zak en ga naar een echt spannende film!

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Ga hem vanavond zien. Ben benieuwd. Op de site van Schokkend Nieuws had hij niet zo'n heel slechte recensie. Er staat wel dat er weer zeer oneerbiedig met het werk van Philip K. Dick (science-fiction schrijver. Schreef ook A Scanner Darkly, Total Recall, Blade Runner, Minority Report, enz.).

avatar van BlueSword

BlueSword

net geweest in bios, film is niks vernieuwends en wat er vaker gezegd word, rond het einde niet zo spannend meer omdat het alleen maar in toekomst kijken is en voorkomen word, de special effects waren op 1 punt ook erg matig maargoed, toch in de bios kijken met groot scherm is wel een plusplunt, heb mij wel vermaakt op de slechte punten na.

verhaal is opzich niet slecht en de film komt wel leuk op gang, cage is een erg goeie acteur en weet zijn rol wel te zetten en biel is zeker niet slecht om te zien, dus al bij al is de film niet zo verschrikkelijk, alleen dat einde..... kon beter!

avatar van Plankje

Plankje

Best een leuke onderhoudende film.

2,5 * + een halve erbij voor Jessica Biel.

avatar van Twilight

Twilight

Ik had hier een trailer van gezien.

Is het raar dat ik dacht dat het vrijwel hetzelfde idee was als Minority Report? Zeker toen ik zag "From the makers of Minority Report". Het kon me ook niet echt veel boeien allemaal.